בית פורומים בחדרי חרדים

כתבת מחווה לבאבא זוטא :על העדה התימנית השקועה במריבות פנימיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/12/2022 15:49 לינק ישיר 
כתבת מחווה לבאבא זוטא :על העדה התימנית השקועה במריבות פנימיות

מדוע העדה התימנית משקיעה הרבה אנרגיות במריבות פנימיות? חוקר מנסה להסביר

תוקן על ידי A_Smithee ב- 28/12/2022 15:49:40

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 14:04 לינק ישיר 

חן חן למחווה המרגשת (קלעפר אייכה) של פותח האשכול הנכבד שגרם לי להגיב ולחרוג ממנהגי בעת האחרונה

כידוע לאנ"ש מקדמת דנא אנחנו הק' מתמחים בס"ד בפתרון סכסוכים עם תימנים עקשנים ובפרט בטיפול במקרים קשים ביותר של סכסוכים עם עורכי דין תימנים ל"ע (כידוע מקצוע עריכת הדין אהוב במיוחד על תימנים ולא בכדי)...

שימו לב שמחבר המחקר הוא ד"ר תימני בעצמו כך שלא ניתן להאשימו ב"גזענות" כנהוג...

ובסוד טיבן של תימנים עקשנים רק באבא זוטא יעמוד!

וראו גם כאן:

סוד הירושה התימני

תוקן על ידי באבא_זוטא ב- 30/12/2022 14:09:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 13:54 לינק ישיר 

גרשום כתב:

האשכנזים נוהגים לפי הרמ"אהספרדים נוהגים לפי הבית יוסף והתימנים לא נהגו:

התימנים כן נהגו!

נהג'ו, לקחת 2 (נשים)...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/12/2022 13:53 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:

קללת עזרא הסופר זה כנראה טעות או המצאה. המקור של זה הוא בהקדמת המלאכת שלמה, שיהיו עניים בדעת ובממון, וכנראה הכוונה לתקופה מסוימת באזור הכיבוש המוסלמי, ולא יותר מכך. באופן אישי אני מכיר תימנים עשירים מאוד בדעת ובממון.
אגב, הג'רבאים טוענים כשעזרא קילל אותם, הם קיללו אותו בחזרה. אז לפחות צריך להעריך את התימנים על הנימוס

אגב, כאדם שמכיר מעט קהילות תימניות, סבורני שהמאפיין העיקרי של התימנים הוא החיים בחמולה - בדרך כלל על בסיס משפחתי - כאשר הקהילה מהווה מקום לתפילה וגם לפעילויות פנאי שונות. הסיבות לכך, קשורות להערכתי לתרבות ולסגנון החיים של עדה זו.
בכל מקרה, לפעמים זה גורם לידידויות וקשרים נוחים בין אנשים, ומעט פעמים זה גם גורם לחיכוכים. בכל מקרה לא זכורות לי מריבות אצל תימנים יותר מאצל אחרים - ונהפוך הוא.

אומרים, שהתימנים קיללוהו.
שלא יזכה להיקבר בארץ ישראל:

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2022 15:18 לינק ישיר 

גרשום כתב:

האשכנזים נוהגים לפי הרמ"אהספרדים נוהגים לפי הבית יוסףוהתימנים: לא נהגו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2022 21:06 לינק ישיר 

קללת עזרא הסופר זה כנראה טעות או המצאה. המקור של זה הוא בהקדמת המלאכת שלמה, שיהיו עניים בדעת ובממון, וכנראה הכוונה לתקופה מסוימת באזור הכיבוש המוסלמי, ולא יותר מכך. באופן אישי אני מכיר תימנים עשירים מאוד בדעת ובממון.
אגב, הג'רבאים טוענים כשעזרא קילל אותם, הם קיללו אותו בחזרה. אז לפחות צריך להעריך את התימנים על הנימוס

אגב, כאדם שמכיר מעט קהילות תימניות, סבורני שהמאפיין העיקרי של התימנים הוא החיים בחמולה - בדרך כלל על בסיס משפחתי - כאשר הקהילה מהווה מקום לתפילה וגם לפעילויות פנאי שונות. הסיבות לכך, קשורות להערכתי לתרבות ולסגנון החיים של עדה זו.
בכל מקרה, לפעמים זה גורם לידידויות וקשרים נוחים בין אנשים, ומעט פעמים זה גם גורם לחיכוכים. בכל מקרה לא זכורות לי מריבות אצל תימנים יותר מאצל אחרים - ונהפוך הוא.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2022 18:26 לינק ישיר 

האשכנזים נוהגים לפי הרמ"א הספרדים נוהגים לפי הבית יוסף והתימנים: לא נהגו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2022 17:58 לינק ישיר 

יש גם קללת עזרא הסופר,לא?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2022 17:13 לינק ישיר 

והתשובה היא:
1) מתח גדול בבית הכנסת.
2) תרבות שבטית.
3) ניתוק מהעולם הגדול והמדינות המפותחות.

.. נזכרתי בבית הכנסת התימני ובהוויה המתוחה ששוררת בו תמיד. אנחנו התימנים הרי שונים מכל העדות. כולנו יודעים לקרוא בתורה ולתרגם כבר מגיל חמש, אנחנו בקיאים בהגייה, וכולנו גם חזנים. אבל בבתי הכנסת כל הזמן יש קרבות, מחלוקות, מריבות, מתפצלים לבתי כנסת שונים..

..תשובתו של בר־מעוז מציינת שני יסודות מחיי היהודים בתימן שהעצימו את הפלגנות. הראשון הוא המתח הרב בכל הנוגע להוויית בית הכנסת, כנזכר לעיל, והשני קשור דווקא לסביבה החיצונית. "תימן היא הארץ השבטית ביותר במזרח התיכון – 74 שבטים, מאות תתי־שבטים. כשאתה חי בארץ כזו במשך אלפיים שנה, אתה הופך להיות כמו בן השבט שסביבך, ומאמץ גם את המלחמות הבין־שבטיות. היהודים שישבו בכל מיני מקומות היו שונים זה מזה בלבוש, בלהג, אפילו במאכלים. כל אחד מאיתנו הוא תבנית נוף מולדתו, והחברה המוסלמית השפיעה על היהודים גם בעצם השבטיות – היו אצלם חמולות חזקות, נישואים בתוך המשפחה, סיפורים שקשה להאמין. וזה יצר את תרבות המחלוקת הזו"..

.. אתה מתייחס למאפיין ייחודי נוסף של יהודי תימן: קהילות אחרות, גם בארצות ערב, עברו שינויים והתפתחויות, אבל החברה היהודית־תימנית "התאבנה". מדוע?
"כי רק לתימן הקולוניאליזם לא הגיע. חוקרים מעטים מאוד שמים לב לכך. לא הייתה התמערבות, הציונים לא הגיעו, אליאנס לא הגיע. לא היה בכלל שלטון קולוניאלי בתימן. לכן נשארנו בימי הביניים, וזה השפיע על כל היבט.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > כתבת מחווה לבאבא זוטא :על העדה התימנית השקועה במריבות פנימיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext