בית פורומים בחדרי חרדים

סיפורים אפלים על העבר של מאיר כהנא הי"ד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2022 19:58 לינק ישיר 
סיפורים אפלים על העבר של מאיר כהנא הי"ד

זה חשוב להכיר את הצד הזה גם כן. 

כי כל קיצוני, לא משנה לאיזה צד, מגיע להסתיר משהו מהעבר או ההווה שלו שלא רוצה שיתפסו....

לפני שאתם מבטלים את הסיפור, כהשמצות של שמאלנים, תפתחו את הלינקים המצורפים, המראי מקומות, ותראו זה אמיתי לגמרי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 22:20 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
קלעפער

הדיבוק כתב:
קלעפער כתב:

הפסלות של כהנא היא בתחום ממנו הוא לא שב בתשובה. וזה אין בעיה להזכיר כי חסידיו גאים בזה, חוץ מבן גביר ואנשי מפלגתו שמסתירים קצת כדי לצבו קולות...

המשפט הזה שלך, זה כמו לדון עד כמה ראוי לדבר על כך שאתה לא מאמין ביש"ו

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא הבנתי מילה

אתה רואה פסול בדעותיו והנהגותיו, אז אלו דברים שבעיניו אינם פסול אלא להיפך. לכן אין שום בעיה לדבר על זה.
אגב, אם היית מכיר אותו מספריו והרצאותיו, סביר להניח שהיית חווה אותו כפחות קיצוני וחריג ממה שאתה סבור.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 22:03 לינק ישיר 
קלעפער

הדיבוק כתב:
קלעפער כתב:

הפסלות של כהנא היא בתחום ממנו הוא לא שב בתשובה. וזה אין בעיה להזכיר כי חסידיו גאים בזה, חוץ מבן גביר ואנשי מפלגתו שמסתירים קצת כדי לצבו קולות...

נשלח מהאנדרואיד שלי

לא הבנתי מילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 21:48 לינק ישיר 
קלעפער

ירו_שלמי כתב:
קלעפער

כהנא היה בעל תשובה?

אני מקוה. או אין לי סיבה להניח שלא. הוא כמובן היה איש ירוד אבל לא בגלל בעיות צניעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 21:10 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 20:42 לינק ישיר 

מניח שאם עשה עברה, הוא שב עליה בתשובה שלמה. כבר ציטטו כאן את הגמרא בנושא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 20:00 לינק ישיר 

קלעפער

כהנא היה בעל תשובה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:28 לינק ישיר 

אני לא חושב שצריך להסתיר מה שהוא עשה, כמו שאיש לא מעלה בדעתו שלא נזכיר שהרב הצדיק האמיתי ר' אורי זוהר נ"ע היה בעברו חילוני. זה האיש והוא שב בתשובה ועל זו גאוותו.
ואם כן נשאלת השאלה, האם זה היה הפסול של כהנא? מסתמא הרי שם על כך בתשובה שלמה. הוא שמר על קלה כבחמורה לעת זקנתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:20 לינק ישיר 

הבנתי שהרב מאיר כהנא היה אדם מיוחד, הוגה דעות משכמו ומעלה, רואה למרחוק, רבים השיב מעוון.
הגיע הזמן לדבר בשבחו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:18 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:

ראשית מוטב שתרגע ותדון לגופם של דברים בלי כינויים ותיוגים
לגופם של דברים: חז"ל מפרשים את הלאו בתורה על גדול מבן 9, היות ואיננו קראים אנו מקבלים את פרשנות חז"ל לתורה, אם כן למה פשוט - כפי שמפורש ברמב"ם - שראוי להעניש על ביאה על פחות מבן 9? אין פה איסור דאורייתא או דרבנן (אם כן זה לא היו "ראוי" אלא הלכה רגילה), מאיפה זה מגיע?

אתה לא מבין שמי שמבצע את זממו בילד קטן ראוי לעונש חמור ?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 18:16 לינק ישיר 

ראשית מוטב שתרגע ותדון לגופם של דברים בלי כינויים ותיוגים
לגופם של דברים: חז"ל מפרשים את הלאו בתורה על גדול מבן 9, היות ואיננו קראים אנו מקבלים את פרשנות חז"ל לתורה, אם כן למה פשוט - כפי שמפורש ברמב"ם - שראוי להעניש על ביאה על פחות מבן 9? אין פה איסור דאורייתא או דרבנן (אם כן זה לא היו "ראוי" אלא הלכה רגילה), מאיפה זה מגיע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 17:50 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
אם הבנת מדברי שאם יהודי יגש לרב בשאלה מה דינו של משכב זכור עם קטן מ9 הרב יענה לו שאין להלכה מה לומר בנושא, אני מצטער על אי ההבנה אבל לא לכך התכוונתי אלא הפוך לגמרי
למרות שלא ניתן למצוא איסור מהתורה לכך (הלאו בתורה מתייחס רק לגיל 9 ומעלה) ולכן הסתכלות פורמלית הייתה אמורה לגרום להתייחסות שוות נפש לכך לא זה המצב
זו ראיה שלא כל מה שההלכה לא אוסרת הוא מותר. יש דברים שאיסורם ברור מאליו (ולפעמים ההימנעות מהם קודמת להימנעות מאיסור מפורש)
נ.ב. במקום לתקוף ולהשמיץ אפשר לנסות להבין או לשאול

לא הבנתי, מדוע אינך מסתפק בכך שמכים אותו מכת מרדות, האם אתה קראי?
הראיתי לך במפורש ציטוט הלכתי שמכים אותו מכת מרדות, מה התשובה שלך? שמהתורה אתה לא מוצא לאו בנושא?
אגב, אם אתה כבר קראי, אז בתורה עצמה לא כתוב הבדל אם מדובר בבן 9 או לא..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 13/11/2022 17:50:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 14:29 לינק ישיר 

קול_ששון כתב:
"תקנת קדמונינו וחרם, שלא להוציא שם רע על המתים"
שולחן ערוך, אורח חיים, סימן תר"ו, סעיף ג'

אכן לא ראוי להעלות באוב סיפורים בגנות אנשים שהלכו לעולמם.
יש להניח לשוכני העפר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 14:16 לינק ישיר 

אם הבנת מדברי שאם יהודי יגש לרב בשאלה מה דינו של משכב זכור עם קטן מ9 הרב יענה לו שאין להלכה מה לומר בנושא, אני מצטער על אי ההבנה אבל לא לכך התכוונתי אלא הפוך לגמרי
למרות שלא ניתן למצוא איסור מהתורה לכך (הלאו בתורה מתייחס רק לגיל 9 ומעלה) ולכן הסתכלות פורמלית הייתה אמורה לגרום להתייחסות שוות נפש לכך לא זה המצב
זו ראיה שלא כל מה שההלכה לא אוסרת הוא מותר. יש דברים שאיסורם ברור מאליו (ולפעמים ההימנעות מהם קודמת להימנעות מאיסור מפורש)
נ.ב. במקום לתקוף ולהשמיץ אפשר לנסות להבין או לשאול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 14:01 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:
אני מצטער על אי ההבנה, לא התכוונתי לטעון שכהנא עודד פדופיליה עם בנים קטנים מגיל 9 אלא להביא את זה כמשהו מכוער שפורמלית ההלכה לא אוסרת אבל ברור הוא אסור ולא ראוי

אז הנה הפלת את זה על התורה
ואני אגן כאן על כבוד התורה

נתעלמה ממך רמב"ם (איסורי ביאה פרק א הלכה י"ד) מפורש שמכין את אותו פדופיל מכת מרדות, ולא לשכוח שלפי שיטה אחת מכת מרדות זה עד שתצא נפשו, בפרט אם הוא חוזר על עצמו.
אז מה זה "ההלכה לא אוסרת"?
איזה אינטרס יש לך להשמיץ את התורה הקדושה?
ולמה אסרה התורה לשלוח תינוקות של רבן ללמוד אצל כותי "מחשש למשכב זכור"?
"פורמלית ההלכה אינה אוסרת"?
לדעתי אתה שנה ופירש, אבל לא מספיק שנה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2022 08:59 לינק ישיר 

"תקנת קדמונינו וחרם, שלא להוציא שם רע על המתים"

שולחן ערוך, אורח חיים, סימן תר"ו, סעיף ג'

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > סיפורים אפלים על העבר של מאיר כהנא הי"ד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext