בית פורומים בחדרי חרדים

מאיפה לקוח הפסק הזה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2022 19:20 לינק ישיר 
מאיפה לקוח הפסק הזה?

פוסק הדור לנגידי חו"ל: הלומדים משעמום, רק לאחר שסיימו להסתכל בעיתונים – אינם מקבלים שכר רב •

תוקן על ידי מכמונת ב- 28/11/2022 19:23:08

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 21:46 לינק ישיר 

גינגי, פרט נמק והסבר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 18:17 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

גינגישראלי כתב:

כולנו זוכרים מה היה מעמדו (של הרב קנייבסקי) עשרות בשנים ומתי הוא הושפץ למעמד גדול הדור והוצמדו לו תארים במספר.

ספר לנו משהו שלא ידענו.
אני זוכר כבר כמה עשרות שנים, של למעלה ממאה איש עומדים בשפל המדרגות בבית הרב קנייבסקי להתייעץ לשטול ולדון בהלכה ולקבל ברכות בכל ערב (מלבד קבלת הקהל בבוקר ובצהריים).
התארים שהוצמדו אליו הוא מאוד טריביאליים ביחס למעמדות בציבור הליטאי. כשנפטר מי שמעליו הוא קיבל את התואר המכובד, בזה הוא לא היה שונה מהרב אלישיב והרב שטיינמן (אם כי לאחד מהם נחצב התואר "פוסק הדור" ולשני אוחזר התואר "ראש הישיבה", ואילו לרב קנייבסקי זה לא היה).
מנהיג גדול שעושה דברים משמעותיים, מקבל פרסום כי זה מעניין את הציבור. אם זה נקרא אצלך יחצנות אז בכיף, זו לא האנלוגיה שאני מדבר עליה.

(על שאר דבריך לא אענה ואני גם כאוב שמישהו הבין שאני מזלזל ביהודי קשיש שלומד תורה. אין לי כל כוונה כזו. שאלתי על טיב היחצנות וכתבתי מה אני לא יודע עליו. עד כה אף אחד לא גילה לי משהו שלא ידעתי עליו ולכן מבחינתי שאלתי לא זכתה למענה. אבל אם השיח הפך לדיון אם פלוני או אלמוני איש כשר וטוב, אני לא ראוי להשתתף בדיון כזה)

שחקן טוב אתה לא.
תנסה פעם אחרת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 14:53 לינק ישיר 

ואצל הגר"ח ר' משה נחשב פוסק גדול. כך למשל בפרשת גולבנציץ הגר"ח אמר שאם הר"מ הוא הסמכות אז הכל בסדר. וזה נגד שמידל ןלובין ועוד שאפילו הצליחו להחתימו בתחילה על איסור... וחזר בו ואמר שלא זכר על מה חתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 14:50 לינק ישיר 
קלעפער

מספריו[עריכת קוד מקור | עריכה]

• מועדים וזמנים - תשעה כרכים, בנושא הלכות חגי ישראל ומועדיו
  • תשובות והנהגות - שבעה כרכים של תשובות הלכתיות
  • טעם ודעת - שלושה כרכים על פרשיות התורה
  • חכמה ודעת - שני כרכים בסדרה נוספת על התורה
  • ביאורים והנהגות על התורה חמישה כרכים על התורה
  • פשט ועיון - סדרת ספרים על מסכתות הש"ס
  • הגדה של פסח, מועדים וזמנים - עם חידושי הלכות וביאורים יו"ל תשכ"ב
  • הגדה של פסח טעם ודעת יו"ל תשס"א
  • הגדה של פסח ויגד משה בעריכת הרב שלום מאיר ולך חידושים הנהגות וסיפורים יו"ל תשפ"א
  • דיני ומנהגי פורים משולש וערב פסח שחל בשבת
  • משנת המועדים - על חנוכה
  • דת והלכה - "ענייני הלכה מבעיות זמננו", ירושלים תש"ל
  • זבחי קודש - על מסכת זבחים
  • אורחות הבית- הלכות טהרה ודיני הבית היהודי
  • תורת המשפחה - דיני טהרה וחינוך הבנים
  • ההלכה במשפחה
  • בעיות הזמן (2 כרכים)
  • מצות שביעית כהלכה
  • סת"ם כהלכתן - דיני כתיבת ספרי תורה ומזוזות ועשיית תפילין
  • הדרך לתשובה - פירוש והערות על הלכות תשובה של הרמב"ם
  • קיצור דיני ריבית המצויים
  • ברכת החמה - דינים, הערות ומנהגים, בני-ברק תשמ"א
  • ערב פסח שחל בשבת ופורים משולש, בני-ברק
  • הלכות הגר"א ומנהגיו, ירושלים תשנ"ח
  • דע מה שתשיב - קובץ שיחות בענייני אמונה, השקפה, מוסר, חינוך ועוד, ירושלים תשמ"א
  • דעת ומחשבה - על הרמב"ם הלכות דעות והלכות עבודה זרה
  • רשימות בשמעתתא - הערות על ספר שב שמעתתא
  • אש קודש - על פי כתביו ומאמריו - עובדות, הליכות והנהגות מרבו הרב משה שניידר ראש ישיבת "תורת אמת" בלונדון' בהוצאת מכון 'טעם ודעת'
  • הליכות והנהגות - קונטרסים שנלקטו מתוך ספריו על מועדי ישראל על ידי הרב מרדכי גולדיש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 10:16 לינק ישיר 

רציף כתב:

על הרב שטרנבוך בקושי מדברים,
על הרב קנייבסקי דיברו פי אלף,
ובצדק,
כמה שיותר נערץ - מדברים יותר

השאלה היא לא כמה, אלא על מה.
לא זכור לי שיצאו הודעות לעיתונות על כל פגישה או אירוע מזדמן בבית הרח"ק (לפעמים גבירים ומוסדות מפרסמים דברים כי זה מפרסם אותם, ולרוב הפרסום מגיע לכמה ידידים שלהם ולנוירולוג ונעצר שם).
במקרה הזה מרגיש לי שמשהו קצת אחר (הבאתי את הדוגמות דלעיל, ואת תופעת התארים הרבים שחולפים על פני אותו יהודי יקר), ויותר ממה שכתבתי אני יכול להדגים, אבל מכיוון שהדיון הפך לפרסונלי אמעט בדבריי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 01:42 לינק ישיר 

על הרב שטרנבוך בקושי מדברים,
על הרב קנייבסקי דיברו פי אלף,
ובצדק,
כמה שיותר נערץ - מדברים יותר

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2022 01:30 לינק ישיר 

בעולם התורה והלומדות הספר מועדים וזמנים היה פופולארי יותר מכל ספרי בעל הדרך אמונה, 

היום הדור מחבב מאוד את ספרי העובדות והמעשיות על הרב שטיימן והרב קנייבסקי ואלבומי תמונות וקומיקס מהרב עובדיה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 22:43 לינק ישיר 

גינגישראלי כתב:

כולנו זוכרים מה היה מעמדו (של הרב קנייבסקי) עשרות בשנים ומתי הוא הושפץ למעמד גדול הדור והוצמדו לו תארים במספר.

ספר לנו משהו שלא ידענו.
אני זוכר כבר כמה עשרות שנים, של למעלה ממאה איש עומדים בשפל המדרגות בבית הרב קנייבסקי להתייעץ לשטול ולדון בהלכה ולקבל ברכות בכל ערב (מלבד קבלת הקהל בבוקר ובצהריים).
התארים שהוצמדו אליו הוא מאוד טריביאליים ביחס למעמדות בציבור הליטאי. כשנפטר מי שמעליו הוא קיבל את התואר המכובד, בזה הוא לא היה שונה מהרב אלישיב והרב שטיינמן (אם כי לאחד מהם נחצב התואר "פוסק הדור" ולשני אוחזר התואר "ראש הישיבה", ואילו לרב קנייבסקי זה לא היה).
מנהיג גדול שעושה דברים משמעותיים, מקבל פרסום כי זה מעניין את הציבור. אם זה נקרא אצלך יחצנות אז בכיף, זו לא האנלוגיה שאני מדבר עליה.

(על שאר דבריך לא אענה ואני גם כאוב שמישהו הבין שאני מזלזל ביהודי קשיש שלומד תורה. אין לי כל כוונה כזו. שאלתי על טיב היחצנות וכתבתי מה אני לא יודע עליו. עד כה אף אחד לא גילה לי משהו שלא ידעתי עליו ולכן מבחינתי שאלתי לא זכתה למענה. אבל אם השיח הפך לדיון אם פלוני או אלמוני איש כשר וטוב, אני לא ראוי להשתתף בדיון כזה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 21:52 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

מישהו כאן העיר שלא הפריע לי שיש יחצנות לרב קנייבסקי, אז זו כנראה יש איזה בלבול מושגים, לפחות לפי תפיסתי. אני לא חושב שהייתה לו יחצנות. טבעי שרב ומנהיג גדול מפרסם את דבריו וזה מעניין את הציבור. לא זכור לי שכל יומיים נתנו לו תואר חדש וכל שעה פרסמו איך נשמע הגרעפס שלו.

לומר שלגר"ח לא היתה יחצנות זה אפילו לא מצחיק.
כבודו וידענותו של הגרח לא צריכים הגנה מאף אחד, אך כולנו זוכרים מה היה מעמדו עשרות בשנים ומתי הוא הושפץ למעמד גדול הדור והוצמדו לו תארים במספר.

לעומת זאת, הגר"מ שטרנבוך ישב במקומו ובכסא רבנותו עשרות שנים ללא נסיונות להמליכו על מישהו (מלבד קצת פוליטיקה בתוך העד"ח) ובהחלט שנכדיו ואולי עוד כמה בעלי עניין מנסים להמליכו ולשדרג את מעמדו בשנים האחרונות ממש.

אז...
או שאינך יודע, או שמכחיש מציאות אתה, או שיש לך משהו נגד הרב שטרנבוך ואתה מסתתר מאחורי טענות על חוסר למדנותו ושאר טענות מוזרות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 20:30 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

לא זכור לי שכל יומיים נתנו לו תואר חדש וכל שעה פרסמו איך נשמע הגרעפס שלו.

הסברתי בדיוק למה התכוונתי, מה ההבדל בין הפרסומים על הרב זה לפרסומים על הרב הזה.
את ביתו של מרן ראב"ד ירושלים פוסק הדור זקן הפוסקים וכל שום וחניכא דאית ליה ולאהבתיה ולאתריהון, אינני מכיר; אבל את ביתו של הרב קיינבסקי כן הכרתי מעט. סיפורים מפליאים כמו נושא האשכול הנוכחי, היית יכול להוציא מבין הרב קנייבסקי 4 פעמים ביום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 19:52 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

במקרה ממש, הרב עובדיה הוא מחבר של כ50 ספרים, שכל מי שפותח כל אחד מהם בעל עמוד מזדמן, נוכח לראות ערימות של מקורות טובים ומדויקים בבהירות מפליאה, על כל נושא בתורה. משום מה, גם עומדים מאחורי הרב עובדיה כמות מאמרים וספרים שנכתבו עליו (לאו דווקא ממעריצים שלו - לדוגמה הרב ד"ר בני לאו), שהתפרסמו בערך מהיותו בן 30, ויכולים למלא כמה מדפים.

כך גם הרב קיינבסקי, חיבר הרבה ספרים בנושאים נידחים ביותר והיה אוטוריטה לכל תחום המדרשים הנדירים (והאמת, הבין לא מעט גם בחקר המדרשים). הוא חיבר גם ספרים שיטתיים כמו "דרך אמונה", שכל מי שחיבר ספר יודע כמה קשה לחבר ספר שיטתי וכמה זה דורש למידה מעמיקה ובהירות (גם אם נניח שהספר הוא ציטוטים פשטניים). בלי קשר, הוא קיבל מאות אמשים בכל יום, ולא מעט מתוכם היו שואלים ונענים על ידו בכל מקצוע בתורה.

מישהו כאן העיר שלא הפריע לי שיש יחצנות לרב קנייבסקי, אז זו כנראה יש איזה בלבול מושגים, לפחות לפי תפיסתי. אני לא חושב שהייתה לו יחצנות. טבעי שרב ומנהיג גדול מפרסם את דבריו וזה מעניין את הציבור. לא זכור לי שכל יומיים נתנו לו תואר חדש וכל שעה פרסמו איך נשמע הגרעפס שלו.

באופן כללי אני לא שופט, אבל לא נראה לי שאין לי זכות לשאול. אז במקום לשפוט אותי, אם יש למישהו תשובה, שפשוט יענה לי.

כתבו הרבה מאוד על מרן הרב קנייבסקי,
פעם זה נבואה, פעם זה הוראה, ופעם זה מופת, ופעם זה ביקור, ופעם זה ספר חדש או חידוש, וגם הרבנית בת שבע זכתה לסיקור, והבת שלו, והבן והנכד, ופעם זה שיר על בוה, ועוד ועוד,
כיאה לגדול הדור.

גם כאן, הדיווחים בהתאם לרב גדול
כמו הרב שטרנבוך

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 19:16 לינק ישיר 

במקרה ממש, הרב עובדיה הוא מחבר של כ50 ספרים, שכל מי שפותח כל אחד מהם בעל עמוד מזדמן, נוכח לראות ערימות של מקורות טובים ומדויקים בבהירות מפליאה, על כל נושא בתורה. משום מה, גם עומדים מאחורי הרב עובדיה כמות מאמרים וספרים שנכתבו עליו (לאו דווקא ממעריצים שלו - לדוגמה הרב ד"ר בני לאו), שהתפרסמו בערך מהיותו בן 30, ויכולים למלא כמה מדפים.

כך גם הרב קיינבסקי, חיבר הרבה ספרים בנושאים נידחים ביותר והיה אוטוריטה לכל תחום המדרשים הנדירים (והאמת, הבין לא מעט גם בחקר המדרשים). הוא חיבר גם ספרים שיטתיים כמו "דרך אמונה", שכל מי שחיבר ספר יודע כמה קשה לחבר ספר שיטתי וכמה זה דורש למידה מעמיקה ובהירות (גם אם נניח שהספר הוא ציטוטים פשטניים). בלי קשר, הוא קיבל מאות אמשים בכל יום, ולא מעט מתוכם היו שואלים ונענים על ידו בכל מקצוע בתורה.

באופן כללי אני לא שופט, אבל לא נראה לי שאין לי זכות לשאול. אז במקום לשפוט אותי, אם יש למישהו תשובה, שפשוט יענה לי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 15:54 לינק ישיר 

כן, להדיבוק מאד מפריע יחסי ציבור מופרזים לגדולי ישראל... ראינו את זה כשביקר כאן בפורום את יחסי הציבור לר' חיים קנייבסקי זצ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 14:22 לינק ישיר 

בונדמן כתב:

נו בוודאי, אתה תשב על כס השיפוט בתחרות כוככ נולד, ואנחנו נביא לשיפוטך את הספר הנודע בעולם התורה 'מועדים וזמנים' ואתה תשפוט לנו אם מדובר בגאונות או לא, 

מר' חיים קנייבסקי או מהרב עובדיה יש לך כן חידושים שממש שומטים את הלסת ? 

חושבני שמרן הרב עובדיה יוסף כן מלא חידושים, למשל ; שאפשר למלא כוס מים רותחים בשבת אם נשאר טיפות של מים רגילים בכוס וניערת את הכוס, ההגדרה של הרב בפשטות להיתר והוא התבטא ; מה יש בזה ?!

חושבני שיש רבנים שהם לא מחדשים אלא מביאים לך מדברי קדמונים.

כתבתי מהרהורי ליבי הקט

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי רציף ב- 30/11/2022 14:23:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2022 13:52 לינק ישיר 

נו בוודאי, אתה תשב על כס השיפוט בתחרות כוככ נולד, ואנחנו נביא לשיפוטך את הספר הנודע בעולם התורה 'מועדים וזמנים' ואתה תשפוט לנו אם מדובר בגאונות או לא, 

מר' חיים קנייבסקי או מהרב עובדיה יש לך כן חידושים שממש שומטים את הלסת ? 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מאיפה לקוח הפסק הזה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext