|
|
| נשלח ב-28/2/2023 21:37 |
|
| |
2 דברים. אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל. זה סיפור מורכב למי שאיבד רב, בנסיבות כאלה, האם לעזוב אותו או לא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2023 23:06 |
|
| |
| רציף כתב: |  | 2 דברים. אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל. זה סיפור מורכב למי שאיבד רב, בנסיבות כאלה, האם לעזוב אותו או לא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הבנתי כוונתך. את מי הפכו ברדיו למלאך שעושה ניסים? מי איבד רב? ואם הוא איבד אותו, איך הוא יכול לעזוב אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/3/2023 16:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  |
| רציף כתב: |  | 2 דברים. אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל. זה סיפור מורכב למי שאיבד רב, בנסיבות כאלה, האם לעזוב אותו או לא נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
לא הבנתי כוונתך. את מי הפכו ברדיו למלאך שעושה ניסים? מי איבד רב? ואם הוא איבד אותו, איך הוא יכול לעזוב אותו? |
|
הופכים את הרב שיק לעושה פלאות אחרי מותו, ומי שידפיס את הספר שלו יראה ניסים, ככה מפורסם ברדיו. נרמז למעלה על המורכבות של מי שהרב שלו נחשד במעשים מגונים, הלא הוא הרב ג. במקרה כזה התלמידים בדילמה האם להשאר ללמוד מפי הרב ג. או לא נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 09:29 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | עדיף שבני משפחתך ישימו מטפחת כשרה..מאשר שאתה תעודד נישואי בוסר. עולם הפוך... |
|
בני משפחתי שמים פאה כשרה, לשיטת רבותיי זה עדיף מכמה בחינות.
אני אישית לא מעודד נישואי בוסר אבל בהחלט יכול להבין רב מחסידות ברסלב הממשיך את דרכו של רבי נחמן בענין הזה (ואדרבה, הקושיה היא על אלה המתיימרים להיות ממשיכי דרכו ולא נוהגים בכך).
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 09:37 |
|
| |
| רציף כתב: |  | | אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל |
|
יתכן גם שתענש למעלה בצואה רותחת על זלזול בת"ח.
אף אחד לא "הפך אותו למלאך", הוא היה מלאך בחייו עבור אנשים רבים, ופעל עבורם ישועות, והוא הבטיח שהמדפיס את ספריו יראה ישועות, וגם כיום אנשים מעידים על ישועות שראו בפועל, והכסף הולך לאנשים יר"ש המדפיסים ומפיצים את ספריו במסירות, וכידוע שספריו גורמים חיזוק גדול לכל הקורא בהם.
אם אינך רוצה לתרום, אף אחד לא הכריח אותך (גם אני לא תרמתי), אבל לפחות אל תקרר אחרים. היהדות מלאה ב"ניסים קסומים" כגון בעבודה זרה י"ט, "מכריז רבי אלכסנדרי: מאן בעי חיי? מאן בעי חיי? כנוף ואתו כולי עלמא לגביה, אמרי ליה: הב לן חיי, אמר להו: מי האיש החפץ חיים וגו' נצור לשונך מרע". בהנחה שעל הגמ' אתה סומך, כדאי שתתחיל מהעצה הזאת, ואולי תראה ניסים קסומים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 11:29 |
|
| |
ספרא משועשע למדי מהקביעות הנחרצות שלך בביטחון מופרז, ועוד יותר משועשע שאתה חושב לשכנע כך מישהו. "כידוע שספריו גורמים חיזוק גדול.." "הכסף הולך לאנשים יראי שמיים.." "אנשים מעידים על ישועות שראו בפועל.." רציני? באמת? וואו! מה אתה אומר. השתכנענו!
בחייך, צא מהבועה. אנחנו לא ילדים קטנים שקוראים סיפורי צדיקים? או שנחשוד בך שאתה צריך לעשות גילוי נאות..?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 23:14 |
|
| |
| Safra כתב: |  |
| קלעפער כתב: |  | | עדיף שבני משפחתך ישימו מטפחת כשרה..מאשר שאתה תעודד נישואי בוסר. עולם הפוך... |
|
בני משפחתי שמים פאה כשרה, לשיטת רבותיי זה עדיף מכמה בחינות.
אני אישית לא מעודד נישואי בוסר אבל בהחלט יכול להבין רב מחסידות ברסלב הממשיך את דרכו של רבי נחמן בענין הזה (ואדרבה, הקושיה היא על אלה המתיימרים להיות ממשיכי דרכו ולא נוהגים בכך).
|
|
הרב שיק הכיר היטב את מי שהוא נתן להם הוראה להתחתן בזמן הראוי להם, גם אם זה פחות מ 18 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/3/2023 23:18 |
|
| |
| Safra כתב: |  |
| רציף כתב: |  | | אל תהפכו אותו למלאך מהרדיו שעושה ניסים קסומים. יתכן שזה גזל |
|
יתכן גם שתענש למעלה בצואה רותחת על זלזול בת"ח.
אף אחד לא "הפך אותו למלאך", הוא היה מלאך בחייו עבור אנשים רבים, ופעל עבורם ישועות, והוא הבטיח שהמדפיס את ספריו יראה ישועות, וגם כיום אנשים מעידים על ישועות שראו בפועל, והכסף הולך לאנשים יר"ש המדפיסים ומפיצים את ספריו במסירות, וכידוע שספריו גורמים חיזוק גדול לכל הקורא בהם.
אם אינך רוצה לתרום, אף אחד לא הכריח אותך (גם אני לא תרמתי), אבל לפחות אל תקרר אחרים. היהדות מלאה ב"ניסים קסומים" כגון בעבודה זרה י"ט, "מכריז רבי אלכסנדרי: מאן בעי חיי? מאן בעי חיי? כנוף ואתו כולי עלמא לגביה, אמרי ליה: הב לן חיי, אמר להו: מי האיש החפץ חיים וגו' נצור לשונך מרע". בהנחה שעל הגמ' אתה סומך, כדאי שתתחיל מהעצה הזאת, ואולי תראה ניסים קסומים.
|
|
אין כזה דבר סגולה שעובדת תמיד, לרוב, סגולות לא עובדות. אם זה עובד - זה כי האדם חדור באמונה במאה אחוז, ואין הרבה כאלה. מביאים ברדיו סיפורים שעבדו, למה לא מביאים ; סיפורים שלא עבדו ? כי הם גזלנים ! בטעות כמובן. בקשר למצוות, יש לעיין נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-5/3/2023 01:06 |
|
| |
מרוב שנשאבנו לויכוח צדדי, שכחו לעדכן שלפני שבוע הוגש כתב אישום חמור מאוד נגד הרב א. ג.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2023 23:09 |
|
| |
איך מאשכול על הרב א. ג. הגענו על הרב שיק ? אני מציע שדברים על הרב שיק יעשה באשכול על הרב שיק. תודה נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|