בית פורומים בחדרי חרדים

הליכוד ויהדות התורה סיכמו ביניהם לחוקק חוק שיתיר למנהלי בתי החולים לאסור על הכנסת חמץ בפסח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2022 20:37 לינק ישיר 
הליכוד ויהדות התורה סיכמו ביניהם לחוקק חוק שיתיר למנהלי בתי החולים לאסור על הכנסת חמץ בפסח

ואני הקטן שואל
בשביל זה בחרנו בכם? שתתרפסו?
תחוקקו חוק שאסור להכניס חמץ באף בית חולים בארץ כפי שהיה נהוג לפני ממשלת לפידרמן.
מנגד, נראה שבן גביר מביא הישגים מכובדים של הכשרת התיישבות ועוד חוקים חשובים.

עוד סיבה שלא להצביע לזקנים האשכנזים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אריאל222 ב- 16/11/2022 20:37:13

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 19:07 לינק ישיר 
נכון

hhaavv כתב:

צריך לזכור שהאיסור של בג"ץ כלל גם (בעיקר) חיפוש בתיקי המבקרים על ידי המאבטחים וגם את זה חייבים לבטל.

לא לבטל
אלא לתקן את חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור,
שתהיה למאבטחי בית החולים סמכות כזו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 14:56 לינק ישיר 

צריך לזכור שהאיסור של בג"ץ כלל גם (בעיקר) חיפוש בתיקי המבקרים על ידי המאבטחים וגם את זה חייבים לבטל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 14:00 לינק ישיר 

מחילה, תפסיק לדבר שטויות. הכפייה הדתית מתקיימת גם כשמנהל ביה"ח מוסמך בחוק להחליט שלא לאפשר הכנסת חמץ לביה"ח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 13:40 לינק ישיר 

גרשום כתב:

הכנסת חמץ לבית חולים שערי-צדק במערב ירושלים כמוה כהכנסת בשר חזיר ובירה לבית חולים המוסלמי אל מאקסד במזרח ירושלים.

מסכים איתך לכן אני חושב שראוי שיתנו את הזכות ובחינתי את החובה למנהלי בתי החולים
אם נותנים את זה כאופציה למנהלי בתי החולים לא תוכל לבוא הטענה על כפייה דתית ומצד שני שום בית חולים לא ירצה להפסיד את קהל הלקוחות שומרי המצוות שכולל חרדים דתיים ומסורתיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 11:25 לינק ישיר 

ומי שממש מוכרח לאכול חמץ בבית חולים, בין אם הוא יהודי או רוסי או ערבי - שילך לבית חולים אל מאקסד ודומיו. שיתאשפז שם ויאכל את החמץ שלו שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 11:14 לינק ישיר 

הכנסת חמץ לבית חולים שערי-צדק במערב ירושלים כמוה כהכנסת בשר חזיר ובירה לבית חולים המוסלמי אל מאקסד במזרח ירושלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 11:05 לינק ישיר 

אני חושב שככה צריך להיות מנהל בית החולים יחליט אם לאסור או לאשר הכנסת חמץ בפסח לשטח בית החולים
מצד אחד בתי החולים הערביים לא צריכים לשמור על כשרות ומצד שני לא ייתכן שלבית חולים חרדי / דתי יוכלו להכניס חמץ
ולדעתי רוב מכריע של בתי החולים היהודיים לא יתנו אפשרות להכניס חמץ מאחר ומחלקת יולדות כל אחת בוחרת את בית החולים שהיא רוצה והלקוחה החרדית / הדתית מאוד מעניינת את הקופה של בית החולים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 10:49 לינק ישיר 

גם פה יש מאמר מעמיק בנושא זה שבין היתר מצטט את דעותיהם של ה"גדולים":

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 09:34 לינק ישיר 
מצדרביעי

אריאל222 כתב:
מצדרביעי כתב:

אתה רציני?
אולי שיחוקקו חוק שמי שמחלל שבת דינו בסקילה מיידית (ואפילו לא אחת לשבעים שנה כמו המאמר הידוע בגמרא)?
אתה מבין שברגע שאנחנו מרשים לעצמנו לשנות סדרים בנושא דת ומדינה, זה פועל כבומרנג כשהצד השני חוזר לשלטון וכידוע יודע לעבוד עוד יותר טוב?

לא מבין את מה שכתבת.
אז בשביל מה בחרנו בבחירות בג'?

נשלח מהאנדרואיד שלי

שאלה טובה, על פניו התפקיד העיקרי של המפלגות החרדיות הוא בדאגה ל"יבנה וחכמיה", וכן אולי לשמור על הסטטוס-קוו שלא יתדרדר לצד השני, אבל ליזום חוקים כדי להשפיע ולשנות את הציבור הלא חרדי? יש מישהו אחד שחושב שזה תורם במשהו לדת?

בכל מקרה, בין היתר בגלל שאלות כאלו לא הצבעתי ליהדות התורה (הצבעתי לסמורטיץ' שאמנם גם עוסק בעניינים אלו, אבל לפחות לא משדר את הדואליות החרדית, בה מצד אחד אנחנו מתעניינים רק בעצמנו ומצד שני מדי פעם נזכרים שלא...).

פה הסברתי את ההשקפה שלענ"ד היא ה"השקופע" האמתית בנושא זה:
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3155211

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2022 09:29 לינק ישיר 
מצדרביעי

הדיבוק כתב:
מי שמזלזל בהכנסת חמץ לבית חולים בפסח, כנראה לא היה בבית חולים בפסח ולכן לא מבין כמה זה משמעותי.
לפעמים זו הכוס קפה היחידה שלך אחרי 40 שעות עירונות ליד תינוק.
אני לא מכיר ירא שמים שייגע בקפה של בית חולים בפסח אם כולם מכניסים שם מה שרוצים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

טיעונים של "ציוינים":)
מה שטוב בחו"ל טוב גם בארץ,אם בארה"ב יהודים מצליחים ללכת לבתי חולים בפסח אפילו שמכניסים שם חמץ, אפשר גם בארץ:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2022 23:38 לינק ישיר 
אבל זה בדיוק מה שהיה לפני ממשלת לפיד - היה אסור להכניס חמץ לבתי חולים

מצדרביעי כתב:

אתה רציני?
אולי שיחוקקו חוק שמי שמחלל שבת דינו בסקילה מיידית (ואפילו לא אחת לשבעים שנה כמו המאמר הידוע בגמרא)?
אתה מבין שברגע שאנחנו מרשים לעצמנו לשנות סדרים בנושא דת ומדינה, זה פועל כבומרנג כשהצד השני חוזר לשלטון וכידוע יודע לעבוד עוד יותר טוב?

לא מבין את מה שכתבת.
אז בשביל מה בחרנו בבחירות בג'?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2022 23:35 לינק ישיר 
לא דיברתי על בתי החולים הערביים

חריף_ומקשה כתב:

יש בתי חולים ערביים כמו בית החולים בנצרת. אין סיבה לאסור עליהם להכניס חמץ בפסח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2022 22:56 לינק ישיר 

מי שמזלזל בהכנסת חמץ לבית חולים בפסח, כנראה לא היה בבית חולים בפסח ולכן לא מבין כמה זה משמעותי.
לפעמים זו הכוס קפה היחידה שלך אחרי 40 שעות עירונות ליד תינוק.
אני לא מכיר ירא שמים שייגע בקפה של בית חולים בפסח אם כולם מכניסים שם מה שרוצים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2022 22:23 לינק ישיר 

לא ניתן לפתור את כל בעיות הדת בקדנציה אחת ,אחרת, לא תהיה הצדקה להצביע שוב ליהדות התורה. זה דרכם כסל למו.  הם מזכירים את יעקב אשר- שביקש לתת לשוטרים שיקול דעת באשר להענשת אזרחים על חבישה "חלקית" וכו' של מסכה בתקופת קורונה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2022 22:17 לינק ישיר 

האיסור הוא לא רק על חמץ, יהיה אסור בכלל להכניס אוכל לבתי חולים בפסח.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הליכוד ויהדות התורה סיכמו ביניהם לחוקק חוק שיתיר למנהלי בתי החולים לאסור על הכנסת חמץ בפסח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext