| נשלח ב-5/2/2023 18:50 |
|
| |
משפיע בברסלב מגיב על השמועה כי הרב א.ג. מבני ברק נעצר בחשד למעשים חמורים
רץ בטלגרם:
באה לאזננו שמועה נוראה על מעצר של אחד ממשפיעי ברסלב בהאשמה על הטרדות מיניות חמורות. ריבונו של עולם, אין כבר מקום בלב להכיל את הזוועה הזאת, באמת אין לנו על מי להישען אלא עליך. איך אתה רוצה שימשיכו להאמין בך וללכת אחריך? כמה כוח אתה חושב שיש לנו? תיכף יגיעו הגלים של הנשמות הקדושות שיתפרקו, שיתייאשו, שיזרקו לפח את כל ההתחזקות שקיבלו, שיפנו עורף גם אליך ולתורתך הקדושה. ממה אנחנו עשויים? למה אתה עושה את זה? במי נשאר להאמין? גם אם נשאר לבד בעולם, אנחנו לא נוותר עליך, על האמת, על התורה, על החיים, על רבינו ועל רבי נתן ועל החיזוקים שלהם. אנחנו גם לא נאבד אמון בבני אדם, ומי שנשאר נאמן לתורה ולקדושה אנחנו נאמין בו גם הלאה. בזהירות, בחשש, בפחד, אבל נאמין. ונחפש את פניך וקרבתך תמיד. כי אנחנו מבינים ויודעים שאין במי לבעוט רק ביצר הרע וביאוש. ואנחנו יודעים ומבינים שאחרי מאה ועשרים נראה שהכל היה מבחני אמונה. גם אם אנחנו לא מבינים, גם אם אנחנו בוכים והלב שלנו נקרע לגזרים על חילול שמך ושם צדיקיך הטהורים, אנחנו נהיה נאמנים לך לעולמים. אנחנו רק נתחזק מזה, רק נגדל מזה. האמת היא אמת וכשתרצה לגלות את האמת בעולם אנחנו נהיה בצד שלה, נמשיך להיות בצד שלך. וגם אם לא ישאר אדם אחד בעולם נאמן לקדושה, אז אנחנו, כמו אברהם אבינו, כן נהיה נאמנים, ונאסוף את עצמנו מהשברים ונמשיך, כי עליך אנחנו כן סומכים, ולא מקשים קושיות ולא מהרהרים. ( הרב ארז משה דורון)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2023 23:09 |
|
| |
איך מאשכול על הרב א. ג. הגענו על הרב שיק ? אני מציע שדברים על הרב שיק יעשה באשכול על הרב שיק. תודה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2023 01:06 |
|
| |
מרוב שנשאבנו לויכוח צדדי, שכחו לעדכן שלפני שבוע הוגש כתב אישום חמור מאוד נגד הרב א. ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 23:18 |
|
| |
| Safra כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל |
|
יתכן גם שתענש למעלה בצואה רותחת על זלזול בת"ח.
אף אחד לא "הפך אותו למלאך", הוא היה מלאך בחייו עבור אנשים רבים, ופעל עבורם ישועות, והוא הבטיח שהמדפיס את ספריו יראה ישועות, וגם כיום אנשים מעידים על ישועות שראו בפועל, והכסף הולך לאנשים יר"ש המדפיסים ומפיצים את ספריו במסירות, וכידוע שספריו גורמים חיזוק גדול לכל הקורא בהם.
אם אינך רוצה לתרום, אף אחד לא הכריח אותך (גם אני לא תרמתי), אבל לפחות אל תקרר אחרים. היהדות מלאה ב"ניסים קסומים" כגון בעבודה זרה י"ט, "מכריז רבי אלכסנדרי: מאן בעי חיי? מאן בעי חיי? כנוף ואתו כולי עלמא לגביה, אמרי ליה: הב לן חיי, אמר להו: מי האיש החפץ חיים וגו' נצור לשונך מרע". בהנחה שעל הגמ' אתה סומך, כדאי שתתחיל מהעצה הזאת, ואולי תראה ניסים קסומים.
|
|
אין כזה דבר סגולה שעובדת תמיד, לרוב, סגולות לא עובדות. אם זה עובד - זה כי האדם חדור באמונה במאה אחוז, ואין הרבה כאלה. מביאים ברדיו סיפורים שעבדו, למה לא מביאים ; סיפורים שלא עבדו ? כי הם גזלנים ! בטעות כמובן. בקשר למצוות, יש לעיין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 23:14 |
|
| |
| Safra כתב: |  |
| קלעפער כתב: |  | | עדיף שבני משפחתך ישימו מטפחת כשרה..מאשר שאתה תעודד נישואי בוסר. עולם הפוך... |
|
בני משפחתי שמים פאה כשרה, לשיטת רבותיי זה עדיף מכמה בחינות.
אני אישית לא מעודד נישואי בוסר אבל בהחלט יכול להבין רב מחסידות ברסלב הממשיך את דרכו של רבי נחמן בענין הזה (ואדרבה, הקושיה היא על אלה המתיימרים להיות ממשיכי דרכו ולא נוהגים בכך).
|
|
הרב שיק הכיר היטב את מי שהוא נתן להם הוראה להתחתן בזמן הראוי להם, גם אם זה פחות מ 18 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 11:29 |
|
| |
ספרא משועשע למדי מהקביעות הנחרצות שלך בביטחון מופרז, ועוד יותר משועשע שאתה חושב לשכנע כך מישהו. "כידוע שספריו גורמים חיזוק גדול.." "הכסף הולך לאנשים יראי שמיים.." "אנשים מעידים על ישועות שראו בפועל.." רציני? באמת? וואו! מה אתה אומר. השתכנענו!
בחייך, צא מהבועה. אנחנו לא ילדים קטנים שקוראים סיפורי צדיקים? או שנחשוד בך שאתה צריך לעשות גילוי נאות..?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 09:37 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל |
|
יתכן גם שתענש למעלה בצואה רותחת על זלזול בת"ח.
אף אחד לא "הפך אותו למלאך", הוא היה מלאך בחייו עבור אנשים רבים, ופעל עבורם ישועות, והוא הבטיח שהמדפיס את ספריו יראה ישועות, וגם כיום אנשים מעידים על ישועות שראו בפועל, והכסף הולך לאנשים יר"ש המדפיסים ומפיצים את ספריו במסירות, וכידוע שספריו גורמים חיזוק גדול לכל הקורא בהם.
אם אינך רוצה לתרום, אף אחד לא הכריח אותך (גם אני לא תרמתי), אבל לפחות אל תקרר אחרים. היהדות מלאה ב"ניסים קסומים" כגון בעבודה זרה י"ט, "מכריז רבי אלכסנדרי: מאן בעי חיי? מאן בעי חיי? כנוף ואתו כולי עלמא לגביה, אמרי ליה: הב לן חיי, אמר להו: מי האיש החפץ חיים וגו' נצור לשונך מרע". בהנחה שעל הגמ' אתה סומך, כדאי שתתחיל מהעצה הזאת, ואולי תראה ניסים קסומים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 09:29 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | עדיף שבני משפחתך ישימו מטפחת כשרה..מאשר שאתה תעודד נישואי בוסר. עולם הפוך... |
|
בני משפחתי שמים פאה כשרה, לשיטת רבותיי זה עדיף מכמה בחינות.
אני אישית לא מעודד נישואי בוסר אבל בהחלט יכול להבין רב מחסידות ברסלב הממשיך את דרכו של רבי נחמן בענין הזה (ואדרבה, הקושיה היא על אלה המתיימרים להיות ממשיכי דרכו ולא נוהגים בכך).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2023 16:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| רציף כתב: |  | 2 דברים. אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל. זה סיפור מורכב למי שאיבד רב, בנסיבות כאלה, האם לעזוב אותו או לא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הבנתי כוונתך. את מי הפכו ברדיו למלאך שעושה ניסים? מי איבד רב? ואם הוא איבד אותו, איך הוא יכול לעזוב אותו? |
|
הופכים את הרב שיק לעושה פלאות אחרי מותו, ומי שידפיס את הספר שלו יראה ניסים, ככה מפורסם ברדיו. נרמז למעלה על המורכבות של מי שהרב שלו נחשד במעשים מגונים, הלא הוא הרב ג. במקרה כזה התלמידים בדילמה האם להשאר ללמוד מפי הרב ג. או לא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2023 23:06 |
|
| |
| רציף כתב: |  | 2 דברים. אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל. זה סיפור מורכב למי שאיבד רב, בנסיבות כאלה, האם לעזוב אותו או לא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הבנתי כוונתך. את מי הפכו ברדיו למלאך שעושה ניסים? מי איבד רב? ואם הוא איבד אותו, איך הוא יכול לעזוב אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2023 21:37 |
|
| |
2 דברים. אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל. זה סיפור מורכב למי שאיבד רב, בנסיבות כאלה, האם לעזוב אותו או לא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2023 19:31 |
|
| |
עדיף שבני משפחתך ישימו מטפחת כשרה..מאשר שאתה תעודד נישואי בוסר. עולם הפוך...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2023 20:25 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | לא אופתע נגלה דברים חמורים שהתרחשו שם ואם ייצאו דברים נוראיים מהקהילות שהולכות בדרכו. (כבר יצא סיפור נורא אחד על רב של קהילת "היכל הקודש" באחת הערים במרכז הארץ. מי שיחפש בגוגל ימצא בקלות..) |
|
בינתיים לאורך כל שנות חייו לא מצאו במוהרא"ש אפי' רבב קטן, והיו רבים שחיפשו. ואם עד עכשיו לא התפרסמו "דברים חמורים שהתרחשו שם", אין סיבה להניח שהתרחשו, ובוודאי שאין מקום להשמיץ.
גם תלמידיו ממשיכי דרכו מדברים ומחזקים באופן נפלא, איני מכיר את המקרה שדיברת עליו אבל כמובן שמוהרא"ש זצ"ל לא אחראי לכל רב בכל קהילה מסניפי "היכל הקודש" ברחבי הארץ, ואם באמת היה סיפור נורא, אין לזה שום קשר אליו אלא לאותו רב ספציפי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2023 20:24 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | אגב, עוד בזמן חיותו, לפני המון שנים, יצא לי לא פעם לדבר עם כמה מחסידיו ולהתרשם על הקהילה שם ועל הנהגתו. וכמובן שגם קראתי לא מעט מהספרונים שלו שחולקו ע"י חסידיו ברחובה של עיר ובכל הצמתים |
|
כמוני כמוך, גם לי יצא לדבר עם הרבה מחסידיו ותמיד התרשמתי מאוד לטובה. גם מהספרונים התרשמתי מאוד, הם החזירו רבים בתשובה וחיזקו רבים, וזכו לתשבחות מופלגות מגדולי הדור, הגר"ע יוסף התבטא עליו "האדמו"ר הקדוש" וכיבדו באופן מופלג.
דרשותיו היו כטל תחיה, פיו היה מפיק מרגליות, תמיד חיזק את הרבים בצורה נפלאה.
|
|
|
|
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מה הקשר בין גיל ההסכמה החוקי עבור יחסי מין, לבין להפיל עול ניהול בית, וגידול ילדים בגיל כ"כ צעיר?
|
|
היום לכל ילד וילדה יש עול כבד של לימודים מפרכים שלרובם אין קשר להמשך חייהם. ובדרך כלל הם גם עוזרים בגידול הילדים האחרים, אם מדובר בבית חרדי. אין ממש הבדל בין גיל 16 לגיל 18 מבחינת "ניהול בית", וגיל 18 נחשב תקין לחלוטין במגזר החרדי.
מה שכתבתי על גיל ההסכמה החוקי בא ללמד שדוקא אותה ילדה שנישאה בגיל 16-17 בריאה נפשית פי כמה מחברתה שעברה כמה וכמה גלגולים קשים עם פרטנרים שעזבו אותה לאנחות לאחר שהשתמשו בה לצרכיהם.
|
|
|
|
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | מה אתה מביא ציטוטים מהגמרא? אימותינו נישאו בגיל 3 לפי המדרש, אז זה מתאים גם היום? "נחלו הצלחה יתרה"? מניין לך? כי לא התגרשו? בתימן ומרוקו התחתנו עם כמה נשים ובגיל צעיר יותר וגם לא התגרשו.
|
|
כי בכתבות שנעשו עליהם ראיינו זוגות שהתחתנו בגיל מוקדם, ומסתבר שהרוב חיים בשלווה.
ובמרוקו הגירושין היו מאוד קלים, כל מי שלא הסתדרה עם בעלה יצאה מהבית עוד באותו יום. מטבע הדברים, אשה שחיה בבית אחד עם עוד נשים, ועושה רצון בעלה בהכנעה, כפי שהיה נהוג אז, מתארת זאת כ"סבל" לעומת חיי הנשים היום, ששולטות בבעליהן.
ומה שאתה כותב "אמותינו" כאילו זה היה הסטנדרט של אמותינו, מדובר רק במדרש אחד ורק ברבקה, וכנראה שכוונתו עמוקה ואין הדברים כפשטם, ראה למשל בתוס' במסכת יבמות (דף סא: ד"ה וכן) שהוכיחו מהפס' שנקט לשון "נערה" ומשמע שהיתה נערה ולא תינוקת בת שלוש, והביאו מהרב רבי שמואל חסיד שהוכיח שרבקה היתה בת י"ד כשנישאה ליצחק.
|
|
|
|
|