גפני: גולדקנופף חתם לליכוד ללא אישור האדמו"רים "אם אשאל הם יגידו לי לא לחתום"
kobi bornshtein | קובי בורנשטיין
גל התורה נגד גולדקנופף טייק 374859: "מתנגדים לקבלת תפקיד שר שנושא באחריות לכל פעולות הממשלה, כולל החלטות שהם נגד ההלכה, אף אם הוא מצביע נגד, עקב האחריות הקולקטיבית. עאכו"כ בהיותו חבר בקבינט המדיני בטחוני שהשרים יודעים על כל הפעולות שנעשו קודם ובמיוחד כאשר מדובר בחיי אדם"
גפני זועם כפי שלא נשמע מעולם: בשיחת תדרוך הערב הוא אומר על גולדקנופף: "למה הוא עושה לי את זה? עשיתי לו פעם משהו רע?; אנחנו הכנסנו אותם לכנסת, שיגיד תודה" גפני מסביר כי הכעס העכשווי הוא לא על עניין החברות בקבינט, אלא על ההסתרה ועל החתימה מאחורי הגב
וחשוב לומר: הסיפור עם אגודת ישראל הוא באמת בלתי נתפס. במשך חודש וחצי הם התחננו לחתום על הסכם עם דגל התורה, תדרכו על ימין ועל שמאל, קיבלו את הראשות ואז הולכים וחותמים מאחורי הגב של השותפה הבכירה על הסכם קואליציוני שמחייב גם אותה, וכולל בתוכו סעיפים שלא הוסכמו מראש
וואו! וואו! וואו!
גפני באשמה חריגה וחמורה נגד גולדקנופף: לדבריו גולדקנופף חתם על ההסכם עם הליכוד מבלי לקבל את אישורם של האדמו"רים ואמר ש"אם אשאל הם יגידו לי לא לחתום".
גפני הוסיף שאגודת ישראל הורידה מההסכם הקואליציוני סעיף שלם שנוגע לדיור כי "הם פחדו שיתנו לנו קרדיט"
עוד מגפני על גולדקנופף: "זו התנהלות מתחת לכל ביקורת ואני לא אעבור על כך לסדר היום"
יו"ר דגל התורה משה גפני: אנחנו הכנסו את אגודת ישראל לכנסת. בלעדנו הם היו בחוץ. הההתנהגות של גולדקנופף היא התנהגות מופרעת!
גפני נשמע מאוכזב מההתנהלות של אגודת ישראל: "כשהיו חילוקי דעות לגבי הנושא של יו"ר הכנסת הלכתי לגולדקנוף לחדר, חיכינו להם כי הוא ביקש שנחכה. מה קרה כעת שהוא לא התקשר להגיד לי? הרי אנשים שלנו עשו את ההסכם ועבדו על הסעיפים שם. מה הוא רצה להסתיר? -
יש פרק של הדיור שהחלטנו ולא הכניסו, והתברר שאגודת ישראל התנגדה לפרק הזה, הם פחדו שניקח להם את הקרדיט" -
עוד מגפני: "אני שלחתי את זלושינסקי לכנסת לבדוק אם חסר דברים בהסכם, לא שלחתי אותו כדי לחתום. ממתי אנחנו שולחים את זלושינסקי לחתום ולא מישהו מחברי הכנסת הירושלמים? אורי מקלב היה בירושלים. לא יודע איך תימשך השותפות. אנחנו חושבים על הכל מחדש"
מתוך כל השיחה עם גפני, אני לוקח את האמירה החריפה הזו
לדבריו, לפני החתימה על ההסכם, התקשר לגולדקנוף שאמר לו "אם אשאל את הרבנים הם לא יסכימו שנחתום" זו האשמה חמורה. מאמין ש'אגודה' לא יעברו עליה לסדר היום
במשך שנים החסידים ברפיסותם נתנו לגור למשול בהם ובבחירות האחרונות גם ההנהגה הליטאית טעתה את אותה טעות ועכשיו משלמים את המחיר. אילו היו מתבדלים מהם הם היו נשארים עם הכח שלהם 1/2 עד3/4 מנדט ומקסימום עוברים לש"ס. הגיע הזמן לעבוד עם שכל ולא לתת לבריונים מגור להמשיך לשלוט בציבור החרדי ולצחוק עלינו בפנים!
תוקן על ידי suki_104 ב- 25/12/2022 10:25:25
עם שכל, ובלי להלהיט את הרוחות, מחלוקת זה איסור תורה.
זה מתחיל מזה שגפני כועס וגם חושד, ואז הוא הוא לא מדבר. גפני, תלמד זכות, אל תעלם באמצע משא ומתן, יש דרכים תורניות להשיג דברים.
למי אתה מייעץ על דרכים תורניות - לאותם שבתורה שלהם עפ"ל יש מצווה לבזות ולהכות תלמידי חכמים רק בגלל שהם לא אוחזים שהאדמו"ר שלהם הוא ואין בלתו. אין שום דרך איתם ללא כח כי הם מעוותים את הראש לפי המקום שאליו הם מכוונים את הדברים.
תוקן על ידי suki_104 ב- 25/12/2022 16:33:53
צודק לגמרי בגור יש להם שתי דיברות אנכי ולא יהיה לך אלס איז אונזרע ומה שלא הולך בכוח הולך עם עוד כוח ...
הבנתי שהוא מנסה לרדת מהעץ אמנם חכם לא נכנס למקום שטיפש מתקשה לצאת אבל מודה ועוזב ירוחם
נשלח ב-25/12/2022 16:33
suki_104
[quote]
suki_104 כתב:
suki_104
במשך שנים החסידים ברפיסותם נתנו לגור למשול בהם ובבחירות האחרונות גם ההנהגה הליטאית טעתה את אותה טעות ועכשיו משלמים את המחיר. אילו היו מתבדלים מהם הם היו נשארים עם הכח שלהם 1/2 עד3/4 מנדט ומקסימום עוברים לש"ס. הגיע הזמן לעבוד עם שכל ולא לתת לבריונים מגור להמשיך לשלוט בציבור החרדי ולצחוק עלינו בפנים!
זה מתחיל מזה שגפני כועס וגם חושד, ואז הוא הוא לא מדבר. גפני, תלמד זכות, אל תעלם באמצע משא ומתן, יש דרכים תורניות להשיג דברים.
למי אתה מייעץ על דרכים תורניות - לאותם שבתורה שלהם עפ"ל יש מצווה לבזות ולהכות תלמידי חכמים רק בגלל שהם לא אוחזים שהאדמו"ר שלהם הוא ואין בלתו. אין שום דרך איתם ללא כח כי הם מעוותים את הראש לפי המקום שאליו הם מכוונים את הדברים.
תוקן על ידי suki_104 ב- 25/12/2022 16:33:53
נשלח ב-25/12/2022 15:50
suki_104 כתב:
suki_104
עם כל החסרונות של גור אני חושב שגפני הזקן יותר גרוע עם כל המחלוקת שהוא אוהב לעשות עם כל הדיבורים שהוא אוהב לדבר בתקשורת החילונים נגד חרדים עם כל מה שהוא עושה עם הגדולים שלו, גם כשיש חילוקי דעות יש דרך ממלכתית לעשות את זה , ולא כמו גפני שלא דיבר כמה שבועות עם גולדקנופ
נשלח ב-25/12/2022 10:25
suki_104