| נשלח ב-7/11/2022 14:19 |
|
| |
עולם הפוך ראיתי
ע"פ דרישת החרדים יבוטלו (בחקיקת בזק ) חוקי המיסוי על החד פעמי ועל שתיה מתוקה. מה ? יש איזה 'עניין' לשתות דווקא שתיה מתוקה? אדרבה, ההפך הגמור! ונשמרתם מאוד לנפשותיכם! כל התזונאים (לא משנה מאיזה שיטה) כ-ו-ל-ם טוענים שזה רעל! זה רעל כמו שסיגריות זה רעל! השתיה המתוקה לא רק הורסת את השיניים, כל המחקרים מראים שזו הסיבה המרכזית להתפתחות השמנה ומחלות מטבוליות כמו סכרת, שומנים בדם, יתר לחץ דם ועוד... ריבונו של עולם! אפה ה'ונשמרתם' ? אפה הדאגה לבריאות של ילדינו ? למה אני צריך לממן טיפולי בריאות למי שפוגע בעצמו ? אפה הצניעות? אפה ההתגברות על 'התאווה' ? בשביל 'שתיה מתוקה' שלחנו נציגים לכנסת?
תוקן על ידי momeir ב- 07/11/2022 14:21:55
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2022 18:42 |
|
| |
לא מזמן היה הסברה של משרד הבריאות על השלילה של שתיה מתוקה וזה עבד, זה לא לעניין לתת עכשיו עונש למי ששותה מעט מתוק, או למי שיש לו שמחה בבית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2022 09:07 |
|
| |
והבעי'ה העיקרית, שמצריכת מוצרי מזון "בריאים" קל מאוד להשליך על לצריכת תכנים לימודיים "בריאים" (ליב"ה ודומיהם). מתוך דאגה כנה, כמובן, לבריאות הנפש של האזרח הפשוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 22:30 |
|
| |
להגיד שכל השתיה גורמת להרבה מאוד מחלות, מעיד על חוסר רצינות. ברור ששתיה דייט לא גורמת להשמנה, ושתיה טבעית לא גורמת לרוב המחלות. אגב, להביא ראיה ממחקרים בתחום התזונה, זה אפילו לא בדיחה. כל מי שיודע מה זה מחקר, יבהיר לך שמחקרים בתחום התזונה לא שווים את הנייר שעליו הם מודפסים (זה קצת מסובך להסביר איך זה עובד, אבל אזרוק לך רמז ראשוני - מחקרים גדולים דורשים מימון, ואתה רק צריך לנחש מי יממן מחקרי ענק שיש בהם תועלת כלכלית גדולה...). בלי להבין הרבה, די ברור לי שממתקי גומי, חטיפי שוקולד וגלידות למיניהן, הרבה פחות בריאים משתיה מתוקה. הבעיה היא שאם יעלו את מיסוי שלהם, אנשים באמת פחות יצרכו... ואז האינטרס - לסדר כסף לעבאס - לא ישיג את מטרתו. ובכלל כל הקטע הזה של לחנך את האזרח דרך הכיס, אין לי מושג איזה היגיון ערכי או דמוקרטי עומד מאחוריו. פעם קראתי באיזה משהו של המשטרה, שיש קשר חיובי בין גובה הקנסות ובין המוטיבציה של שוטרים לתפוס את האזרח - כלומר שהאזרחים הם שמשלמים על קורס מוטיבציה לשוטרים... בקיצור, כל השטויות האלה (ובכלל, כל מה שאיכשהו מתבטא בלהכניס יד לכיס של האזרח), נועדו למטרות אחרות והכל סיפורי כיסוי צדקנים. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 22:24 |
|
| |
גם החד פעמי וכן השתיה המתוקה בסיסם ברעיון יפה ויכל היה להתקבל איכשהו. אני אישית מאוד בעד איכות סביבה, שימוש חוזר ובריאות (מי לא?) 1.שתיה מתוקה עלתה ואיתה גם הדיאט, זירו וסודה.. מה להם ולבריאות? 2.הסברה נוראית ומצעד מטופש של אגו ושיח מתנשא 3.כשיוצרים איזה שהיא רפורמה נוהגים לאזן במיטב כלים של "גזר" תמריצים וכדומה בקיצור לא צריך להיות חכם גדול בכדי לראות שהדברים נעשו בכוונת מכוון ברגל גסה, לא מקצועית ובטח ללא חמלה והבנה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 18:48 |
|
| |
חלק מהכותבים באשכול מציגים "תסמונת שטוקהולם במיטבה". פקידי האוצר סירבו להצטרף להצעתו של ליברמן, אך "נאנסו" להסכים להעלאת המס על השתייה המתוקה. אז אתם מזדהים עם זה שכול מטרתו הייתה הענשת המגזר החרדי, לכאורה, ויוצאים להגנתו?! יש הרבה דרכים לעודד שתייה בריאה אבל העלאת מס על מים עם סוכר אינה אחת מהן...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 18:28 |
|
| |
יש עוד ימבה דברים לא בריאים. למשל, לכעוס. אני מציע להטיל מס על מתעצבנים בפומבי. וייקרא שמו "מס ארסים".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 16:19 |
|
| |
מסכים איתך שזה לא בריא, בשורה תחתונה זה לא הפחית משמעותית את הצריכה כי האנשים מכורים והחשבון בסוף החודש למשפחה ברוכה משמעותי מאד. הבעיה שהורדת המס לא תרד ברובה ללקוחות אלא לכיסם של הטייקונים, לכן עדיף אולי שיהיה סיבסוד של מוצר אחר במקביל
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 16:10 |
|
| |
אתה אוכל רק מה שבריא ?
אולי נשים מס על כל החטיפים וכל השוקולדים ועל בשר שמן וגבינות שמנות וכל כל המוצרים מבצק עלים וכן על כל המאפיות והקונדטוריות ואולי גם על כל הפיצריות והגלידריות ....
רוב הציבור החרדי שותה שתייה מתוקה לכבוד שבת ובגלל שהמשפחות גדולות אז זה יוצא כמות גדולה אבל בפועל ציבור חילוני שותה הרבה יותר!! נכון שבציבור החילוני יש הרבה יותר מודעות לבריאות אבל עדיין רבים מהם קונים ומתפנקים על שתייה מתוקה ובכל אירוע חילוני יש שתייה מתוקה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 15:31 |
|
| |
momeir
| פיינרך כתב: |  | אגב, ישיבה ממושכת היא גם גורמת לבעיות רפואיות לכן חייבים לאלץ כולם לעשות התעמלות קבוצתית. והמשתמטים ישלמו מיסים. |
|
בעיקרון אתה צודק. (ראה ציטוט להלן ותגיד 'ברוך שכיוונתי) רכן חובה וצריך להתעמל. טענתך המתחכמת היא כמובן דמגוגית.. יש הבדל בין התנהגות פאסיבית לבין שתית סוכר אקטיבית. רמב"ם הלכה י"ד ועוד כלל אחר אמרו בבריאות הגוף כל זמן שאדם מתעמל ויגע הרבה ואינו שבע ומעיו רפין אין חולי בא עליו וכחו מתחזק, ואפילו אוכל מאכלות הרעים. רמב"ם הלכה ט"ו וכל מי שהוא יושב לבטח ואינו מתעמל, או מי שמשהא נקביו, או מי שמעיו קשין, אפילו אכל מאכלות טובים ושמר עצמו על פי הרפואה, כל ימיו יהיו מכאובים וכחו תשש
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 15:24 |
|
| |
אגב, ישיבה ממושכת היא גם גורמת לבעיות רפואיות לכן חייבים לאלץ כולם לעשות התעמלות קבוצתית. והמשתמטים ישלמו מיסים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 15:20 |
|
| |
momeir
| דיסקקשיח כתב: |  | |
|
או קיי, הבנתי, הבנאדם רוצה להרעיל את עצמו. אבל לפחות ישלם את עלויות הטיפול הרפואי ומראש! בשונה מגזרים אחרים, אנחנו גם חרדים לדבר ה' ורמב"ם בהלכות דעות פרק ד' הלכה א': הואיל והיות הגוף בריא ושלם מדרכי השם הוא, שהרי אי אפשר שיבין או ידע דבר מידיעת הבורא והוא חולה, לפיכך צריך להרחיק אדם עצמו מדברים המאבדין את הגוף, ולהנהיג עצמו בדברים המברין והמחלימים. גיוועלדיק...
תוקן על ידי momeir ב- 07/11/2022 15:24:17
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2022 15:06 |
|
| |
כי לא הוכח שקונים פחות
|
|
|