|
|
| נשלח ב-10/1/2023 11:53 |
|
| |
| YYona כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  | כל מגילת ההסתה כאן מסתמכת על שורה קטנה אחת, עם משחקי מילים, כדרכם של כתבלבי ימינו - "רק 2% מתשלומי החובה למדינה —מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות —משולמים על ידי משקי בית חרדיים". זהו, מכאן ואילך כל תשפוכת ההסתה אש וגפרית אבל מה, צריך לפרק את המשפט המסובך הזה, לראות על מה הוא יושב ואיך. הכתבלב הנוכל מסתיר כאן כמה מיסים אחרים משולמים על ידי החרדית, מע"מ? מיסים על דירות? מכס? (מע"מ לבד 32% מהכנסות המדינה, מס הכנסה 30%) כמה? מה קורה שם? ששש.... החרדים משלמים שם מיסים כמו חילונים, ויש שיאמרו אפילו יותר, בגלל הדירות, לכן אין דיבורים בנושא< |
|
גם מע"מ וכו' חרדים משלמים קצת פחות, אבל אתה צודק שההתמקדות רק במסים ישירים - שם הפער הענק - לא מציגה את התמונה המלאה (גם התרשימים של פורום קהלת חוטאים בזה). נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
התרשים של פורום קהלת כולל גם את המע"מ.
כל בר דעת, מבין שבתחקיר ארוך ומעמיק (יכול לקחת כמה שנים טובות לעשות תחקיר כזה) שכולל את כל התחומים וכל הטענות שמעלים מכל הצדדים. מיסי נדלן, רכב, דלק. תרומות מחו"ל. עבודה בשחור. בריאות. תחבורה. ביטחון. תקציבים לחינוך, למשטרה, ובקיצור הכול הכול. להפוך כל אבן, כל טענה, וכל סעיף. התמונה לא תשתנה דרמטית, וקרוב לוודאי שתיראה גרוע הרבה יותר. (אגב, אולי פורום קהלת, שעדיין בעיצומו של המחקר, מתכוונים לעשות את המחקר המקיף הזה ולהפוך כל אבן) כי בגדול כשמסתכלים ומחשבים באופן גס מאיפה הכנסות המדינה מגיעים, ולהיכן הוצאות המדינה מגיעים, אז הפער היחסי בין החרדים (וכן הערבים) ליהודים הלא-חרדים זועק מיד לשמיים. מגוחך להתעלם מזה ולנסות לנפנף את זה בטענות מפולפלות או זניחות.
בשורה התחתונה, המגזר החרדי (וכן המגזר הערבי) לא מסוגל לממן לעצמו את רמת שירותי הבריאות, התחבורה, הביטחון, וכו' שהוא מקבל מהמדינה. היהודים הלא-חרדים הם אלו שממנים לו את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2023 17:56 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | התרשים של פורום קהלת כולל גם את המע"מ.
|
|
שקרן, הנה מה שכתוב שם - "רק 2% מתשלומי החובה למדינה —מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות —משולמים על ידי משקי בית חרדיים".
לא דובר על מע"מ, כי חרדים משלמים מע"מ באותה מידה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2023 18:27 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | שקרן
|
|
מותר לו לשקר, הוא נאוווווווווווווווור!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2023 20:39 |
|
| |
אני יודע ואני מכיר את כל הטריקים של חריף ומקשה הוא כאילו מגיב לתגובה שלי, בה אני דיברתי על 2% מתוך המיסים ואז הוא כותב במילים מעורפלות מבלי להזכיר את ה2% "התרשים של פורום קהלת כולל גם את המע"מ".. כאילו זה רלוונטי לתגובה עליה הוא מגיב וכך אין לבוא אליו בטענות שהרי הוא לא הזכיר את ה2% מיסים..
אבל אני בתומי הולך וקורא לו שקרן, כי ככה מתנהג שקרן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/1/2023 21:50 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אני יודע ואני מכיר את כל הטריקים של חריף ומקשה הוא כאילו מגיב לתגובה שלי, בה אני דיברתי על 2% מתוך המיסים ואז הוא כותב במילים מעורפלות מבלי להזכיר את ה2% "התרשים של פורום קהלת כולל גם את המע"מ".. כאילו זה רלוונטי לתגובה עליה הוא מגיב וכך אין לבוא אליו בטענות שהרי הוא לא הזכיר את ה2% מיסים..
אבל אני בתומי הולך וקורא לו שקרן, כי ככה מתנהג שקרן. |
|
לא הגבתי לך. הגבתי לYYona שהזכיר בתגובתו במפורש את התרשימים של פורום קהלת. והתייחסתי בצורה ברורה לתרשימים אלו. מצופה ממך ומאותו מתלהם שהחרה והחזיק אחריך הב הב להתנצל ולחזור בכם בצורה ברורה ופומבית. זאת הזדמנות להראות שאתם אנשי אמת הגונים. כל זמן שאתה וחברך לא מתנצלים, ובפרט אתה עוד ממשיך להתפתל ולהתעקם ולהצדיק את טעותך, זה רק מעיד כי אתה ושכמותך אינכם ברי שיח. וכל מטרתכם זה להתלהם ולהתנפל בזעם קדוש. ולא מעניין אתכם העובדות והנתונים. ומשכך, אין טעם לקיים אתכם דיון בכלל. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2023 04:51 |
|
| |
תקרא היטב מה כתבתי כאן למעלה על הטריקים והשטיקים שלך פתאום אתה ממוקד חזק בפורום קהלת, הרי נושא האשכול כאן הוא על דה מרקר וההסתה הפרועה, כשיש התעלמות מוחלטת מיחס תשלומי מע"מ של החרדים אל תערבב אותנו עכשיו עם פורום קהלת, נושא אשכול זה הוא הסתה פרועה של דה מרקר, תקרא את הכותרת, מה יש לך לומר על כך?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2023 05:55 |
|
| |
נכון, זאת הסתה. יחד עם זאת יש בסיס נכון וכואב לטענות. הציבור החרדי, כלכלית, הוא נטל על שאר האזרחים. ציבור שבחר בעוני, בחר בהשכלה שאינה מביאה לפרנסה המכבדת את בעליה. אם בישראל כולם היו נניח ערבים, היינו כלכלית מדינה פחות מהממוצע בעולם. אם כולם היו חילונים כנראה שכלכלית היינו בערך אותו דבר. מבחינה כלכלית בלבד, מה היה קורה אם ישראל היתה מורכבת מתשעה מיליון חרדים? אני לא מדבר על חרדים דמיוניים אלא אנחנו, החרדים שחיים היום בישראל היו תשעה מיליון. האם התל"ג לנפש יהיה 40 אלף דולר לשנה או אולי מתחת ל 4? איך יראו החיים במדינה חרדית כזאת? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-11/1/2023 11:50 |
|
| |
הנה מה שאמרה קרנית פלוג נגידת בנק ישראל לשעבר בראיון:
"כשהתמניתי לנגידה דיברתי על החשיבות בכך שהצמיחה תחלחל לכל חלקי החברה, וגם היום אני חושבת שצריך לפעול לרווחת הציבור כולו, ולא לרווחת מגזר אחד על חשבון השאר. זה מנוגד לפוליטיקה האולטרה־מגזרית שמאפיינת את הממשלה המתהווה, ואני מוטרדת ממנה מאוד".
כי יש תחושה שהממשלה דואגת רק למגזרים שמשתתפים בשלטון? "זה מדאיג מאוד, וזה יפורר אותנו. התנהלות מגזרית מרחיבה את השסע ומגבירה שנאה. מי שעכשיו בשלטון ינסה להפנות את כל המשאבים לכיוון אחד, ואז יהיה Backlash, תנועה נגדית חריפה, שתנסה לקחת לכיוון השני. זה יפורר אותנו כחברה, והנזק לא יהיה רק כלכלי. חברה עלולה להתפורר אם אין בה איזו תפיסה ממלכתית ויש רק ראייה של קבוצות בתוכה. תחושת חוסר צדק היא משהו שאי אפשר להשלים איתו".
חילונים עובדים רבים חשים שמוטל עליהם הנטל לפרנס גם את המגזר החרדי. "תחושת חוסר הצדק גוררת תסכול. וכשהוא גדול מאוד זה מתפרץ. איך בדיוק אני לא יודעת. מעבר לזה מצטברים נזקים ארוכי טווח, כשיש אוכלוסייה הולכת וגדלה שמנהיגיה רוצים להשאיר אותה נבערת ובלי כלים להתמודדות עם המציאות. זה לא יעבוד למשך זמן, לא בשביל האוכלוסייה הזאת ולא בשביל הציבור כולו, שנושא בנטל. אנחנו שועטים לתוך קיר".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/1/2023 15:40 |
|
| |
הרבה שואלים את עצמם, למה החליפו החילונים דיסק פתאום הם התחילו לזמר, כולם ביחד במקהלה מתואמת, על החרדים שלא לומדים השכלה, וכך העבודה שלהם אינה מכניסה מספיק עד היום היינו רגילים לשמוע זמירות אחרות לגמרי, למה החרדים לא עובדים התשובה מקופלת כאן, בעבר אחוז החרדים העובדים היה נמוך, ואחוז אברכי הכוללים היה גדול מתוך האוכלוסיה, למה? כי המדינה לא איפשרה לאברכים לעבוד, מי שרצה לעבוד היה עליו לעשות צבא קודם, המדינה הורידה את גיל הגיוס כדי לאפשר לחרדים לעבוד, אחוז החרדים העובדים (לבן) עלה, ופתאום מוצאים המסיתנים החילונים את עצמם חסרי טענות על חרדים, נשמטה הקרקע מתחת לרגליהם, אחוז החרדים העובדים מתקרב יותר מידי לאחוז החילונים העובדים, ואם לא יהיה במה להסית, החילונים ירגישו את עצמם מאוד נחיתים ליד העגלה החרדית המלאה מה עושים? מדפיסים מחדש את הזמירות, זמירות שעד היום לא שמענו עליהם "החרדים אינם מרויחים מספיק", "לא לומדים ליבה וכלכלה" ניכר שיש כאן מישהו שמתזמר את ההסתה ושולט על סדר היום המסית והמסיתים הקטנים שגרים גם כאן איתנו, רוקדים לפי החליל שלהם, לפי מצב הרוח של ההסתה החילונית היומיומית.
את התשובה לטענות החלולות כבר עניתי, כאן רק הצבעתי על שינוי דיסק ההסתה החילוני.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 12/01/2023 15:40:38
 |
|
|
|
|
|