בית פורומים בחדרי חרדים

מה הסיפור של בסדנו? היו"ר נעצר !

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/10/2022 14:15 לינק ישיר 
מה הסיפור של בסדנו? היו"ר נעצר !

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2024 15:15 לינק ישיר 

תוקן על ידי bakבוק ב- 20/05/2024 15:24:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2024 12:41 לינק ישיר 

הכתבה המלאה:

התחקיר על קבוצת ההשקעות הפרטית לא פורסם, הציבור הפסיד 100 מיליון שקל
===

לפני 8 שנים עמד העיתונאי חיים פרלשטיין לפרסם תחקיר אודות חברת בסדנו באתר כיכר השבת, שעמד לזעזע את החברה החרדית והיה עשוי למנוע הפסדים גדולים למשקיעים ■ אלא שהתחקיר לא ראה אור, מנהל השיווק באתר עבר לעבוד בחברה וכספי הפרסום של בסדנו המשיכו לזרום לתקשורת החרדית ■ כיכר השבת: "עשינו כל שביכולתנו כדי לפרסם את התחקיר"

סימי ספולטר, TheMarker

כמעט הכל היה מוכן, הבקשות לתגובה נשלחו, ואפילו הכותרת כבר נבחרה. אחרי חודשים של עבודה, לקראת סוף 2016 התחקיר הגדול שעליו עבד חיים פרלשטיין, שהועסק אז כעיתונאי באתר החדשות החרדי כיכר השבת, כבר היה מוכן לפרסום.
התחקיר שאמור היה להכות גלים. מושא התחקיר: חברת בסדנו שהקים איש העסקים החרדי אליעזר גרוס ב–2011, אחת מקבוצות ההשקעות הפרטית הגדולות ביותר בחברה החרדית — אם לא הגדולה בהן. היא מורכבת מקבוצה של חברות, שלהן כמה אתרי אינטרנט, שמהם מצטיירת פעילות רבגונית. לפי אחד מאתרי החברה, "קבוצת בסדנו הוקמה לשם חיבור בין אנשים שרוצים להפוך משקיעים ויזמים, ולאפשר להם הזדמנות אמיתית להשקיע במיזמים טכנולוגיים בשלבים הראשונים". לפי אתר נוסף של החברה, יש לה "150 מיליון דולר שווי נכסים בניהול", ולא פחות מ–10,000 "עוקבים ומשקיעים".
במבט לאחור קשה שלא להתרשם מהתחקיר שהוכן על ידי פרלשטיין — שפירסם את כתבותיו תחת שם העט "חיים אבני" — עבור כיכר השבת. לפי ארבעה מקורות שונים שעבדו באותה תקופה בכיכר השבת או הכירו את התחקיר, העבודה עליו הייתה מקיפה ביותר.התחקיר שהגיע ל TheMarker מעידים על התמונה הקשה שהוא צייר על בסדנו. 
בין היתר, כלל התחקיר שאלות סביב ההשקעות שהחברה מציעה, עסקות שעליהן הכריזה הקבוצה, חששות לעבירות על חוקי רשות ניירות ערך בפרסומי החברה, שכללו הבטחות לתשואה ובהצעות ליותר מ–35 ניצעים (משקיעים שהחברה פונה אליהם בהצעה להשקיע את כספם) בניגוד להוראות רשות ניירות ערך. כך למשל, התחקיר העלה חששות בנוגע לפעילות של בסדנו, ונכתב בו כי "החברה איננה עובדת עם תשקיפים מאושרים, מאחר שרשות ניירות ערך לא מפקחת על חברות הקבוצה. מצב זה מאפשר לחברה למכור מניות לציבור על פי הערכות שווי פרטיות ולא מחייבות, על כל המשתמע מכך. בצורה זו לכאורה מציגה החברה 'רווחי עתק' למשקיעיה על פי הערכות שלא מייצגות בהכרח את מצב השוק ובוודאי שלא מהוות רווח אמיתי מדיווידנדים", נכתב בחומרי התחקיר.
בנוסף, פרלשטיין הצליח לשים את ידיו על תמלילי חקירה נגדית שנערכה ב–2009 כחלק מתביעה שהתנהלה כנגד אביו של אליעזר גרוס, אז הודה גרוס כי הוא זה שחתם על צ'ק בשמו של אביו. תמלילי חקירות שהוצגו במשפט חשפו כי הוא מעיד על עצמו שזו לא הפעם הראשונה שהוא עושה זאת. "היו לי כמה פעמים של זיופים ולא פעם אחת. כל הדברים האלה נגמרו בטוב", סיפר גרוס בחקירה. "זאת אומרת, גם כשחתמתי על צ'ק של אחותי רחל וזייפתי שילמתי את הצ'ק במסגרת חשבון פעיל. מתי מתגלה בעיה? אם מזייפים חתימה במסגרת חשבון פעיל, או במסגרת כזאת שאחותי הרשתה לי בעל פה לחתום על צ'ק שלה. אני כבר 10 שנים לא זייפן סדרתי. 10 שנים לא ראיתי בית משפט מבפנים. אפשר לומר שתקופה מסוימת זייפתי כמה צ'קים". 

אבל למרות הממצאים הקשים והזמן שהושקע, התחקיר של פרלשטיין מעולם לא ראה אור. בסדנו זכתה לשקט תקשורתי ארוך טווח בזמן שחלף מאז. רק שמונה שנים מאוחר יותר, אחרי שנתיים של חקירה מאומצת, נחשפו באחרונה סימני השאלה סביב פעילותה: בסדנו חשודה בימים אלה על ידי רשות ניירות ערך כמי שהונתה מאות משקיעים בלמעלה מ–100 מיליון שקל, ובמקביל מתמודדת עם תביעות של כמה משקיעים שטוענים כי צ'קים של החברה חזרו, ותשואות גבוהות שהובטחו לא הופקדו לטענתם לחשבונם.
בכתבה שפורסמה ב–TheMarker לפני שבועיים, נחשפו הקשיים התזרימיים שאליהם נקלעה הקבוצה, שמעכבת החזרים ללקוחותיה בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים. כמו כן, נחשפה שיטת הפעולה של החברה, שדורשת כי הנושים שלה ידונו בענייניהם מולה רק בבית דין רבני ספציפי. שבוע לאחר פרסום הכתבה פירסמה רשות ניירות ערך הודעה על סיום חקירה שנערכה במשך שנתיים בחברה והעברת הממצאים לפרקליטות. בהודעת הרשות צוין כי "מדובר בחקירה מורכבת ומאומצת שעניינה בחשד לביצוע עבירות של הצעה ומכירה ללא תשקיף לפי חוק ניירות ערך; קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות לפי חוק העונשין; וכן עבירות הלבנת הון לפי חוק איסור הלבנת הון, במהלך 2019–2022". ההיקף הכספי על פי הרשות באותן שנים עמד על למעלה מ–100 מיליון שקל.
על פי הודעת הרשות, החשדות העלו כי "המודל הכלכלי של הקבוצה לא היה ישים ופעילות החברה הייתה הפסדית״

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2024 09:06 לינק ישיר 

אנחנו אמורים להסתקרן ולקנות מנוי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2024 22:04 לינק ישיר 

לפני 8 שנים עמד העיתונאי חיים פרלשטיין לפרסם תחקיר אודות חברת בסדנו באתר כיכר השבת, שעמד לזעזע את החברה החרדית והיה עשוי למנוע הפסדים גדולים למשקיעים ■ אלא שהתחקיר לא ראה אור, מנהל השיווק באתר עבר לעבוד בחברה וכספי הפרסום של בסדנו המשיכו לזרום לתקשורת החרדית ■ כיכר השבת: "עשינו כל שביכולתנו כדי לפרסם את התחקיר"

כתבה בדה מרקר, כמה שחיתות.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 23:07 לינק ישיר 

כל קשר , מקרי בהחלט מוחלט וחלוט.
https://youtu.be/U1JuGqPzdaU

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 21:16 לינק ישיר 

timobl כתב:

תעיינו בהיסטוריית ההודעות שלי, ותראו שאני הזהרתי ממנו לפני שנים.כמובן, קיבלתי אזהרה באישי שאני הולך להיתבע ועניתי שאני מחכה לכך, וכמובן כלום לא נעשה.

עכשיו הוא צריך כסף, אז לך תדע... ;-)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 17:39 לינק ישיר 

תעיינו בהיסטוריית ההודעות שלי, ותראו שאני הזהרתי ממנו לפני שנים. כמובן, קיבלתי אזהרה באישי שאני הולך להיתבע ועניתי שאני מחכה לכך, וכמובן כלום לא נעשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 16:50 לינק ישיר 

אדם_ה1 
אתה צודק, 2021 (שגגת הקלדה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 16:50 לינק ישיר 

muki28 כתב:
הייתי עומד אצלו בתור לברכה, שני גם אני חשבתי אותו דבר בזמנו ואולי אפילו לפניו

אז נעמוד אצלך בתור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 16:45 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:

רציף כתב:

muki28 כתב:

מישהו יודע על איזה פרויקט או סטארטפ של בסאדנו שהצליח? בשנים הראשונות הם מכרו ערכות חילוץ מבניינים בוערים, מכונית שמתהפכת למסוק, חליפה ריחוף ועוד, בשנים האחרונות עד כמה שאני זוכר לא היה שום מידע במודעות הפירסום בעיתונות החרדית על משהו ממשי שהם מוכרים חוץ מאויר. אולי טועה

הם מכרו הרבה דברים

מכרו אותך ואת הדומים לך. בזול יחסית.

לפני שנים אמרו לי לא להשקיע אצלהם,
הם גם התקשרו אלי שאשקיע
אצלהם, דחיתי את ההצעה.

מפה נלמד לא להאמין למודעות
בעיתונות החרדית על השקעות,
הרבה מהם הם מעשה נוכלות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 16:31 לינק ישיר 

רציף כתב:

muki28 כתב:

מישהו יודע על איזה פרויקט או סטארטפ של בסאדנו שהצליח? בשנים הראשונות הם מכרו ערכות חילוץ מבניינים בוערים, מכונית שמתהפכת למסוק, חליפה ריחוף ועוד, בשנים האחרונות עד כמה שאני זוכר לא היה שום מידע במודעות הפירסום בעיתונות החרדית על משהו ממשי שהם מוכרים חוץ מאויר. אולי טועה

הם מכרו הרבה דברים

מכרו אותך ואת הדומים לך. בזול יחסית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 16:27 לינק ישיר 

muki28 כתב:

הם מכרו הרבה דברים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 16:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 16:01 לינק ישיר 

נוירולוג כתב:

ציוץ של ארי קרויזר ב-2011

*ציוץ מהטיוטות שבינתיים התיישן טוב* במגזר החרדי ישנם שלוש בועות שיום יבוא והן יתפוצצו לנו בפנים. 1. קרן השביעית 2. חיים ולדר 3. בסדנו

תוקן על ידי נוירולוג ב- 31/10/2022 15:27:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2022 15:59 לינק ישיר 

הייתי עומד אצלו בתור לברכה, שני גם אני חשבתי אותו דבר בזמנו ואולי אפילו לפניו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה הסיפור של בסדנו? היו"ר נעצר !
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext