| גינגישראלי כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |
 |
אם כטענתך, אין ענין ללכת היום בכלל למקוה, הגעת כבר לביטול כל ענין המקווה כי היום כולם טמאי מת במילא..
עם ישראל נוהגים ללכת למקוה על טומאות פחותות מזה למרות היותם טמאי מת
כנראה עם הקודש חושב שונה ממך
נכון טמאי מת, אבל טומאות אחרות שאפשר לטהר - מטהרים במקוה
שוב אומר, התנהגות מבישה של לוטפקים הלועגים לגינוני קדושה יתירה של החסידות
כשעגלתם ריקה לא רק מעניני מקווה אלא בכלל מקדושת עינים וקדושת הגוף
אולי כדאי שיכירו את מקומם, ואם לא לנהוג בקדושה לפחות לא לזלזל באלו שכן נוהגים
הלעג והזלזול הזה בא לחפות על הנחיתות שלהם.
|
|
הלעג שלך לליטאים בכללותם מאפיל על כל לעג שהוא של ניק כזה או אחר למנהג חסידי מחודש שלפעמים מרוקן מתוכו את עיקר המצוה ואפילו גורם ההיפך.
נכון, יש גם ליטאים ודומיהם שהנהיגו מנהגים מוזרים וגם להם לועגים לא פעם, אבל זה לא מונע ממך את תחושת הנחיתות והצורך ללעוג ללוטפקעס..
אגב, יש יותר חסידים ששמים ג'ל על הפיאות מליטאים ששמים על הבלורית...
נ.ב. חבל שלא קראת את תגובתי הקודמת עד הסוף ועצרת להיעלב במילים תוספת טהרה ולא בעיקר שזה על חשבון דברים עיקריים נוספים.
|
|
1. בדיוק כמו שכתבת, לליטאים יש מנהגים נלעגים לגמרי, כמו הבלורית שהחפץ חיים בעצמו כתב עליו דרך שחץ וגאווה זו בדיוק הסיבה למה ליטאים לא אמורים לבוא לכאן וללעוג לחסידים, קשוט עצמך באשר אלי, אני אף פעם לא רואה צורך ללעוג לליטאים, לעולם לא תראה אותי כאן פותח אשכול לעגני לליטאים, מעולם לא פתחתי, אבל כשמישהו כאן לועג לחסידים אני עונה כסיל כאיוולתו כמה עלוב לבכות על כך.
2. ג'ל על הפיאות, למרות שאינני אוהד את זה, אבל זה יפוי של מצוה, פיאות יהודיות, אתה תשווה את הזה לבלורית מנהג מטונף של גויים?
3. יש לך כאן טעות יסודית, בכלל לא התכוונתי אליך כשדיברתי על הליטאים, גם לא הבנתי ממך שאתה ליטאי, כתבתי על הליטאים באשכול זה שניסו ללעוג לחסידים עכשיו תקרא שוב את התגובה שלי כשאתה מבין את זה.
|
|