בית פורומים בחדרי חרדים

שערוריה בקראון הייטס! כפיות טובה! לא הזמינו את נכדתו של קסטנר לחגיגת ההצלה!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/12/2022 08:00 לינק ישיר 
שערוריה בקראון הייטס! כפיות טובה! לא הזמינו את נכדתו של קסטנר לחגיגת ההצלה!

.

מתפרסם כי חסידות סאטמער שכרה את ה 'ניו יורק סטעיט ארמארי' כדי לערוך בו את חגיגות יום ההצלה - אבל בלי להכיר תודה לצאצאי מי שארגן את ההצלה הזו.

גם ניניו של הרב מנחם מנדל כשר לא הוזמנו מישראל.

בושה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2022 23:11 לינק ישיר 

דבריך נכונים על כל דבר ועל כל אדם, ואכן לא ראוי לשפוט לחומרא ותמיד כדאי לדון לכף זכות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2022 20:55 לינק ישיר 
קלעפער

הדיבוק כתב:
קלעפער כתב:

התשובה היא כן. אין לי שום דבר עם קסטנר. איש מבני משפחתי לא היו ברכבת ההצלה. אנחנו מפשוטי העם שחלקם נשלח למחנות. סבי ע"ה שיכל ילד טהור ואשה וכמובן את רוב משפחתו המורחבת וכך גם סבתי ע"ה.

אבל לא ברור לי למה השאלה הזו הופנתה כלפי? למה היא לא מופנית אליך ולאנשים שאתה מגן עליהם? או למה זה לא מופנה למצד רביעי? למשל האם השם יהיה איזה ימני שהוא מעריץ או אתה מעריץ.
זו שאלה דמגוגית, מיותרת, וכל מה שהיא מצביעה שנסתתמו טענותיך, ותרומתך כאן היא רק "שיש איזה מישהו שכתב שאני מקוה שיביאו זאת"..

זו הרמה שיהודים משתמשים בה כדי להשמיץ קורבנות שואה. אכן יש לי רגישו ליהודים ויהודים מהשואה. לך אין?

אני לא כל כך מעורב בויכוח הזה ואתה יכול לגלגל אחורה ולראות, והסיבה לכך היא כי (לשמחתי) לא הייתי שם. לכן אין לי מושג איך אפשר לטעון שאני מחפש האשמות על קסטנר.

ציינתי מאמר (שאם כולו נכון, הוא מאוד מאוד מאוד חמור, הרבה יותר מסתם שיתוף פעולה כזה או אחר), כשיביאו אותו תוכל לראות בעצמך. כמדומני הופניתי אליו בעבר ע"י מצדר. כשיגיע נדבר. מתנצל שאני לא זוכר איך קוראים לו ולא יכול לחפש אותו כעת, זה ממש לא בסדר מצידי!

למה אני מפנה את השאלה אליך? מאותה סיבה שניסית לענות לי רק על קסטנר, ולא התייחסת לצד השני של המשוואה - על זה הייתה לי פעם התדיינות איתך ספציפית, וממה שזכור לי הסתמכת על ראיות קלושות בהרבה מהראיות שיש נגד קסטנר. (ולא שיש לי כח לחזור לזה). אגב גם היינו משנים את השם לטראמפ היינו מקבלים ממך בערך אותן תשובות כלליות - מחד הכל ברור לך, ומאידך אתה לא מביא שום הוכחה ברורה לדבריך. (אבל גם לזה אין לי כח לחזור).

חנוכה שמח יקירי, אני אוהב אותך מאוד

נשלח מהאנדרואיד שלי

פותחין בכבוד אכסניא...חנוכה שמח גם לך. וכמים הפנים וכו'

נעזוב את הדברים שהכנסת אבל אינך רוצה לחזור אליהם. נתייחס רק לשורה התחתונה שהיא רלוונטית לדיון, שאני איני מביא ראיה לדברי.

שתי תשובות בדבר. א. אין לי דברים להביא להם ראיה. אני לא טוען דבר. אני טוען רק שכדי להאשים קרבן שואה בנאציזם צריך קצת יותר מתחושות של אנשים כאובים. 

וב' והוא העיקר.

לא זוכר מי אמר את ההסבר הזה על השאלה מדוע כדי לעלות את יצחק לעולה התגלה הקב"ה בכבודו ובעצמו לאברהם ואילו להמנע מכך שלח מלאך, ןההסבר, שכדי לשחוט יהודי צריך בורא עולם, אבל כדי להמנע מכך די במלאך...
וכן כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2022 10:13 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

בוקר טוב לדיבוק ולכולם.

יכול להיות שאתה מתכוון למאמר הזה?

כמדומני שכן.
ואולי זו כן עדות, גם לדעת שסמיט, שמאוד אוהב את קסטנר, יאיר לפיד וכל מיני כאלה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2022 10:11 לינק ישיר 

לא במאת האחוזים (להבדיל מהעדות השנייה) אבל שוב, כל עוד אני לא שומע משהו אותנטי להיפך מהאדם הפשוט שהיה בשטח, אין לי סיבה לא לאמץ את פרשנותו...

שוב, באופן תיאורטי - אם למרות הבגידה לכאורה היה קורה נס וכולם ניצלים ברגע האחרון, מן הסתם ההתרשמות של האדם ה"רגיל" שהוזכר הייתה הופכת להיות נחלת הכלל וה"מובן מאליו".
הבעייה היא שרוב אלו שנחשפו לפרשיות לא שרדו כדי לספר, אז אין תחליף לליקוט מידע מאנשים בודדים שהיו שם וראו את האווירה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2022 09:53 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
שכתוב היסטורי
מכתב מאת משה מלכיאל
שהינו שם כחודש ימים בתנאים קשים ובצפיפות גדולה. ביום בהיר אחד פשטו שמועות - שהופצו
על ידי 'יודעי דבר', בעלי קשרים עם המנהיגות היהודית בעיר הבירה - שאנו נועבר למערב
הונגריה, הרחק מעיר הבירה שהופצצה קשות על ידי בעלות הברית, ושם נוכל לחיות בתנאים
יותר נוחים, ולהמתין לסיום המלחמה.
לי אין צל של ספק שהמנהיגות היהודית בבודפשט, שקסנטר היה בין חבריה, ידעה היטב שהיעד
של הרכבת איננו מערב הונגריה, אלא אושוויץ. ואם היו אומרים לנו את האמת יכולנו לברוח
מהמחנה או להתפזר בתוך רחובותיה ההומים של עיר הבירה. קומץ השוטרים שליוו את השיירה
לא יכלו לפתוח ביריות לתוך ההמון שהיה ברחובות, ורבים יכלו להינצל מגורלם המר שציפה להם
באושוויץ.

האם זו עדות?

תוקן על ידי A_Smithee ב- 20/12/2022 09:53:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2022 09:05 לינק ישיר 

בוקר טוב לדיבוק ולכולם.

יכול להיות שאתה מתכוון למאמר הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2022 08:34 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

התשובה היא כן. אין לי שום דבר עם קסטנר. איש מבני משפחתי לא היו ברכבת ההצלה. אנחנו מפשוטי העם שחלקם נשלח למחנות. סבי ע"ה שיכל ילד טהור ואשה וכמובן את רוב משפחתו המורחבת וכך גם סבתי ע"ה.

אבל לא ברור לי למה השאלה הזו הופנתה כלפי? למה היא לא מופנית אליך ולאנשים שאתה מגן עליהם? או למה זה לא מופנה למצד רביעי? למשל האם השם יהיה איזה ימני שהוא מעריץ או אתה מעריץ.
זו שאלה דמגוגית, מיותרת, וכל מה שהיא מצביעה שנסתתמו טענותיך, ותרומתך כאן היא רק "שיש איזה מישהו שכתב שאני מקוה שיביאו זאת"..

זו הרמה שיהודים משתמשים בה כדי להשמיץ קורבנות שואה. אכן יש לי רגישו ליהודים ויהודים מהשואה. לך אין?

אני לא כל כך מעורב בויכוח הזה ואתה יכול לגלגל אחורה ולראות, והסיבה לכך היא כי (לשמחתי) לא הייתי שם. לכן אין לי מושג איך אפשר לטעון שאני מחפש האשמות על קסטנר.

ציינתי מאמר (שאם כולו נכון, הוא מאוד מאוד מאוד חמור, הרבה יותר מסתם שיתוף פעולה כזה או אחר), כשיביאו אותו תוכל לראות בעצמך. כמדומני הופניתי אליו בעבר ע"י מצדר. כשיגיע נדבר. מתנצל שאני לא זוכר איך קוראים לו ולא יכול לחפש אותו כעת, זה ממש לא בסדר מצידי!

למה אני מפנה את השאלה אליך? מאותה סיבה שניסית לענות לי רק על קסטנר, ולא התייחסת לצד השני של המשוואה - על זה הייתה לי פעם התדיינות איתך ספציפית, וממה שזכור לי הסתמכת על ראיות קלושות בהרבה מהראיות שיש נגד קסטנר. (ולא שיש לי כח לחזור לזה). אגב גם היינו משנים את השם לטראמפ היינו מקבלים ממך בערך אותן תשובות כלליות - מחד הכל ברור לך, ומאידך אתה לא מביא שום הוכחה ברורה לדבריך. (אבל גם לזה אין לי כח לחזור).

חנוכה שמח יקירי, אני אוהב אותך מאוד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 22:59 לינק ישיר 

אילו השאלה הייתה קסטנר לבדו גם נטיית לבי (ואגב, גדלתי על כך שהציונים שיתפו פעולה בשמחה עם הנאצים...) הייתה כשלך. בעיקר בגלל העדות לטובת בכר וכו' (שהיה בגלל כסף. ויתכן אפילו בצדק אך אין כאן המקום לזה) אך ברי לי שזקסטנר הוא תירוץ להאשים את כולם, עד בלי משים מאשימים את הארגון הסלובקי שפעל יד ביד עם הרמד"ו זצ"ל שגם הוא ניסה להסתיר את הדו"ח של ורבה. ומאשימים את החרדים ההונגרים כמו פרוידיגר ועוד באותן האשמות. 
כך שאצלי קסטנר כלל לא האישוי, היו יהודים שהיו אכזרים. ואולי קסטנר היה כמוהם. אבל מזה ועד האשמת עשרות יהודים שמסרו נפשם להציל ליהודים תחת שלטון אימים, הדרך קצת רחוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 21:58 לינק ישיר 

לא נכנס לויכוח.
(אם כי נטיית ליבי היא לשפוט בחומרה את קסטנר)
אבל לגבי הטענות שהעלו, על ההנהגה היהודית בבודפסט ובכללם קסטנר, שהרגיעו את היהודים וגרמו להם לא לברוח לרומניה ולא להתנגד.
קראתי פעם באיזה ספר שאינני זוכר את שמו, מחבר הספר (חרדי) עסק בעצמו בהברחת יהודים לרומניה בסתר, ולטענתו לא רצו לספר ליהודי הונגריה את המצב האמיתי, כי כולם היו רצים לגבול ועושים בלאגן, ואז לא היו יכולים להציל אף אחד.
בקיצור, קשה מאוד לשפוט מרחוק את השיקולים והמניעים בימי הזוועה הנוראיים האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 21:08 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 19:38 לינק ישיר 

יש איזה מאמר-סיפור מאוד מפורט, של אחד מהמנהיגים בהונגריה, שמתאר בפרוטרוט איך קסטנר חיבל בכל פעולה שיכלה להציל יהודים. יש אותו באינטרנט. אם מישהו יכול להעלות שיעלה אותו.

קלעפער, אני סקרן לדעת אם ככה היה נראה הוויכוח אם נחליף את השם קסטנר בברלנד.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 18:29 לינק ישיר 

ביקשתי ממך להתמקד בעדות אחת. כתבת מסיח לפי תומו על אייכמן לעיל, וחשבתי שזו הדוגמא.

אין שום קשר בין העדויות הללו לבין "מסיח לפי תומו", אני מאמין למעידים בכל מה שיצא מפיהם. ועדיין אני מבקש עדות שקסטנר ידע והחליט לומר להם (דייקא, כי זו העדות שהבאת כרגע) שלא יברחו, וזאת תחת שני תנאים, הראשון כאמור, שהוא ידע, והשני שהוא יכל לומר.
לדוגמא, שני שבויים יהודיים בסוריה. החוקרים הזהירו אחד לא לומר משהו לשני שיכול להצילו, ואם יאמר הוא בטוח ימות, והסיכוי שהשני ינצל אינו גבוה. האם תאשים אותו שלא אמר? או שאמר לו "שהכל יהיה בסדר"?

זו רמת העדויות? "לי אין היה ספק שהמנהיגות היהודית כולה ידעה"? לך אין ספק ולי יש ספק. אין כאן עדות אלא השערה של אדם כאוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 17:30 לינק ישיר 

טרחתי והבאתי פעמיים באשכול זה לינקים במיוחד עבורך/עבור א'סמית (בהנחה המופרכת שאינכם אותו אדם), למה לא טורחים לקרוא?...

לפנים משורת הדין, מעתיק את תוכן אותם לינקים ונראה מה יהיו חלומותיו:

עדויות של ניצולים

מתוך: מקור ראשון 9.8.02

תקציר: עדויות של שני ניצולי שואה לגבי קסטנר.

מילות מפתח: שואה, קסטנר, הונגריה

שכתוב היסטורי
מכתב מאת משה מלכיאל
ב- 20 לחודש מארס 1944 נעצרתי על ידי המשטרה ההונגרית בתחנת הרכבת בבודפשט,
והובלתי, עם עוד אלפי יהודים שניסו להימלט מעיר הבירה, למחנה 'קישטורצו' שעל יד בודפשט.

שהינו שם כחודש ימים בתנאים קשים ובצפיפות גדולה. ביום בהיר אחד פשטו שמועות - שהופצו
על ידי 'יודעי דבר', בעלי קשרים עם המנהיגות היהודית בעיר הבירה - שאנו נועבר למערב
הונגריה, הרחק מעיר הבירה שהופצצה קשות על ידי בעלות הברית, ושם נוכל לחיות בתנאים
יותר נוחים, ולהמתין לסיום המלחמה.

ואכן, כעבור כמה ימים נתקבלה פקודה שעל כל העצורים להתייצב ברחבת המחנה. הוקראו
שמות של המועברים למערב הונגריה, הועמסנו על רכבת פרברים שהביאה אותנו לתחנת
הרכבת המזרחית בבודפשט, ומשם צעדנו כ- 4,000 איש לתחנת הרכבת המערבית דרך
רחובותיה המרכזיים והומי האדם של העיר, בליווי של כעשרה שוטרים.

ברצוני להדגיש שלא כל העצורים בקישטורצו פונו מהמחנה. חלק קטן נשאר שם. אין לי כל מידע
מי היו אלה שהושארו שם, ומה היתה הסיבה להישארותם במחנה. אנו הועמסנו בקרונות מסע
בצפיפות איומה, ואחרי שהקרונות נסגרו במוטות ברזל, הופיעו אנשי אס-אס גרמניים, קיבלו
פיקוד על הרכבת, ויצאנו לדרך, שהובילה אותנו היישר לאושוויץ. והשאר הרי כתוב בספר דברי
הימים של יהודי הונגריה.

לי אין צל של ספק שהמנהיגות היהודית בבודפשט, שקסנטר היה בין חבריה, ידעה היטב שהיעד
של הרכבת איננו מערב הונגריה, אלא אושוויץ. ואם היו אומרים לנו את האמת יכולנו לברוח
מהמחנה או להתפזר בתוך רחובותיה ההומים של עיר הבירה. קומץ השוטרים שליוו את השיירה
לא יכלו לפתוח ביריות לתוך ההמון שהיה ברחובות, ורבים יכלו להינצל מגורלם המר שציפה להם
באושוויץ.

זאת לדעת, שמדובר בחודש אפריל 1944, עדיין הטלאי הצהוב לא הודבק ליהודים, והיו
אפשרויות מילוט. מה שלא היה זאת מנהיגות יהודית אמיצה ונחושה. במקום זה עסקה המנהיגות
הזאת בהרכבת מועמדים ל'רכבת ההצלה' של 1,700 אנשים, פתיון שאייכמן הטיל לעברם בכדי
שיוכל בשקט וללא הפרעות לגרש חצי מיליון מיהודי הונגריה להשמדה באושוויץ.

המוני בני העם היהודי בהונגריה לא שמעו את השם 'אושוויץ', ולא היו מודעים להשמדה
השיטתית של היהודים בתאי הגזים. המנהיגות היהודית ידעה גם ידעה, אבל העדיפה לשמור
בסוד את הדבר.

משה מלכיאל, ירושלים

דאג לחבורתו
מכתב מאת יוסף רייס, חיפה
גרתי בטרנסילבניה - הואדין (בנדיהונד) שהיה תחת ריבונות הונגריה בין השנים 1945-1940.
אני ומשפחתי היינו במחנה עבודה. אשתי זוכרת שבאפריל 1944, לפני שהובילו אותם לגטו
בקלוז' (קולזיור), הופיע קסטנר בהואדין לפני הקהילה היהודית ואסף כסף לשוחד, עם הבטחה
שכולם יישארו בגטו קלוז' עד אחרי המלחמה.

היתה לי משפחה גדולה, ולצערי אף לא אחד מהם חזר. הייתי איתם בקשר מכתבי עד שהובילו
אותם לאושוויץ. אחי ואחותי יצאו מדי יום לעבודות שונות בעיר עם עוד צעירים. מתוך המכתבים
נודע לי שהם רצו לעבור לרומניה, ושאפשר היה לעשות זאת בקלות.

לקסטנר נודע שצעירים רוצים לברוח, והוא הפיץ בין האנשים שלא כדאי לברוח ולעשות בעיות
למשפחות, שלוקחים את כולם לדרום הונגריה - קנרמזו - והמשפחות יישארו בשלמותן במקום
ויעבדו בחקלאות. רק קסטנר ידע שלוקחים אותן לאושוויץ להשמדה ועזר לרוצחי היהודים, כדי
שיוכל להוציא את החבורה שלו. אחרת היו יכולים להציל עצמם יותר אנשים.

יוסף רייס, חיפה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 15:58 לינק ישיר 

כבר טענתי לך לעיל שזה לא היה מסיח לפי תומו. מדובר בעיתונאי נאצי שראיין את אייכמן, ברור לך שיהיה להם אינטרס להאשים את הקורבן. 
אבל יפה שבשביל להאשים יהודי מביאים ראיות משני שיכורים נאציים מהחלאות הכי גדולות בנאצים. 

משל אם חמאס יגיד שביבי נתן להם משהו אז נאמין להם כי הם מסיחים לפי תומם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2022 05:08 לינק ישיר 

אני לא חוקר, אבל הבאתי למעלה באשכול פעמיים 2 עדויות של "מסיחים לפי תומם", ואני בטוח שיש עוד, בוא נתחיל בלמצוא עוד אדם שמסיח לפי תומו ההיפך...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שערוריה בקראון הייטס! כפיות טובה! לא הזמינו את נכדתו של קסטנר לחגיגת ההצלה!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext