בית פורומים בחדרי חרדים

מה פשר החנופה של בטאון "משפחה" שנותן במה וכבוד לאהרן ברק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/1/2023 22:59 לינק ישיר 
מה פשר החנופה של בטאון "משפחה" שנותן במה וכבוד לאהרן ברק?

https://twitter.com/yoelituv/status/1613583800193224717

https://twitter.com/AryeErlich/status/1613577316906700800

ואם כבר מניחים לו תפילין בשביל התמונה, למה לא לעשות את זה כמו שצריך?

טקס הנחת התפילין (לצפיה)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2023 08:56 לינק ישיר 

ארליך דואג להסביר לנו שברק לא התנגד למינוי גבינזון בגלל אג'נדה.
ברק משקר במצח נחושה. 
ארליך אפילו לא טורח (אם הוא באמת לא ידע) לחפש דקה אחת ולהציג את שקריו. או לפחות להציג 'צריך עיון'. 

תוקן על ידי פלנטה ב- 23/01/2023 08:56:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2023 13:39 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
וואו! הקרן לישראל חדשה משלמת כסף למשפחה כדי שישכנעו את הקוראים להכשיר את אהרון ברק?
וקוראי משפחה ישתכנעו ויצביעו בבחירות הבאות לברק לראשות הממשלה?
או שיסכימו שמלא כל הארץ משפט והכל שפיט?
או שיש איזון פוליטי בין שופטי בג"ץ?
ואז? הציבור החרדי (כלומר קוראי משפחה שביניהם) יפרוק עול תורה ומצוות?
יאמינו לדת העליונים? יצביעו ללפיד?
וכל זה רק בגלל שברק נראה סבה'לה חביב עם התפילין...
ברי חמיש קטן עליכם.

תגידו שאתם לא סובלים את המשפחה או את ארליך. שיהיה. אבל אל תהפכו את הציבור לעדר מטומטמים.

תוקן על ידי hhaavv ב- 21/01/2023 20:38:46

אני לא יודע האם 'משפחה' ממומנת ע"י הקרן לישראל החדשה, אבל כתבות כאלו ועוד הרבה מאד כתבות בנוסף קידומים 'תמימים' - בהחלט תואמים את רוחה.

אבל רגע, תגובתכם הוא ממש לא טענה, כי אם אכן זה נכון, הרי בוודאי לא צפוי שדרכי הפעולה והכתבות הגלויות והסמויות של מגזין האמור להיות חרדי, תהיינה זהות לזה של עיתון או מגזין חילוני מוצהר. 

אני הק' ואני מניח שהרבה כמותי מכירים את ארליך ושאר לבלרי' משפחה' ( במקרה אני מכיר את ארליך יותר טוב מכולם), ואין כאן שום דבר אישי אלא לגופן של דברים. כך גם בקשר למגזין עצמו אין לנו שום דבר נגד הנייר ולא נגד מכונת ההדפסה, אלא על התוכן. 
לא חכם להסיט דיון לכיון אישי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2023 23:03 לינק ישיר 

פעם אמר לי אדם שנראה שפוי, שמשפחה הוא בהחלט שופר של הקרן החדשה. האמת משהו התאים לי בהרבה דברים שלא ממש הבנתי, על משפחה וגם על הקרן החדשה.

באופן כללי, אני מניח שגם הקרן החדשה לא משקיעה במישרין במטרה להפוך את כל החרדים לחילונים עם רסטות שנוסעים להודו כדי להשאיר מקום לפליטים פלסטינים. זה איפשהו באמצע. יותר רצון למתן עמדות, לאפשר שיח פלורליסטי אנטי קלריקלי במרחב הציבורי - גם הדתי, מתוך תפיסה אוניברסלית משהו. ברור שהצפי הוא שהקצוות יתרחבו וככה גם האוכלוסייה תהיה יותר חילונית, אבל גם בהנחה שעיתון משפחה - נניח - מקבל מהם מליונים באופן מוצהר, לא נראה לי שהוא מכוון לאותה מטרה ממש אלא יותר ליצירת אווירה ליברלית כללית, ברוח הסגנון חיים שמקדמת הקרן וכדו'.

(שוב, הכל השעאות כלליות ללא ידע או ביסוס עובדתי)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2023 22:12 לינק ישיר 

אם יש לך שאלות על מהי בדיוק האסטרטגיה שלהם, אתה יכול לקרוא על כך בהרחבה בפרסומים הרשמיים שלהם, ולהאזין לראיונות עם הבכירים שם, ראיונות עומק בהם הם פותחים מעט יותר מאשר בכתיבה הרשמית.
עובדתית, הם מושקעים אצלנו, הציבור החרדי, במיליונים רבים, רבים מידי.
ולדבריהם - עדותם שלהם - יש להם הרבה אנשים מתוכנו שמשתפים עימם פעולה ומסייעים למטרותיהם. הם מתגאים בכך.
כעת רק נשאר לשאול מי הם אלו, ולתהות תהייה לגיטימית. לא לפחד מהאמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2023 20:38 לינק ישיר 
hhaavv

וואו! הקרן לישראל חדשה משלמת כסף למשפחה כדי שישכנעו את הקוראים להכשיר את אהרון ברק?
וקוראי משפחה ישתכנעו ויצביעו בבחירות הבאות לברק לראשות הממשלה?
או שיסכימו שמלא כל הארץ משפט והכל שפיט?
או שיש איזון פוליטי בין שופטי בג"ץ?
ואז? הציבור החרדי (כלומר קוראי משפחה שביניהם) יפרוק עול תורה ומצוות?
יאמינו לדת העליונים? יצביעו ללפיד?
וכל זה רק בגלל שברק נראה סבה'לה חביב עם התפילין...
ברי חמיש קטן עליכם.

תגידו שאתם לא סובלים את המשפחה או את ארליך. שיהיה. אבל אל תהפכו את הציבור לעדר מטומטמים.

תוקן על ידי hhaavv ב- 21/01/2023 20:38:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2023 19:49 לינק ישיר 
אשקול

אחרי שכבר מפורסם וידוע לכל דרדק, שהקרן החדשה מעורבת עמוק בתוככי הציבור החרדי, בכספים גלויים וסמויים שנשפכים במטרה לשנות עמדות, להזיק היכן שניתן, ולהזיז את המדינה כמה שיותר שמאלה, וכמה שיותר רחוק מהתורה ומהמסורת - - 

-  -  רק שוטה, עיוור מלידה, או סתם בת יענה, לא ישאל את עצמו אם בעיתונות החרדית אין לה יד ורגל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 13:02 לינק ישיר 

פלנטה כתב:

הדיבוק כתב:
יש מעט אנשים שאין לי מושג איך הם לא ניתקו לחלוטין קשר עם עברם, גם אם הוא רוב שנותיהם וכישוריהם.

אני חושב ככה על דן חלוץ, אחרי הפאדיחות של מלחמת לבנון השנייה, לאחרונה הוא לא התבייש לחתום על "מכתב בטייסים" (בכלל לחשוב שרמטכל ההתנתקות יטיף לימין...). מעט זמן אחר כך החברה שלו ללימודי תעופה פשטה רגל. כנראה הוא נכשל גם במה שהוא באמת עשה במלחמת לבנון...

אותו דבר אני חושב על ארליך, שכתב מה שכתב בתקופת אינתיפדת הסכינים ואחרי שבוע של נאצות (מוצדקות) הוא התנצל בכל פה, אבל עדיין ממשיך עם הקו הלא ברור הזה, שהכל בו יכול להיות קדוש וכל דבר גם יכול להיות אסור.

אני חושב שאנשים כאלה קיבלו מספיק איתותים שהם חייבים לפנות את הבמה. יש המון עבודות במשק, אני לא מבין למה הם לא מוצאים משהו אחר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אגב, לנצל את 'מבצע הנחת תפילין' (גם לשיטת ארליך, שהוא חשוב מכל וכל, וגם כשהוא מונח באופן מפוקפק הלכתית - כמוצג בתמונה) כדי לזכות בסקופ תקשורתי, ועל הדרך שלא (?) במתכווין להציג את ברק כ'סבא'לה רך וטוב המתרגש עד כדי דמעות, ועל ידי זה להכשירו בתת מודע אצל ציבור קוראיו ומקבלי ציוציו - הוא דבר בזוי! 

אתה צודק לגמרי (אם כי לא הבנתי את הקזר בין דבריך לדבריי), וזה חלק מהפואנטה - שתמיד יהיה היהודון-חצר שירקוד "מה יפית" בשביל כמה פירורים. כיום זהו עיתון משפחה שכולו שיווק ופרסום מסחרי, ללא כל קשר למציאות או לתחומי עניין חשובים למגזר.
הכעס מופנה לארליך, שחותם על הדברים בשמו. כאן זה לא רק איזה קולקטיב שמונע באופן כלשהו, אלא אדם שפעם אחר פעם מציג את החרדי המכוער - זה שכלום לא באמת חשוב לו, ותמורת קצת כסף ודמעות תנין (כי זה כיף לגלגל עיניים), הכל הופך להיות טוב או רע לפי האינטרס.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 08:58 לינק ישיר 

הצעה לארליך, כבר עכשיו לך לכל שופטי הבגצ והניחם תפילין, כדת וכדין. אל תביא מצלמות אל תהדהדם בציוציך ואל תתבלבל בפעם הבא כשיפגינו מול ביתם על עוול שיעשו לציבור 'להזדעזע' מ'הטרדת מבוגר ('שה תמים') בן 87. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 08:51 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
יש מעט אנשים שאין לי מושג איך הם לא ניתקו לחלוטין קשר עם עברם, גם אם הוא רוב שנותיהם וכישוריהם.

אני חושב ככה על דן חלוץ, אחרי הפאדיחות של מלחמת לבנון השנייה, לאחרונה הוא לא התבייש לחתום על "מכתב בטייסים" (בכלל לחשוב שרמטכל ההתנתקות יטיף לימין...). מעט זמן אחר כך החברה שלו ללימודי תעופה פשטה רגל. כנראה הוא נכשל גם במה שהוא באמת עשה במלחמת לבנון...

אותו דבר אני חושב על ארליך, שכתב מה שכתב בתקופת אינתיפדת הסכינים ואחרי שבוע של נאצות (מוצדקות) הוא התנצל בכל פה, אבל עדיין ממשיך עם הקו הלא ברור הזה, שהכל בו יכול להיות קדוש וכל דבר גם יכול להיות אסור.

אני חושב שאנשים כאלה קיבלו מספיק איתותים שהם חייבים לפנות את הבמה. יש המון עבודות במשק, אני לא מבין למה הם לא מוצאים משהו אחר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אגב, לנצל את 'מבצע הנחת תפילין' (גם לשיטת ארליך, שהוא חשוב מכל וכל, וגם כשהוא מונח באופן מפוקפק הלכתית - כמוצג בתמונה) כדי לזכות בסקופ תקשורתי, ועל הדרך שלא (?) במתכווין להציג את ברק כ'סבא'לה רך וטוב המתרגש עד כדי דמעות, ועל ידי זה להכשירו בתת מודע אצל ציבור קוראיו ומקבלי ציוציו - הוא דבר בזוי! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 03:49 לינק ישיר 
effi444

גרשום כתב:
דברים כדורבנות במאמרו של קלמן ליבסקיד הערב במעריב, www.maariv.co.il/journalists/Article-972258

אכן מסכים עם כל מילה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 23:42 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 21:19 לינק ישיר 

מתנצל מראש על הנודניקיות, ואשים פה כמה מילים ממה שכתבתי אתמול באשכול סמוך.
פשוט טרם מצאתי את המילים הנכונות להגיב על הראיון 'הקשה והבלתי סלחני' וההדהדרות במבצע תפילין ה'נועז' ו'המרגש'. 

השבוע, כותרת הראשית ותמונת השער בשבועון 'משפחה' תהיה איך אסתר חיות מדליקה נרות שבת. הכיתוב לצד תהיה "מדליקה את האור" "התרגשה עד דמעות"
ציטוטים של "חבל של זכיתי להכיר את שרה שנירר וללמוד ממשנתה טיבה מהותה ומעמדה של האשה בישראל מה היא (סליחה ב'יהדות', 'ישראל' זאת מדינה)" וכן "אני מצירה על כך שלא למדתי את ההלכות הבסיסיות שבת ישראל אמורה לדעתם", ועוד סוג זה יודגשו ויהודהדו היטב בכל האמצעים התקשורתיים. 

אריה ארליך יספר לנו שהיה זה 'ראיון נוקב עם שאלות קשות ונוקשות' ושהוא 'לא מסכים עם אף מילה בראיון אתה'. 

ארליך גם יסביר אח"כ שהוא לא מתרגש מהביקורת כי אצלו אהבת ישראל עולה על הכל, וינעוץ את תמונת המאה והבעת התרגשותו - על גג ציוציו. 

וכאן, באשכול שיפתחו לכבוד זה, יריעו לארליך ויגיבו 'מרגש' כותרת/תמונת/ראיון העשור. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 20:47 לינק ישיר 

רוגל אלפר זה טור בהארץ. אין לי מנוי, אולי מישהו יכול להעלות.

שליין:
www.ice.co.il/media/news/article/927302

ליאור שליין בסרטון זועם: "למה אהרן ברק מצטלם עם תפילין?!"

ליאור שליין כועס על התרפסות השמאל בפני הימין והחרדים וטוען כי נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר לא צריך להצטלם עם תפילין, בני גנץ לא צריך להזכיר כל יומיים שיש לו טלית, ויאיר לפיד לא צריך להתחנף לליכוד: "עם טרוריסטים לא מתפשרים"
ליאור שליין (צילום מסך רשת 13) הקומיקאי ואיש הטלוויזיה ליאור שליין פרסם היום (שלישי) סרטון נוקב ביוטיוב ובאינסטגרם שלו, תחת הכותרת "רוצים להימנע ממלחמת אחים? לא ככה". בסרטון הביע צער על כך שנשיא בית המשפט העליון לשעבר, אהרן ברק, הצטלם לעיתון החרדי "במשפחה" כשהוא מניח תפילין.
"התמונה הזו העציבה אותי", אמר שליין, "כמו התמונה של גלעד שליט בשבי. למה נשיא בית המשפט העליון לשעבר, הסמל של כל מה שאנשים כמוני נלחמים עליו עכשיו, הצטלם ככה לעיתון 'במשפחה'? "מי שרוצה להניח תפילין זה לא ענייני", הסביר שליין, "ויפה שברק הלך להתראיין שם ולהסביר לחרדים את עמדתו, ובראיון גם מתחבא איזה הסבר לתמונה הזאת - אבל בואו, רוב החרדים קונים את העיתון הזה בשביל התמונות, לא בשביל המאמרים, וזה – סמל. וזה עצוב". עוד ב- ליאור שליין רותח: "זה כלום, זה אפס, זה מביך" לכתבה המלאה בהמשך העביר שליין ביקורת גם על יו"ר המחנה הממלכתי: "למה בני גנץ שמתיימר להנהיג את המחנה - שהוא לא בן גביר, סמוטריץ', אבי מעוז, דרעי וגולדקנופף וגפני - למה בני גנץ מזכיר לנו כל יומיים שיש לו תפילין וטלית והוא מתפלל לאלוהים? למה הוא מתרפס בפני ביבי שיסכים להיפגש איתו כדי להתפשר על איך פוגעים לנו בזכויות שלנו, בדמוקרטיה שלנו?
"למה יאיר לפיד בין תפילה בכותל ללקק לרבנים הודיע דווקא השבוע שהשותף הטבעי של יש עתיד זה הליכוד? זאת רוח הלחימה שאיתה חזרת מהחופשה בפריז?", שאל שליין. "העיקר לא לריב, העיקר להתפשר", כעס שליין, "איך אפשר להתפשר על דמוקרטיה, זכויות אדם, ערכים, שוויון בין גברים לנשים, בין סטרייט לגייז? איך אפשר להתפשר עם אנשים כמו אבי מעוז ובן גביר? "הכל כדי להציל את ביבי מהכלא וכדי שאריה דרעי העבריין המושחת יהיה שר בממשלת נתניהו. הכל כדי שהחרדים לא ישרתו בצה"ל, שאת זה בג"צ לא יכול לאפשר כי הוא שומר על שוויון בפני החוק". וסיכם שליין בסרטון: "השופטים והיועצים המשפטיים רק שומרים על שלטון החוק, ולכן ביבי והכנופיה האלימה שלו באים לחסל את מערכת המשפט ומצמידים לשופטים אקדח לרקה, ולכן אסור להתפשר איתם. עם טרוריסטים לא מתפשרים. קראתי את זה בספרו של נתניהו 'מקום תחת השמש'.
"יש מלחמות שאין ברירה צריך להילחם, לא להתחנן לפשרה. אני לא פחות יהודי ולא פחות ערכי מסמוטריץ'. חיים בפיוס בשלום יכולים להתקיים רק במדינה ליברלית, דמוקרטית חופשית עם בית משפט חזק ששומר על זכויות האזרח ועל כבוד האדם".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 20:00 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

לפי התגובות הקיצוניות של השמאל (רוגל אלפר, ליאור שליין וחבריהם) - כנראה שהראיון הזה היה קבורת החמור לתדמיתו של האדמו"ר החילוני שלהם. יש להניח שאפילו המראיינים לא חשבו על כזאת תוצאה.

תוכל לשתף אותנו בתגובותיהם?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 16:12 לינק ישיר 

לפי התגובות הקיצוניות של השמאל (רוגל אלפר, ליאור שליין וחבריהם) - כנראה שהראיון הזה היה קבורת החמור לתדמיתו של האדמו"ר החילוני שלהם. יש להניח שאפילו המראיינים לא חשבו על כזאת תוצאה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מה פשר החנופה של בטאון "משפחה" שנותן במה וכבוד לאהרן ברק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext