בית פורומים בחדרי חרדים

הלמ"ס חרדים משלמים רק 2% מס הכנסה מסך כל ההכנסות - הגיוני?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/12/2022 15:41 לינק ישיר 
הלמ"ס חרדים משלמים רק 2% מס הכנסה מסך כל ההכנסות - הגיוני?

עיתון 'כלכליסט' יצא בכותרת רעשנית,
www.calcalist.co.il/local_news/article/bkyruivfo

המספרים של אי השוויון בנטל: חילוני משלם פי 6 יותר מסים מחרדי

כ־90% מתשלומי החובה לקופת המדינה משולמים על ידי משקי בית יהודים לא חרדים • התשלום של חילוני למס הכנסה בלבד, המשקף השתתפות בשוק העבודה, גדול פי 9 מהתשלום של חרדי • חרדים משלמים פחות מ־2% מכלל מס ההכנסה, אף על פי שהם מהווים יותר מ־7% ממשקי הבית

זה נראה לכם הגיוני?

מי משקר פה, ואיך ניתן להוכיח שזה לא נכון.

נתון חשוב שמופיע בכתבה הזו, שחמשת העשירונים התחתונים, משלמת רק 4% מהמס הישיר,
נתוני הלמ"ס מתקשרים לנתונים של מינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר אשר ניתח את תקבולי מסים לפי עשירונים. לפי הדו"ח השנתי של המינהל, שלושת העשירונים הנמוכים אחראים על 1% מכלל המיסוי הישיר כאשר מחצית מהאוכלוסיה (עשירונים 1 עד 5) משלמת כ־4% מהמס הישיר.

הציבור החרדי עני,

כי מדינת ישראל לא נתנה לו במשך רוב רובם של שנות המדינה להתפרנס בכבוד,

האקדמיה הייתה סגורה בפניו שנים רבות, המגזר הפרטי לא רצה להעסיק אותו,

(גם היום רוב המעסיקים החילונים לא רוצים להעסיק חרדי) 

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 27/12/2022 16:08:09

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 13:18 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אולי תדייק?
1. לא כתבתי שרוב החרדים גרים בירושלים, אלא שהריכוז החרדי הגדול ביותר הוא בירושלים, יש הבדל קטן בין המשפטים שכל בר דעת יכול להבין בנקל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 13:02 לינק ישיר 

איפה קראתי לפרנסה מורחבת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 12:53 לינק ישיר 

אינני רואה כאן ביקורות פוליטיות שלך נגד חרדים, אלא ביקורת על אופי החיים החרדי, האומר שעדיפה פרנסה מורחבת (ומיותרת! מסתדרים גם בלעדיה) על חשבון חיי רוחניות
מי שאינו מזדהה עם "הקהילה שלו".. לא מתנהג כמוה, לא חושב כמוה, במה היא הקהילה שלו? בזה שהוא דואג לה כל הזמן לשנות אותה ו"לתקן" אותה?

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 30/12/2022 12:54:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 02:08 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
ברור, אתה וחריף ומקשה "החרדים של הפורום".. למהדרין!!
ורק יושבים וכותבים כל יום על "החרדים ככה והחרדים ככה"
חרדים המבקרים בצורה חריפה מאוד כל הזמן חרדים
"אני לא שקרן, ואני לא מזוכיסט, מה פתאום, רק רוצה לבקר כדי לשפר"..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 30/12/2022 02:03:20

הפורום באופיו עוסק בעיקר בפוליטיקה ולא בדיונים תורניים. מבחינה פוליטית אני אכן לא מזדהה עם הקהילה שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 01:59 לינק ישיר 

ברור, אתה וחריף ומקשה "החרדים של הפורום".. למהדרין!!
ורק יושבים וכותבים כל יום על "החרדים ככה והחרדים ככה"
חרדים המבקרים בצורה חריפה מאוד כל הזמן חרדים
"אני לא שקרן, ואני לא מזוכיסט, מה פתאום, רק רוצה לבקר כדי לשפר"..

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 30/12/2022 02:03:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 01:28 לינק ישיר 
בעיקרשומע

איש_חשוב כתב:

איזה יופי, גם אני חרדי למהדרין, וברוך ה' מהעשירון העליון, מה נשמע?
לקחתי את הנתונים של הכלכלנים החבובים עליך, וניתחתי אותם, מה הבעיה?
אתה לא מסתמך עליהם? מי הם ה80% הנתמכים על ידי שני העשירונים העליונים? יש שם הרבה חילונים, לא?
בעצם, לא "הרבה חילונים", אלא רוב החילונים נמצאים שם בין ה80% הנתמכים

אתה כתבת ש'בטח' אני חילוני ובטח עני. על כן אין צורך להגיב לי ב'איזה יופי' 'גם אני' 'מה נשמע', זה לא אני ניהלתי דיון כזה.
בקשר לנתונים  אגיב בל"נ בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 23:52 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:
שוב ושוב אותו סיפור. זריקת מספרים חובבנית, אנטישמיות, וסברות כרס. אני חרדי למהדרין וברוך ה' מהעשירון העליון. אין לי כוחלהתווכח כל הזמן על הנתונים. תמצא לך כלכלן אחד שיתמוך בדבריך.

איזה יופי, גם אני חרדי למהדרין, וברוך ה' מהעשירון העליון, מה נשמע?
לקחתי את הנתונים של הכלכלנים החבובים עליך, וניתחתי אותם, מה הבעיה?
אתה לא מסתמך עליהם? מי הם ה80% הנתמכים על ידי שני העשירונים העליונים? יש שם הרבה חילונים, לא?
בעצם, לא "הרבה חילונים", אלא רוב החילונים נמצאים שם בין ה80% הנתמכים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 20:42 לינק ישיר 

muki28 כתב:

אם היה צבא מקצועי במקום חוק גיוס חובה כנראה שהנתונים היו טובים יותר לא רק במגזר החרדי שחלקו בלית ברירה נשאר בכולל רק בשביל הדיחוי, אלא גם במגזר הכללי. בגלל הפנסיות התקציביות, האבטלה הסמויה הגבוהה בצבא, מינימום 50% מהמגוייסים היו מתייתרים ויוצאים לשוק העבודה לפחות 3 שנים קודם ובחלק מהמקרים 30 שנה קודם, היו פחות בעלי פרופיל נפשי ועוד. אבל מה לעשות שהפוליטיקה חיה על הסתה ובלי גיוס חובה יהיה להם יותר קשה למצוא נושא מוסכם שאפשר לשלוף כל יומיים ולעולם לא מתיישן.

מבלי להסכים עם מה שציטטת כאן ממתנגדי גיוס החובה (והמיתוס מהישיבה קטנה על 50% אבטלה סמויה) ולעצם ההיתכנות הבטחונית להסתפק בצבא מקצועי; ההערכה הכי קיצונית מדברת על הכנסה של 50 מיליארד מאותם צעירים שיעבדו באותן שנים (בכלל לא בטוח שהם ידעו לחשב את הסדכ שיצטרכו בצבא מקצועי ואת העלות האלטרנטיבית)
לעומת זאת, אובדן התוצר מחינוך ללא לימודי ליבה ואי השתלבות חרדים בתעסוקה מוערך בסכומים הרבה יותר גבוהים, וההערכה הזאת מבוססת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 20:30 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
לכל המתפלספים יאללה תביאו כבר את הכלכלן האחד לפחות שיראה שהחרדים לא מקבלים יותר כסף ממה שנותנים. לא נויגרשל וכתבי חצר. יש היום מספיק כלכלנים חרדים ואוהבי חרדים שאחד מהם יציג מחקר כה. נ.ב. כתבתי מתפלספים כי ההיגיון פשוט שמי שפחות עובד מרוויח פחות, לא מבין למה אתם תולים את זה במניפולציות וזועקים 'הסתה'.

מקבלים כסף?
או אולי מקבלים שירות מהמדינה, כמו ביטחון בריאות וכדו'?
ולמה אני נכנס לקטנות? כי השפה שלך קצת מלוכלכת באנטישמיות "החרדים מקבלים כסף"..
אז לא מקבלים כסף, הרי אין תורים לקבלת כספים, הכספים שמקבלים הם 700 ש"ח לאברך, 1300 לקצבאות ילדים (כשבני הזוג משלמים 500 ש"ח מידי חודש בחזרה לביטוח לאומי, ס"ה 1500 ש"ח, כמה מע"מ משלמת משפחה חרדית ממוצעת? ברוכת ילדים שקיבלה 1300 קצבאות, 3-4 אלף לחודש, רוב הנשים החרדיות משלמות מס הכנסה ממוצעת של 1000 ש"ח

הגענו אם כן לביטחון בריאות וכדו' שהמדינה נותנת לאזרחים, כאן החרדים מקבלים יותר ממה שהם מקבלים
הבה ואחדש לך חידוש גדול עצום ונפלא
רוב מוחלט של החילונים מקבלים מהמדינה יותר ממה שהם מקבלים
בעוד החילונים מהוים כמחצית מהאוכלוסיה, לא בדקתי אבל נראה שאפילו פחות, הרי ששני העשירונים העליונים משלמים 90% ממס ההכנסה, כלומר 20% מהאזרחים משלמים עבור היתר, 80% מהאזרחים משלמים רק 10%
כמה מתוך 20 האחוזים המשלמים כמעט את כל המס הם חילונים? יש שם בטח גם דתיים ערבים ואפילו חרדים, נניח 15% מתוכם חילונים, יוצא שרוב החילונים משלמים פחות מ10% מהמיסים, ממש עניים אפשר לומר, סמוכים על שולחנם של אחרים

מסקנה, רוב החילונים מקבלים יותר ממה שהם נותנים, וגם צועקים שהם מממנים את החרדים ושהם מקבלים יותר ממה שהם נותנים..
לדעתי אתה חילוני תפרן שחי על חשבון המדינה, על חשבון אחרים, למה אני חושב ככה? כי על פי רוב מי שמשלם פחות צועק יותר..
שוב ושוב אותו סיפור. זריקת מספרים חובבנית, אנטישמיות, וסברות כרס. אני חרדי למהדרין וברוך ה' מהעשירון העליון. אין לי כוחלהתווכח כל הזמן על הנתונים. תמצא לך כלכלן אחד שיתמוך בדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 20:29 לינק ישיר 

איש חשוב, מצדרביעי וחריף ומקשה

החישובים כאן, בידיעה הפותחת וברוב התגובות הם לפי בתי אב; ככה זה גם במחקר של פורום קהלת - על זה הגבתי לשאלה של מצד רביעי (וכן, החינוך משוקלל שם, זה כתוב למעלה בתמונת התרשים שחריף העלה).

אם תחשבו את הכנסות המדינה פר נפש בטח חרדים לא משלמים יותר...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 20:23 לינק ישיר 

muki28 כתב:

משחקים במספרים בשביל כותרת הסתה. חילוני לא משלם שקל מס יותר מחרדי. להיפך, הוא מקבל חינוך חינם ועוד הטבות שאין לחרדי. הכותרת הנכונה חלקית זה: חילוני או חרדי הייטקיסט משלם פי 6 מס הכנסה מחילוני או חרדי שעובד בשכר מינימום. אם מעניין אותם האמת שיעשו פילוחים יותר קטנים ומדוייקים.

החילוני העשיר מממן את אחיו או אחיינו העני - זה גופא השיטה. גם אם יש פילוח זה לא רלוונטי לדיון הזה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 20:20 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

אם חמשת העשירונים התחתונים משלמים רק 4% מהמס הישיר - והציבור החרדי הוא רק 13% מהציבור הישראלי ורובו ככולו שייך לעשירונים הללו, זאת אומרת שהוא משלם פי 2.6 מאשר שאר האוכלוסיה בחמשת העשירונים התחתונים (כי שאר 37% העשירונים הללו הם חילונים והם משלמים כולם יחדיו רק 2%).

יש לנו את חברי המפלגות החרדיות, רבנים, וראשי ומנהלי מוסדות החינוך, הם נמצאים כמובן בעשירון העליון. הם אלה שמטים את ההכנסה הכללית לאזור 2%...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 14:21 לינק ישיר 

בעיקרשומע כתב:
לכל המתפלספים יאללה תביאו כבר את הכלכלן האחד לפחות שיראה שהחרדים לא מקבלים יותר כסף ממה שנותנים. לא נויגרשל וכתבי חצר. יש היום מספיק כלכלנים חרדים ואוהבי חרדים שאחד מהם יציג מחקר כה. נ.ב. כתבתי מתפלספים כי ההיגיון פשוט שמי שפחות עובד מרוויח פחות, לא מבין למה אתם תולים את זה במניפולציות וזועקים 'הסתה'.

מקבלים כסף?
או אולי מקבלים שירות מהמדינה, כמו ביטחון בריאות וכדו'?
ולמה אני נכנס לקטנות? כי השפה שלך קצת מלוכלכת באנטישמיות "החרדים מקבלים כסף"..
אז לא מקבלים כסף, הרי אין תורים לקבלת כספים, הכספים שמקבלים הם 700 ש"ח לאברך, 1300 לקצבאות ילדים (כשבני הזוג משלמים 500 ש"ח מידי חודש בחזרה לביטוח לאומי, ס"ה 1500 ש"ח, כמה מע"מ משלמת משפחה חרדית ממוצעת? ברוכת ילדים שקיבלה 1300 קצבאות, 3-4 אלף לחודש, רוב הנשים החרדיות משלמות מס הכנסה ממוצעת של 1000 ש"ח

הגענו אם כן לביטחון בריאות וכדו' שהמדינה נותנת לאזרחים, כאן החרדים מקבלים יותר ממה שהם מקבלים
הבה ואחדש לך חידוש גדול עצום ונפלא
רוב מוחלט של החילונים מקבלים מהמדינה יותר ממה שהם מקבלים
בעוד החילונים מהוים כמחצית מהאוכלוסיה, לא בדקתי אבל נראה שאפילו פחות, הרי ששני העשירונים העליונים משלמים 90% ממס ההכנסה, כלומר 20% מהאזרחים משלמים עבור היתר, 80% מהאזרחים משלמים רק 10%
כמה מתוך 20 האחוזים המשלמים כמעט את כל המס הם חילונים? יש שם בטח גם דתיים ערבים ואפילו חרדים, נניח 15% מתוכם חילונים, יוצא שרוב החילונים משלמים פחות מ10% מהמיסים, ממש עניים אפשר לומר, סמוכים על שולחנם של אחרים

מסקנה, רוב החילונים מקבלים יותר ממה שהם נותנים, וגם צועקים שהם מממנים את החרדים ושהם מקבלים יותר ממה שהם נותנים..
לדעתי אתה חילוני תפרן שחי על חשבון המדינה, על חשבון אחרים, למה אני חושב ככה? כי על פי רוב מי שמשלם פחות צועק יותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 09:25 לינק ישיר 

muki28 כתב:
אפשר אולי פילוח בתוך המגזר החילוני לפי עדות / אזורי מגורים / שמאל / ימין / נשים / גברים ועוד? אחוז בתי האב החרדיים לפי הכתבה הינו 7% מכלל בתי האב במדינה, אז אשמח לקבל פילוח מי מממן את מי בשאר ה 93%. כי זה ברור הרי שגם בתוך המגזר החילוני לא כולם משלמים מס הכנסה גבוה. מעניין איך היתה מתקבלת כותרת "נשים משלמים רק 2% מסך ההכנסות" או כותרת "בפריפריה משלמים רק 2% מסך ההכנסות". לא שאני מתכחש לנתון הכללי היבש למרות שאני חרדי ומשלם מס יותר מפי 6, אבל להגיד שהמגזר החילוני מממן את המגזר החרדי בלי להתייחס לתת מגזרים בתוך המגזר החילוני זה עיוות ואנטישמיות. אשמח גם לריכוז סל הוצאות המדינה מכל הסוגים על חרדי לעומת חילוני.
א. אתה צודק, סוציאליזם הוא אסון. ב. ההבדל שהחרדים מנהלים עולם כלככלי שונה לגמרי, אבל נסמכים לחלוטין על העולם הכללי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 09:23 לינק ישיר 

muki28 כתב:
משחקים במספרים בשביל כותרת הסתה. חילוני לא משלם שקל מס יותר מחרדי. להיפך, הוא מקבל חינוך חינם ועוד הטבות שאין לחרדי. הכותרת הנכונה חלקית זה: חילוני או חרדי הייטקיסט משלם פי 6 מס הכנסה מחילוני או חרדי שעובד בשכר מינימום. אם מעניין אותם האמת שיעשו פילוחים יותר קטנים ומדוייקים.
איך זה שכבר שנים יש רק נתוני 'הסתה' וכל הטיעונים מנגד זה 'שיחשבו את הנתון ההוא וההוא' למה שלא תחשבו אתם את הנתונים פעם אחתבצורה רצינית ותציגו אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הלמ"ס חרדים משלמים רק 2% מס הכנסה מסך כל ההכנסות - הגיוני?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext