בשולי הטבח הנורא של שבעת הקדושים הי"ד בליל שת קודש
עולה השאלה מדוע בן גביר היה צריך לחלל שבת ולהגיע לשם ?
נשלח ב-2/2/2023 16:43
הוא ימני. מותר לו.
נשלח ב-29/1/2023 14:36
יסודי כתב:
זוהי עברה פחות גדולה מעליה להר הבית, כאדם האחראי על כוחות הבטחון זה כולל התירים ברורים לחלל שבת לצורך מניעת הרג נוסף בשעת הסכנה ובודאי נכלל בסי' שכט
איזה עבירה יש בעליה להר הבית מבלי להכנס למקום העזרה ולאחר טבילה במקוה???
אולי יש על מי לסמוך שמיקל בזה אבל רוב רובם של גדולי ישראל כולל הרבנות הראשית אסרו בהחלט עליה להר הבית המביאה לידי זלזול בקדושת המקדש בעיני המון העם שבתוכם יהודים רבים הרואים את העולים בלי לדעת שטבלו וכו' ומקילים בזה בצורה מחפירה ואיננו דנים על השועלים הישמעאלים העושים בהר הקדוש כבתוך ביתם כבהמות טמאות שאין להם איסור הלכתי וכבר רבות נכתב בזה ולא באנו לדון בדבר שכבר נדון ונדוש והדברים ידועים ועתיקים
נשלח ב-29/1/2023 12:53
אני לא חסיד של בן גביר וגם מאוד חלוק עליו
מכמונת כתב:
בשולי הטבח הנורא של שבעת הקדושים הי"ד בליל שת קודש
עולה השאלה מדוע בן גביר היה צריך לחלל שבת ולהגיע לשם ?
אני לא חסיד של בן גביר וגם מאוד חלוק עליו (בפרט בנושא הר הבית) אבל מדובר ביהודי שומר תורה ומצוות שברור לי שיש לו היתר הלכתי .. מאוד התרשמתי כשכלי תקשורת הפנו אליו שאלות בליל שבת והוא ענה להם שהוא לא מתראיין בשבת . זכור לי את קודמו בנט שהוא זלזל באופן מחפיר בקדושת השבת במסוה של פיקו"נ
נשלח ב-29/1/2023 11:29
דברי כתב:
זוהי עברה פחות גדולה מעליה להר הבית, כאדם האחראי על כוחות הבטחון זה כולל התירים ברורים לחלל שבת לצורך מניעת הרג נוסף בשעת הסכנה ובודאי נכלל בסי' שכט
איזה עבירה יש בעליה להר הבית מבלי להכנס למקום העזרה ולאחר טבילה במקוה???
נשלח ב-29/1/2023 10:58
על פי ההלכה בעיר ספר יש התר תמידי של פיקו"נ גם אם באים על עסקי ממונות כשיש גיבוי בשטח הפעילות שונה לחלוטין ולכן כשהיה מצב של סכנה וחשש מהסלמה וממפגעים לא ברור שלא יתירו לו לנסוע, ייתכן שעדיף שיהיה לו נהג שאינו יהודי למטרות אלו אבל עצם הנסיעה לא בהכרח תיאסר עליו. השוכנה הזו וכמעט כל מקום בירושלים כיום נידון כספר.
נשלח ב-29/1/2023 10:48
גם על ספק פיקוח נפש מחללים שבת. אבל אסור לחלל שבת כדי להביא הפסקת אש בין רוסיה לאוקראינה
נשלח ב-28/1/2023 20:12
אולי נתחיל בנושא של הפגנת נוכחות כדי להרתיע רוצחים נוספים? שוב, יכול להיות שלגבי יחיד זה לא מספיק כדי להגדיר את זה כ"פיקוח נפש", אבל בנוגע לרבים זה אחרת.
עכשיו נזכרתי גם בהלכה שאומרת שאם באים לגנוב בשבת בישובים הקרובים לגבול יוצאים אפילו על זה למלחמה בעיצומה של השבת, אז מה שבן גביר עשה כנראה חוסה לכל הפחות תחת זה ואני גם מאמין שהוא שואל את רבו הרב דב ליאור...
נשלח ב-28/1/2023 19:37
?[/quote]
תוקן על ידי מכמונת ב- 28/01/2023 19:49:22
נשלח ב-28/1/2023 19:36
מה הקשר בין פיקוח נפש לבין הגעתו למקום??
תוקן על ידי מכמונת ב- 28/01/2023 19:48:33
נשלח ב-28/1/2023 19:32
אפשר לצחוק, אבל בנושאים ציבוריים יש לגמרי הסתכלות אחרת על המושג פיקוח נפש, (וזה ההיתר לתקן חשמל כשנופל באמצע שבת כי אולי יש מישהו אחד בעיר שבשבילו זה פיקו"נ ואפילו לא יודעים).
אפשר לנסות לדמיין מה יקרה כשהמדינה תהיה "חרדית", סביר להניח שלא כל הממשלה תושבת בשבת, מה בדיוק יהיה? נחכה כמובן לפסיקות מהרבנים, אבל העיקרון מובן...