| נשלח ב-23/1/2023 21:11 |
|
| |
הסערה הבאה? הצעת חוק של גפני לאסור לגמרי חמץ בבתי חולים
הצעת החוק
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2023 21:50 |
|
| |
התוצאות ההרסניות היו ידועות מראש, ובעיקר חוסר התועלת מכל זה במצב הנוכחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2023 22:55 |
|
| |
הדיבוק, על מה מבוססת הקביעה ש- 90 אחוז מהציבור לא אוכל חמץ בפסח? ומה זאת אומרת "אם המיעוט לא יאכל פיתה בפרהסיה בבית החולים" הבעיה זה הפרהסיה? הבעיה היא עצם הימצאותו של חמץ בשטח בית החולים, הצעת החוק הזה מדברת על כך שבית החולים יהיה נקי מחמץ בכל צורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/1/2023 22:52 |
|
| |
כל אחד יכול לטעון כלפי השני שהוא מושפע והשפיעו עליו, זו לא הנקודה ובטח לא המהות. לגופו של עניין, יש רצוי ויש מצוי, הסיכוי שהצעת חוק כזו תעבור מאוד נמוכה (גם אם נדמה לנו שאנו מנהלים את העולם כעת), וגם אם נניח והיתה עוברת, זה היה בעייתי לקבל שיתוף פעולה של כל בתי החולים, ובוודאי במה שקשור לאכיפה. מה שכן, התוצאה הברורה והידועה מראש של הצעת חוק זה רק ללבות את האש וללא תוצאה ממשית ואפקטיבית, אז מה הטעם סתם להעלות הצעה שהתוצאה שלה כמעט ידועה מראש?
ההצעה היותר הגיונית ובעלת הסיכויים יותר מכל הבחינות שציינתי למעלה, היא הצעת חוק שתאפשר למנהלי בתי החולים להחליט על המדיניות בעניין החמץ מבלי שבגצ ימנע מהם את האפשרות הזו. זה הרי מה שקרה וזו הסיבה שבכלל נזקקים לחוקים בעניין, אז ללכת על זה יותר הגיוני ומעשי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/1/2023 23:20 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  | יש כאלה שמסתפקים בזה שנתניהו חזר לכס ראש הממשלה, אבל הזהות היהודית והצביון של המדינה לא באמת מעניינים אותם, לא מעניין? "זה כן מעניין" , אבל רק כשהם נמצאים באופוזיציה- הם יודעים להסביר לנו מדוע לחרדים אסור ללכת עם גנץ בגלל שהם מחויבים לציבור המסורתי ולזהות היהודית של המדינה אבל, כשהם נמצאים בקואליציה הם מתחברים לדעות של גנץ הבנתם?! תכלס, לרעיונובץ ולחבריו, הזהות היהודית של המדינה לא ממש מעניין אותם העיקר שביבי חזר לכס ראש הממשלה?! כאן המקום להודות לחכים מדגל התורה שהגישו הצעת חוק בנושא החמץ.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/01/2023 23:58:15
אני לא יכול לענות בשם רעיונוביץ הנכבד, אענה בשם עצמי. ראשית, נתניהו הוא לא המטרה אלא האמצעי בלבד, הוא בס"ה כלי בעיני למימוש רצון הציבור. לצערנו הוא לא מצליח או לא תמיד רוצה. אם יבוא מישהו אחר יותר ראוי במקומו, נברך על כך. האלטרנטיבה של ממשלת שמאל גרועה יותר, וגנץ הוא שמאל מובהק, לכן צריך לבחור בין הרע לרע יותר. באשר לחוק שעלה, סבורני שעם כל הכבוד והרצון שלנו להשליט את הזהות היהודית על כלל אזרחי המדינה, בעת הזו ללכת לקצה זה גם לא חכם וגם לא צודק, וגם לא יועיל, זה לא יעבוד. הרצון לחוקק חוק זה נולד בגלל בג"צ שפסל את הסמכות והאפשרות של בתי חולים שבחרו לפקח ולאסור על הכנסת חמץ לבית החולים בפסח, אפשר היה לדון בחוק שמאפשר לבתי חולים שבוחרים בכך שלא להכניס חמץ ומבלי שבג"צ יתערב להם בזה, בהצעת החוק הזה מדובר על כלל בתי החולים בישראל שיהיו נקיים מחמץ.
|
| איני מגיבה לך באופן אישי אלא לאלה שהשפיעו עליך לכתוב את הדברים, ולכן אם בדברי יש משום פגיעה בך אני מתנצלת מראש. האמת שאני חשה בושה גדולה להגן על הצעת החוק בפורם חרדי. אני נזכרת שבעבר היו תוקפים כאן כל מיני ניקים שבעצם עובדים בכל מיני קרנות שמשלמים להם לתקוף יוזמות חרדיות שמהוות בימינו תיבת נוח שבלעדיהן המבול יכלא את נשמותיהן של רוב מניין ובניין של הציבור החרדי עם הערב רב, ר"ל, מיותר לומר, שאינך חשוד בעיני כמי שנמנה על אלה ח"ו אני רק מעלה את הדברים כדי שתבין עבור מי מתאים לכתוב את שכתבת. לגוף העניין, הטענה שלך שהצעת החוק הזו לא מתאימה בזמן הזה דינה להידחות על הסף. האם היא מתאימה יותר כשהקואליציה תהיה מושתת על הגוים של ליברמן?! או שנצטרך לחסדיו של לפיד כדי להקים ממשלה? איזו טענה איוולת אתה מעלה בכלל?! האם יש בכלל מועד מתאים להצעות חוק כאלה?! ברגע שיש את הכוח חייבים לחוקק את החוק הזה. האם מה שמתאים לשופט העליון הנדל לא מתאים לך? נראה שלא הגזמתי כששאלתי: האם השרים החרדים אינם נחשבים לרפורמים?! האם אנו צריכים לחכות שכמה יהודים ימותו בבית משום שבבית החולים מכניסים חמץ?! עכשיו אשחק אותה ראש קטן: בתעמולת הבחירות כשהבטיחו לחוקק את החוק לא ידעו שזה עלול להרבות מפגינים נגד הממשלה?! אז מה? זוהי מהות הדמוקרטיה. בזה שנחוקק את החוק אנחנו שומרים על זכויות הרוב ויחד עם זאת לא פוגעים במיעוט. אנחנו לא יכולים לחזור ולחוקק חוקים עם לגונות כי הפרשנות לחוק הוא בסמכות ביהמ"ש ולא אצל החרדים.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 26/01/2023 23:36:07
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 22:39 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | יש כאלה שמסתפקים בזה שנתניהו חזר לכס ראש הממשלה, אבל הזהות היהודית והצביון של המדינה לא באמת מעניינים אותם, לא מעניין? "זה כן מעניין" , אבל רק כשהם נמצאים באופוזיציה- הם יודעים להסביר לנו מדוע לחרדים אסור ללכת עם גנץ בגלל שהם מחויבים לציבור המסורתי ולזהות היהודית של המדינה אבל, כשהם נמצאים בקואליציה הם מתחברים לדעות של גנץ הבנתם?! תכלס, לרעיונובץ ולחבריו, הזהות היהודית של המדינה לא ממש מעניין אותם העיקר שביבי חזר לכס ראש הממשלה?! כאן המקום להודות לחכים מדגל התורה שהגישו הצעת חוק בנושא החמץ.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/01/2023 23:58:15 |
|
אני לא יכול לענות בשם רעיונוביץ הנכבד, אענה בשם עצמי. ראשית, נתניהו הוא לא המטרה אלא האמצעי בלבד, הוא בס"ה כלי בעיני למימוש רצון הציבור. לצערנו הוא לא מצליח או לא תמיד רוצה. אם יבוא מישהו אחר יותר ראוי במקומו, נברך על כך. האלטרנטיבה של ממשלת שמאל גרועה יותר, וגנץ הוא שמאל מובהק, לכן צריך לבחור בין הרע לרע יותר. באשר לחוק שעלה, סבורני שעם כל הכבוד והרצון שלנו להשליט את הזהות היהודית על כלל אזרחי המדינה, בעת הזו ללכת לקצה זה גם לא חכם וגם לא צודק, וגם לא יועיל, זה לא יעבוד. הרצון לחוקק חוק זה נולד בגלל בג"צ שפסל את הסמכות והאפשרות של בתי חולים שבחרו לפקח ולאסור על הכנסת חמץ לבית החולים בפסח, אפשר היה לדון בחוק שמאפשר לבתי חולים שבוחרים בכך שלא להכניס חמץ ומבלי שבג"צ יתערב להם בזה, בהצעת החוק הזה מדובר על כלל בתי החולים בישראל שיהיו נקיים מחמץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2023 07:02 |
|
| |
| נוירולוג כתב: |  |
| הדיבוק כתב: |  | כאדם ששהה בפסח בבית חולים ליד מיטת ילדיי התינוקים, כאשר הייתי ער כמעט כל שעה והשתייה החמה ומעט האוכל במטבח היה הצלה בשבילי - אני מברך על הצעת חוק כזאת. גנץ הטיפש לא מבין שזה לא עניין של בכוונה ולא בכוונה. יש ערבים, יש אריתראים. כשיש חוק מסודר אנשים יכולים להנות מאוכל (ולפחות לאכסן אוכל...). אחרת, המיעוט הקטן של אוכלי החמץ מזיק לרוב מוחלט של הציבור. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עם כל הכבוד לנוחות האישית שלנו. יש לשים אותה בצד ולא לנקוט בעת הזו במהלכים דורסניים קיצוניים כלפי הצד השני, זה לא רק לא חכם, אלא אולי גם מעבר לזה. מילא היו מגישים הצעת חוק שעניינה לעקר את היכולת של בגצ למנוע ממנהלי בתי החולים להחליט מה לעשות בקשר להכנסת חמץ, היה אפשר איכשהו לקבל את זה, מה גם שזה היה נושא הדיון מלכתחילה. זה שקפצו כעת ומותחים את הקפיץ לצד הקיצוני ביותר זה לא מתאים, בוודאי לא במצב הנפיץ והמתוח כעת. סביר שהחוק הזה לא יעלה או לא יעבור, וגם אם יעבור הוא ייתקל בהתנגדות עזה ואקטיבית שתעקר אותה מתוכן, בכל המקרים הללו התוצאה תהיה שנישאר רק עם הסתה ושנאה. |
|
מה דורסני בצעד הזה? זה הומניטרי. 90% מהציבור לא אוכל חמץ בפסח, למה להתעלל בהם? ומי ישמע מה יקרה אם המיעוט הזניח לא יאכלו פיתה בפרהסיא בבית חולים... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 23:43 |
|
| |
יש כאלה שמסתפקים בזה שנתניהו חזר לכס ראש הממשלה, אבל הזהות היהודית והצביון של המדינה לא באמת מעניינים אותם, לא מעניין? "זה כן מעניין" , אבל רק כשהם נמצאים באופוזיציה- הם יודעים להסביר לנו מדוע לחרדים אסור ללכת עם גנץ בגלל שהם מחויבים לציבור המסורתי ולזהות היהודית של המדינה אבל, כשהם נמצאים בקואליציה הם מתחברים לדעות של גנץ הבנתם?! תכלס, לרעיונובץ ולחבריו, הזהות היהודית של המדינה לא ממש מעניין אותם העיקר שביבי חזר לכס ראש הממשלה?! כאן המקום להודות לחכים מדגל התורה שהגישו הצעת חוק בנושא החמץ.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 24/01/2023 23:58:15
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 23:27 |
|
| |
הכל בגלל סעיף הנכד
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 23:09 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | כאדם ששהה בפסח בבית חולים ליד מיטת ילדיי התינוקים, כאשר הייתי ער כמעט כל שעה והשתייה החמה ומעט האוכל במטבח היה הצלה בשבילי - אני מברך על הצעת חוק כזאת. גנץ הטיפש לא מבין שזה לא עניין של בכוונה ולא בכוונה. יש ערבים, יש אריתראים. כשיש חוק מסודר אנשים יכולים להנות מאוכל (ולפחות לאכסן אוכל...). אחרת, המיעוט הקטן של אוכלי החמץ מזיק לרוב מוחלט של הציבור. נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
עם כל הכבוד לנוחות האישית שלנו. יש לשים אותה בצד ולא לנקוט בעת הזו במהלכים דורסניים קיצוניים כלפי הצד השני, זה לא רק לא חכם, אלא אולי גם מעבר לזה. מילא היו מגישים הצעת חוק שעניינה לעקר את היכולת של בגצ למנוע ממנהלי בתי החולים להחליט מה לעשות בקשר להכנסת חמץ, היה אפשר איכשהו לקבל את זה, מה גם שזה היה נושא הדיון מלכתחילה. זה שקפצו כעת ומותחים את הקפיץ לצד הקיצוני ביותר זה לא מתאים, בוודאי לא במצב הנפיץ והמתוח כעת. סביר שהחוק הזה לא יעלה או לא יעבור, וגם אם יעבור הוא ייתקל בהתנגדות עזה ואקטיבית שתעקר אותה מתוכן, בכל המקרים הללו התוצאה תהיה שנישאר רק עם הסתה ושנאה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 23:05 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | ברגע שהותרה הרצועה ואין שום הקפדה על כשרות, אתה בבעיה. זה קשור גם למעט אוכל שאתה לוקח מבית החולים וגם לאוכל שאתה מאחסן במקרר. זה מאוד פשוט. מה שמעצבן בחמץ ובעוד כמה דברים כאלה, זה שכולם כולם שומרים את זה, כולל המרצניקים הכי משוגעים. הבעיה שלך היא עם איזה אחוז או שניים שעושים דווקא, ועם הגויים. אז למה 90% מהציבור אמור לסבול כל כך בשביל איזה אחוס זניח, רק כי היפי נפש חייבים לשחק אותה פלורליסטים?!
נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
זה לא אחוז זניח; לפחות 40% מהישראלים (יהודים ושאינם) לא נמנעים מחמץ בפסח, והם לא "עושים דווקא" כשהם מביאים אוכל לחולה. אבל נניח. זה פוגע גם באחרים, מפני שהחיטוט בתיקים זה לכולם, ומפני שלפי הצעת החוק יוכלו למנוע הכנסת כל מזון (כי המאבטחים לא יודעים מה הם הרכיבים של המזון בקופסה שהבאת מהבית). נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 21:53 |
|
| |
בעת הזאת כשכל המדינה עסוקה עם החזרת המשילות לממשלה וביטול המהפכה של אהרון ברק
זה לא הזמן לקומם עוד יותר את השמאל
ולתת לשאל עוד תרוץ כדי לסחוף המוני שמאלנים להפגין.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 21:08 |
|
| |
יונה, לא הבנתי אפילו מילה ממה שכתבת. כשאתה מגיע לבית חולים, אתה מחפש איפה לשים את הדברים שצריכים מקרר וכדו'. לא תמיד יש לך זמן ולא תמיד יש מקום במקרר ל50 עטיפות שבשיל קוביית שוקולד. אז אם אין חשש של חמץ גמור ואתה שם לב מה באזור שלך, גם אם יש חור קטן בשקית וכדו', אתה מסודר. אותו דבר לגבי מיחם או קפה של בית החולים, בדרך כלל אתה סומך שיש הקפדה על כשרות בסיסית (אז ישימו לב שהקפה כשלפ, מה אתה כבר צריך...), וכשהכלי נקי וזה רק קפה אז הכל טוב. ברגע שהותרה הרצועה ואין שום הקפדה על כשרות, אתה בבעיה. זה קשור גם למעט אוכל שאתה לוקח מבית החולים וגם לאוכל שאתה מאחסן במקרר. זה מאוד פשוט. מה שמעצבן בחמץ ובעוד כמה דברים כאלה, זה שכולם כולם שומרים את זה, כולל המרצניקים הכי משוגעים. הבעיה שלך היא עם איזה אחוז או שניים שעושים דווקא, ועם הגויים. אז למה 90% מהציבור אמור לסבול כל כך בשביל איזה אחוס זניח, רק כי היפי נפש חייבים לשחק אותה פלורליסטים?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 16:52 |
|
| |
זה פוגע בעיקר במי שמקפידים יותר באכילה בחוץ בפסח - הם לא יוכלו להביא אוכל מהבית, לא בשביל המבקרים ולא בשביל המטופלים. כשהנושא עלה בעבר הם הצהירו שהמטרה היא כפיה דתית (בנוסף על הפרשנות המעוותת לאיסור 'בל יראה'). לגבי האוכל של בית החולים, הציעו פתרונות אחרים ותשובת הרבנות היתה שהנושא הוא לא דתי-הלכתי אלא "ערך לאומי". ולמה לא משתמשים בחד"פ (גם אם יהיה חוק וגם בשנים האלו שאין חוק)? גם לזה הרה"ר השיבו עם נימוקים שאינם קשורים להלכה. נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי YYona ב- 24/01/2023 17:13:08
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 16:45 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  |
כאדם ששהה בפסח בבית חולים ליד מיטת ילדיי התינוקים, כאשר הייתי ער כמעט כל שעה והשתייה החמה ומעט האוכל במטבח היה הצלה בשבילי - אני מברך על הצעת חוק כזאת. גנץ הטיפש לא מבין שזה לא עניין של בכוונה ולא בכוונה. יש ערבים, יש אריתראים. כשיש חוק מסודר אנשים יכולים להנות מאוכל (ולפחות לאכסן אוכל...).נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/1/2023 10:36 |
|
| |
hhaavv
| נפל כתב: |  | | טיפשות מדרגה ראשונה, זה התחלת מלחמות דת שאף אחד לא יודע איך זה ייגמר ואני מניח שזה לא יגמור טוב... מעניין למה החרדים בישראל "נכשלים" בחמץ בזמן שיהדות הגולה חי די בסדר עם החמץ בבתי חולים. מה שיש בחו"ל אפשר גם בארץ. |
|
בטח שחי עם זה בסדר. בדקת פעם איך זה להיות מאושפז בבית חולים גוי בפסח? זה פרוייקט כמעט בלתי אפשרי, מי שיכול בורח מבית החולים, ומי שלא, סומכים על קולות על גבי קולות בגלל שאלות של ספק פקוח נפש, אבל למלווים שלהם אין היתר כזה והם ממש ממש בצרות. למשל מביאים קומקום כשר לפסח מהבית, ואז המנקה הגויה שמה את זה על משטח שלא מצופה, אפילו בברז מים חמים של מערכות גדולות כאלה אי אפשר להשתמש בהם בפסח עצמו, ועוד ועוד ועוד. כבר שבת רגילה זו בעיה לא קלה, אבל בפסח זה כמעט בלתי אפשרי. אבל כאשר גפני השנוא אומר משהו - לא צריך לבדוק עובדות כדי לזרוק עליו עוד קצת בוץ.
|
|
|
|
|