כפי שהתחייבו הקואליציה הולכים לבטל המס על שתייה מתוקה. מצד אחד כולנו יודעים ששתייה מתוקה מאוד לא בריא ובפרט חלק מהם שהסוכר בכמויות גדולות. ומצד שני לא רואים תועלת בחוק כי הציבור ממשיך לקנות בכל אופן. לדעתי אולי כדאי להשאיר המס על שתייה מתוקה שיש עליהם סמל של סוכר בכמות גבוהה. ולהוריד המס על שתייה מתוקה בכמות הנורמה. ככה שזה יגרום לאנשים ובפרט בעלי שמחות לקנות דוקא אלו שיש להם פחות סוכר. ובפרט שהכי חשוב להוריד המס ממיצים טבעים וכדומה וכדומה... ובפרט שיש ב"ה כיום הרבה מאוד סוגי שתייה עם פחות סוכר...
אין חולק שהשתייה המתוקה בכמות גבוה מזיקה מאוד. ובפרט אצלינו שיש ב"ה הרבה שמחות והילדים נרגלים לשתות בכמויות גדולות. ואין ספק שכדאי לעשות מה שיכולים כדאי להילחם בתופעה....
1. אם ממסים משקאות עם סוכר למה שלא נמסה סוכר בכלל? למה כוס קולה זה בסדר אבל 3 כפיות סוכר בקפה ועוגה עתירת סוכר זה בסדר?
ואם כבר בריאות, בוא ונמסה את השמן והחמאה, נמסה ממתקים, פיצוחים (עתירי קלוריות שומן ומלח) חטיפים בכלל ומלח.
2. להזכירכם המיסוי היה גם על משקאות ממותקים מלאכותית, משקאות שאין שום ראיה רצינית שגורמים להשמנה או נזק לבריאות. (ובבקשה אל תביאו לי מאמר עם חששות או שמועות)
3. אין ספק שהעלאת מחירי השתיה הממותקת תוריד את צריכת השתיה הממותקת, האם בפועל בריאות הציבור השתפרה? בסקירת מחקרים של קבוצת קוקרין התברר שאין שום ראיות לכך.
4. בציבור החרדי והדתי (אלה שאני מכיר) לא נראה לי ששותים משקאות ממותקים כל יום בכל ארוחה אלא בעיקר בשבתות חגים ואירועים, סוכרים ושומנים לעומת זאת צורכים כל יום והם הבעיה האמיתית.
1. אם ממסים משקאות עם סוכר למה שלא נמסה סוכר בכלל? למה כוס קולה זה בסדר אבל 3 כפיות סוכר בקפה ועוגה עתירת סוכר זה בסדר?
ואם כבר בריאות, בוא ונמסה את השמן והחמאה, נמסה ממתקים, פיצוחים (עתירי קלוריות שומן ומלח) חטיפים בכלל ומלח.
2. להזכירכם המיסוי היה גם על משקאות ממותקים מלאכותית, משקאות שאין שום ראיה רצינית שגורמים להשמנה או נזק לבריאות. (ובבקשה אל תביאו לי מאמר עם חששות או שמועות)
3. אין ספק שהעלאת מחירי השתיה הממותקת תוריד את צריכת השתיה הממותקת, האם בפועל בריאות הציבור השתפרה? בסקירת מחקרים של קבוצת קוקרין התברר שאין שום ראיות לכך.
4. בציבור החרדי והדתי (אלה שאני מכיר) לא נראה לי ששותים משקאות ממותקים כל יום בכל ארוחה אלא בעיקר בשבתות חגים ואירועים, סוכרים ושומנים לעומת זאת צורכים כל יום והם הבעיה האמיתית.
לא אכנס לכל משחקי המילים לכאן או לכאן בגדול, הבעיה העיקרית בצריכת משקאות ממותקות הוא, שהצריכה שלהם גדולה בגלל חוסר מודעות אדם יכול לשתות 4-5 כוסות באירוע בלי לדעת שכמות הסוכר שהוא לקחת מטורפת וזאת בגלל האיזון בין החומציות לסוכר, ואסביר, אילו בתי החרושת היו שמים נטו סוכר בשתיה הממותקת, לא היו יכולים להכניס אותם לפה מרוב גועל, לכן הם מכניסים חומצת לימון או משהו דומה וזה מאזן את המתיקות ריבוי הסוכר והחומצה הנוגת אותו, הופך את השתיה למשהו טעים לחיך, אבל לא שמים לב ככה לכמות המטורפת של הסוכר אנשים בדרך כלל אינם משתמשים בכמות סוכר כזאת ביום יום ואפילו לא באכילת עוגות בהם אכן קשה לאכול כמות גדולה של עוגות בבת אחת כי זה מתוק מידי זה פחות או יותר הבעיה המרכזית הנעוצה דווקא בשתיה ממותקת יצויין לטובה בקבוקי ג'אמפ צלול, או מים בטעם, שהם אכן פחות מושכים לחיך ופחות מזיקים
אתייחס גם למה שכתבת אחר כך על שומנים וסוכרים נכון ששומן הוא הבעיה הגדולה יותר אבל אנשים אינם אוכלים חבילת חמאה או שותים כוס שמן, הכמויות קטנות פי כמה משתיה מתוקה וכמויות הסוכר המטורפות כפי שציינתי וכמובן, כל פחמימה מיותרת, וקל וחומר כל סוכר, הופך להיות בתהליך טבעי לשומן בגוף האדם.
נשלח ב-9/11/2022 17:44
momeir לא דברנו על הפחתת כל הסוכר בתזונה אלא רק על העלאת המיסוי על משקאות ממותקים.
אין ראיות טובות שזה משפר את בריאות האוכלוסיה. https://www.cochrane.org/CD012333/PUBHLTH_does-taxation-unprocessed-sugar-or-foods-added-sugar-reduce-their-consumption-and-prevent-obesity-or
ממתיקים מלאכותיים חוקיים ונחשבים לבטוחים. מדובר בנושא שנחקר רבות.
בעוד אפשר להצביע על הרבה מאוד אנשים שבריאותם נפגעה מצריכה מוגזמת של סוכר אי אפשר למצוא אנשים דומים שנפגעו מצריכת ממתיקים מלאכותיים.
אין שום ספק שצריכה עודפת של שומן כמו כל עודף קלורי פוגעת בבריאות. (בשומן יש יותר מפי 2 קלוריות לגרם מאשר פחממות או חלבונים)
הסוציאליסטים רבים ביניהם כמה מס הם רוצים ומוכנים להטיל, מי אנחנו שנפריע להם?...
נשלח ב-9/11/2022 16:25
בל נשכח שהמסים הוטלו במטרה לנגח ציבור מסוים יותר מציבורים אחרים. דאגה לבריאות הציבור (כמו הדאגה לאיכות הסביבה של מס הח"פ) היווה עלה תאנה עבורם. כנראה השלב הבא הי'ה יכול להיות מיסוי על בשר כשר (שהומלח כדין) בגין דאגה על הפחתת צריכת המלח...
נשלח ב-9/11/2022 15:49
momeir
אלי_ו כתב:
1. אם ממסים משקאות עם סוכר למה שלא נמסה סוכר בכלל? למה כוס קולה זה בסדר אבל 3 כפיות סוכר בקפה ועוגה עתירת סוכר זה בסדר? צודק! סוכר = רעל! וצריך לשים מס על כל סוגי הסוכר!
ואם כבר בריאות, בוא ונמסה את השמן והחמאה, נמסה ממתקים בוודאי! ומאוד רצוי, פיצוחים (עתירי קלוריות שומן ומלח) חטיפים בכלל ומלח.על שומנים וחמאה יש מחלוקת בין התזונאים. משא"כ לגבי סוכר. כ-ו-ל-ם מסכימים שזה רע.
2. להזכירכם המיסוי היה גם על משקאות ממותקים מלאכותית, משקאות שאין שום ראיה רצינית שגורמים להשמנה או נזק לבריאות. (ובבקשה אל תביאו לי מאמר עם חששות או שמועות) גם הממתיקים המלאכותיים לא בריאים
3. אין ספק שהעלאת מחירי השתיה הממותקת תוריד את צריכת השתיה הממותקת, האם בפועל בריאות הציבור השתפרה? בסקירת מחקרים של קבוצת קוקרין התברר שאין שום ראיות לכך. נא לצטט את 'המחקרים' . אין מצב! שהפחתת סוכר בתזונה ל משפיעה לטובה על הבריאות.
4. בציבור החרדי והדתי (אלה שאני מכיר) לא נראה לי ששותים משקאות ממותקים כל יום בכל ארוחה אלא בעיקר בשבתות חגים ואירועים עצוב מאוד שזה המצב, סוכרים הם הבעה המרכזית ושומנים הם לא הבעיה המרכזית לעומת זאת צורכים כל יום והם הבעיה האמיתית לא שומנים.
אני לא יודע איך ניתן לקבוע מה ילך למה, תקציב הבריאות יהיה בכל מצב גדול לאין שיעור מהמס שיגבה על סוכר כך שגם אם יקבעו שכל מס הסוכר ילך למערכת הבריאות זה חסר משמעות, יש הוצאות והכנסות למדינה וצריך איכשהו לאזן ביניהם
נשלח ב-9/11/2022 15:16
ארנונה כתב:
זהו שלא
חריף_ומקשה כתב:
מאחר, והנזקים הבריאותיים שהשתייה המתוקה מחוללת, מושתים על הציבור הרחב שמממן את מערכת הבריאות הממלכתית, ע"י מס הבריאות ומיסים שונים. אז יש הצדקה, לגבות על השתייה המתוקה מס, ובתנאי שהכסף ילך אך ורק להשקעה במערכת הבריאות.
הטיעון הנ"ל הוא שחוק בזוי ומופרך. זה תירוץ שבא להסביר את החטא והשוד של משרד האוצר. האם כל המיסים האלו גרמו להפחתה כלשהיא במיסים הישירים והעקיפים שהאזרחים משלמים?? זה בכלל פסיק קטן בהוצאות.מדובר על מס שמכניס בשנה באזור המיליארד שח מתוך תקציב מדינה של קרוב ל500 מיליארד אז זה ממש לא אמור להשפיע על התקציב זה מס מבית היוצר הפרוגרסיבי השמאלני שנועד להשתלט עוד על חיי האזרח והעניין העיקרי פה הוא שבעוד שנה יטילו עוד מיסים על כל מיני מוצרים בתואנה הנ"ל וזו הסיבה העיקרית שימני אמיתי לא יכול לקבל את המס הזה כי הוא מדרון חלקלק עד לסוציאליזם חזירי קומוניסטי
שים לב שסייגתי, בתנאי שהכסף ילך אך ורק למערכת הבריאות. אחרת, עושים בדיחה מהטיעון הזה.
כך שגם אם מס הבריאות לא ירד בפסיק, עדיין תקבל את התמורה במערכת בריאות יותר טובה. כאשר מי שסיכוייו להיות חולה יותר בגלל הבחירה שלו לצרוך משקאות ממותקים, הגיוני שישלם יותר למערכת הבריאות.
א. פורסם שלא היתה ירידה במכירות של משקאות מתוקים - כך שתכל'ס זה לא עזר. בציבור החרדי במיוחד, בשבוע בין כה לא שותים ובשבתות לא יפסיקו. ב. אם כן רוצים למסות - זה צריך להיות קשור בקשר ישיר לכמות הסוכר. נגיד על כל כפית סוכר כך וכך מס - זה ימריץ להפחית סוכר, זה יוריד את המס ממשקאות דייט לגמרי (מה כיום בצורה אבסורדית כן נכלל במס, במוקם לעודד לעבור לפחות לדייאט). ג. להוריד את המחירים (להכניס לפיקוח ו/או לסבסד) לריצפה של מים מינרלים וסודה, כמו בשאר העולם, כולל בקבוקים קטנים 'אישיים'. נגיד שקל לליטר. זה באמת יכול להוביל למהפך.
נשלח ב-9/11/2022 13:40
yossiw כתב:
לא חסר סוכר בבירה שחורה
פיינרך כתב:
בירה שחורה...
אגב, לאן נעלמה בירה שחורה? לא ראיתי לאחרונה לא של נשר, ולא של מאלטי...
בקשר לשתיה המתוקה גם משקאות דיאט או זירו עלו והשתוו במחירים לשתיה המתוקה. לדוגמא פטל דיאט עלה ביותר מ100% בעלות המחירים של המשקאות המתוקים כמו כן גם בקבוקי סודה מחירם קפץ לאחר העליה של המשקאות המתוקים. כל היצרנים תפסו טרמפ על זה להעלות את המשקאות אפילו אלו שאינם מתוקים ולא מכילים סוכר
לגבי 3, באיזה מחקרים מדובר, בארץ או בחו"ל? הזמן שחלף מאז המס מאפשר בדיקה רצינית?
נשלח ב-9/11/2022 10:14
מעבר לשאלה האם ראוי שהמדינה תנסה לשנות הרגלים "רעים" של הציבור באמצעות מס,
השאלה היא לא אם לגבות עוד מיסים אלא מאיפה, יש תקציב וצריך לממן אותו,
ליברלים (ליברטריאנים בארה"ב) בדרך כלל מתנגדים לכך שהממשלה תנסה לשנות התנהגות, תומכים במיסוי נמוך וגם תומכים בצמצום מדינת הרווחה.
לחרדים ולדתיים אין טיעון קוהרנטי בנושא כי הם כן תומכים בכפיית התנהגות על ידי המדינה (בנושאי דת), הם תומכים במדינת הרווחה (בעיקר החרדים, אבל במידה רבה - בפרט בחינוך ובהתנחלויות - גם הדת"ל) ולכן למעשה תומכים במיסוי גבוה, עכשיו השאלה היא מה ראוי למסות
נשלח ב-9/11/2022 01:40
מעבר לשאלה האם ראוי שהמדינה תנסה לשנות הרגלים "רעים" של הציבור באמצעות מס,
השאלה היא לא אם לגבות עוד מיסים אלא מאיפה, יש תקציב וצריך לממן אותו,
ליברלים (ליברטריאנים בארה"ב) בדרך כלל מתנגדים לכך שהממשלה תנסה לשנות התנהגות, תומכים במיסוי נמוך וגם תומכים בצמצום מדינת הרווחה.
לחרדים ולדתיים אין טיעון קוהרנטי בנושא כי הם כן תומכים בכפיית התנהגות על ידי המדינה (בנושאי דת), הם תומכים במדינת הרווחה (בעיקר החרדים, אבל במידה רבה - בפרט בחינוך ובהתנחלויות - גם הדת"ל) ולכן למעשה תומכים במיסוי גבוה, עכשיו השאלה היא מה ראוי למסות