בית פורומים בחדרי חרדים

ולאן נעלם פתאום ה"התחממות הגלובלית"???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/12/2022 18:31 לינק ישיר 

ברחבי ארה"ב משתוללת סערות שלגים וקור שלא נראתה כבר עשרות שנים.

ועכשיו הפנאטים של שינוי האקלים יסבירו שדווקא זה ההוכחה הנצחית שהעולם מתחמם.

לך תתווכח אתם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 15:39 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

לך תתווכח אתם.

1 התגובות ברשת שראיתי,
על הקור הקיצוני בארה"ב.
זה. שפוטין שלח את החורף הרוסי, שירדוף אחרי זלנסקי. שנסע לארה"ב...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 19:05 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:
כשאקטיביסטים טבעוניים ואקטיביסטים של אקלים התאחדו להם

אין לי דעה מגובשת לגבי עצם משבר האקלים, מאמין שהוא קיים, ואני מאמין שאם ממוצע הטמפרטורות עולה על אף אירועי הקור הקיצוני זה רק מבליט את גודל העליה. אני כן מסתפק לגבי עד כמה המצב גרוע קריטי ובלתי הפיך, ולהלן דוגמא למה מפריע לי:

עד לפני כ-15 שנה הסתובבו להם שתי כתות, מגיני בעלי החיים לחוד ומגיני כדור הארץ בנפרד, צעקו והטיפו זה בכה וזה בכה. הם תמיד היו מאותו זן ומאותו מקור, אך ללא שום קשר ביניהם.

והנה יום אחד הופיע דו"ח צנוע הקושר בין חלק מסויים מההתחממות לגידול מזון ובקר, זה התחיל ב-18%, חלק נובע מכריתת יערות עבור גידול בקר (שימו לב שכריתת היערות היא ממש לא רק עבור סיבה זו), חלק נובע מהאנרגיה המושקעת בגידולם, וחלק מגז המתאן המופרש ע"י הבקר...

זה היה הדו"ח הנכון בזמן הנכון, תוך כמה שנים החלו המספרים להתנפח ולזנק, עד שכיום הם מדברים על האשם העיקרי והכמעט בלעדי בהתחממות - אכילת בשר בקר! מצא מין את מינו וזרזיר אצל עורב, ושני האקטיביסטים היו לאחד.

אם תנסו להיכנס לפרטים תגלו כמה וכמה עיוותים לוגיים וכמותיים בהנחות שלהם, כגון -  כמות האנרגיה המושקעת בקילו בשר מתורבת קרובה כנראה אם לא גדולה יותר מאשר זו המושקעת בבשר טבעי (הם אמנם אמרו שצריך פחות אנרגיה אבל הם בנו על כך שנמצא אנרגיה נקיה עבור גידול הבשר התורבת, את זה אפשר לעשות גם עבור הבשר הטבעי..).  כריתת יערות נועדה לאינסוף סיבות, וזה נעשה באמצעות שריפות טבעיות וכו', זה לא רציני להצביע על סיבה אחת ולהכליל את כל השאר תחתה. רואים איך אחוזי ה'אשמה' של גידול הבקר עולים מדו"ח אחד למשנהו, הכיוון החד סטרי הזה מחשיד. ואגב, מה יעשו עם כל פצצות המתאן החיים כבר, יהרגו אותם?..

וניסוי מחשבתי לסיום, מה היה קורה אילו היה מחקר מגלה שהאינטרסים של זכויות בעלי החיים מתנגדים לאינטרסים של זכויות כדור הארץ (שזה אגב הרבה יותר אינטואיטיבי - בשר טבעי אמור היה להיות רבה יותר נוח לטבע)? האם היו מאפשרים למחקר כזה לצבור כוח ופרסום? די ברור שאם ישנם כאלה הם מוסתרים היטב.

ועדיין, למיחש מיהא בעי, זה דיני נפשות, ולצחוק על כולם רק כי אבותינו לא דיברו על משבר אקלים - זו אווילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 18:36 לינק ישיר 

קיבלתי עכשיו עדכון:

ההתחממות הגלובלית יחזור לקראת הקיץ

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 15:57 לינק ישיר 

רעיונוביץ כתב:

אחד הטענות של אנשי 'ההתחממות הגלובאלית' 
שכתוצאה מכך, יש אירועים קשים מאוד,
לשני הכיוונים,
כך שהסופה הקשה הזו, היא ראיה גדולה לאנשי ההתחממות הגלובאלית.

בקיצור, מה שלא יהיה זו הוכחה לטענתם.
אגב, אם חמשיים שנה כבר לא היה חורף כזה קשה - זה אומר שלפני חמישים שנה כן היה לפחות חורף אחד כזה. ומה היה אז? גם אז זו הייתה התחממות גלובאלית, או שזה יכול לקרות גם בלי התחממות גלובאלית? ואם כן, מי אומר שהפעם זה לא אותו הדבר ואין שום הוכחה לשום דבר...
אבל ככה זה בשלב ההוכחות, כאשר יורים קודם את החץ ואח"כ מנסים לצייר סביבו את העיגולים (ע"ע משפטי נתניהו ואמונת הרל"בים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 15:41 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

לך תתווכח אתם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דת האקלים איתנה דיה המאפשרת סתירה והוכחה 'בפרצוף' ואינה מתרגשת מעובדות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 11:39 לינק ישיר 

אחד הטענות של אנשי 'ההתחממות הגלובאלית' 

שכתוצאה מכך, יש אירועים קשים מאוד,

לשני הכיוונים,

כך שהסופה הקשה הזו, היא ראיה גדולה לאנשי ההתחממות הגלובאלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 10:08 לינק ישיר 
כשאקטיביסטים טבעוניים ואקטיביסטים של אקלים התאחדו להם

אין לי דעה מגובשת לגבי עצם משבר האקלים, מאמין שהוא קיים, ואני מאמין שאם ממוצע הטמפרטורות עולה על אף אירועי הקור הקיצוני זה רק מבליט את גודל העליה. אני כן מסתפק לגבי עד כמה המצב גרוע קריטי ובלתי הפיך, ולהלן דוגמא למה מפריע לי:

עד לפני כ-15 שנה הסתובבו להם שתי כתות, מגיני בעלי החיים לחוד ומגיני כדור הארץ בנפרד, צעקו והטיפו זה בכה וזה בכה. הם תמיד היו מאותו זן ומאותו מקור, אך ללא שום קשר ביניהם.

והנה יום אחד הופיע דו"ח צנוע הקושר בין חלק מסויים מההתחממות לגידול מזון ובקר, זה התחיל ב-18%, חלק נובע מכריתת יערות עבור גידול בקר (שימו לב שכריתת היערות היא ממש לא רק עבור סיבה זו), חלק נובע מהאנרגיה המושקעת בגידולם, וחלק מגז המתאן המופרש ע"י הבקר...

זה היה הדו"ח הנכון בזמן הנכון, תוך כמה שנים החלו המספרים להתנפח ולזנק, עד שכיום הם מדברים על האשם העיקרי והכמעט בלעדי בהתחממות - אכילת בשר בקר! מצא מין את מינו וזרזיר אצל עורב, ושני האקטיביסטים היו לאחד.

אם תנסו להיכנס לפרטים תגלו כמה וכמה עיוותים לוגיים וכמותיים בהנחות שלהם, כגון -  כמות האנרגיה המושקעת בקילו בשר מתורבת קרובה כנראה אם לא גדולה יותר מאשר זו המושקעת בבשר טבעי (הם אמנם אמרו שצריך פחות אנרגיה אבל הם בנו על כך שנמצא אנרגיה נקיה עבור גידול הבשר התורבת, את זה אפשר לעשות גם עבור הבשר הטבעי..).  כריתת יערות נועדה לאינסוף סיבות, וזה נעשה באמצעות שריפות טבעיות וכו', זה לא רציני להצביע על סיבה אחת ולהכליל את כל השאר תחתה. רואים איך אחוזי ה'אשמה' של גידול הבקר עולים מדו"ח אחד למשנהו, הכיוון החד סטרי הזה מחשיד. ואגב, מה יעשו עם כל פצצות המתאן החיים כבר, יהרגו אותם?..

וניסוי מחשבתי לסיום, מה היה קורה אילו היה מחקר מגלה שהאינטרסים של זכויות בעלי החיים מתנגדים לאינטרסים של זכויות כדור הארץ (שזה אגב הרבה יותר אינטואיטיבי - בשר טבעי אמור היה להיות רבה יותר נוח לטבע)? האם היו מאפשרים למחקר כזה לצבור כוח ופרסום? די ברור שאם ישנם כאלה הם מוסתרים היטב.

ועדיין, למיחש מיהא בעי, זה דיני נפשות, ולצחוק על כולם רק כי אבותינו לא דיברו על משבר אקלים - זו אווילות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 09:28 לינק ישיר 

פיינשמקער כתב:

הדיבוק כתב:

אני לא מכיר את העגלון מהמשל, אבל צריך להיות די נבער כדי לא להבין איך ההתחממות הגלובלית יוצרת קור.

או פחות מדי פרוגרסיבי.

אני חושב שאלו שני דברים: מה הנתונים ואיך משתמשים בהם. גם הימין העולמי מודע להתחממות הגלובלית (לפחות בישראל, המדעים הריאליים הרבה מהם ימניים), אבל הוא אומר שזה לא יותר חשוב מדברים אחרים שצריך לקדם. - שים לב שגם השמאל לא מתכחש לטענה הזו (לא זכור לי שאובמה נסע על סוס ועגלה).

ההבדל בין השמאל לימין הוא פשוט. הימין מושל/שולט כי צריך לפתור בעיות ולנהל עניינים, לכן הוא מאוד זהיר ולא תמיד מצליח. ואילו השמאל מנהל דברים כי הוא אוהב לשלוט, אז הוא תמיד ישיג את היעדים שחשובים לו (ורק לו), וישתמש בכל נתון אובייקטיבי כדי לטעון שזה בגלל הימין - גם אם זה לא ממש קשור.

אני לא יודע מה קורה בעולם, אבל בהחלט יש סיכוי שמבליטים נתוני תחלואה בקורונה רק כאשר הימין בשלטון (זה ממש בולט בישראל), ושמציגים כל מיני נתונים על ההתחממות הגלובלית כשהשמאל במצוקה (אל תתפלאו משיא של 50 שנה, כל דקה קורה משהו שהוא שיא של 50 שנה - זה רק עניין של פרספקטיבה, להדגיש את הייחודיות של האירוע הזה או דווקא להדגיש פרטים אחרים ולהציג אותו כחלק מתהליך ארוך וכדו').

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 08:00 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

אני לא מכיר את העגלון מהמשל, אבל צריך להיות די נבער כדי לא להבין איך ההתחממות הגלובלית יוצרת קור.

או פחות מדי פרוגרסיבי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 06:35 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

חריף_ומקשה כתב:

תמניא
אולי לא הבנת
אבל אתה מגלה כאן את "חכמתך" ברבים ..

ואתה את דיקלומך מכתבות עיתונאיות.

מחכה עדיין לראות משהו מקורי משלך

רובנו חוזרים על דברים מלומדים שקראנו ולמדנו.
לשוטים תמיד יש אמירות מקוריות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 01:35 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:
חריף_ומקשה כתב:

תמניא
אולי לא הבנת

נשלח מהאנדרואיד שלי

היו פה לא מזמן כמה מקוריים משלי.
אם תחפש, תמצא..
כל דבר בעיתו ובזמנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 01:30 לינק ישיר 

ההתחממות הגלובלית היא עובדה אמפירית של מדידות טמפרטורה ברחבי הגלובוס בעשרות השנים האחרונות.
האם המגמה תמשיך? או שלא?
האם זה קשור בעיקר למעשה ידי אדם? או שלא?
זה כבר נתון לדיון..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 01:27 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

תמניא
אולי לא הבנת

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 01:26 לינק ישיר 

תמניא
אולי לא הבנת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/12/2022 01:21 לינק ישיר 

הההממממ....

ולכן לשם שינוי, סופה כזו שוברת שיא של כמעט חמישים שנה.

אין מה לומר, התחממות מתוחכמת מאוד!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ולאן נעלם פתאום ה"התחממות הגלובלית"???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext