| נשלח ב-18/1/2023 23:33 |
|
| |
עסקת הטיעון של דרעי היתה על סמך התחייבותו שלא לשוב לחיים הפוליטיים?
נראה שכן, כך שאם נניח בצד את כל הפלפולים וגלגולי העיניים אי אפשר להתעלם מזה זה היה בסיס לעסקה המקלה
תוקן על ידי נוירולוג ב- 18/01/2023 23:34:34
תוקן על ידי נוירולוג ב- 18/01/2023 23:36:09
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2023 03:58 |
|
| |
הרב עובדיה יוסף זצ"ל אמר שדרעי גנב ורשע.
השופטים סך הכל הסכימו עם דעתו של מרן זצ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 18:24 |
|
| |
| אפיקטוזין כתב: |  | משהו שלא הבנתי, הרי הוא התפטר מהכנסת, אז מה השתנה פתאום ? |
|
ביום שהוא התפטר, אמרו כל הפרשנים שהוא מתפטר ככל הנראה מהכנסת הנוכחית, ומתעתד לחזור לכנסת הבאה בדיוק כמו שעשה הנגבי ובית המשפט איפשר לו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 22:54 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | | משהו שלא הבנתי, הרי הוא ביקש למנוע קלון, למה? אם לא כדי שיוכל לחזור. מה חשבו השופטים על רצונו זה, איזו מטרה אחרת יכולה להיות לו? אני כנראה מפספס פה משהו כי לא שמעתי טענה זו גם מהצד של דרעי. |
|
משהו שלא הבנתי, הרי הוא התפטר מהכנסת, אז מה השתנה פתאום ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 18:35 |
|
| |
אעלה כאן נקודה נוספת באותם ימים בהם הוצע לו עסקת טיעון של פרישה, היו המון דיונים וכולם דברו על הנושא הזה שכנראה דרעי יפרוש מהכנסת הנוכחית דאז, ויחזור לכנסת הבאה השופטים לא מצאו את עצמם צריכים לומר לו "אנחנו לא ניתן לך לחזור אי פעם לכהן כשר", כי אז כולנו יודעים שדרעי לא היה הולך על עסקת טיעון שכזאת שתקו השופטים, לא התריעו, נתנו למהלך ללכת, ואז סגרו עליו יטענו הטוענים שאין זה תפקידם של השופטים להתריע התרעות שכאלו, שהרי "סיכמנו אז סיכמנו" אבל לא יוכלו השופטים להגיד שהם הבינו שהפרישה היא לתמיד, והם "מאוד מופתעים" עכשיו כי כולם דיברו על כך כבר אז, והשופטים כידוע מחוברים היטב לעטיני התקשורת.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 10:36 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | | משהו שלא הבנתי, הרי הוא ביקש למנוע קלון, למה? אם לא כדי שיוכל לחזור. מה חשבו השופטים על רצונו זה, איזו מטרה אחרת יכולה להיות לו? אני כנראה מפספס פה משהו כי לא שמעתי טענה זו גם מהצד של דרעי. |
|
גם ליצמן ביקש למנוע קלון (ולכן התפטר מהכנסת) למרות שהתכוון לפרוש ופרש לגמרי. לא נפסק שאין קלון, השופט נמנע מלהכריע בעניין מכיוון שלכאורה זה היה לא מעשי. קלון מונע מינוי לשורה של תפקידים לא רק פוליטיים. אולי נותרו פוליטיקאים (לא דרעי חלילה) שנותרה בהם מעט בושה והם מעדיפים שלא יאמר עליהם בהכרעת דין שיש קלון במעשיהם
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 10:31 |
|
| |
hhaavv
|
בטח שאתה מפספס. בגדול. אתה מפספס שכל שונאי דרעי בבג"ץ, בתקשורת וכאן בפורום פשוט לא מעניינים אותם לא עובדות, לא הגיון ובטח שלא החוק. סה טו, ואידך זיל גמור. ואם מישהו מעוניין לדעת את האמת על מה דרעי התחייב - אז הנה: גיא זוהר בדק מי שמע מדרעי שיפרוש. והתוצאה - תעשו את עצמכם מופתעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 10:27 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | יש בעיה נוספת. כל שופטי הבג"ץ כולל השמרנים פסקו נגד דרעי. מה הטענה עכשיו של הימין? שנמנה שופטים שמקבלים הוראות מהממשלה? כל הזמן טען הימין, ובצדק, שבית המשפט מייצג את הפרוגרסיווים ואין יצוג לימין השמרני. אבל גם השופטים השמרניים פסקו כך. אפילו דתיים רח"ל |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 09:09 |
|
| |
משהו שלא הבנתי, הרי הוא ביקש למנוע קלון, למה? אם לא כדי שיוכל לחזור. מה חשבו השופטים על רצונו זה, איזו מטרה אחרת יכולה להיות לו? אני כנראה מפספס פה משהו כי לא שמעתי טענה זו גם מהצד של דרעי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 02:36 |
|
| |
יש בעיה נוספת. כל שופטי הבג"ץ כולל השמרנים פסקו נגד דרעי. מה הטענה עכשיו של הימין? שנמנה שופטים שמקבלים הוראות מהממשלה? כל הזמן טען הימין, ובצדק, שבית המשפט מייצג את הפרוגרסיווים ואין יצוג לימין השמרני. אבל גם השופטים השמרניים פסקו כך. אפילו דתיים רח"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2023 23:00 |
|
| |
ככלב שב אל קיאו, כסיל שונה באיוולתו
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 10:50 |
|
| |
הכותרת של האשכול היא שעומדת ביסוד פסילתו של דרעי. התחייבותו בבית המשפט לפרוש מהחיים הפוליטיים כחלק מסדר הטיעון הייתה מצג שווא. חד וחלק. דרעי ניסה לתחמן את בית המשפט. זה הרי ברור כשמש. לשופט הוא אמר דברים ברורים: "החלטתי לפרוש מהחיים הפוליטיים, ובזמן שנשאר לי, להמשיך להשקיע בציבור גם אם לא מהכנסת".
כך מבין כל אדם נבון, גם השופט הרבסט הבין כך את התחייבותו של דרעי. בפסק דינו כתב: "כל החושש מן הנאשם ומפגיעתו בקופה הציבורית יוכל למצוא מנוח לחשש זה ולומר בוודאות כי הנאשם לא ייגע עוד בצורכי ציבור וזאת בשל התחייבותו לצאת מהזירה הציבורית."
זה יושר ותום לב להגיד "אני פורש" כדי להשיג עיסקת טיעון ולמחרת היום להתכחש להתחייבות ולומר "אני חוזר"???
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 09:48 |
|
| |
עילת העילות וסיבת הסיבות. כל שופט זב חוטם ממציא לך דוקטורינה שיפוטית. ממציא לך מכלום ומהאוויר סוג של אבן יסוד , חומר חדש שנוצר ביקום בזכותו כמובן ועליו מתחילים לבנות תילי תילים של הלכות ופסקים שיסודותם מעשן ורוח. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 09:25 |
|
| |
גוט.
אבל בינתיים החכמנו בכמה מושגים: עילת הסבירות; השתק....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2023 03:51 |
|
| |
| באר_החיים כתב: |  |
וכבר אמר מנדלבליט בזמנו שאפי עכברון אין כאן
|
|
ראיתי היום כותרת יפה בהמודיע
"העכברון הוליד הר"..
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2023 15:29 |
|
| |
hhaavv
| באר_החיים כתב: |  | | גרשום כתב: |  | כן חיפשו אותו, לא חיפשו אותו, העובדות הן שהתגלו אצלו עבירות מס לא שוליות כלל וכלל. דרעי הואשם שמכר לאחיו נכס במחיר מוצהר של 4.25 מיליון ש"ח בעוד שהתמורה האמתית שקיבל עמדה על 1.6 מיליון דולר, שהיו באותה עת בשווי של כ-6 מיליון ש"ח פחות. וגם באישום השני הוא העלים משלטונות המס תגמולים שהוא קיבל מחברה בסכום של כחצי מיליון ש"ח. |
|
על זה כבר אמר אל קפונה שאזרח רגיל מן השורה היה מסיים את האישומים האלו אצל פקיד שומה וכבר אמר מנדלבליט בזמנו שאפי עכברון אין כאןב אבל פה מדובר באריה דרעי |
|
מי זה בכלל מנדלבליט מול חוו"ד של גרשום?
ואל תשכחו שמישהו בשם שי ניצן בזמנו הוא זה שטען בבית המשפט שגם אם עד המדינה שמואלביץ התברר כשקרן, זו עדיין לא סיבה שלא להאמין לו בעדותו נגד דרעי. כנראה שתפירת תיקים זה משהו שלא מתחילים פתאום ביום אחד.
|
|
|
|
|