| נשלח ב-21/12/2022 16:25 |
|
| |
בינתים אתם מוכיחים שגם כשיש קמח אין תורה ודווקא בבני העניים, אלו העובדים ב"עבודות חרדיות" יש תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 18:11 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כמה מתאים לכאן המשל שנתן רבי עקיבא לפפוס בן יהודה משל השועל שאמר לדגים, בואו ועלו עמי ליבשה, שם תינצלו מרשתות הדייגים.. כך "מתיוון_ומקשה" מציע היום ליהודים, עזבו את לימוד התורה, בואו עמי ותהיה לכם פרנסה והקב"ה אומר "אין אדם שומע לי ומפסיד", מי שחושב להרויח יותר על ידי עזיבת התורה, סופו לעובדה מעוני |
|
לעבוד זה ערך יהודי ! לפרנס ולקיים את מה שכתבת בכתובה זה ערך יהודי !. אלא מאי ? ההוראה שונתה, שיש שאמרו ללמוד כמה שאפשר, ולפחות תקופה של כשנה האברך משנן את ההלכות הנחוצות. ולא כדאי שנדבר נגד התורה ! מצוה לפרנס ! ולא להזדקק לבריות ! ובזמננו בפרט שיש יוקר נורא ! ואין טעם לדבר נגד התורה ! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 18:36 |
|
| |
עד היום היתה הוראת התורה ; לפרנס, ועל זה בא כוכבית ; הוראת הרבנים.... בזמננו בודאי שחייבים לפרנס ! ואין מה לשאול שאלה. "איש חשוב" התבלבל, שכח את הוראת התורה, ונדבק בהוראת חלק מהרבנים ; ללמוד /כל הזמן. גם היום יש מקרים שנשארים בלימוד, ועל זה צריך לקבל היתר מרב נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 20:22 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | כמה מתאים לכאן המשל שנתן רבי עקיבא לפפוס בן יהודה משל השועל שאמר לדגים, בואו ועלו עמי ליבשה, שם תינצלו מרשתות הדייגים.. כך "מתיוון_ומקשה" מציע היום ליהודים, עזבו את לימוד התורה, בואו עמי ותהיה לכם פרנסה והקב"ה אומר "אין אדם שומע לי ומפסיד", מי שחושב להרויח יותר על ידי עזיבת התורה, סופו לעובדה מעוני |
|
לעבוד זה ערך יהודי ! לפרנס ולקיים את מה שכתבת בכתובה זה ערך יהודי !.
אלא מאי ? ההוראה שונתה, שיש שאמרו ללמוד כמה שאפשר, ולפחות תקופה של כשנה האברך משנן את ההלכות הנחוצות.
ולא כדאי שנדבר נגד התורה ! מצוה לפרנס ! ולא להזדקק לבריות ! ובזמננו בפרט שיש יוקר נורא !
ואין טעם לדבר נגד התורה !
|
|
אתה חופר ברמות שאני לא מפסיק לחשוב שאתה טרול בתשלום אין מצב שבנאדם יהיה כל כך אידיוט
איפה כתבתי שלא יצאו לעבוד? אני בעצמי עובד, כמו כל חבירי החסידים אני מדבר כאן על מה הדרך של חריף ומקשה, להכניס לימודי ליבה לבני נוער חרדים, ואז לצאת למכללות כדי להרויח יותר
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 22:37 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | כמה מתאים לכאן המשל שנתן רבי עקיבא לפפוס בן יהודה משל השועל שאמר לדגים, בואו ועלו עמי ליבשה, שם תינצלו מרשתות הדייגים.. כך "מתיוון_ומקשה" מציע היום ליהודים, עזבו את לימוד התורה, בואו עמי ותהיה לכם פרנסה והקב"ה אומר "אין אדם שומע לי ומפסיד", מי שחושב להרויח יותר על ידי עזיבת התורה, סופו לעובדה מעוני |
|
לעבוד זה ערך יהודי ! לפרנס ולקיים את מה שכתבת בכתובה זה ערך יהודי !.
אלא מאי ? ההוראה שונתה, שיש שאמרו ללמוד כמה שאפשר, ולפחות תקופה של כשנה האברך משנן את ההלכות הנחוצות.
ולא כדאי שנדבר נגד התורה ! מצוה לפרנס ! ולא להזדקק לבריות ! ובזמננו בפרט שיש יוקר נורא !
ואין טעם לדבר נגד התורה !
|
|
אתה חופר ברמות שאני לא מפסיק לחשוב שאתה טרול בתשלום אין מצב שבנאדם יהיה כל כך אידיוט
איפה כתבתי שלא יצאו לעבוד? אני בעצמי עובד, כמו כל חבירי החסידים אני מדבר כאן על מה הדרך של חריף ומקשה, להכניס לימודי ליבה לבני נוער חרדים, ואז לצאת למכללות כדי להרויח יותר |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 22:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כמה מתאים לכאן המשל שנתן רבי עקיבא לפפוס בן יהודה משל השועל שאמר לדגים, בואו ועלו עמי ליבשה, שם תינצלו מרשתות הדייגים.. כך "מתיוון_ומקשה" מציע היום ליהודים, עזבו את לימוד התורה, בואו עמי ותהיה לכם פרנסה והקב"ה אומר "אין אדם שומע לי ומפסיד", מי שחושב להרויח יותר על ידי עזיבת התורה, סופו לעובדה מעוני |
|
כאן אתה בא להמליץ המלצה גורפת על לימוד תורה לאברכים. ואז כשאני בא להסביר לך שזה טעות גדולה לצאת נגד התורה הקדושה אתה לא מבין מה אני רוצה ממך, זה לא תגובה לחריף ומקשה, זה תגובה בפני עצמה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 23:23 |
|
| |
יש קהילות שבהן קוראים קוהלת מהר ובערך, וגמרא קידושין הם לא קוראים בכלל. אז אין להם את הקטע של "ראה חיים עם אשה אשר אהבת" - שחייב אדם ללמד את במו אומנות, משום דחיותיה הוא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/12/2022 23:51 |
|
| |
|
כאן אתה בא להמליץ המלצה גורפת על לימוד תורה לאברכים.
ואז כשאני בא להסביר לך שזה טעות גדולה לצאת נגד התורה הקדושה אתה לא מבין מה אני רוצה ממך, זה לא תגובה לחריף ומקשה, זה תגובה בפני עצמה
|
|
תעשה טובה ותפסיק לעשות את עצמך טמבל כולם יודעים שיש לך ענין מיוחד להטריל את הפורום
התגובה שלי כאן באה מיד עם תחילת האשכול, כמדומני תגובה שלישית באשכול היא באה בעקבות ציטוט הכתבה שהביא פותח האשכול, ובה מדובר במפורש על כך שהחרדים עובדים בעבודות פחות מכניסות, ומשום כך הם ממומנים על ידי חילונים לא מדובר כאן על שאלת כן לעבוד או לא לעבוד, אלא על יציאה ללימוד במכללות, על לימודי ליבה לנוער הוא בוכה על כך שאין לחרדים השכלה אקדמית, מתמטיקה ואנגלית, כי הם "בזבזו" את השנים בישיבות. אז מה אתה מבלבל כאן את השכל כאילו אמרתי שלא יצאו לעבוד בכלל
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2022 00:47 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
|
כאן אתה בא להמליץ המלצה גורפת על לימוד תורה לאברכים.
ואז כשאני בא להסביר לך שזה טעות גדולה לצאת נגד התורה הקדושה אתה לא מבין מה אני רוצה ממך, זה לא תגובה לחריף ומקשה, זה תגובה בפני עצמה
|
|
תעשה טובה ותפסיק לעשות את עצמך טמבל כולם יודעים שיש לך ענין מיוחד להטריל את הפורום
התגובה שלי כאן באה מיד עם תחילת האשכול, כמדומני תגובה שלישית באשכול היא באה בעקבות ציטוט הכתבה שהביא פותח האשכול, ובה מדובר במפורש על כך שהחרדים עובדים בעבודות פחות מכניסות, ומשום כך הם ממומנים על ידי חילונים לא מדובר כאן על שאלת כן לעבוד או לא לעבוד, אלא על יציאה ללימוד במכללות, על לימודי ליבה לנוער הוא בוכה על כך שאין לחרדים השכלה אקדמית, מתמטיקה ואנגלית, כי הם "בזבזו" את השנים בישיבות. אז מה אתה מבלבל כאן את השכל כאילו אמרתי שלא יצאו לעבוד בכלל
|
|
|
|
|
|
|