בית פורומים בחדרי חרדים

ליברמן מטריל: "החלטתי להתמודד על תפקיד הרב הספרדי הראשי"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/1/2023 22:25 לינק ישיר 
ליברמן מטריל: "החלטתי להתמודד על תפקיד הרב הספרדי הראשי"

אביגדור ליברמן@AvigdorLiberman
על רקע הסעיף בהסכמים הקואליציוניים שמתיר לכל רב להתמודד על משרות שדורשות תואר אקדמי - אמרתי היום במליאת הכנסת שאני מבקש שיתירו גם את ההפך ושהחלטתי להתמודד על תפקיד הרב הספרדי הראשי, וזאת בשל העובדה שאני גם אקדמאי וגם מעוניין להחזיק בסמכות למנות רב צבאי ראשי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2023 15:54 לינק ישיר 

ליברמן יכול להתמנות לקרדינל בותיקן, למנות את האפפיור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2023 08:32 לינק ישיר 

האנגלים חושבים ככה על האנגלית שלך....

אתה מעלה נקודה חשובה בלי קשר לנושא הדיון (אפשר לדבר על זה בנפרד). אני ציינתי את נושא הידע של שפה נוספת, זה נכון גם על הארמית הבבלית המעוותת שאנחנו יצרנו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2023 02:43 לינק ישיר 

מעולם לא שמעתי שבשביל לקבל הסמכה לרבנות צריך לדעת ארמית. לצערי אפילו לשון הקודש לא צריך לדעת...

אם נראה לך שיש ארמי אחד בעולם שיבין את ה"ארמיש" שלך אתה טועה. אני ניסיתי. מה שעזר לי זו הערבית הירושלמית שלי ולא הארמית מהגמרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2023 20:46 לינק ישיר 

אני חושב שזו שאלה לא רלוונטית, כי המדד הוא תואר ראשון ולא תעודת רבנות. גם אם יש כישורים מסוימים שרלוונטיים רק לתעודת רבנות (ומסתבר שיש כאלה), תסכים אתי שהמחוקק בחר ברף של תואר ראשון לא לקח בחשבון את אותם הכישורים.

בקיצור, אני בספק אם תעודת רבנות היא מדד נכון לעבודה בשירות המדינה. אולי זו חלופה טובה או ש(כמו שטוען מצדר) גם נושא התואר ראשון גם הוא מיותר, אבל זה בוודאי לא מצביע על האדם כמי שראוי לעבוד בשירות המדינה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2023 12:32 לינק ישיר 

תודה
אם לסכם את דבריך, רמת הקושי משתווה ואף עולה על תואר ראשון הומני. אבל הוא לא מקנה כישורים חשובים שנלמדים באוניברסיטה.
האם לדעתך הוא מקנה כישורים שתואר ראשון לא מקנה ושחשובים לעבודה טיפוסית בשירות המדינה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2023 00:20 לינק ישיר 

A_Smithee כתב:

לשם השוואה, מהם לימודי רבנות? כמה זמן צריל ללמוד אליהם? כמה מבחנים עוברים?

אם אשווה את הלימודים לפי החוויה שלי מלימודי הרבנות שלי ומלימודיי האקדמיים (לימודיי היו בעיקר הומניים ו/או בתחום החינוך), אענה לך כך:
כמדומני שבאזור 6 מבחנים גדולים (הקטנים שביניהם בערך בסדר גודל של קורס שנתי באוניברסיטה, הגדולים הרבה יותר מזה). המשקיענים טוענים שניתן לעשות תעודת רב שכונה בשנתיים, אבל לרוב זה דורש יותר ובכל מקרה זה הרבה מאוד שעות לימוד. למותר לציין שלא קל לעשות רבנות ללא כל ידע בשפה זרה - ארמית. כך שהשוואה בין רמות הקושי, תעודת רבנות היא בערך כמו תואר ראשון ואולי יותר ממנו.
הבעיה שלי היא לא רמת הקושי אלא שלפחות לפי דעתי, יש תועלת בהוויה האקדמית ובלמידת הלוגיקה המדעית ומיומנויות בסיסיות של שפה, כתיבה אקדמית ועוד. את זה כמובן שאין בלימודי רבנות. (טענתו של מצדר לא מובנת לי. אם קל להשלים קורס באופיס, תחייב את המועמד להשלים קורס באופיס ושרק אז ייגש למכרז. או לפחות שהדבר יהיה תנאי סף תוך שנה וכדו)

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי הדיבוק ב- 22/01/2023 00:21:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2023 23:26 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

הוא לא צודק.
איתרע מזלו של הח"מ להיות עובד מדינה במשרה שתנאי הסף שלה הם תואר ראשון *כלשהוא* (כמו רוב המשרות במגזר הציבורי), וגם אם אפשר למצוא קשר כלשהוא בין לימודי התואר לעבודה, לא חושב שאי אפשר למצוא כמעט את אותו הקשר בלימודי הרבנות.

גם אם יש צורך בלימוד יישומי אופיס וקצת מדיניות ציבורית, אפשר לבקש שמי שבא עם הסמכה לרבנות במקום תואר ישלים קורס בן חודש בנושאים אלו...

(האמת, מפתיע לראות פייגליניסט עובד מדינה..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2023 22:58 לינק ישיר 

לשם השוואה, מהם לימודי רבנות? כמה זמן צריל ללמוד אליהם? כמה מבחנים עוברים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 11:39 לינק ישיר 
מצדרביעי

נפל כתב:
שום בעיה הוא רק צריך תעודת כושר לרב עיר או לדיינות ורצוי שניהם הוא יכול להתמודד בלי שום תואר משום אוניברסיטה

נשלח מהאנדרואיד שלי

חזר לך הבנת הנקרא, הוא טוען שאם רב יכול לקבל משרה שדורש תואר גם בלי תואר וכושר אז גם הוא יכול להיות רב בלי כושר והוא צודק. טיפשים הח"כים האלה

הוא לא צודק.
איתרע מזלו של הח"מ להיות עובד מדינה במשרה שתנאי הסף שלה הם תואר ראשון *כלשהוא* (כמו רוב המשרות במגזר הציבורי), וגם אם אפשר למצוא קשר כלשהוא בין לימודי התואר לעבודה, לא חושב שאי אפשר למצוא כמעט את אותו הקשר בלימודי הרבנות.

גם אם יש צורך בלימוד יישומי אופיס וקצת מדיניות ציבורית, אפשר לבקש שמי שבא עם הסמכה לרבנות במקום תואר ישלים קורס בן חודש בנושאים אלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 08:20 לינק ישיר 

אל_קפונה כתב:
שום בעיה הוא רק צריך תעודת כושר לרב עיר או לדיינות ורצוי שניהם הוא יכול להתמודד בלי שום תואר משום אוניברסיטה

נשלח מהאנדרואיד שלי

חזר לך הבנת הנקרא, הוא טוען שאם רב יכול לקבל משרה שדורש תואר גם בלי תואר וכושר אז גם הוא יכול להיות רב בלי כושר והוא צודק. טיפשים הח"כים האלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 08:05 לינק ישיר 

הקריטריון הכי חשוב לכל משרה הוא הנסיון, כמדומני שבהרבה מכרזים אפשר להמיר את התואר בנסיון באותו תחום..
(אבל כמו שאמרת - ההרגשה היא שבהרבה מקרים הכל תפור מראש, ע"ע מירי רגב)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/1/2023 00:12 לינק ישיר 

הרעיון הוא שלהרבה מכרזים ממשלתיים מבקשים תואר ראשון, ללא קשר לתחום ההתמחות (בחלק מהמקרים יבקשו תעודה רלוונטית, תעודת הנדסאי, תעודת הוראה וכדו). החרדים מנסים להמיר את זה בתעודת רבנות וכדו (כשדרעי חזר למשרד הפנים, הוא המיר את זה לחלק מתעודת רבנות עם קריטריונים מאוד ברורים - ממש נראה כאילו היה צריך לדחוף אדם באותו סטטוס...).
עכשיו מגיע ליברמן ואומר, אם מספיק תעודת רב במקום תואר, יספיק גם תואר במקום תעודת רב. וזו כמובן ראיה מטומטמת ממדרגה ראשונה, כי תעודת רב כשהיא נדרשת, זה כמו התמחות בתחום הספציפי הזה של הוראת הלכה. זה כמו יועץ מדפטי שהוא לא עורך דין. אין לזה קשר לרמת ההשכלה אלא לידע הספציפי של המועמד (וגם תואר בתלמוד או הלכה לא רלוונטי לפסיקת הלכה; ישבתי כמה ימים בפקולטות לתלמוד, זה לא ממש קשור...).
מאידך אני גם יכול חהבין טיעון, שעם כל הכבוד לתעודת רב, יש המון מיומנויות שלומדים בתואר, כמו כתיבה אקדמית, שיטות מחקר, מתודולוגיות כלשהן - שזה אין בלימודי רבנות (אם נתנסח בעדינות). זה נושא ראוי לדיון, אבל לא קשור לשטויות של ליברמן.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 22:52 לינק ישיר 

מסכים שבמקומות שתואר לא רלוונטי אפשר להחליף את זה בשנות לימוד מקבילות או בגרות, ובכל מקרה לתפקידים האלה דרוש גם נסיון קודם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 21:26 לינק ישיר 

כי כדי להיות מנכ"ל משרד ממשלתי, למשל, ממש לא רלוונטי שיש לך תואר שני בספרות סינית עתיקה. זה כן הגיוני, כי זה מראה שיש לך יכולת של הבנה ולימוד וכו'. הסמכה לרבנות מעיד על זה לא פחות - בד"כ הרבה יותר.
12 שנות לימוד לא אומר דבר, ע"ע יאיר לפיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2023 20:09 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
הוא טוען שאם הסמכה לרבנות שוות ערך לתואר אקדמי לא רלוונטי (כי ברור שאם צריך מהנדס לתפקיד מסויים, הוא צריך להיות מהנדס), זה גם צריך להיות הפוך.
החלאה האנטישמית הזאת רוצה לטעון שידע תורני ורמה רוחנית לא רלוונטיים לתפקיד הרב הראשי (לפחות זה הספרדי, שאותם הוא שונא עוד יותר מאשר את האשכנזים), ולכן כל בעל תואר אקדמי יוכל להיות רב ראשי. עוד שלב בשנאת עמי הארץ פתולוגית נגד כל מה שריח יהדות נודף ממנו.

אתה צודק, אבל חוץ מנקודה אחת: למה קבעת מראש שתואר אקדמי לא רלוונטי? וממה נפשך אם הוא לא רלוונטי אז למה דווקא מישהו עם הסמכה לרבנות יוכל להתקבל ולא כל אחד עם 12 שנות לימוד למשל?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > ליברמן מטריל: "החלטתי להתמודד על תפקיד הרב הספרדי הראשי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext