| נשלח ב-1/11/2022 19:13 |
|
| |
מרגש - יהודי יקר - הלך להצביע רבע שעה לפני הלווית אשתו
ממש התרגשתי
(פרסם משה ויסברג)
לבכות. מצביע רבע שעה לפני הלווית אשתו
הנה סרטון שבו יהודי יקר אומר כך :
שמי 'בן ציון צמל' אני - לצערי הרב איבדתי את אשתי הלילה,
ב'אחת' הלוויה, אני ממש קודם ללוויה ניגשתי להצביע ג'
לקיים את המצווה ' ועשית ככל אשר יורוך' לשמוע בקול דברי חכמים.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 01/11/2022 19:14:11
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 19:49 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 19:59 |
|
| |
| קרדוםלחפור כתב: |  | |
| אין אדם נתפס בשעת צערו. אונן הוא בהחלט פטור מן המצוות אבל לא ממצוות חדשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 20:00 |
|
| |
| קרדוםלחפור כתב: |  | |
|
ממה שאני יודע, בכל מקרה שיש 'חברה קדישא' שמטפלת בצורכי הלוויה,
אין פטור מקיום מצוות,
ולכן יפה עשה, ר' בן ציון צמל, שהלך להצביע, וקידש שם שמים וריגש הרבה מאוד אנשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 20:02 |
|
| |
כוונתי לדעת גדולים,
הנה מה שכתב הגאון רבי אשר וייס שליט"א
אך מ"מ בשאלות רבות המתעוררות בעולמנו ובזמנינו, כגון אם יש דין אנינות במטוס, או במה שנשאלתי פעמים רבות במי שנמצא במקום מרוחק מן המת, אך מ"מ מעורב הוא בכבוד המת ע"י שיחת טלפון וכדומה אם דינו כאונן, נוטה אני לומר דחייב במצוות, כי כאשר צריכים אנו להכריע, אם לזכותו בקיום כל המצוות כולן או מצוה אחת שהיא מצות האנינות, ויש צדדים לכאן ולכאן, הדעת נותנת לחייבו בכל המצוות כולן. ודו"ק בכ"ז.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 01/11/2022 20:02:59
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 20:17 |
|
| |
אונן רח"ל פטור מצוות. הוא יהיה פטור מלהציל את ממונו? ואם ממונו יציל, חייו לא כל שכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 20:51 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 21:21 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | |
|
תתבייש לך ! ! !
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 21:47 |
|
| |
תירגע,] בסך הכל יהודי תמים שחושב שהוא מקיים מצוה בזה שהוא מצביע, המפלגות בפחד גדול שהם הולכים להפסיד, וממציאים מצוות והלכות שלא היו ולא נבראו, ולפיהם המצביע פטור מכל המצוות שבתורה, מתפילה מקרי"ש מברכת המזון מכיבוד אב, ואם הציונים יחליטו על בחירות בשבת, אז הרבנים יורו שמותר לנסוע לקלפי, אז קצת סיכה בבלון הנפוח לא יזיק,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 22:49 |
|
| |
ואם הרבנים יאמרו שצריכים ללכת בשבת אנו ילכו בגאווה בשבת, התורה שלנו תלוי לפי הרבנים, ולכל הצדוקים שלא מאמינים ברבנים אנו מבקשים נא לא להפריע לנו להתנגד כמו אבותינו
|
|
|
|
| נשלח ב-1/11/2022 23:01 |
|
| |
| בונדמן כתב: |  | | תירגע,] בסך הכל יהודי תמים שחושב שהוא מקיים מצוה בזה שהוא מצביע, המפלגות בפחד גדול שהם הולכים להפסיד, וממציאים מצוות והלכות שלא היו ולא נבראו, ולפיהם המצביע פטור מכל המצוות שבתורה, מתפילה מקרי"ש מברכת המזון מכיבוד אב, ואם הציונים יחליטו על בחירות בשבת, אז הרבנים יורו שמותר לנסוע לקלפי, אז קצת סיכה בבלון הנפוח לא יזיק, |
| מה כל כך קשה, למי שלהצביע זו העבירה הכי גדולה בשבילו, להבין, שלשני זו מצוה גדולה?
|
|
|
|
|