ר"י נתיבות חכמה: שוטים שבעולם להצביע לחייבי כריתות. ספרדים צריכים להצביע למפלגת לומדי התורה
ראש ישיבת 'נתיבות חכמה' הגר' דניאל וולפסון בשיחה בישיבה השבת: "יש לפעול שלא על חשבון הלימוד, לשכנע שוטים שבעולם שרוצים להצביע לחייבי כריתות". עוד אמר: "הבחורים הספרדים צריכים להצביע למפלגה שיותר מזוהה עם הלומדי תורה ולא למי שמזוהה יותר עם המון העם.."https://twitter.com/AviRabina/status/1586470717830230016
ר' דניאל וולפסון היה ראש ישיבות אצל הרב נויבירט זצ"ל כמה שנים, ואחר כך הוא פתח ישיבה ששמה כשמו, וגם בה היה הרב נויבירט. בגדול, הוא משופע בכסף הודות למשפחתו העשירה והנוצצת, אי לכך ובסיוע יחצני מוגבר ביותר, ישיבת וולפסון הצליחה לעשות לה שם כשם הגדולות אשר בארץ. הרב וולפסון בעצמו כנראה לומד הרבה תורה, אבל כוחו הגדול הוא ביחצנות שסביבו. התופעה משתקפת היטב גם כאן: הוא השכיל לא להשתמש במילים חריפות, ואת כוחו הגדול בתורה הוא הוכיח בהסכילו לטעות טעות גסה בהלכה, שתינוקות של בית רבן אינם טועים בה . וחא ניתן להתעלם מהאיוולת שמאחורי התפיסה הגזענית שהוא הציג בדבריו.בקיצור, יחצניו עשו חצי עבודה, וכשהוא הגיע הוא הרס הכל (זו לא הפעם הראשונה שלו כך..). מזל שלו מבנושא ישיבות הליטאים קצת עדריים.
כל עוד לא אמר שבן גביר הוא המחלל שם שמיים הגדול ביותר בדור, הוא לא ייכנס למועצת… פעם הבא שיתייעץ עם מקדמי מכירות למועצת.. מצד שני לגבי ה (ספק) "חייבי כריתות", אני מכיר עוד כמה כאלו (אוכלי מצות יד לפי הקלויזנבורגר למשל).
אחיו הוא המיליונר אריה וולפסון (בעל שליטה בחברות בתחום הטקסטיל), ודודו היה המיליונר והנדבן הבריטי סר אייזיק וולפסון שהקים את "קרן וולפסון".
לא ידעתי שהוא קשור לגביר סר אייזיק וולפסון (אחד התורמים הגדולים למוסדות לימוד בארץ, קיבל פרסים מהיכל שלמה והיה פרופ' כבוד של אוניברסיטת בר אילן; בסוף ימיו עלה לישראל וגר ברחובות, ושם הייתה קבורתו). ממה שידוע לי, יש לו שני אחים מליונרים גדולים, וגם אביו היה אדם אמיד. לא נראה לי שיש להם קשר לקרן וולפסון שתורמת לקירוב וכו'.
זה "קרן וולפסון" הבריטית. אתה בטח מדבר על האמריקאית. ואכן יש לו עוד אח אורי וולפסון שלפי השמועות הוא גם מיליונר, אך פחות מפורסם.
נשלח ב-30/10/2022 17:24
אךטובוחסד כתב:
כל עוד לא אמר שבן גביר הוא המחלל שם שמיים הגדול ביותר בדור, הוא לא ייכנס למועצת… פעם הבא שיתייעץ עם מקדמי מכירות למועצת.. מצד שני לגבי ה (ספק) "חייבי כריתות", אני מכיר עוד כמה כאלו (אוכלי מצות יד לפי הקלויזנבורגר למשל).
אולי התכוון לספרדים שאוכלים חלקים אחוריים של בהמה..