בית פורומים בחדרי חרדים

הרב לאו: להמשיך פעולות ההצלה בשבת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2023 22:47 לינק ישיר 

ברגע שהם שם הם חייבים להמשיך בגלל פיקוח נפש - לא של האנשים בהריסות אלא של אלו שיראו שיהודים לא עוזרים בשבת ויפגעו ביהודים במקום אחר 
אבל החכם עיניו בראשו ואם חשובה לו שמירת השבת הוא לא  היה נוסע לשם ... 

כך נפסק בהלכה (אגרות משה\יביע אומר\שמירת שבת) לגבי רופאים וכוחות הצלה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2023 02:06 לינק ישיר 

על זה בדיוק דיברתי, לצאת מהמדינה כדי להציל גויים בצורה שכנראה יצטרכו לחלל שבת בשבילם
אלא אם כן ידוע גם על עוד יהודים נעדרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2023 08:49 לינק ישיר 
מצדרביעי

פלדלפי כתב:
ברגע שהם שם הם חייבים להמשיך בגלל פיקוח נפש - לא של האנשים בהריסות אלא של אלו שיראו שיהודים לא עוזרים בשבת ויפגעו ביהודים במקום אחר 
אבל החכם עיניו בראשו ואם חשובה לו שמירת השבת הוא לא  היה נוסע לשם ... 

כך נפסק בהלכה (אגרות משה\יביע אומר\שמירת שבת) לגבי רופאים וכוחות הצלה 

הפוסקים שהזכרת מדברים על עצה לאדם *יחיד* בהתנהגות אינדיבדואלית, מה שכמובן יכול להיות שונה כשמדברים על שיקולים של "מדינה" שב"ה לאט לאט מתעניינת יותר בהלכה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2023 21:38 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
לךתדע1 כתבה:

YYona כתב:
באירועים שבשגרה, בישראל, אין הוראה כזאת.
חבל שהם לא מנמקים. יש תחושה שהפסיקות שלהם פופוליסטיות באירועים שנמצאים בכותרות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

באירועי שבשגרה אין הוראה כזאת משום שצוותי רפואה של גוים יכולים להציל את הגוי. אבל יש בעיה אחרת: איך צוות רופאים של יהודים יכולים לחלל שבת כדי להציל גוי, בה בעת שיש רופאים ערבים שיכולים להצילם?! חייבים לומר: שאין מספיק רופאים שאינם בני ברית, ומשכך רופא יהודי מחלל את השבת כדי להציל את הגוי .

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 10/02/2023 12:41:04

זה לגבי הסיוע הרפואי. אבל יש כאן גם הנחיה להמשיך בפעילות בכל מקום שיש סיכוי כלשהו למצוא ניצולים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין הבדל משום שתכלית העבודה במקום היא כדי להציל נפשות. לי יש שאלה אחרת: האם גורמים עוינים לא יכולים לבצע פיגוע נגד כוחות ההצלה של ישראל?! ואז יכול להיות שהמשך נוכחותם במקום מסכנת את הכוחות , במיוחד, שכבר עבר כשבוע ימים מאז הפיגוע ואפסו הסיכויים למצוא ניצולים .ולכן, מתבקש שכוחות הביטחון יתנו דעתם האם עוד לא הגיע הזמן להחזיר את הכוחות הביתה?!
כפי שכתבתי, כוחות ההצלה קיבלו התרעות על פיגועים נגדם ולכן שבו הביתה. השאלה היא: האם מלכתחילה הארגונים האזרחים שנוסעים למקומות האלה להציל גוים, לא מפקירים את המתנדבים התמימים בדרך למען יחסי ציבור וכסף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2023 00:19 לינק ישיר 

לךתדע1 כתבה:

לךתדע1 כתב:
לךתדע1 כתבה:

YYona כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

באירועי שבשגרה אין הוראה כזאת משום שצוותי רפואה של גוים יכולים להציל את הגוי. אבל יש בעיה אחרת: איך צוות רופאים של יהודים יכולים לחלל שבת כדי להציל גוי, בה בעת שיש רופאים ערבים שיכולים להצילם?! חייבים לומר: שאין מספיק רופאים שאינם בני ברית, ומשכך רופא יהודי מחלל את השבת כדי להציל את הגוי .

זה לגבי הסיוע הרפואי. אבל יש כאן גם הנחיה להמשיך בפעילות בכל מקום שיש סיכוי כלשהו למצוא ניצולים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין הבדל משום שתכלית העבודה במקום היא כדי להציל נפשות. לי יש שאלה אחרת: האם גורמים עוינים לא יכולים לבצע פיגוע נגד כוחות ההצלה של ישראל?! ואז יכול להיות שהמשך נוכחותם במקום מסכנת את הכוחות , במיוחד, שכבר עבר כשבוע ימים מאז הפיגוע ואפסו הסיכויים למצוא ניצולים .ולכן, מתבקש שכוחות הביטחון יתנו דעתם האם עוד לא הגיע הזמן להחזיר את הכוחות הביתה?!
כפי שכתבתי, כוחות ההצלה קיבלו התרעות על פיגועים נגדם ולכן שבו הביתה. השאלה היא: האם מלכתחילה הארגונים האזרחים שנוסעים למקומות האלה להציל גוים, לא מפקירים את המתנדבים התמימים בדרך למען יחסי ציבור וכסף?

המתנדבים נהנים מזה. הם טסו לאוקראינה בתחילת המלחמה להעניק בובות של הארגון לילדים. בתמונות משם נראה שהילדים עשו איתם חסד.

לעניין המכתב, טענתי היתה רק שאם הרה"ר מחליטים לכתוב היתרים אז שינמקו או יפרטו קצת. הרבנים הצבאיים בוודאי עסקו שם בשאלות מורכבות יותר, וההנחיה הכללית ("סיכוי כלשהו") מיותרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/2/2023 00:25 לינק ישיר 

YYona כתב:
לךתדע1 כתבה:

לךתדע1 כתב:
לךתדע1 כתבה:

YYona כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

נשלח מהאנדרואיד שלי

המתנדבים נהנים מזה. הם טסו לאוקראינה בתחילת המלחמה להעניק בובות של הארגון לילדים. בתמונות משם נראה שהילדים עשו איתם חסד.

לעניין המכתב, טענתי היתה רק שאם הרה"ר מחליטים לכתוב היתרים אז שינמקו או יפרטו קצת. הרבנים הצבאיים בוודאי עסקו שם בשאלות מורכבות יותר, וההנחיה הכללית ("סיכוי כלשהו") מיותרת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב לאו: להמשיך פעולות ההצלה בשבת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.