בית פורומים בחדרי חרדים

חמישה "סוחרי עתיקות" חרדים נעצרו בחשד להונאת הממשל האמריקאי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/1/2023 07:30 לינק ישיר 
חמישה "סוחרי עתיקות" חרדים נעצרו בחשד להונאת הממשל האמריקאי

ברוקלין כמרקחה: חמישה חרדים נעצרו בארצות הברית לאחר שהונו במיליונים את רשויות הבריאות בניו יורק. על פי החשד הם זייפו חשבוניות על הוצאות לילדים עם צרכים מיוחדים וכביכול סייעו למשפחות מועטי יכולת. 

על פי החשד, החמישה הלבינו את הכסף שקיבלו באמצעות רכישת כתבי יד עתיקים מבתי מכירות דוגמת סות'בי , כריסטי'ס ובתי מכירות פרטיים והם התמקדו בספרים ומכתבים של החתם סופר ורבי עקיבא אייגר.
העצורים הם :
מנדי הנדלר
איזי הנדלר 
מנחם ליברמן 
בן ציון וורערצבערגער

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2023 08:31 לינק ישיר 

לא הבנתי
הם העבירו כספים על הוצאות בריאות פיקטיביות, ואז קיבלו את הכסף במזומן בחזרה, ואז הלבינו את הכסף דרך העסק שלהם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2023 08:45 לינק ישיר 
גנבו? שיישבו

גניבה היא פשע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2023 12:24 לינק ישיר 

www.bhol.co.il/news/1488453

חמישה חרדים מהקהילות החסידיות בניו יורק נעצרו אתמול (רביעי) בחשד להוצאת מיליוני דולרים במרמה. החשודים לטענת התביעה, הלבינו את הכספים על ידי קניית כתבי יד עתיקים המשוייכים לחתם סופר ולרבי עקיבא אייגר. החמישה ניהלו מוסדות מיוחדים לילדים עם צרכים מיוחדים, הם קיבלו מיליונים למען אותם ילדים וכספים שנועדו למשפחות מעוטות יכולת, אך על פי החשד הם גנבו את הכספים.

החמישה היו שותפים בפרויקטים רבים, כולל נדל''ן, בין השאר הם ניהלו מעונות יום לילדים, הם זייפו מסמכים המראים שהם מקיימים צהרונים, והמציאו פעילויות לילדים שבכלל לא התקיימו בפלטבוש. החמישה פעלו בצורה מתוחכמת על פי כתב האישום, הם ניהלו רשת של שקרים והמצאות כדי לקבל מיליונים. על פי בית המשפט, החמישה פעלו במשך שנים בצורה קרימינלית.

חלק מהכספים הם פשוט העבירו ישירות אליהם, וכדי להלבין את הכספים, החמישה קנו כתבי יד עתיקים המשוייכים לחתם סופר, כולל מסכת מגילה המשוייכת לרבי עקיבא אייגר. אחד מכתבים היו של הרב שלמה זלמן אוירבך זצ"ל, לגבי כניסת כהנים לבתי חולים. מסמך אחר שהם קנו היה מתוארך למאה ה-18 מאיטליה.

רק באוקטובר האחרון מספר עסקנים בכירים בארה"ב שוחחו עם 'בחדרי חרדים' על המצב, והזהירו את העבריינים שהם לא יסייעו להם ויתנו להם להירקב בכלא. אחד העסקנים אמר בזעם רב באוקטובר האחרון שהוא שוחח עם כמה עסקנים נוספים: "אנחנו חושבים לא לעזור לעבריינים החדשים, זה פשוט הזוי מה שהולך בארצות הברית, אנשים רואים את החברים שלהם נכנסים לכלא לשנים רבות, והם פשוט עושים בדיוק את מה שהחברים שלהם עשו, גונבים מהרשויות, מעלימים מס, מזייפים מסמכים, ואחר כך מצפים שאנחנו נסייע להם לשלם לעורכי דין, ושנדאג להם לתנאים יותר טובים בכלא, ושנארגן להם חנינה. אנחנו נפסיק עם הסיוע הזה אנחנו לא יכולים יותר".

עסקן בכיר אחר אומר: "אני כבר מתחיל להישבר מהם, הם לא לומדים לקח, במקום שאני אוכל לנצל את הזמן לעזור לחולים, לאנשים שצריכים סיוע רפואי דחוף, או אנשים שצריכים עזרה בנושאים בירוקרטיים, אני מוצא את עצמי מסייע לאנשים בלי טיפת אחריות שגונבים את הרשויות, פעם אחר פעם".

אותו עסקן סיפר באוקטובר האחרון כי הוא יודע שיש עוד חקירות מאוד גדולות של האף-בי-איי, בתוככי החברה החרדית, והוא מקווה שבסופו של דבר החקירות לא יגלו חילול השם נוסף. הוא מסביר איך אנשים מגיעים למצב הזה. "מאוד קל לקבל כסף מהממשלה, אין פה כמעט בירוקרטיה, אפשר היום הכול לעשות דרך האינטרנט, לפתוח חברות, לסגור חברות, ולנהל עסקים ולשלם משכורות בצורה קלה. מספיק שיש לך עורך דין ורואה חשבון, ותוך כמה שעות אתה עם חברה חדשה, עם תלושי משכורת ועם חשבון בנק".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2023 21:33 לינק ישיר 
קלעפער

חריף_ומקשה כתב:
לא הבנתי
הם העבירו כספים על הוצאות בריאות פיקטיביות, ואז קיבלו את הכסף במזומן בחזרה, ואז הלבינו את הכסף דרך העסק שלהם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

עדיין לא הבנת מה עשו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2023 22:15 לינק ישיר 

הבנתי.
לפי הכתבה, החשודים קיבלו מהמדינה כספים עבור טיפול בילדים חולים, 
כאשר בפועל, לא עשו שום טיפולים, גנבו את הכסף לכיסם, והלבינו אותו דרך העסקים שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2023 05:24 לינק ישיר 

התיאור המלא של ההאשמות - כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2023 05:25 לינק ישיר 

עיבל כתב:
התיאור המלא של ההאשמות - כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2023 07:44 לינק ישיר 

לא הבנתי את שיטת ה"הלבנה"..
הלבנה בד"כ היא כזו שנעשית דווקא דרך העמותה שעבורה קיבלו את הכסף בקניה "פיקטיבית" של מוצרים שכן קשורים לעמותה, ולא ברכישת דברים שלא קשורים לפעילות העמותה. זו טפשות לשמה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2023 10:40 לינק ישיר 

כל שאינו מלמדו אומנות, מלמדו ליסטות..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/1/2023 12:34 לינק ישיר 

ההבדל בין בין הארץ לארה"ב. כאן אם חושדים במישהו. מיד יוצאים בכותרות בומבסטיות. אף שלהחשדות אין בסיס. בארה"ב כשחושדים במישהו אז עוקבים אחריו הרבה זמן עם מצלמות נסתרות בכל פינה. וכשעוצרים יש כבר כל ההוכחות מוכן. ומאוד קשה לצאת זכאי.
וחוץ מזה הלבנת הון בארה"ב זה מעבירות הכי חמורות. ואפשר לשבת על זה עשרות שנים.....

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2023 00:16 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

אדרבה, כאן מדובר באנשים עובדים
והמסקנה היא, שגם מי שמלמד את בנו אומנות, זה לא בטוח שהוא יינצל מליסטות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2023 16:27 לינק ישיר 

הם התבלבלו, מותר לגנוב מהציויינים, אסור לגנוב ממשלת ארה"ב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2023 22:08 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

אדרבה, כאן מדובר באנשים עובדים
והמסקנה היא, שגם מי שמלמד את בנו אומנות, זה לא בטוח שהוא יינצל מליסטות

ליסטותם אומנותם, העסקים שלהם נועדו כדי לגנוב כספים מהשלטונות, לא בדיוק ההגדרה של אומנות נקיה וקלה..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > חמישה "סוחרי עתיקות" חרדים נעצרו בחשד להונאת הממשל האמריקאי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext