אם אני לא טועה, 'אהרן מרגלית' (המפורסם בספריו והרצאותיו) שימש (או אולי עדיין משמש) בתפקיד שופט (אני חושב - לענייני עבודה). כמדומני שהוא קיבל מכך היתר מהרב וזנר. אם מישהו יכול לברר או לאשר נשמח. חלום חלמת.
אני לא חלמתי שום חלום. כנראה שאתה לא מכיר אותו.
ואגב, בחיפוש קצר בגוגל, מצאתי קודם את זה: הרב אהרן מרגלית - סוכן ביטוח ידוע, מומחה ליעוץ פנסיוני, שופט בבית הדין לעבודה ואיש עסקים בעל מספר חברות לשעבר, וכיום מרצה מבוקש - הוא איש רב-צלקות גופניות. בספר ובהרצאות, הוא מספר על דרך היסורים של חייו.
אהרן מרגלית הוא מרצה מבוקש בכל העולם, שהרצה כבר לפני קרוב לחצי מיליון בני אדם, מחבר ספר אוטוביוגרפי רב מכר שנחטף מהחנויות לאחר שי"ל בקרוב לשלושים מהדורות, והומחז בציבור החרדי והכללי בשני סרטים, מחבר סדרת קומיקס רבת מכר לילדים, בעלים של סוכנות ביטוח גדולה ומצליחה כבר למעלה משלושים שנה, שופט בבית משפט לדיני עבודה משך שש עשרה שנים, מתנדב ביחידה קרבית, מייסד ומקים מפעל עולמי לעידוד שמירת הלשון והמצוות שבין אדם לחברו, הכולל מענה טלפוני על ידי רבנים לשאלות בדינים אלו, הוצאת ספרים וירחונים, ומערך בחינות עולמי.
נשלח ב-18/2/2023 20:42
סענדי כתב:
סענדי
אריאל222 כתב:
אם אני לא טועה, 'אהרן מרגלית' (המפורסם בספריו והרצאותיו) שימש (או אולי עדיין משמש) בתפקיד שופט (אני חושב - לענייני עבודה). כמדומני שהוא קיבל מכך היתר מהרב וזנר. אם מישהו יכול לברר או לאשר נשמח. חלום חלמת.
אני לא חלמתי שום חלום. כנראה שאתה לא מכיר אותו.
ואגב, בחיפוש קצר בגוגל, מצאתי קודם את זה: הרב אהרן מרגלית - סוכן ביטוח ידוע, מומחה ליעוץ פנסיוני, שופט בבית הדין לעבודה ואיש עסקים בעל מספר חברות לשעבר, וכיום מרצה מבוקש - הוא איש רב-צלקות גופניות. בספר ובהרצאות, הוא מספר על דרך היסורים של חייו.
זה סתם ויכוח סרק. אני מכיר אותו אישית, ויודע את זה בבירור. אתה, בטוח, לא מכיר אותו. ואגב הבן אדם חי, אתה יכול פשוט להרים לו טלפון ולשאול. ואם כבר, תשאל אותו גם מה רב ואזנר אמר לו לפני שהתמנה.
נשלח ב-18/2/2023 20:59
סענדי כתב:
זה סתם ויכוח סרק. אני מכיר אותו אישית, ויודע את זה בבירור. אתה, בטוח, לא מכיר אותו. ואגב הבן אדם חי, אתה יכול פשוט להרים לו טלפון ולשאול. ואם כבר, תשאל אותו גם מה רב ואזנר אמר לו לפני שהתמנה.
סענדי כתב:9 אם אני לא טועה, 'אהרן מרגלית' (המפורסם בספריו והרצאותיו) שימש (או אולי עדיין משמש) בתפקיד שופט (אני חושב - לענייני עבודה). כמדומני שהוא קיבל מכך היתר מהרב וזנר. אם מישהו יכול לברר או לאשר נשמח.
אני מאמין שבחוקים שהם נגד התורה חברי הכנסת הדתיים מצביעים נגד.
במקרה של תביעה ממונית עם עד אחד, עדות נשים, עדות רשע דחמס וכו', איך שופט חרדי יכול לפסוק על הוצאת ממון ע"פ עדותם??
א. זה לא קשור למה שכתבתי - כתבתי על ח"כ חרדי שמצביע על חוקים בכנסת. ב. ברור שחרדי אינו יכול לכהן כשופט שלום רגיל, בזה לא היה מעולם הווא אמינא. השאלה היא על שופט עליון בלבד, שלא עוסק בכלל בדיונים מסוג זה.
על הערה ב.
פסק הדין המפורסם של בג"צ עם בנק מזרחי מה זה אם לא ממונות?
במקרה של תביעה ממונית הבעיה מתעצמת שכן אפילו לדיין מומחה אסור לדון לבדו בדיני ממונות. לפי הכמות צרות בדורנו מומלץ לנו להיזכר בדברי רבי יוסי בן אלישע: " אם ראית דור שצרות רבות באות עליו צא ובדוק בדייני ישראל" וגו' כך, שגם היכן שחושבים שהכול טוב והלכתי, המצב לא מזהיר במיוחד
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/02/2023 22:13:05
נשלח ב-18/2/2023 22:20
לךתדע1 כתבה:
במקרה של תביעה ממונית הבעיה מתעצמת שכן אפילו לדיין מומחה אסור לדון לבדו בדיני ממונות. לפי הכמות צרות בדורנו מומלץ לנו להיזכר בדברי רבי יוסי בן אלישע: " אם ראית דור שצרות רבות באות עליו צא ובדוק בדייני ישראל" וגו' כך, שגם היכן שחושבים שהכול טוב והלכתי, המצב לא מזהיר במיוחד
הבוררות בבתי הדין הרבניים היא רק חלק מהבעיה כי היא לא מוצעת כאופציה, אלא נכפית על המתדיינים וזה גורם לעיוות דין.
נשלח ב-18/2/2023 23:13
תמניא_אפי כתב:
A_Smithee כתב:
או שהרב אלישיב חולק על החזו"א או שהשיקול הוא לא הלכתי בלבד לגופו של עניין, אם מותר לחוקק את חוקי הערכאות לכאורה ק"ו שמותר לשפוט על פיהם
מחוקק הוא גורם מקסימום
שופט שפוסק שלא על פי תורה הוא גזלן וחייב לשלם
שופט גם רק גורם, הוא לא מוציא את הממון בידיו. האיסור של הליכה לערכאות הוא לא גזל אלא הרמת יד בתורת משה. זה קיים במחוקק אפילו יותר מאשר בשופט
נשלח ב-18/2/2023 23:18
hhaavv כתב:
אני מאמין שבחוקים שהם נגד התורה חברי הכנסת הדתיים מצביעים נגד.
זה כמעט בלתי אפשרי. כל חוק כולל אמצעי אכיפה וראיות שאינם על פי דין תורה. לפעמי כולל פרטים שנוגדים את דין תורה. קשה לי לחשוב על דוגמה לחוק שלא יכלול בפרטיו משהו נגד ההלכה. ככל הידוע לי גם ערכאות שפוסקות על פי דין תורה (במקרה שפוסקות על פי דין תורה) אסור ללכת אליהם ונקרא הרמת יד בתורת משה