בית פורומים בחדרי חרדים

חוק הגיוס: באגודה מתעקשים במו"מ לחזור לחוק טל. דגל מעדיפים להשאיר את הטיפול בזה להמשך.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2022 17:28 לינק ישיר 
חוק הגיוס: באגודה מתעקשים במו"מ לחזור לחוק טל. דגל מעדיפים להשאיר את הטיפול בזה להמשך.

כפי שדווח בהרחבה ב'כיכר השבת', ב'אגודת ישראל' דורשים לחזור ל'חוק טל' - חוק שיסדיר את מעמד בני הישיבות ללא התניות של יעדים ומכסות. נתניהו כאמור חושש מחוק כזה ו'דגל התורה' נמצאת בעמדה לא חד משמעית בסיפור. 
גורם ב'אגודה' אמר ל'כיכר השבת': "הוראת האדמו"רים היא חד משמעית, לא ניתן להשפיל אותם ולנסות למרוח אותם, הם מתעקשים כי החוק יוסדר במסגרת המו"מ הקואליציוני, לא נתפשר על חזרה לחוק גיוס נורמלי".
מנגד, גורם ב'דגל' אומר ל'כיכר השבת': "מעדיפים לשים דגש על תקציבי הישיבות ולהשאיר את החוק לטיפול הממשלה שתקום".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2022 17:59 לינק ישיר 

הליכוד: בניגוד לדיווחים, בשאלת הגיוס הליכוד סיכם על מסגרת לדיון בנושא ולא על חוק זה או אחר. גם הידיעות על סיכום בנושא הדיור אינן נכונות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2022 11:26 לינק ישיר 

אמיר אטינגר:
לאחר שהאדמור מגור דרש ערבות לחוק הגיוס - הליכוד והחרדים סיכמו על כך שהתקציב לא יעבור לפני שיעבור חוק גיוס. עוד סיכמו שיחוקק חוק יסוד ערך לימוד תורה כדי לחזק את חוק הגיוס מול בגץ עד שתהיה גם פסקת התגברות
https://t.me/no_politix/1812

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2022 16:34 לינק ישיר 

על רקע הדיווחים השונים על כך שחוק הגיוס יוסדר רק לאחר הקמת הממשלה, גורם רוחני בכיר ב'אגודת ישראל', אומר היום (רביעי) ל'כיכר השבת', "אין שום סיכוי שנכנס לממשלה, מבלי שנקבע בדיוק איזה חוק יחוקק.
כזכור, ביממה האחרונה דווח כי לפי הסיכום בין המפלגות - יהדות התורה והליכוד, תקציב המדינה יעבור רק לאחר הסדרת חוק הגיוס, בנוסף, הרפורמות אותן דורשים ביהדות התורה, לא ייכתבו במפורש בהסכמים הקואליציוניים אלא ייכתבו בכללות ללא פירוט.
ב'אגודת ישראל' שכפי שדווח בהרחבה ב'כיכר השבת', הבהירו כבר מספר פעמים, כי הפעם הם מתכוונים להתעקש על חוק גיוס, שיסדיר אחת ולתמיד את מעמדם של בני הישיבות - כפי המתווה של חוק טל, כאשר המטרה המרכזית היא, שלא יהיו יעדים ולא סנקציות פליליות ושהמדינה תכיר בערך לימוד התורה.
בכיר רוחני ב'אגודת ישראל', המקורב גם ל'מועצת גדולי התורה', אומר היום ל'כיכר השבת': "הליכוד וש"ס חושבים שהם יכולים לשחק איתנו, הם לא מבינים שהפעם מדובר במשבר רציני שלא ייפתר - אם לא יגיעו לקראתנו, אין לנו שום בעיה להתעקש על זה ולהישאר מחוץ לממשלה".
"שתי המפלגות שהזכרתי חושבים, שהם יאיימו עלינו על ידי כל מיני תדרוכים לתקשורת והדלפות של ההסכמים. צר לי, הפעם מדובר בנושא שלא נתפשר עליו בשום צורה".
עוד מוסיף אותו גורם: "אנחנו מבינים את התכנון שלהם, להגיע ליום האחרון ואז לנסות ללחוץ אותנו, ולכן אני שב ומדגיש, במידה ולא ייכנס למו"מ הקואליציוני חוק גיוס שיהיה לרוחנו - תוך התחייבות שהוא יחוקק בתקופה שלאחר הקמת הממשלה, אנחנו פשוט לא נחתום, אה, ושלא יישכחו, שאנחנו בשונה ממפלגות אחרות, נצטרך לקבל גם את האישור של מועצת גדולי התורה, ואם יחכו לרגע האחרון, יהיה לנו קשה מאוד לכנס את המועצת. לכן, ההמלצה שלי היא, שהם יפסיקו להתחכם ויתחילו להתייחס אלינו ברצינות".
www.kikar.co.il/yeshiva-world/433291

מעניין שהם מאיימים להישאר מחוץ לממשלה, אבל לא מאיימים למנוע את הקמתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2022 14:40 לינק ישיר 

דפנה ליאל: 
החרדים הסכימו לוותר על העברת חוק הגיוס לפני השבעת הממשלה תמורת התחייבות של הליכוד להתנות את אישור התקציב בהעברת חוק הגיוס. העקרון המרכזי בחוק יהיה שאי עמידה ביעדי גיוס לא תגרור סנקציות פליליות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2022 21:58 לינק ישיר 

יהודה שלזינגר: החרדים מאשימים את הליכוד בהדלפת הרשימה שפרסם עמית סגל ע"מ "להוריד אותם" מנושאים שעדיין מדוברים כדו' חוק הגיוס ותקציב הישיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2022 20:09 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
בתורה שלי כתוב:  "אם בחוקותי תלכו ואת מצוותי תשמרו - ונתתי שלום בארץ, ושכבתם ואין מחריד"

בתקופת דוד המלך, כשכווולם שמרו מצוות,

לא נהרגו חיילים?

נהרגו !

כל החרדים שומרים מצוות כמו שצריך?

כל החרדים לא מדברים לשון הרע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2022 14:07 לינק ישיר 

גפני בתדרוך עיתונאים-

ביקשו שנחתום על מסמך כדי שאפשר יהיה לבקש ארכה מהנשיא- הסכמתי לכתוב מכתב בעניין התפקידים- אנחנו עומדים על כך שלא נחתום על הסכם בלי הסוגיות האידיאולוגיות. 

דורשים שמי שלומד תורה יוכל להמשיך בלי מכסות, יעדים או סנקציות, השוואה של התקציבים למוסדות החינוך החרדים ופסקת התגברות ב61. 

על הכל לדבריו מחכים לתשובות מהליכוד.

גפני על המו״מ מול הליכוד- ״אני נוטף בחורף אגלי זעה, וגולדקנופף ודרעי ישנים במיטות, אני צריך לעמוד כמו אני לא יודע מה״

לא תקום ועדת רפורמות, נצביע נגד.

נעמוד על תיקון סעיף הנכד בחוק השבות.

יש דרישות נוספות בנושאי הגיור ורחבת הכותל- שלא יהיו שינויים לרעה ויישמר הסטטוס קוו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2022 12:46 לינק ישיר 

דיווחים סותרים היום בנושא

מהסקופים בטלגרם:

אבי בלום ב'קול חי': אפשר לומר שהכל סגור עם יהדות התורה. להבנתי ישנה נוסחה די מוסכמת על חוק הגיוס -  ללא פסקת התגברות כרגע.

זאב קם: המו"מ בין הליכוד למפלגות קרוב לסיום אך ביהדות התורה יש מחלוקת על אחד מהנושאים החשובים ביותר למפלגה - חוק הגיוס.
עוד מזאב קם: גפני ('דגל') מבקש לא להעלות באופן מפורט את הדרישות בעניין חוק הגיוס בהסכם, כדי לא להזמין לחץ על הליכוד. גולדקנופף (אגו"י) מעוניין שהדברים יפורטו במלואם.

‏אנה ברסקי: המפלגות החרדיות טרם הגיעו להסכמות על נוסח חוק הגיוס. בינתיים, הכיוון של ש"ס הכי קרוב לעמדת הליכוד - חוק מאוזן, גם אם לא יהיה דומה למה  שהיו מעדיפים במועצות גדוה"ת.

והדיווח באתר:
חוק הגיוס - הפשרה: בשיחות בין ׳יהדות התורה׳ למפלגת הליכוד השבוע עלו הצעות לפשרה שתסיים את המשבר סביב חוק הגיוס, החרדים מצפים לתגובה מהליכוד ואז צפויים לעלות את הצעת הפשרה לאישור מועצת גדולי התורה החסידית שהעבירה דרישות מפורשות בכינוס המועצת לאחר הבחירות. 
בפגישה הלילית שהתקיימה ביום ראשון השבוע, עוד בטרם הוחלט להתעסק בנושאי התפקידים, העלו חברי אגודת ישראל בפני ראש הממשלה המיועד בנימין נתניהו, את התעקשותם בנושא חוק הגיוס, שיהיה דומה במתכונתו לחוק טל, ללא יעדים וללא סנקציות. 
במהלך הפגישה בה גם לקח חלק עורך הדין עמית חדד, פרקליטו האישי של נתניהו, הוצג נוסח פשרה לפיו יקבע בהסכמים הקואליציוניים כי 'לא ייעצר או יכלא בישראל אדם בעוון לימוד תורה', מה שייתן מענה לכך שלא יהיו סנקציות. 
נוסף לכך, ל'בחדרי חרדים' נודע כי בליכוד הביעו נכונות לחוקק את 'חוק יסוד ערך לימוד התורה', מה שייתן מענה בפני בג״צ בשאלת הפגיעה בחוק יסוד 'כבוד האדם וחירותו' בהתייחס לערך השיוון, כך שלראשונה חוק יסוד יכיר בערך של לומדי תורה ויעגן את אי השיוון של בחורי ישיבות. 
במהלך היום צפויים בליכוד להשיב על דרישת החרדים, מה שיביא לסיום הסאגה והתקדמות משמעותית ביניהם, לקראת חתימה סופית על הסכם קואליציוני, אחרי שגם נושא השוואת תקציבי החינוך ושאר הנושאים הוסכמו בין המפלגות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2022 23:21 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

עמית סגל:
משבר חריף בשיחות עם יהדות התורה: הליכוד הבהיר שלא יסכים לכלול את חקיקת חוק טל בהסכם הקואליציוני שכן הדבר יגרום אסון תדמיתי. חלק מהאדמו"רים אומרים: בלי זה אין ממשלה.
חריף כן? אבל בסוף תהיה ממשלה כמובן.

כמה חבל שכל אדמו"ר חושב שהוא מבין בפוליטיקה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2022 23:07 לינק ישיר 

עמית סגל:
משבר חריף בשיחות עם יהדות התורה: הליכוד הבהיר שלא יסכים לכלול את חקיקת חוק טל בהסכם הקואליציוני שכן הדבר יגרום אסון תדמיתי. חלק מהאדמו״רים אומרים: בלי זה אין ממשלה.
חריף כן? אבל בסוף תהיה ממשלה כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2022 21:18 לינק ישיר 
ירו_שלמי

momeir כתב:
מה שהייה הוא שיהיה . אין חדש תחת השמש.
אגודת ישראל הייתה נגד הציונות.
בגלל חשש שוא...

משהו השתנה בנוגע לציונות? אתה מכיר כאלו שהתחברו עימם ולא נפגעו? חוץ מכמה חרדלי"ם שכל הזמן מנסים לחזור ולהידבק בחרדים - כל השאר עסוקים בדיונים על שמירת נגיעה וכל כיו"ב. זה מה שאתה רוצה לעשות מכולנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2022 19:33 לינק ישיר 

דרישות האדמו"רים הכוונה למי?

אפשר להניח שביניהם האדמו"רים מגור ור"י מויז'ניץ.

מה קורה עם האדמו"רים האחרים?

יש אחדות דעות בנושא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2022 19:29 לינק ישיר 

טיקוצ'ינסקי ביתד: מחיר הנאמנות: בליכוד לוקחים סיכון מחושב ונותנים למפלגות החרדיות להחליט, או להיכנס לממשלה בשן ועין או להישאר בחוץ ולשאת באשמת סיכול ממשלת ימין. מבחינת נתניהו שתי האפשרויות טובות, הוא עוד לא מחק את המספר של גנץ מהמכשיר שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2022 19:15 לינק ישיר 

עמית סגל ב'ערוץ 12' על המו"מ עם יהדות התורה: חוק הגיוס הוא אירוע משמעותי ביותר. הליכוד מבינים שיישום דרישות האדמו"רים בנושא יוביל להתקוממות אזרחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 18:23 לינק ישיר 

בתורה שלי כתוב:  "אם בחוקותי תלכו ואת מצוותי תשמרו - ונתתי שלום בארץ, ושכבתם ואין מחריד"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חוק הגיוס: באגודה מתעקשים במו"מ לחזור לחוק טל. דגל מעדיפים להשאיר את הטיפול בזה להמשך.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext