| נשלח ב-22/1/2023 19:42 |
|
| |
לכל מי שתוהה מאיפה מגיעה החוצפה ועזות המצח של מערכת המשפט -
לפעמים אנחנו נדהמים מעוצמתה ועומקה של עזות הפנים של שופטים וכל מערכת המשפט איך יש להם חוצפה לבוא ולומר לממשלה ריבונית שקמה, שר פלוני לא לנו בטוב, חוק פלוני יורד, הכל שפיט, ואנחנו קובעים הכל בכלה הרי מדובר בקומץ אנשים שלא עובר כמה עשרות משפטנים שמאלנים (ומזרחי אחד..) אז איך קם יום אחד אדם ומקבל ביטחון עצמי וחוצפה אין גבול, שמרוב תדהמה, כל מי שסביבו שותק?
זה עובד כך, כשאדם מתמנה לשבת על כס המשפט, בהתחלה הוא אמנם קצת מתרגש, לאט לאט הוא מתרגל לכסא, הוא מתרגל שבניד עפעף שלו אנשים יושבים בכלא למשך חייהם, ולאט לאט הוא מרגיש שהוא משהו מיוחד, עד כדי שאין אצלו אפילו מושגים של ניגודי ענינים, למה? כי כנראה הוא מיוחד, חכם יותר, לא טועה אף פעם, הוא לא מיוחד כי הוא למד משפטים, הוא מרגיש שהוא שווה כמו אלף אנשים, ולפעמים כמו כמה מליונים. ככה זה כשהכבוד עולה לראש והחוצפה, היא אינה מגיעה בבום בבת אחת, היא מטופחת מידי יום, לאט לאט החלטותיו הופכות להיות סברות ולא ציטוטים ממשפטים קודמים, עד שאין לו מעצורים והוא חושב שהוא רשאי להחליט שהכל שפיט, והוא רשאי להתערב למדינה שלימה בהחלטות על איך וכיצד יחיו, זוהי תמצית עילת הסבירות, השופט הרם יודע מה סביר, לא אנחנו, למה? כי הוא למד משפטים? לא, כי הוא חכם מאיתנו.
ומה זה מזכיר? דיקטטור. כן, כך עולה דיקטטור, גם סטאלין לא נהיה סטאלין ביום אחד, הכוח שיכר אותו, עיצם אותו ואז הסתחרר מתוספת הכוח. ודיקטטורה כידוע קשה מאוד לפרק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 18:56 |
|
| |
| מצדרביעי כתב: |  |
https://t.co/mjwpgKqD7z 
|
|
רק להזכיר ביום אחד בהיר, הפך ריבלין האהוב, הימני שבימנים, לשמאלני בצורה דוחה, מהפך כזה אינו טבעי, והוא מעלה המון תהיות באשר לאיומים לכאורה שעמדו על איש מסכן זה, שלכאורה שילם בתפיסת עולמו כדי לשבת על כסא הנשיא
כמוהו גם ליברמן, שמיום עמדו על דעתו כל מאוויו היו לגרש את הערבים מהמדינה אם לא לשחוט אותם, לכאורה, 17 שנים הוא נרדף על ידי מערכת המשפט, ויום אחד בהיר שקטה הארץ, וזה היה היום בו הוא הפך את עורו וחבר לשמאל
מה קורה כאן לעזאזל, יש לנו כאן דיקטטורה רבותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 15:32 |
|
| |
פוסט ישן מאדם הקורא לעצמו ימין הירדן
מיד לאחר הקמת ממשלת נתניהו הראשונה ב-1996 ביקש שר המשפטים יעקב נאמן, מתנגד ידוע לאקטיביזם השיפוטי של בג"ץ, להחליף את היועץ המשפטי לממשלה. למחרת הורה למשטרה אותו יועץ המשפטי עצמו לפתוח בחקירה נגד נאמן בעילה קלושה כלשהי. נאמן נאלץ להתפטר וכתב אישום הוגש כנגדו. במשפט הוא זוכה פה אחד, בשל חוסר אשמה. תוהים למה העליתי את הנושא? תמשיכו לקרוא ותגלו. באותה ממשלה היה אמור רפול לקבל את תפקיד השר לביטחון פנים. זמן קצר לאחר מכן הוגש כנגדו כתב אישום. האשמה: הגיע לידיו מידע שלילי אודות שירותו הצבאי של אדם מסוים שביקש להתמנות לתפקיד במפלגתו. רפול דחה את בקשתו, אך אותו אדם הגיש נגדו תלונה. היועץ המשפטי קבע כי רפול אינו יכול לכהן כשר לביטחון פנים. זמן קצר לאחר מכן הוא זוכה באופן מלא, מהסיבה הפשוטה ששום דבר מהדברים המתוארים בכתב האישום לא היווה עבירה. למשרד לביטחון פנים הוא כבר לא נכנס. עדיין לא ברור? בואו נמשיך עוד קצת. דרור חוטר-ישי נבחר פעמיים ברציפות לראשות לשכת עורכי הדין, אך בעקבות עלייתו של אהרן ברק לתפקיד נשיא בית המשפט העליון החל למתוח ביקורת פומבית וחריפה על דרכו של בית המשפט – גם על האקטיביזם השיפוטי, אך גם על מינוי מקורבים וניגודי עניינים שונים של השופטים. זמן קצר לאחר מכן הוגש נגדו כתב אישום, בחשד לעבירות מס שביצע אביו, בעת שחוטר ישי שימש כעורך הדין שלו. איך אפשר להגיש כתב אישום נגד אדם בשל עבירות שביצע לכאורה אביו? שאלה טובה. בית המשפט הקפיד למרוח את הדיונים עד כמה שאפשר, וחוטר-ישי נאלץ להתפטר מחברותו בוועדה לבחירת שופטים, אך לבסוף הוא זוכה מכל ההאשמות. זמן קצר לאחר מכן הוגש נגדו כתב אישום חדש, הפעם באשמת זילות בית המשפט. הראיות: חוטר-ישי אמר במהלך משפטו הקודם ש"ריח רע נודף מהתחבולות בהן נקט בית המשפט". כתב האישום הזה בוטל בהמשך. לא עבר זמן קצר והוגש נגדו כתב אישום שלישי, בתואנה ששוב מתח ביקורת על שופטת. גם כאן המשפט נסגר מייד, פשוט מכיוון שכתב האישום לא כלל שום אישום. במקביל הוגשו לבג"ץ שתי עתירות שדרשו להדיח אותו מתפקידיו השונים, וגם הן נותרו תלויות באוויר עד שסיים את תפקידו. עוד טיפה וזה נגמר, אני מבטיח. ערב הקמת ממשלת שרון ב2001 היה אמור לקבל את משרד המשפטים רובי ריבלין, שנודע – בזמנו – כמתנגד חריף לאקטיביזם של בית המשפט העליון. לא תופתעו לשמוע שלפני שנכנס לתפקיד נפתחה כנגדו חקירה בחשדות קלושים ומעורפלים כלשהם, ונקבע שהוא לא יכול להתמנות לתפקיד. התיק נשאר פתוח במשך שלוש שנים תמימות, עד שנסגר מחוסר אשמה. - בחודשים האחרונים קידם ח"כ דוד ביטן במרץ את חוק ההמלצות, האוסר פרסום פומבי של המלצות המשטרה בתום חקירותיה. המערכת המשפטית, ובכללה המשטרה, הביעו התנגדות נחרצת לחוק. אתמול נלקח ביטן לחקירה במשטרה בחשד לאוסף של עבירות. חבר הכנסת ביטן הוא לא כוס התה שלי. אני לא יודע אם הוא ביצע את מה שמיוחס לו או לא. אבל אני כן יודע שמערכת המשפט הישראלית רודפת באופן חסר בושה ומושחת כל נבחר ציבור שלא מוצא חן בעיניה. וזו הרבה יותר מסתם שחיתות: זה כרסום ביסודות הדמוקרטיה, חד וחלק. המערכת המשפטית מבצעת סיכול ממוקד בנבחרי ציבור שאינם לרוחה, וכאשר נבחרי ציבור אחרים מנסים באופן דמוקרטי וחוקי להגביל את כוחה לעשות זאת – היא מבצעת סיכול ממוקד גם בהם. לכו ותנערו את אזרחי ישראל עד שיתעוררו ויבינו שהם לא חיים בדמוקרטיה. רובם עדיין לא יודעים את זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 15:28 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | | לא חוצפה ולא עזות מצח, לא טרוצקי ולא סטלין. במדינות דמוקרטיות כל התושבים חייבים לציית לחוק, גם אם הם שרים וגם אם הם נבחרים. פירוש החוק נתון בידי שופטים שהתמחו בלימוד החוק ובלימוד הדרך שבה מוצגות ונבחנות ראיות. בממשלה הנוכחית יושבים עבריינים, עבריינים לכאורה, ועבריינים פוטנציאליים שהיו רוצים לקבוע בעצמם מה מותר ומה אסור, לצפצף על החוק, ולבטל את סמכות השופטים לעצור אותם מלגנוב ולקבל שוחד. אם העבריינים מן הממשלה יצליחו לחסל את מערכת המשפט, נצחונם יהיה קצר. ביום שלא יהיו בשלטון, ממשלה אחרת תוכל לכלוא אותם להנאתה ולהפקיע את רכושם ולא יהיו להם בתי משפט שיגנו עליהם מפני הרעה הזאת. גם משקיעים זרים לא ישקיעו כאן אם לא תהיה כאן מערכת משפטית כמקובל במערב, מערכת משפטית שתגן עליהם משוד רכושם על ידי מקורבים לשלטון. מי שחושב שטוב יותר לחיות במדינה שבה דבר השלטון הוא החוק, יתחרט מאוד על המשוגה הזאת כאשר כבר אי אפשר לתקן אותה. תאר לעצמך... ממשלה שמתעלמת מפוגרומים נגד יהודים חרדים ואין בית משפט שיכול לאלץ את הממשלה הזאת להגן עליהם... ממשלה שמלאימה בתי כנסת ומוכרת את הבניינים ואת הקרקע בשוק החופשי ואין בית משפט שיכול לעצור אותה... ממשלה שאוסרת על קיום כשרויות שאינן ממלכתיות... נסו ותיהנו. |
|
https://t.co/mjwpgKqD7z 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 14:07 |
|
| |
| timobl כתב: |  | תזכירו לי איך ממנים 'דיינים' 'רבני ערים' וכדו' ???? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 11:28 |
|
| |
עיבל ! היה סקר ש83% הם נגד הבית משפט ולא הבנתי מי זה ה17% שהם בעד עכשיו אני רואה שיש אחד בעד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 08:45 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | לא חוצפה ולא עזות מצח, לא טרוצקי ולא סטלין. במדינות דמוקרטיות כל התושבים חייבים לציית לחוק, גם אם הם שרים וגם אם הם נבחרים. פירוש החוק נתון בידי שופטים שהתמחו בלימוד החוק ובלימוד הדרך שבה מוצגות ונבחנות ראיות. בממשלה הנוכחית יושבים עבריינים, עבריינים לכאורה, ועבריינים פוטנציאליים שהיו רוצים לקבוע בעצמם מה מותר ומה אסור, לצפצף על החוק, ולבטל את סמכות השופטים לעצור אותם מלגנוב ולקבל שוחד. אם העבריינים מן הממשלה יצליחו לחסל את מערכת המשפט, נצחונם יהיה קצר. ביום שלא יהיו בשלטון, ממשלה אחרת תוכל לכלוא אותם להנאתה ולהפקיע את רכושם ולא יהיו להם בתי משפט שיגנו עליהם מפני הרעה הזאת. גם משקיעים זרים לא ישקיעו כאן אם לא תהיה כאן מערכת משפטית כמקובל במערב, מערכת משפטית שתגן עליהם משוד רכושם על ידי מקורבים לשלטון. מי שחושב שטוב יותר לחיות במדינה שבה דבר השלטון הוא החוק, יתחרט מאוד על המשוגה הזאת כאשר כבר אי אפשר לתקן אותה. תאר לעצמך... ממשלה שמתעלמת מפוגרומים נגד יהודים חרדים ואין בית משפט שיכול לאלץ את הממשלה הזאת להגן עליהם... ממשלה שמלאימה בתי כנסת ומוכרת את הבניינים ואת הקרקע בשוק החופשי ואין בית משפט שיכול לעצור אותה... ממשלה שאוסרת על קיום כשרויות שאינן ממלכתיות... נסו ותיהנו. |
|
מערכת המשפט בישראל לא הגנה על הזקוקים להגנה לא בהתנתקות שהיא הורתה לעצור קטינות ומעולם לא נתן סעד לציבור החרדי גם כאשר החלטות של שר הזוי על הפסקת המעונות בית המשפט החליט רק לדחות לתחילת השנה ולא ביטל את האפליה אהה ולגבי דמוקרטיות מערביות אתה יכול בבקשה למצוא לי את הדמוקרטיה בעולם שבה למערכת המשפט יש את הכח האבסולוטי כמו שיש לה כאן ושהיא גם ממנה את עצמה ללא בחירות ועם נפוטזים כמו פה ראה אישתו ובנו של אהרון ברק נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 08:01 |
|
| |
תזכירו לי איך ממנים ׳דיינים׳ ׳רבני ערים׳ וכדו׳ ????
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 07:22 |
|
| |
| עיבל כתב: |  | לא חוצפה ולא עזות מצח, לא טרוצקי ולא סטלין. במדינות דמוקרטיות כל התושבים חייבים לציית לחוק, גם אם הם שרים וגם אם הם נבחרים. פירוש החוק נתון בידי שופטים שהתמחו בלימוד החוק ובלימוד הדרך שבה מוצגות ונבחנות ראיות. בממשלה הנוכחית יושבים עבריינים, עבריינים לכאורה, ועבריינים פוטנציאליים שהיו רוצים לקבוע בעצמם מה מותר ומה אסור, לצפצף על החוק, ולבטל את סמכות השופטים לעצור אותם מלגנוב ולקבל שוחד. אם העבריינים מן הממשלה יצליחו לחסל את מערכת המשפט, נצחונם יהיה קצר. ביום שלא יהיו בשלטון, ממשלה אחרת תוכל לכלוא אותם להנאתה ולהפקיע את רכושם ולא יהיו להם בתי משפט שיגנו עליהם מפני הרעה הזאת. גם משקיעים זרים לא ישקיעו כאן אם לא תהיה כאן מערכת משפטית כמקובל במערב, מערכת משפטית שתגן עליהם משוד רכושם על ידי מקורבים לשלטון. מי שחושב שטוב יותר לחיות במדינה שבה דבר השלטון הוא החוק, יתחרט מאוד על המשוגה הזאת כאשר כבר אי אפשר לתקן אותה. תאר לעצמך... ממשלה שמתעלמת מפוגרומים נגד יהודים חרדים ואין בית משפט שיכול לאלץ את הממשלה הזאת להגן עליהם... ממשלה שמלאימה בתי כנסת ומוכרת את הבניינים ואת הקרקע בשוק החופשי ואין בית משפט שיכול לעצור אותה... ממשלה שאוסרת על קיום כשרויות שאינן ממלכתיות... נסו ותיהנו. |
|
אני לא יודע באיזו מגינה אתה חי, אבל בישראל בית המשפט לא לומד את החוק אלא משתמש בו כחומר ביד היוצר. מבטל, מקדש, מסביר את מהות החוק - באופן מוצהר ללא קשר להבנת המחוקק... ובממשלה הזו לא כולם עבריינים. עד כמה שידןע לי ביבי יושב לא מעט זמן בבתי משפט ללא כל רחמים, וככל שעובר הזמן מתברר בדיוק הפוך ממה שכתבת. אלוביץ נעשק, הושפל, עונה בגלל מערכת המשפט הפושעת; עדי מדינה אוימו וקיבלו - הרס לחייהם, לתא המשפחתי שלהם... ודווקא אם נחזור לזמנים אחרים, שרון ווייצמן יצאו מבית המשפט די טוב. ושוב אפשר לחזור לקצב, שעד היום לא ברור מה החוק שעליו הוא עבר (ככה אני זוכר בפירוש מהתקשורת השמאלנית של אז; באופן אישי לא חקרתי את הסיפור לעומק). בית המשפט כאן לא באמת מגן על מסכנים. הוא לא מגן על מתנחלים, לא מגן על חלשים מפני הפושעים והמסתננים, לא הגן מעולם על יהודים שפונו מבתיהם בלי סיבה, ולהיפך רדף ילדים אומללים בתקופת ההתנתקות ועמונה. ומכאן לעוד טעות קטנטנה, שהיא העיקר: המדינה לא מקעקעת שום דבר במערכת המשפט - היא פשוט מעמידה אותה במקום שלה, לשפוט ולא לחוקק. זה מאוד פשוט. ביום שזה מה שתעשה מערכת המשפט, גם היא תהיה נקייה ויעילה יותר. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 06:50 |
|
| |
לא חוצפה ולא עזות מצח, לא טרוצקי ולא סטלין. במדינות דמוקרטיות כל התושבים חייבים לציית לחוק, גם אם הם שרים וגם אם הם נבחרים. פירוש החוק נתון בידי שופטים שהתמחו בלימוד החוק ובלימוד הדרך שבה מוצגות ונבחנות ראיות. בממשלה הנוכחית יושבים עבריינים, עבריינים לכאורה, ועבריינים פוטנציאליים שהיו רוצים לקבוע בעצמם מה מותר ומה אסור, לצפצף על החוק, ולבטל את סמכות השופטים לעצור אותם מלגנוב ולקבל שוחד. אם העבריינים מן הממשלה יצליחו לחסל את מערכת המשפט, נצחונם יהיה קצר. ביום שלא יהיו בשלטון, ממשלה אחרת תוכל לכלוא אותם להנאתה ולהפקיע את רכושם ולא יהיו להם בתי משפט שיגנו עליהם מפני הרעה הזאת. גם משקיעים זרים לא ישקיעו כאן אם לא תהיה כאן מערכת משפטית כמקובל במערב, מערכת משפטית שתגן עליהם משוד רכושם על ידי מקורבים לשלטון. מי שחושב שטוב יותר לחיות במדינה שבה דבר השלטון הוא החוק, יתחרט מאוד על המשוגה הזאת כאשר כבר אי אפשר לתקן אותה. תאר לעצמך... ממשלה שמתעלמת מפוגרומים נגד יהודים חרדים ואין בית משפט שיכול לאלץ את הממשלה הזאת להגן עליהם... ממשלה שמלאימה בתי כנסת ומוכרת את הבניינים ואת הקרקע בשוק החופשי ואין בית משפט שיכול לעצור אותה... ממשלה שאוסרת על קיום כשרויות שאינן ממלכתיות... נסו ותיהנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/1/2023 00:35 |
|
| |
תכנון רצח אחד לא מלמד על ביטחון עצמי אינסופי, יש המון אנשים שמזמינים רצח כי הם פושעים קטנים אני מדבר על הביטחון העצמי של לשבת ככה טוב על הראש של מליוני אנשים ולעשות עליהם צרכים.. (סליחה על הדימוי אבל זה מה שזה נראה) זה נבנה לאט לאט מכוח השליטה הדיקטטורי, בה לא נבחרים דמוקרטית, בה אף אחד לא יכול לערער עליך, בה אתה מחליט על חייהם של אנשים אחרים, ולאט לאט עולה שכרון הכוח אל המוח, עד שהאדם באמת מתחיל להאמין שהוא אליל, בטח יש איזשהי הגדרה של הפרעה נפשית המתאימה לזה, יעזרו המבינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2023 22:32 |
|
| |
תודה על הייעוץ, אלמד היסטוריה ואוכח שסיפור טרוצקי וסטאלין לא תואם את המסקנה שציינתי? רק תגלה לי שלא אהיה מופתע מדי... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2023 21:02 |
|
| |
דיבוק. לך ללמוד היסטוריה. טרוצקי [לא טרוצקין] נרצח שנים רבות אחרי שסטלין היה לשליט בריה"מ.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/1/2023 20:57 |
|
| |
אתה צודק ברעיון. רק חייב להעיר על שלהי דבריך - סטאלין נהיה נשיא אחרי שהוא דאג שירצחו את טרוצקין... זה לא נשמע כמו איזו נשמה טובה שיום אחד הנשיאות עלתה לה לראש... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|