בית פורומים בחדרי חרדים

מה הייתה הסיבה למלחמה בין הרב שך זצ"ל לרבי מלובאוויטש זצ"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/12/2022 19:07 לינק ישיר 
מה הייתה הסיבה למלחמה בין הרב שך זצ"ל לרבי מלובאוויטש זצ"ל

שאלה שדנו בה השבת בבית הכנסת ולא הגענו לתשובה
החבדניקם טענו שהרב שך התנגד למבצעים
אבל זה לא ממש נשמע לי הבסיס למלחמה בניהם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2022 17:44 לינק ישיר 
קלעפער

ברנהארד כתב:
מהיכן הרצון להתנצח בפלפולים היסטוריים

שמירת הלכה ? אני מציע לכם להיכנס לישיבות ולראות זמן קימה של בחורים בישיבות ולראות שמירת הלכה זמן קריאת שמע וזמן תפילה היכן שומרים בישיבות חסידיות או בישיבות ליטאיות איפה שומרים יותר

תוקן על ידי ברנהארד ב- 18/12/2022 14:08:14

שואל מי שמקפיץ אשכולות היסטוריים נשכחים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/12/2022 14:06 לינק ישיר 

מהיכן הרצון להתנצח בפלפולים היסטוריים

שמירת הלכה ? אני מציע לכם להיכנס לישיבות ולראות זמן קימה של בחורים בישיבות ולראות שמירת הלכה זמן קריאת שמע וזמן תפילה היכן שומרים בישיבות חסידיות או בישיבות ליטאיות איפה שומרים יותר

תוקן על ידי ברנהארד ב- 18/12/2022 14:08:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 22:17 לינק ישיר 
קלעפער

הדיבוק כתב:
קלעפער כתב:

ראשית, נטענה כאן טענה שהרב שך לא לחם בחב"ד. ("רק במשיחיות"..אחרי "בעצם גם במבצעים"...) הוא נלחם. הוא קרא לזה מלחמה. אפשר לשמוע בדקה 17 בנאום היסוד בבני ברק, שם הוא תקף את הרבי אישית בשקרים גמורים.
הוא טען שהרבי לא השתתף במאבקי היהדות החרדית, לא בגיוס בני הישיבות ולא בגיוס בנות! להשמיץ את הרבי מחב"ד שלא השתתף במאבק על גיוס בנות ובנים?
מכתבים ושיחות ושליחויות וכו וחסידי חב"ד השתתפו בהפגנות הידועות כמו כולם. פשוט שקר גס שלא מתאים ליהודי צדיק ותלמיד חכם. כנראה שיקרו עליו וקיבל בתמימותו. אין לזה הסבר אחר.

וכן, הרב שך אמר זאת בפיו. אין את הסרטון באינטרנט. כנראה מצונזר. אבל צריך להיות לי היכנשהוא. אנסה לחפש. אלא לא יקדימוני אחר.

בכל אשכול זה השתדלתי להימנע מלדבר על חלקו של הרב שך במחלוקת הזו, וזאת מטעמים שעימי.
אבל אתה יקירי, שכתבת כאן, קיצרת בדבריך ולא הבהרת פרטים. בגלל שהוא הוטעה זה אומר שהוא לחם? ומה בכלל משנה השאלה אם הרב שך צדק בעובדות, ביחס לשאלה איך הוא פירש את העובדות ומה לדעתו יש לעשות בעקבות העובדות?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

וכי היכן אמרתי שמכיון שהוטעה ראיה שהוא נלחם?

אני מצביע על השימוש שהרב שך עשה במילה מלחמה. הוא ראה זאת כמלחמה ברשע מברוקלין שעובר על ההלכה, שולח את בחוריו לראות מראות לא צנועות, מפעיל מבצעי טנקים, וחושב שהוא משיח. ליטאים מאמיני הרב שך לא ישתו יין של הרבי מחב"ד. אתה מוזמן לשאול את חבריך ואת עצמך לפני שהתקלקלת...

הרב שך השתמש באמצעי מלחמה. החרמות. הרחקה מהיהדות החרדית. בסגנון הטיילונג ההונגרי שזו החלטה חמורה שגם נגד הרפורמים לא התקבלה אצל גדולי ישראל רבים. וזה נגד קהילה שלא נופלת משום קהילה אחרת בשום תחום. רק כי הרב שך החליט שמקוה של חב"ד היא לא מתאימה לבני ברק?...

לפסול מקוה, זו מלחמה. לפסול יין, זו מלחמה. לפסול שידוכים זו מלחמה. לאסור על ילדים ללכת לאירועי חב"ד זו מלחמה.
כל מה שחב"ד עושים פסול. ולהשמיץ אותם מותר, כפי שראינו. אין שם תורה? הרב שך אמר. כשבישיבה שלו לומדים פחות מישיבה חב"ד גם לפי הקרטריונים של הרב שך בעצמו.

בחורי ישיבה בתחנה מרכזית? לאן שלח הרב שך את בחוריו בבחירות? בכל עיירה, כפר, תחנה וכו" בשביל זה מותר לעזוב את הישיבה?
והרב שך הוא בעל הבית על הדור שיחליט לאן בחורי ישיבה חסידיים ילכו? אולי יאסור עליהם ללכת לטישים וחתונות רבניות?

היכן נשמע כדבר הזה? ועל זה מבזים תלמיד חכם עצום וצדיק מופלא השוכן בברוקלין? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 22:05 לינק ישיר 
קלעפער

תמניא_אפי כתב:
קלעפער כתב:

ראשית, נטענה כאן טענה שהרב שך לא לחם בחב"ד. ("רק במשיחיות"..אחרי "בעצם גם במבצעים"...) הוא נלחם. הוא קרא לזה מלחמה. אפשר לשמוע בדקה 17 בנאום היסוד בבני ברק, שם הוא תקף את הרבי אישית בשקרים גמורים.
הוא טען שהרבי לא השתתף במאבקי היהדות החרדית, לא בגיוס בני הישיבות ולא בגיוס בנות! להשמיץ את הרבי מחב"ד שלא השתתף במאבק על גיוס בנות ובנים?
מכתבים ושיחות ושליחויות וכו וחסידי חב"ד השתתפו בהפגנות הידועות כמו כולם. פשוט שקר גס שלא מתאים ליהודי צדיק ותלמיד חכם. כנראה שיקרו עליו וקיבל בתמימותו. אין לזה הסבר אחר.

וכן, הרב שך אמר זאת בפיו. אין את הסרטון באינטרנט. כנראה מצונזר. אבל צריך להיות לי היכנשהוא. אנסה לחפש. אלא לא יקדימוני אחר.

את האמת

על מה חב"ד עשו שטורעם יותר גדול על מיהו יהודי או על גיוס בנים ובנות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

אתה מדבר מתקופות שונות. כשדובר בגיוס בנות היה בקום המדינה, הרבי מחב"ד חשב שזה אביזרהו דעריות לבנות ובנים להתגייס לצבא.
כל רבני חב"ד חתמו על המכתב נגד גיוס בנות. כל חסידי וחסידות חב"ד השתתפו בהפגנות ללא יוצא מהכלל.

הרבי שלח שלחוים לאנשי המדינה להשפיע עליהם שיוותרו. והרבי שלח הודעות לכלל הציבור לשכנע אותו שלא תלכנה בנות גם חילוניות לצבא, כי הרבי אכפת לו גם בנות חילוניות, לא רק דתיות.

לומר על זה שזה יותר או פחות ממיהו יהודי? שבמיהו יהודי נלחמו כנגדו החרדים עצמם. ברור שיהיה יותר אנרגיה במשהו כזה שמתמשך שנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 21:10 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

בכל אשכול זה השתדלתי להימנע מלדבר על חלקו של הרב שך במחלוקת הזו, וזאת מטעמים שעימי.
אבל אתה יקירי, שכתבת כאן, קיצרת בדבריך ולא הבהרת פרטים. בגלל שהוא הוטעה זה אומר שהוא לחם? ומה בכלל משנה השאלה אם הרב שך צדק בעובדות, ביחס לשאלה איך הוא פירש את העובדות ומה לדעתו יש לעשות בעקבות העובדות?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 21:07 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:

אני זוכר שהיו אומרים אז את האימרה בשם הרב שך על חב"ד שהיא הכת הכי קרובה ליהדות

האמרה הזו זכורה לי בשם בן דודו של הרב שך, ר' אהרן קוטלר, שגם הוא ידוע כלוחם נגד חבד.
אדרבה, אם יש כאן מישהו עם מידע אובייקטיבי על מלחמת הרא"ק וחבד (מול איזה רבי זה היה? באיזו תקופה ובעקבות מה? מה הייתה דעת שאר הרבנים?). אבל בבקשה לא כל מיני קשקושים (משום צד!) שמטרתם להעכיר את הצד השני, אלא מידע היסטורי חיוני

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 19:06 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

את האמת

על מה חב"ד עשו שטורעם יותר גדול על מיהו יהודי או על גיוס בנים ובנות?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 18:50 לינק ישיר 

אני זוכר שהיו אומרים אז את האימרה בשם הרב שך על חב"ד שהיא הכת הכי קרובה ליהדות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 18:11 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 16:19 לינק ישיר 

קלעפער, כתבת: "אתה מעיז לספר לנו שהרב שך לא אמר אליהם שהם אינם יהודים? לאוזני אלפי בני ישראל מחסידי בעלז וליטאים?", היכן הרב שך אמר לאלפי ליטאים וחסידי בעלז שחסידי חב"ד הם אינם יהודים? אם כוונתך לכנס בבניני האומה, יש הסרטה מלאה של הנאום שלו, וכמדומני שלא נאמר כדבר הזה. אשמח אם תביא לכאן את הקטע הזה, אם ישנו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/12/2022 15:42 לינק ישיר 
קלעפער

רעיונוביץ כתב:

דבר ראשון לא הייתה מלחמה מהצד הליטאי !

הרב שך התבטא נגדו, זה הכול.

הכול בגלל פרסומים ב'ליקוטי שיחות' שמהם הייתה משמעות כאילו הרבי מחב"ד הוא מלך המשיח

הרב שך יצא כנגד המבצעים, שנים לפני המשיחיות. גם כנגד תהלוכות לג בעומר. הרב שך שמע על השינה בסוכות אחרי הפילוג.

הרב שך נלחם בחב"ד. עצם הוצאתם מעיתון המודיע זה מלחמה כנגדם. הוא אמר עליהם שאינם יהודים. הוא אמר שלא לומדים שם תורה. ועוד כל מיני השמצות. זה נקרא רק להתבטא?

למה אתה חושב שכולם כאן צעירים ולא זוכרים?

הרבה מגדולי ישראל יצאו נגד ששולחים בחורים צעירים לתחנה מרכזית להניח שם תפילין,

עם כל ה'מראות אסורות' שיש שם.

מי שצריך לעבור שם, שיעבור בדרך לביתו אין בכך איסור, 

אבל להיות בתחנה מרכזית ולהביט על העוברים ושבים, זה לא דבר בשביל בחור ישיבה ! ! !

הוא יצא נגד הצביעות של חב"ד שכביכול הם חרדים, ולמעשה חלק מהם לא חרדים,

הם פוסחים על שני הסעיפים, ודומני שכל מי שראה למי הם מצביעים בבחירות לאורך השנים רואה את זה.

בבחירות האחרונות רק קרוב ל20% מהם הצביעו למפלגה החרדית ביותר - יהדות התורה.

עוד 12% הצביעו לש"ס וכווולם 56% הצביעו לציונות הדתית, ועוד 10% לליכוד.

הרב שך יצא נגד המשיחיות, שבאותם ימים כל חבדניק הכחיש את זה,

ואם הוא יוצא נגד המשיחיות, הוא יוצא נגד כל מה שקשור לחב"ד.

הרב שך לא אמר שהם לא יהודים, לא ראיתי אף פעם דבר כזה.

אין החרמה של חב"ד ולא של תורת חב"ד 

אגב לפני כמה ימים פורסם שהחוזר של חב"ד (לא הרב יואל קאהן זצ"ל )

היה בביקור מתוקשר אצל גדולי ישראל הליטאים,

לא מצאתי קישור לזה ברשת אבל מצאתי ביקור אחר של ראש ישיבת חבד 

אצל כל גדולי התורה הליטאים, מרן רבי גרשון אדלשטיין שליט"א, אצל הגרב"ד פוברסקי שליט"א,

אצל הגאון רבי דב לנדו שליט"א, ואצל הגאון רבי משה הלל הירש שליט"א

כנראה שאצלך מלחמה זה עם נשק חי. ברור שהרב שך לא הוציא את העוזי מהכספת. אבל מה שנקרא בלשון יהודית מלחמה, הרב שך נלחם בחב"ד וברבי. הוא קרא לזה מלחמה. חסידיו קראו לזה מלחמה. מלחמת מצוה כמובן...

להחרים ציבור שלם שלא יופיעו דברי רבם בעיתון חרדי, זה החרמה. כולנו זוכרים את הליטאים מסתפקים : "האם זה חבדניק שמותר לשתות את יינו או לא".
ק"ו לא להכניס את שיחותיו של הרבי בבתי מדרש ליטאים. ואפילו להתייחס אליהם כאילו אין הם דברי תורה.

וכן, הרב שך בקולו לעיני ואוזני ציבור גדול של חסידים וליטאים אמר "אינם יהודים" על ציבור יהודי שמוסר נפשו על קיום תורה ומצוות.
הרב שך אסר על כל ילדי ישראל להשתתף באירועים של חב"ד. הוא לא אסר להשתתף באירועים של חסידיויות או מופעים אחרים. זו החרמה.
האם חב"ד הם קראים? ככה הרב שך התייחס אליהם כמעט. זו מלחמה. הליטאים רוצים לאכול את העוגה אבל להשאיר אותה שלמה, גם להנות מכך שהיה להם מנהיג לוחם מלחמת ה' כמו הרב ששפורטש, שלחם במשיח השקר ש"ץ וגם לספר שלא היה מלחמה אלא ביקורת...
איך אפשר להכחיש את החי? הרי אנחנו היינו שם. ראינו מה נעשה ביהדות אז. שנאה עצומה מצד אחד למשנהו. משפחות נקרעו.
ואתה מספר לנו שהרב שך לא נלחם בחב"ד?

אתה מעיז לספר לנו שהרב שך לא אמר אליהם שהם אינם יהודים? לאוזני אלפי בני ישראל מחסידי בעלז וליטאים?

זו בדיוק מלחמה.

למה הרב שך עשה את זה? כי הוא חשב כך באמת. והוא האמין שזה שווה מלחמה. בסדר, כל אחד יחליט את הוא צדק או לא, אבל לפחות לא לעוות את ההיסטוריה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2022 22:54 לינק ישיר 

מה הוא חיפש אצל הרבי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2022 22:35 לינק ישיר 

תקראו טוב, טוב,

את מה שאני אומר פה, פעם אחר פעם,

וחלק ממש לא מאמינים,

לפני כמה עשרות שנים לא הייתה מחלוקת חסידים, ליטאים ! ! !

המציאו אותה החסידים, כדי להרוויח ממנה.

הנה ראש ישיבת פוניבז' הגאון הרב ברוך דב (בערל) פוברסקי 

יושב ביחד עם החוזר של הרבה מלובביץ' הרב יואל קאהן זצ"ל

ושניהם מסכימים שפעם לא הייתה מחלוקת חסידים ליטאים.

הנה ציטוט

הנושא של חסידים ומתנגדים לא היה אז?

ראש הישיבה (בביטול): "על מה מדברים? זה לא היה קיים בכלל. לא היה הבדל".

החוזר (בחיוך): "מי בכלל חשב על ההבדלים האלה, לא היה מצב כזה בכלל".

ראש הישיבה והחוזר כאחד: "הנושא הזה בכלל לא היה ואיש לא התעניין אם מדובר בחסידים או בלא חסידים. היתה אחדות מלאה".

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 07/12/2022 22:35:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2022 16:38 לינק ישיר 

מסחזק כתב:
עניין הסגידה לאדם בצורה אלוהית לא היה מקובל אז ונראה חשוד ושבתאי

ענין הסגידה מעולם לא היה מקובל בציבור הליטאי (ורק בשנים האחרונות הפכו כמה מחצרות הגדולים הליטאיים למעין חצרות חסידיות), ומאידך גיסא הוא מעולם לא היה חריג בציבור החסידי, מימות הבעש"ט.

אמנם זה נכון שכל הזמן היה מי שהוציאו שם רע על חב"ד שהם עובדי אלילים, מה שאינו נכון עובדתית כלל ועיקר. פלוני העיד על פלמוני שהשתחווה והתפלל לתמונה של הרבי, וכיו"ב שטויות והבלים, שכל אדם שיכנס לבית כנסת של חסידי חב"ד יראה שאינו נכון כלל. רק אולי העובדה שבחב"ד מקבלים כל אחד לחסידות, ויש מביניהם משוגעים שסובלים מריבוי אור ומקצינים כל דבר, תורמת ללשון הרע הזה.

ויעויין בספר "ותורה יבקשו מפיהו" שהזים שמועות שקר כהנ"ל (למרות שהמחבר הוא מגדולי המשיחיסטים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2022 16:31 לינק ישיר 

במקרה הזה הליצנות מיותרת, הרבי מליובאוויטש זיע"א לא זז מהשו"ע כמלוא נימה. רגילים לחלק בין חו"ל לארץ שבחו"ל קר יותר, אבל כאמור לעיל, זה לא הטעם העיקרי שכתב הרמ"א. 

יש אמנם מקום לשאול איך דיעבד נעשה לכתחילה, והתשובה היא שאצל הרבי מליובאוויטש זיע"א היה משקל אדיר לכל מנהג ממנהגי הריי"צ, ולכן אפילו לא העלה על דעתו לזוז ממנהג זה, והיה זה אצלו לכתחילה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה הייתה הסיבה למלחמה בין הרב שך זצ"ל לרבי מלובאוויטש זצ"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext