בית פורומים בחדרי חרדים

אז כמה היו אמש בהפגנת האופוזיציה? לפי חישוב שטח וצפיפות קרוב ל80 אלף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/1/2023 22:32 לינק ישיר 
אז כמה היו אמש בהפגנת האופוזיציה? לפי חישוב שטח וצפיפות קרוב ל80 אלף

80,000 מפגינים? עתניאל בן עמרה חישב כמה השתתפו בהפגנת השמאל
עתניאל בן עמרה בדק על כמה שטח השתרעה ההפגנה, העריך מה הייתה רמת הצפיפות בהפגנה, והריץ את הנתונים כדי לקבל תשובה.
יהונתן גוטליב | כ"ב בטבת תשפ"ג, 15.01.23, 16:28
עתניאל בן עמרה, שמציג עצמו כאדם שאוהב Data, ישב לחשב בצורה מתמטית כמה אנשים השתתפו אתמול (מוצאי שבת) בהפגנת השמאל בכיכר הבימה נגד התיקון במערכת המשפט שמוביל שר המשפטים יריב לוין.

"בתור אדם מדיה-סקפטיק שגר ליד הכיכר, התגובה הראשונה שלי לכותרות על 80 אלף מפגינים הייתה צינית בלשון המעטה", כתב בחשבון הטוויטר שלו. "אבל בסוף הסקרנות גברה על הציניות, ויצאתי לבדוק את הנושא בעזרת דאטה ואצבעות ברוח".

בן עמרה הסביר כיצד חישב את כמות המשתתפים. "פירקתי את החישוב לשני פרמטרים - מהו שטח ההפגנה ומהי רמת הצפיפות. רמת הצפיפות של קהל זה נושא שמעסיק בין היתר מומחי בטיחות, ויש באינטרנט כל מיני סימולציות והדמיות שממחישות איך נראה קהל לפי מידת צפיפות. צפיפות למ"ר - 5 אנשים למ"ר נחשב רף עליון צפוף ומסוכן (סטייל הופעת רוק ליד הבמה). לרוב נראה צפיפות של 2-3 אנשים למ"ר (ההדמיה הראשונה היא לפי 2 אנשים למ"ר). לפי התמונות נראה שהצפיפות אתמול הייתה קצת מעל הממוצע, ברוב שטח ההפגנה. לצורך החישוב אני מניח פקטור של 2.5 אנשים בממוצע למ"ר".

לאחר שהסביר כיצד העריך את רמת הצפיפות, הוא הסביר על חישוב שטח ההפגנה. "לפי בחינה של כמה עשרות תמונות מהחדשות והסושיאל, נראה שההפגנה מילאה לחלוטין את כיכר התרבות, רחובות הוברמן ותרס"ט, השטח בין מרמורק ושדרות בן ציון, וגלשה לפאתי רוטשילד ודיזנגוף", כתב. "כדי לחשב את השטח במדויק, נעזרתי באתר http://mapchecking.com שמחשב לפי המפה שטח וכמות אנשים (ומסיר שטח של בניינים וכד' בפוליגון). לצורך החישוב קבעתי את הפוליגן הזה ותסלחו לי אם אני לא סופר מדייק פה.

לדבריו, "האתר מאפשר לחשב גם כמות מפגינים לפי צפיפות, ולפי חישוב הצפיפות והפוליגון שציירנו, נקבל את התוצאה הבאה: 79,224. מסקנות שלי: האם נכנסים באזור כיכר התרבות 80K מפגינים: נראה שכן. האם אתמול היו בוודאות 80K מפגינים: לא יודע, נראה שבהחלט קרוב לזה. האם היו גג 10-15 אלף מפגינים אתמול: ממש לא".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2023 14:38 לינק ישיר 

שמישהו יקח יוזמה פעם אחת, ויצלם מרחפן תמונות ברורות ואיכותיות של כל ההפגנה כולה כולל הרחובות הסמוכים, יעשה ספירה מדויקת (אפשר להקיף בעיגול כל מאה מפגינים) ויציג אחת ולתמיד מי משקר / מבלבל את השכל
איכשהו תמיד הויכוחים הם על גבול ה"זה אפילו לא רבע מהמספר שדווח"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2023 13:19 לינק ישיר 

הנושא מעניין. מבדיקה קצרה שעשיתי איך הדברים עובדים ברחבי העולם, עולה  כי ישנן תוכנות 
יעודיות למטרה זו המשולבות במצלמות הפרוסות בשטח, שמשקללות את הנתונים ומפיקות את
המספרים בדיוק רב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2023 10:33 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
אתה צודק, אבל ראה את התגובה מעליך. כל מגזר כשעושה הפגנה או אירוע משמעותי, מאוד חשוב לו לדמיין שיש שם מליוני בני אדם ומאוד חשוב לכל מתנגדיו לדמיין שיש שם הרבה פחות (עולה במוחי התבטאות של נחום ברנע לאחר לווית הרב עובדיה, שכאילו הוא שולף מהשרוול שברור שהיו שם הרבה פחות אנשים, ואפילו רבע ממה שחשבו לא היו שם. זו מומחיות ששמורה לשמאל, לזרוק קביעות עובדה ואחר כך הטיפשים מימין צריכים להוכיח אם כן או לא).

זו כידוע לא ההפגנה ההמונית הראשונה שהתקיימה כאן, ומשום מה לא זכור לי שבהפגנות הקודמות כן השתנו דברים בגלל שכמה מאות אלפי איש הפגינו.
הפעם זה נראה, ואני מאוד מקווה שכך יהיה, שגם הממשלה מימין לא תתייחס לזה. הם יודעים שזה רצון הבוחר ולא תהיה דרך לברוח מזה (אם כי כשנכנסים לפרטים, לא מרגיש לי שהרפורמות באמת מסרסות את בגצ, כמו שהיה מצופה).

נשלח מהאנדרואיד שלי

זה בדיוק המטרה שלהם. גם הם יודעים שהרפורמות האלו זה מכה קלה בכנף. המטרה של ההפגנות זה לעשות רעש מכלום כדי למנוע שמישהו יחשוב לעשות רפורמות אמיתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2023 07:03 לינק ישיר 

אתה צודק, אבל ראה את התגובה מעליך. כל מגזר כשעושה הפגנה או אירוע משמעותי, מאוד חשוב לו לדמיין שיש שם מליוני בני אדם ומאוד חשוב לכל מתנגדיו לדמיין שיש שם הרבה פחות (עולה במוחי התבטאות של נחום ברנע לאחר לווית הרב עובדיה, שכאילו הוא שולף מהשרוול שברור שהיו שם הרבה פחות אנשים, ואפילו רבע ממה שחשבו לא היו שם. זו מומחיות ששמורה לשמאל, לזרוק קביעות עובדה ואחר כך הטיפשים מימין צריכים להוכיח אם כן או לא).

זו כידוע לא ההפגנה ההמונית הראשונה שהתקיימה כאן, ומשום מה לא זכור לי שבהפגנות הקודמות כן השתנו דברים בגלל שכמה מאות אלפי איש הפגינו.
הפעם זה נראה, ואני מאוד מקווה שכך יהיה, שגם הממשלה מימין לא תתייחס לזה. הם יודעים שזה רצון הבוחר ולא תהיה דרך לברוח מזה (אם כי כשנכנסים לפרטים, לא מרגיש לי שהרפורמות באמת מסרסות את בגצ, כמו שהיה מצופה).

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2023 02:28 לינק ישיר 

הדיבוק כתב:
מה זה משנה כמה אנשים הם. בכל מקרה הם לא הרוב והם אפילו לא שופטי בגצ (שכוחם גדול מכח הרוב).
אם אומרים שם דברים חשובים, אז גם אדם אחד זה מספיק משמעותי.

הנושא כאן הוא לא מספר האנשים, אלא האם המשטרה / תקשורת שקרנית ומוטה לטובת צד אחד מסוים
ברור לכולם שהתקשורת מוטה, רק שיש לנו כאן ממש הוכחה לדבר זה
בקשר למשטרה, נקוה שינקו שם עכשיו אורוות, הגיע הזמן.

אני הייתי מציע לביבי וגם לנו, לא להתייחס אפילו במשהו לכל ההפגנות האלו, אין צורך לענות לכל יללת חתול רחוב
צריך להמשיך את הרפורמות שרוב העם רוצה, ולהפעיל את המשילות כמו שצריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2023 23:53 לינק ישיר 

נסיון העבר מלמד שיש נטייה להגזים בכמות המשתתפים בארועים המוניים ללא אפלייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2023 23:52 לינק ישיר 

מה זה משנה כמה אנשים הם. בכל מקרה הם לא הרוב והם אפילו לא שופטי בגצ (שכוחם גדול מכח הרוב).
אם אומרים שם דברים חשובים, אז גם אדם אחד זה מספיק משמעותי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2023 23:30 לינק ישיר 

הפגנות | בדיקת גלובס

מספרים במחלוקת: כמה אנשים השתתפו בהפגנה בהבימה?

ההפגנה במוצ"ש מילאה גם את כיכר הבימה בת"א וגם את הרחובות הסמוכים. אבל כמה אנשים באמת השתתפו, בה ולמה התשובה לא פשוטה?

עידן ארץ18:00

ההפגנה נגד הרפורמה המשפטית של שר המשפטים יריב לוין התנהלה במוצ"ש בתנאי מזג אוויר קשים, מילאה גם את הרחובות הסמוכים לכיכר הבימה וגררה דיון ציבורי ער, בין היתר ביחס למספר האנשים שהשתתפו בה. מארגני המחאה צוטטו בכלי התקשורת כאומרים כי כמות המשתתפים הייתה "מעל מאה אלף", בעוד לפי דיווח בערוץ 14 נכחו בה "למעלה מאלף".

אבל בכמה אנשים באמת מדובר? ניסינו לבדוק. 

בשנים האחרונות ניסתה המשטרה להימנע ממתן הערכות רשמיות ביחס לכמות המשתתפים בהפגנות מחשש שהדבר יהפוך לכלי ניגוח פוליטי. הפעם נמסרה בכל זאת הערכה לכלי התקשורת לפיה הגיעו להפגנה כ־80 אלף איש. יחד עם זאת, בהיעדר הודעה רשמית בעניין פנינו למשטרה על מנת לקבל פירוט של הנתונים או הסבר ונענינו כך: "איננו נוהגים למסור אומדני משתתפים בהפגנות".

זו לא הפעם הראשונה שהמשטרה נקלעת לוויכוח בעניין כזה: בהפגנת האופוזיציה ברחבת מוזיאון תל אביב בשנת 2019, המשטרה סירבה למסור נתונים על מספר המשתתפים, מה שהוביל לטווח אדיר של הערכות ומספרים, שנעו עשרת אלפים למאה אלף משתתפים. בזמנו נעזרנו כאן בגלובס באחת מחברות הסלולר, שמסרה הערכה בשיטת ספירה ייחודית לפי להפגנה הגיעו כ־50 אלף איש.

פנינו גם הפעם לחברות הסלולר אולם הן סירבו למסור נתונים רשמיים, גם הן מתוך ניסיון להימנע מזיהוי פוליטי כזה או אחר. אחת החברות מסרה כי להערכתה שהו באזור ה-20 אלף מלקוחותיה. אם נכפיל את המספר הזה בנתח השוק שלה נגיע לסביבת ההערכות של המשטרה.

ומה לגבי אמצעים טכנולוגיים אחרים?

3 אנשים למ"ר

לטכנולוגיות ספירת קהל יש שימושים בשני תחומים עיקריים - שיטור וביטחון פנים, שם מנסים להגיע להערכה של קהל המשתתף בהפגנות או בצעדות, ובתחום המסחר שם עסקים וקניונים מנסים לנטר את מספר הלקוחות והמבקרים על מנת לבצע אופטימיזציה של השירותים המוצעים, והקצאת כוח אדם שאמורה לטפל בהם.

במקומות סגורים או מתוחמים ניתן לבצע הערכה מדויקת יחסית, באופן ידני, באמצעות לחצן המופעל על ידי האחראים בדרכי הגישה לאירוע. אך ככל שמדובר בשטח פתוח עם מספר דרכי גישה וקהל שנע במקום, האתגר הופך למורכב יותר.

ליורנץ בדיאלה, ראש הפקולטה לסטטיסטיקה שימושית באוניברסיטה האוטונומית של ברצלונה, אמר בעבר שמשתתפים בהפגנה יכולים להגיע עד ל־6 אנשים למטר רבוע, אך פריסת האנשים אינה אחידה, והפגנות צפופות מגיעות בממוצע ל־3 אנשים למטר רבוע.

על פי אתר Map Checking, שטח כיכר הבימה בתל אביב הוא כ־9,300 מ"ר. בהינתן צפיפות של 3 אנשים למ"ר, יכולים להיכנס לכיכר לכל היותר כ־28,000 איש. עם זאת, ההפגנה לא התרחשה בכיכר הבימה בלבד, והיא גלשה גם לרחובות הסמוכים. זאת מבלי להתייחס לשתי הפגנות קטנות יותר שמנו כמה אלפי אנשים כל אחת - בירושלים ובחיפה.

על פי עיריית ת"א־יפו, כיכר הבימה לא כולל הרחובות הסמוכים, מעט קטנה יותר מההערכה הפשוטה - כ־8,000 מ"ר. כלומר, יכולים להיכנס אליה כ־24,000 איש בהינתן 3 אנשים למ"ר. גם אם המספר האמיתי - כולל הרחובות הסמוכים וההפגנות בירושלים ובחיפה- גדול פי שניים, עדיין מדובר על מספר שרחוק מאוד מהערכת המשטרה שעמדה על 80,000 איש.

בשורה התחתונה: התקשינו מאוד להצביע על מספר משתתפים ברור ומדויק, אם כי הצלבת המקורות השונים מלמדת על עשרות אלפי משתתפים בכל מקרה.

נראה שנדרשת מתודולוגיה אחידה, אולי כזו המסתמכת על צילומי רחפנים שישוחררו לציבור, לאומדן של מספר המפגינים. חוסר הבהירות הופך את הערכת מספר המשתתפים בהפגנה למשחק פוליטי בו ההטיה עלולה להשפיע יותר ממספר המשתתפים בפועל. בנוסף, החוסר במתודולוגיה אחידה הופכת גם השוואת הפגנות אחת לשנייה לבעייתית במיוחד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2023 23:26 לינק ישיר 

את מי זה מעניין רק לפני כשלושה חודשים הצביעו יותר משני מליון אנשים למפלגות הקואליציה שבפעם הראשונה היה לכולם במצע הבחירות דיבור על רפורמה כזאת או אחרת במערכת המשפט כל המפלגות הבטיחו משהו בתחום ועכשיו הם מקיימים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2023 23:23 לינק ישיר 

זה מעניין מישהו? אפשר לעטוף עם זה דגים. מר ברק לא שם על הפגנה של חצי מיליון לפני קרוב ל 24 שנה אז למה שיזיז למישהו היום 80 אלף? זה אפילו לא מדגדג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/1/2023 23:21 לינק ישיר 

אתם יודעים כמה הצביעו לחלול? וכמה לסנילי? וכמה למר"ץ? וכמה למירב.ה מיכאל.י? הרבה יותר מזה. אז מה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אז כמה היו אמש בהפגנת האופוזיציה? לפי חישוב שטח וצפיפות קרוב ל80 אלף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext