בית פורומים בחדרי חרדים

הרב אשר וייס:משקיפים במגזר הערבי פטורים מתפילת מנחהי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/11/2022 10:42 לינק ישיר 
הרב אשר וייס:משקיפים במגזר הערבי פטורים מתפילת מנחהי

הרב אשר וייס, מגדולי הפוסקים החרדים קבע אתמול (ב')': פטור מתפלת מנחה לנציגים היהודיים בקלפיות של בני המעוטים.

אתמול בערב הגיע לביתו הרב משה הררי, מחבר סדרת הספרים 'מקראי קודש' ופוסק בולט ומוכר בציונות הדתית, שספריו נמכרו במאות אלפי עותקים.

"שאלתי הערב את הג"ר אשר זעליג וייס שליט"א, שאחד מתלמידי החכמים בישיבתנו (ישיבת מרכז הרב) כתב מודעה בישיבה, שאותם שיהיו ביום הבחירות בקלפי בישוב של בני המיעוטים הישמעאלים, כדי למנוע זיופים בבחירות, הרי שלפי דברי השו"ע, שהעוסק בצורכי ציבור הריהו פטור ממצוות תפילה, הרי שלדעת אותו ת"ח פטורים הם באותו יום ממצוות תפילת מנחה", פותח הרב הררי את מכתבו. "שאלתי האם גם לדעתו של הגרא"ז וייס שליט"א הדין כן. והוספתי, שכיוון שהתחילו להתפלל על הגשמים, אין אומרים הביננו".

לדעת הרב אשר וייס, התשובה חיובית: פטור מתפילת מנחה. "וענה לי הגרא"ז וייס שליט"א, שאם יש נציג יהודי אחר באותה קלפי שימנע זיופים, הרי שהיהודי השני אינו פטור ממצוות תפילת מנחה. אך אם אין נציג יהודי אחר שימנע זיופים, הרי "שלפי ההלכה יש מקום לפסק זה, שהנציג היהודי היחידי שם, הינו פטור מתפילת מנחה".

והזכיר הגראז"ו את דברי הכס"מ בפ"ב מהלכות ק"ש, לגבי מי שעושה כן גם לשם שמים וגם לשם הנאת ממון [ראה בה"ל (סי' ע' ס"ד ד"ה "היה עוסק"), ובספר אישי ישראל (פפויפר. פכ"ב ס"ב, ובהערות שם), שאם כוונתו גם לש"ש וגם להנאת ממון, אפ"ה מיקרי עוסק במצווה]. ואמר הגראז"ו שפה הרי אותם בחורים שנוסעים ושוהים בקלפיות אלה הריהם מסתכנים, ולא עושים זאת לשם ממון. ולכן "יש מקום לפוטרם מתפילת מנחה", עד כאן תוכן דברי הרב וייס".

https://www.inn.co.il/news/581635

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 01/11/2022 10:42:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2022 13:36 לינק ישיר 

אךטובוחסד כתב:

הדיבוק כתב:

מה זה קשור לעוסק במצוה ומה אכפת לי מה כוונתו של אותו בחור?
אם אותו אדם זו עבודתו, ואין אפילו רגע שהוא פנוי להתפלל כי בכל רגע עלול להתעורר חשש לזיופים, מי מתיר לו להתפלל? זה גזל גמור!!

נארישקייט…
הרי המעסיק שלו יודע שהוא צריך לאכול ולהתפלל, אז הוא לוקח את ההפסקות הללו בחשבון, גם אם לא נאמר במפורש.
השאלה היא אם פטור או לא.

תראה, יתכן שאסור לעבוד בעבודה כזו. אבל אם העבודה שלך היא להיות עם 7 עיניים 24 שעות אז זו העבודה.
תשאל, והרי הוא גם הולך לשירותים. את זה תשאל אותו. אבל אם זו העבודה אז זו המחויבות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2022 13:12 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

אלא שראיתי למיזרוחינקעס באחד הפורומים שלהם שמקשים על ר' אשר וייס מדוע שלא יפטור את בחורי הישיבות למשך שלוש שנים מתורה ותפילה בכדי שיוכלו לשרת ולהגן על הגבולות מפני הערבים ? 

אם הם בפעילות מבצעית של ממש, באותו זמן ברור שהם פטורים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2022 11:49 לינק ישיר 

שכוייח הוא חידש את אמריקה, הגורים בהוראה לכל הפעילים שלהם בישובים מרוחקים נותנים פטור מלא משחרית ומנחה עם הפוגה של חמש דקות להניח תפילין, חוץ מזה מותר להם הכל, כולל לפטפט עם המשקיפות החילוניות שיושבים לידם עם אייפון פרוץ רח"ל, כמו כן מותר לחבר קלפי להביט בפני אשה בכל גיל ובכל מצב לצורך זיהוי, וכמו שנאמר הכל מותר לך הכל שרוי לך, 

אלא שראיתי למיזרוחינקעס באחד הפורומים שלהם שמקשים על ר' אשר וייס מדוע שלא יפטור את בחורי הישיבות למשך שלוש שנים מתורה ותפילה בכדי שיוכלו לשרת ולהגן על הגבולות מפני הערבים ? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2022 11:42 לינק ישיר 

מלבד מצוות "פטר חמור" הוא פטור מכול המצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2022 11:18 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אם אותו אדם זו עבודתו, ואין אפילו רגע שהוא פנוי להתפלל כי בכל רגע עלול להתעורר חשש לזיופים, מי מתיר לו להתפלל? זה גזל גמור!!

נארישקייט…
הרי המעסיק שלו יודע שהוא צריך לאכול ולהתפלל, אז הוא לוקח את ההפסקות הללו בחשבון, גם אם לא נאמר במפורש.
השאלה היא אם פטור או לא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2022 11:09 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב אשר וייס:משקיפים במגזר הערבי פטורים מתפילת מנחהי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext