בית פורומים בחדרי חרדים

דעה: מה באמת אומרים הנתונים? הטענות של 'כלכליסט' נגד החרדים לא מחזיקים מים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2023 23:28 לינק ישיר 
דעה: מה באמת אומרים הנתונים? הטענות של 'כלכליסט' נגד החרדים לא מחזיקים מים

https://rotter.net/forum/scoops1/775545.shtml

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2023 15:50 לינק ישיר 
מואדיב

עדייןבגלות כתב:
ירושלמי
העובדה שאין באמת יכולת להשוות שום עיר חרדית למודיעין מבחינת אשכול כלכלי זהה, זה עצם העניין.

בעיני, ההשוואה בין מודיעין עילית למודיעין היא השוואה מצוינת. לפני 10 שנים, הסיכוי של צעיר חילוני ממוצע לגור במודיעין היה גבוה מאד, כנ"ל הסיכוי של צעיר חרדי ממוצע לגור במודיעין עילית. האם מודיעין עילית משקפת את מצב המגזר? לגמרי. גם אם יש ערים מעט יותר מבוססות ממנה, היא לא נחשבת בהכרח לעיר של עניי המגזר, אין הרבה הבדלים ,בינה לבין כל שאר הערים החרדיות הצעירות כבית שמש, ביתר עילית ואלעד.

אפשר להשוות גם בבית שמש עצמה, בין הזמן שהיתה עם רוב לא חרדי והיתה באשכול כלכלי 5, למצב הנוכחי בו היא באשכול 2 מלמטה ובדרכה למקום האחרון.

לגבי הטיעון השני שלך, אני חושב שחשוב לחדד קודם את הנתונים. האם אכן החרדים צורכים תקציבים יותר מחלקם במיסים. אני חושב שזה המצב ובנתייים כל הנתונים שראיתי תומכים בזה ולא ראיתי נתונים סותרים.

בהינתן שזה המצב, האם העובדה שיש כאן יהודים שורשיים שהגיעו עוד לפני קום המדינה, מאפשרת ומתירה להם לחיות על חשבונם של אחרים בלי הסכמתם, תוך ניצול לשון המאזניים הפוליטי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 04/01/2023 23:09:50

הבה נחדד:
רוב תושבי מדינת ישראל מקבלים שרותים מהמדינה בשווי העולה על המיסים שהם משלמים.
ככל שהם עניים יותר - כך הפער גדול יותר.

לא רק חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2023 15:19 לינק ישיר 

עדייןבגלות כתב:
אני חושב שחשוב לחדד קודם את הנתונים. האם אכן החרדים צורכים תקציבים יותר מחלקם במיסים. אני חושב שזה המצב ובנתייים כל הנתונים שראיתי תומכים בזה ולא ראיתי נתונים סותרים.

האם 80% במדינה צורכים תקציבים יותר מחלקם במיסים?
האם רוב החילונים צורכים תקציבים יותר מחלקם במיסים?
האם הרוב החילוני הזה שצורך יותר מהמיסים, יושב הרבה יותר על תקציבים מהחרדים?
התשובה היא כן.
השאלה היא למה אתה מקשה קושיות רק על חרדים, אם רוב של 80% מהמדינה עושה את זה
והתשובה היא, לא דאגה למדינה או לצדק והיושר מפריע לך, אוכל אותך משהו אחר, נכון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2023 10:23 לינק ישיר 

נו באמת.. 'זה עצם העניין'? אני יכול למצוא לך פזורות בדואיות במצב גרוע יותר.. ואפילו חילוניות (לא אשכנזיות..).

ההבדל בין מודיעין לבין ביתר בית שמש ואלעד הוא במספרים כתובים, הם בחרו במי שנמצאת הכי נמוכה בטבלה, תחפש בגוגל. כן סטטיסטיקאי מתחיל היה מנסה למצוא איזה ממוצע של הערים החרדיות והחילוניות ולא מסתמך על 'תאומים' מומצאים. ומוזר שאתה מתעקש בד, בעוד שכל שאר התומכים בצד שלך כאן בפורום הבינו שהדוגמא לפחות לא מוצלחת.

ברור שהחרדים ועוד יותר הלומדים הם במצב סוציו אקונומי נמוך יותר, לא מתווכח על זה.

אבל המשפט האחרון שלך - "בהינתן שזה המצב, האם העובדה שיש כאן יהודים שורשיים שהגיעו עוד לפני קום המדינה, מאפשרת ומתירה להם לחיות על חשבונם של אחרים בלי הסכמתם, תוך ניצול לשון המאזניים הפוליטי?"

זה מדהים! אלו שהגיעו לכאן לפני קום המדינה ובחרו לחיות על חשבון יהודים טובים בחו"ל שתמכו בהם בכל ליבם - מהערצה לדרך, אסור להם להמשיך ללמוד? מותר לאדם להיות עני, זו תמצית הדמוקרטיה, ויותר מזה - הקפיטליזם.

וגם אם הם נהנים מכבישים או תקציבים (שזה לענ"ד בספק גדול, כי כלכליסט לא שכנעו אותי במניפולציות שלהם וצריך כלכלן שיוכיח זאת בלי מגמתיות..)  - עדיין זכותם לחיות כך. המדינה לא יכולה לשלול זכות זאת. היא כן יכולה לנסות לעודד עבודה בחיזוקים חיוביים, להעניש? על מה?

מה שיוצא מכל התסבוך הזה הוא שהמדינות תומכות ומעודדות עבודה, אבל לא מענישות בחוסר שוויון את מי שבחר בדרך חיים הגיונית לגמרי. אתה לא יכול לחייב אדם להקדיש את חייו לכסף ולהקדיש את חייו לקפיטליזם! אז נכון שבסוף ניתן להצביע על כאלה שתורמים פחות מאשר מקבלים, אבל כל עוד זה לא קיצוני מאוד - זה חלק מהמחיר של להיות מדינה אחת וכוללת, הם יכולים לוותר ולהקטין את המדינה שלהם רק לגוש דן ורק לאיזורים החילוניים, או גם לברוח מכאן, אבל הם רוצים את הכל, והמחיר הוא באמת לא גדול, המחיר הוא שאולי, בספק, הם פחות מכניסים מאשר מוציאים עבור אוכלוסיות כגון הבדואים החרדים או הלא אשכנזיים בכלל... (ותאמין לי שאפשר גם להתלונן על אורח החיים הבדואי ואפילו הספרדי, אם רוצים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 23:06 לינק ישיר 

ירושלמי
העובדה שאין באמת יכולת להשוות שום עיר חרדית למודיעין מבחינת אשכול כלכלי זהה, זה עצם העניין.

בעיני, ההשוואה בין מודיעין עילית למודיעין היא השוואה מצוינת. לפני 10 שנים, הסיכוי של צעיר חילוני ממוצע לגור במודיעין היה גבוה מאד, כנ"ל הסיכוי של צעיר חרדי ממוצע לגור במודיעין עילית. האם מודיעין עילית משקפת את מצב המגזר? לגמרי. גם אם יש ערים מעט יותר מבוססות ממנה, היא לא נחשבת בהכרח לעיר של עניי המגזר, אין הרבה הבדלים ,בינה לבין כל שאר הערים החרדיות הצעירות כבית שמש, ביתר עילית ואלעד.

אפשר להשוות גם בבית שמש עצמה, בין הזמן שהיתה עם רוב לא חרדי והיתה באשכול כלכלי 5, למצב הנוכחי בו היא באשכול 2 מלמטה ובדרכה למקום האחרון.

לגבי הטיעון השני שלך, אני חושב שחשוב לחדד קודם את הנתונים. האם אכן החרדים צורכים תקציבים יותר מחלקם במיסים. אני חושב שזה המצב ובנתייים כל הנתונים שראיתי תומכים בזה ולא ראיתי נתונים סותרים.

בהינתן שזה המצב, האם העובדה שיש כאן יהודים שורשיים שהגיעו עוד לפני קום המדינה, מאפשרת ומתירה להם לחיות על חשבונם של אחרים בלי הסכמתם, תוך ניצול לשון המאזניים הפוליטי?

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי עדייןבגלות ב- 04/01/2023 23:09:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 17:51 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

איך מודיעין ומודיעין עילית מאותה שכבה סוציו אקונומית?

זהו שלא, זה היה תנא דמסייע ולא תנא ופליג..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 15:24 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

איש_חשוב כתב:

לכל אלו השואלים למה בחרו דווקא במודיעין ומודיעין עילית
היו צריכים לבחור דווקא שתי איזורים סמוכים ממש ממש כדי להשוות ביניהם, כי צריך שיהיה בשני המקומות את אותו מזג אויר בדיוק, ושקיעה/זריחה צריכה להיות באותה שניה, כל אלו עשוים להשפיע על גובה המשכורת

כמו שאמרו לעיל, ההשוואה הנכונה היתה אמורה להיות בין ערים מאותו אשכול סוציו-אקונומי, אבל לא תראו כותרות כמו "הבדואים משלמים פחות מיסים" או "האתיופים משלמים פחות מיסים"...

ההשוואה צריכה להיות באותה שכבה סוציו אקונומית יחסית לכל מגזר.
או לחלופין להשוות חציון או מממוצע.
או לחילופין להשוות מגזר מול מגזר בהתחשב בגודלו היחסי או פר נפש או פר משק בית.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 15:21 לינק ישיר 

איך מודיעין ומודיעין עילית מאותה שכבה סוציו אקונומית?
מה הקשר בכלל בין שני הקהלים, האם שניהם למדו את אותם לימודים? אותם סוגי עבודות? אין שום דמיון וקשר מלבד מה שאמרתי, שזה הכי הגיוני, יש לשניהם את אותו מזג אויר, אותו זמן שקיעה, ולכן הם אמורים היו להרויח אותו דבר!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 10:50 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

היו צריכים לבחור דווקא שתי איזורים סמוכים ממש ממש כדי להשוות ביניהם, כי צריך שיהיה בשני המקומות את אותו מזג אויר בדיוק, ושקיעה/זריחה צריכה להיות באותה שניה, כל אלו עשוים להשפיע על גובה המשכורת

כמו שאמרו לעיל, ההשוואה הנכונה היתה אמורה להיות בין ערים מאותו אשכול סוציו-אקונומי, אבל לא תראו כותרות כמו "הבדואים משלמים פחות מיסים" או "האתיופים משלמים פחות מיסים"...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2023 00:06 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 19:44 לינק ישיר 

עדיין בגלות

אני לא אומר שהטענה על בחירת הערים היא 'התשובה', אבל היא הוכחה למגמתיות וחוסר אובייקטיביות, ולכן מי שצריך עכשיו להוכיח זה הם, גם אם טרם מצאתי את הכלכלן המומחה שיפרק את הכל. המסמך הזה לא אמין כי הוא מגמתי, וכולנו יודעים כמה אפשר לשחק במספרים כשמגמתיים.

שאפו על הדוגמא האקראית הנוספת שלך, אבל אתה יודע שהם יוצאים מהכלל, וחוץ מזה, ביתר עילית עדיין במצב טוב יותר ממודיעין שהיא בקצה התחתון ממש (וההיפך במודיעין החילונית). למה לא בני ברק? אלעד? כבר כתבתי שמודיעין עילית זה העיר הכי 'בני תורה', לא סתם בחרו בה, ברוב הערים החרדיות יש יותר עובדים. אילו היו רציניים היו בוחרים את כל הערים שהם על טהרת החרדים, ומנגד כל הערים שהם חילוניות לגמרי, ואז ללא ספק הפער היה מצטמצם פי כמה וכמה!

ולגבי הסיפא, אכן ללמוד תורה זה לא בדיוק לעבור בהיטק, יש כאן הקרבה ובחירה בעוני. הם היו יכולים להצביע על אותם יחסים בצד של ההכנסות, ואז היתה הכותרת 'החרדים הכי עניים' אבל זה לא היה מספק את המטרה שלהם, 'החרדים משלמים פחות מיסים' נשמע יותר טוב. לדידנו יש בחיי התורה ערך מוסף ליהדות ככלל, ואם מדובר בכאלה שהיו בוחרים בכך גם לפני שקמה המדינה, אי אפשר לאנוס אותם להתחיל לרוץ אחרי העושר במקום אחרי האושר שלהם.

לבסוף, אנחנו הרי יודעים שלא הכל אפשר לכמת ולסכם במספרים, לא כל שנור וכל עבודה ולא כל הכנסה של מרצה מיותר באוניבסיטה מיוצגת המסמכים הרשמיים. כך שלא ניתן לדעת באמת האם החרדים ככלל חיים של חשבון המדינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 18:31 לינק ישיר 

אם אכן יש בעיה, אז המדינה מוזמנת לפתור אותה, נשמח שזה יקרה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 15:02 לינק ישיר 

כל מי שמעיף מבט לכל הכתבות הרעילות האלו, קולט מיד שמישהו משחק כאן עם מספרים ונתונים
לא אכנס לויכוחים האינסופיים עם האידיוטים שיש שם וכאן
רק אציין, שכחרדים בחרנו בדרך של השקעה רוחנית בחיים, השקעה בתורת השם, תפילה, זה בא על חשבון רווחה כלכלית, אנחנו העגלה המלאה, ואני מסתכל כאן בבוז על מתייונים דוגמת חריף ומקשה ועדיין בגלות(..) שמנסים לדבר על רווחים גשמיים מול רוחניים, אין חולק על כך שיש לכל הפוצים האלו שמרויחים יותר כל חודש, פחות יראת שמים, משקיעים את כל החיים בחיי שעה, בוז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 12:38 לינק ישיר 

ירו_שלמי כתב:

עדיין בגלות

נראה שאתה מאוהב בתוצאה שמתאימה לך. ההשוואה של מודיעין עילית מדוייקת? לא פחות? קראת פעם על ממוצע? על מדגם מייצג? אקראי?

עיר שהיא מעל לממוצע החילוני, בעצם הטופ שבטופ, היא כנראה אלטיסטית אשכנזית או משהו, היא לא מייצגת. וגם מודיעין עילית לא מייצגת כי היא הכי נמוכה, למה שלא יבחרו באלעד או כל עיר אחרת?

אבל מי אני שאפתח את הפה, אתה צריך תשובה של כלכלן, ושתרכז את הכל יחד, קשה לך לקרוא לבד.. אז לפחות בינתיים תנסה לעמוד בצד ולא לנפנף באי ידיעה.

אלו ערים סמוכות שקל וסביר להשוות ביניהם

באותה מידה סביר היה להשוות את ביתר עילית לצור הדסה הסמוכה לה והתוצאות לא היו שונות מהותית.

נכון שניתן להשוות את שדרות לקרית יערים ואז הנתונים לא יהיו כל כך שונים, אבל זו השוואה גרועה. המיינסטרים החרדי מתגורר בערים הצעירות, אלו הצעירים שהיו אמורים ויכולים להיות הקטר הכלכלי של המדינה ובפועל הם נזקקים לה ומזקיקים לה הלאה אל ילדיהם.

ובכל מקרה, לטעון נגד השוואה של עיר כזו או אחרת זה לגמרי להסיט את מהות הטענות. אשמח לנתונים של מישהו - אפילו שלך - שמפריכים את עיקר הטענה: החרדים ככלל יותר מדי תלויים במדינה כלכלית ורק מעמיקים את התלות הזו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 12:12 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
hhaavv

עדייןבגלות כתב:
לגמרי דעה
אין שם נתוני נגד, שוב סברות וטענות לא מגובות.

קראת? אין שם נתונים? אין שם מקורות?
מציע לקנות משקפיים...

אין שם שום נתונים ישירים לנושא.
ואין שם נתונים שמשנים את התמונה הגדולה.
הנתונים הקשורים בעקיפין שישנם שם, אינם מובאים כנתון ברור בתוך התמונה הגדולה.
ולא סביר בעליל, שהם משנים את התמונה הגדולה.

למשל, אני גם יכול להביא נתונים שהחרדים הם אנשים מאוד מאושרים, ולכן לטעון שהם עולים פחות למערכת בריאות הנפש.
אבל מה המשמעות הכספית של זה בתמונה הגדולה?
סביר להניח שאין לזה כמעט משמעות.

ומרבית הטענות שם, זה אפילו לא טענות עם משמעות נמוכה, זה סתם טענות דמגוגיות שחבל להשחית עליהן מילים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2023 11:55 לינק ישיר 

אבודאבי כתב:

הבעייה עם סטטיסטיקה ומספרים היא שאפשר להשתמש באותם נתונים וקבל מהם תוצאות שונות לחלוטין

ולכן צריך להסתכל על התמונה הגדולה.
ומי שלא עושה שקר בנפשו.
רואה בעיניים פשוטות שאורח החיים הנוכחי של המגזר החרדי, המתנגד מבחירה לשאת בנטל הכלכלי והביטחוני, אינו יכול לממן רמת בריאות, ביטחון, תשתיות, וכו' ברמה של מדינה מערבית מודרנית.
בקושי בקושי ברמה של מדינת עולם שלישית..
ואורח החיים הזה מתאפשר, אך ורק בגלל שהוא מסובסד ע"י שאר היהודים שאין להם אידיאולוגיה המתנגדת לנשיאה בנטל הכלכלי והביטחוני.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > דעה: מה באמת אומרים הנתונים? הטענות של 'כלכליסט' נגד החרדים לא מחזיקים מים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext