| נשלח ב-3/1/2023 17:56 |
|
| |
הפרוייקט החדש של הפו-רום
ערב טוב ליושבי חצי הכדור העליון וצום קל לאמריקאים שבינו!
כידוע לכולם, בתקופה האחרונה גוברת ההתעניינות סביב המקהלה ב"ה, אנשים רבים נחשפים לשירים, לאלבומים, להופעות ולילדי המקהלה לדורותיה.
והאנשים האלו צמאים למידע! מעניין אותם מתי כל אלבום יצא, מי הסולנים, מה המילים של השירים והמקור שלהם, תרגומים מאנגלית ועוד ועוד...
לפני למעלה מ12 שנה ידידנו לפורום עידודודו הקים את פרוייקט הוויקי, בדיוק למטרה הזאת: הנגשת המידע לכל שוחרי מיאמי.
במשך השנים חברי הפורום הנהדרים כתבו ערכים על האלבומים, ההופעות, השירים והסולנים.
ופה אני מגיע לנקודה: כרגע הוויקי סובל מהזנחה קלה, הרבה בלאגן והרבה ערכים שדורשים עריכה או שכתוב. בפרט הערכים שנכתבו (או שעדיין לא נכתבו) על ילדי המקהלה.
למען כלל עם ישראל (ולאחרונה לא רק עם ישראל ) אני פונה אליכם חברים וחברות נכבדים בהצעה לקחת את העניינים לידיים ופשוט להתחיל לעשות שם סדר.
ואני המתחיל: בעז"ה מתכנן לכתוב בימים הקרובים ערך על אלישע כהן, ובמקביל לעבוד על קטגוריית 'מאפייני קול' יחד עם קודי שליט"א. במקביל אני רוצה למפות את הערכים כדי שנדע מה המצב של כל אחד: איזה מהם ערוך בצורה מקצועית ואין מה לגעת, איזה דרוש תיקונים, איזה דרוש שכתוב ואיזה עדיין לא נכתב... כל עזרה תתקבל בברכה!
אני מייעד את האשכול הזה לדיונים אודות העבודה הנדרשת, הצעות ודיווחים על התקדמות.
בתקווה לשיתוף פעולה פורה! אפרים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 02:52 |
|
| |
אפרים, אחרי הצצה קטנה בהאסק 33, על מרק רוזנשטוק שזכה להופעה בסוג של דואט לצד הטנור מהכוכבים- שלום למר, עם ירחמיאל על הפסנתר ועוד בהפקה של אלי גרסטנר, אני חושב שהוא צריך לקבל קידום משמעותי במיקומו בתור הערכים שמחכים ליצירה. מיוחד מאוד שגם בגיל היחסית בוגר שלו באותו זמן, הוא עדיין היה עם קול חלק וצלול עם יכולת ווקאלית מעולה (שניכרת גם במעבר טונים חד מאוד ומדויק מאוד שלו בסוף הקליפ 'מיאמי חופה'- הוא יורד שם במהירות ובקלות ירידה ענקית שאמורה להיות מאוד קשה, והוא היחיד מהארבעה שעושה את זה שם, אני פשוט בטוח שזיהיתי שזה הקול שלו). צריך לשכנע את ירחמיאל לעשות באלבום אולפן שיר או שניים בהפקה ועיבוד מוסיקלי (לא ווקאלי) של אלי גרסטנר. לא ייתכן שהמוסיקה של ירחמיאל לא כוללת לפחות מעט נקודות מתח משובחות כל כך. אני גם מקוה לשכנע אותו לתת ליהודה גלאנץ להפיק ולעבד לו שיר או יותר. זה יכול להיות שילוב מגניב...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/1/2023 16:26 |
|
| |
| קודי כתב: |  | אפרים, אני חושב שאת המושג 'סולו מאפיין' אפשר להחליף ב'סולו בולט'. כך כוונת המושג ברורה לגמרי, וגם אין מה להתווכח עליה. |
|
רעיון מאוד חכם!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 23:36 |
|
| |
קודי
| קודי כתב: |  | אפרים, אני חושב שאת המושג 'סולו מאפיין' אפשר להחליף ב'סולו בולט' (גם בשאר הערכים על סולנים). כך כוונת המושג ברורה לגמרי, וגם אין מה להתווכח עליה. |
|
למקרה שישאל השואל מדוע נבחר סולו מסוים כסולו בולט, אפשר לענות (או אפילו לכתוב בדף שבו מוסברים מושגים שונים שמשתמשים בהם באנציקלופדיה של פרחי מיאמי) שהסולו הזה הוא דוגמא לסולו שבו ניבטים כישורי הישרה וסגנון השירה של הנער.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/1/2023 22:22 |
|
| |
אפרים, אני חושב שאת המושג 'סולו מאפיין' אפשר להחליף ב'סולו בולט'. כך כוונת המושג ברורה לגמרי, וגם אין מה להתווכח עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 21:56 |
|
| |
| קודי כתב: |  | את שני הסולואים שלו ב'אותם' וב'תורת חיים'. אם אתה אומר שעל הביטוי הזה היו הרבה דיונים, ובסוף אתה כותב מה פירושו לדעתך, אז אני מציע למצוא ביטוי אחר שעליו לא יהיה ויכוח. זה אשכרה מושג שלא ברור ממנו מה אתם רוצים.
צריך למצוא באמת את הדיונים האלה
תוקן על ידי קודי ב- 05/01/2023 21:27:54 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 21:25 |
|
| |
קודי
את שני הסולואים שלו ב'אותם' וב'תורת חיים'. אם אתה אומר שעל הביטוי הזה היו הרבה דיונים, ובסוף אתה כותב מה פירושו לדעתך, אז אני מציע למצוא ביטוי אחר שעליו לא יהיה ויכוח. זה אשכרה מושג שלא ברור ממנו מה אתם רוצים.
תוקן על ידי קודי ב- 05/01/2023 21:27:54
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 20:50 |
|
| |
היו על זה דיונים רבים בעבר. מבחינתי סולו מאפיין הכוונה שאם מישהו מגיע אליך ומבקש לדעת מי זה אלישע כהן ואתה מאוד אוהב את הקול של אלישע ורוצה שגם החבר יתלהב, איזה קטע סולו תשמיע לו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 20:08 |
|
| |
| קודי כתב: |  | שאלה לי אליכם חברי המלומדים, מה הסולו המאפיין/המרכזי של אלישע כהן לאורך שנותיו במקהלה? 1. הקשב לנשמה שלך
שיר מאוד יפה. אם ירחמיאל נתן לו סולו שלם בשיר שהוא ללא מקהלה זה אומר הרבה:) אבל אני לא כל כך יכולה להחליט בגלל ששירים באנגלית זה הפייבוריט תמיד... אם זה צריך להחליט גם בגלל שהקול שלו היה בתהליך השתנות באותו זמן...
לא רק זה, הוא גם באמת התפתח ביכולות השירה שלו אחרי הקלטות האלבום. |
|
אפרים, יאללה זה השיר הזוכה:)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 19:58 |
|
| |
קודי
| AyalaMBC כתב: |  | שאלה לי אליכם חברי המלומדים, מה הסולו המאפיין/המרכזי של אלישע כהן לאורך שנותיו במקהלה? 1. הקשב לנשמה שלך
שיר מאוד יפה. אם ירחמיאל נתן לו סולו שלם בשיר שהוא ללא מקהלה זה אומר הרבה:) אבל אני לא כל כך יכולה להחליט בגלל ששירים באנגלית זה הפייבוריט תמיד... אם זה צריך להחליט גם בגלל שהקול שלו היה בתהליך השתנות באותו זמן...
|
|
לא רק זה, הוא גם באמת התפתח ביכולות השירה שלו אחרי הקלטות האלבום.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 19:56 |
|
| |
קודי
| AyalaMBC כתב: |  | קודי, לפי מה שאני מבינה סולו מאפיין זה סולו שכששומעים אותו אומרים מייד הוא הכי מתאים לאלישע... ככה נראה לי:-) |
| העובדה שזה מושג שכל אחד מבין אחרת מצביעה על כך שכדאי לבחור מושג אחר שיהיה ברור.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 19:46 |
|
| |
| אפרים1 כתב: |  | שאלה לי אליכם חברי המלומדים, מה הסולו המאפיין/המרכזי של אלישע כהן לאורך שנותיו במקהלה? 1. הקשב לנשמה שלך
2. זה הזמן להתפלל
שיר יפה, רק שהוא לא הכי מאפיין אותו. הוא גם נמצא בהצגה לא ממש מוכרת ואני לא חושבת שהרבה אנשים מתלהבים ממנה..
3. משהו מהאלבום לעולם ועד - נא לפרט |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 19:25 |
|
| |
קודי, לפי מה שאני מבינה סולו מאפיין זה סולו שכששומעים אותו אומרים מייד הוא הכי מתאים לאלישע... ככה נראה לי:-)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 19:01 |
|
| |
קודי
| אפרים1 כתב: |  | שאלה לי אליכם חברי המלומדים, מה הסולו המאפיין/המרכזי של אלישע כהן לאורך שנותיו במקהלה? 1. הקשב לנשמה שלך
2. זה הזמן להתפלל 3. משהו מהאלבום לעולם ועד - נא לפרט |
|
אתה יודע אפרים, קשה לי קצת עם המושג הזה 'סולו מאפיין'. למה אתם מתכונים? על אלי כהן כתבתם שהסולו המאפיין שלו הוא ב'שלום' ועד עכשיו אני עדיין לא מבין למה. האם כוונתכם במושג הזה היא לסולו שבו נמצא את כל מאפייני הקול והשירה של הזמר? אז שלום אינו בהכרח המאפיין היחיד. כ"ש שקשה להשתמש במושג זה ביחס לאלבום כשכל שיר הוקלט בזמן אחר ביחס לשינוי הקול של הנער. כך נלענ"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/1/2023 18:28 |
|
| |
תבקש ממיאמוש לכתוב לאמא שלו הודעה:)
|
|
|
|