הסיקור של גריני:
המקהלה הופיעה בתיאטרון קטן המחזיק בכ- 1326 מקומות ישיבה. האקוסטיקה באולם מצויינת כיאות להופעות תיאטרון. התזמורה פתחה בשיר ירושלים והתמקדה בשיר הזה ברוב הפתיח שניגנה.
מיאמי טינז - חלק l
לאחר סיום הפתיח, חברי מיאמי טינז, אריאל איינזברג, דוד טורקיה, אלישע כהן, אלכסנדר קופר, אהרן מהניים, מרק רוזנסטוק עלו לבמה עם השיר 'אשמח בה'' ' ולאחריו שרו מחרוזת בת שני שירים: 'תורת חיים' ו- 'שיר חופה'. ההופעת במה שלהם נהדרת והם שרים מגובשים ונשמעים נהדר. אני חושבת שהקולות הבוגרים שלהם עדיין לא התייצבו ולכן כשהם שרים סולואים, לא תמיד שומעים את מלוא העוצמה והיכולת.
הבוגרים הציגו בעצמם את השירים אשר ישירו, ולאחר המחרוזת הקצרה, הם שרו את 'הנה מה טוב', ההרמוניות בוצעו למופת וניכר שהם עובדים יחד בצורה טובה.
'מצוה גדולה'
לאחר ההופעה של הטינז, חברי המקהלה עלו לבושים במכנסיים כהות, חולצות לבנות ומעונבים ולצלילי השיר 'מצוה גדולה' עם סולואי פתיחה של יעקב טייצ'ק ,יעקב ראזיץ, יוסף חזן ואליהו אלחברדוב. המקהלה נשמעה טובה ומגובשת ואף מנוסה יותר, סולו נוסף בוצע ע"י אייזיק יוסף, שכנראה התרגש קצת ושכח את הטון. ג'ק הידארי ביצע את החלק הגבוה בצורה הטובה ביותר וניכר היה שהוא גם נהנה וגם בטוח בעצמו. את המילים 'עבדו את ה' ' שר חביב סעדיה עם סולו טוב ודי צפוי, הסולו האחרון הושר ע"י ג'ק יוסף - סולו סביר.
אני לא מבינה למה ירחמיאל נדבק לשיר הזה כפתיח להופעות או בכלל. לא הייתי מדרגת - אותה במאה העליונה שלי.
'יעלה ויבא' - When
השיר הבא ששרו במופע היה 'יעלה ויבא'. ביצוע מוצלח, לאחר שנתיים במקהלה, הניסיון שלהם ניכר. סולו נהדר ג'ק הידארי ששר בזהירות עם קצת סלסולים ולאחריו התזמורת מיד המשיכה לשיר WHEN. היו סולואים נהדרים של יעקב ראזיץ ושמעון אלחברדוב, אך הסולו של קובי קנופלר היה חלק, מתוק, עוצמתי וראוי לשבח. לצערי ההקלטה נקטעה באמצע ואין לי מזכרת מהסולו הנפלא הזה. סה"כ ביצוע יפה מאד של המחרוזת הזאת.
'אתה קל'
הבעתי את דעתי בעבר על השיר הזה, אני חושבת שהוא שיר בינוני. הילדים ביצעו אותו בצורה מדוייקת וחלקה, הרי זה שיר "שלהם". חסרה מאד קולו של משה לזר בסולו הראשון, אך מחובתי לציין שג'ק הידארי ביצע אותו למופת - אחד הסולואים המוצלחים ביותר שלו בהופעה הזו - שימו לב, שבגירסא הראשונה של השיר הזה, היה סולו של החלק הראשון ומיד לאחר מכן סולו שני, כאן המקהלה שרה לאחר הסולו הראשון ולדעתי, זה נשמע טוב יותר. כאן חביב סעדיה שר סולו שנשמע קצת תקוע באמצע, למרות שהביצוע שלו טוב. וכאן ג'ק יוסף מבצע את מה שאני מכנה כ- "סולו החתימה שלו", הילד כבר מנוסה, משופשף ובטוח בעצמו. המעבר בין חלקו האחד של השיר לשני עדיין טעון עיבוד לפי דעתי. סולו אדיר של קובי קנופלר כאן ומיד לאחריו, סולו נהדר צ'רלי זולטן. אני אוהבת את החלק האחרון הזה של השיר, והילדים עשו את מלאכתם נאמנה, סיומת נהדרת!
מעגל השנה
שילוב של המקהלה והטינז עם שירים של פרחי מיאמי המותאמים למעגל השנה היהודי.
'אשירה'
שרו יפה, רקדו עם התנועות והריקוד של השיר המקורי. קובי קנופלר עם סולו קצת מתנשף אך די טוב.
'ויבטחו בך'
הטינז שרו את השיר. כאן עלו מינוס אלכסנדר קופר. אני מניחה שזה ענין של חזרות/זמן?! לפי דעתי היו צריכים יותר לשיר ביחד במקום סולואים.
'והיה מחניך קדוש'
המקהלה שוב עלתה, הפעם לבושים ג'קטים לבנים, ושרו יפה. אליהו אלחברדוב היה הסולן היחיד, קול מהמם אך התקשה להדבק אל הקצב. ג'ק יוסף אף סימן לו להאט את הקצב 2;
'זמן שמחתנו'
שוב הטינז עלו, הפעם עטופים (טוב, ענודים או מלווים בכנפי) טליתות ושרו את ושמחת. ביצוע סביר.
This Chanukah
שוב המקהלה, עם שיר החנוכה משנה שעברה. ביצוע יוצא מן הכלל, אך ניכר שכמה מהם התקשו עם החלפת הלבוש/עניבות וכו' בזמן כה קצר. סולו יציב וטוב, כצפוי של ג'ייקוב שאצקס, ובעקבותיו, שמעון אלחברדוב עם סולו חזק ועוצמתי, לאחר מכן, הסולו האורגינלי של ג'ק הידארי המבוצע בדיוק ובצורה יפה.
'כן (תהיה לנו)'
הטינז שוב עלו, הפעם עם אביזרי פורים. שירה אנרגטית וטובה.
סיום:
כולם עלו יחד לבמה וסיימו עם אשירה בליווי ירחמיאל, משהו כנראה התפספס שם, כי הסיום לא היה חלק.
בסה"כ חביב. מה שראינו בהופעות הקודמים בשנה האחרונה.
'יבא'
הטינז פתחו את חלקו השני של ההופעה עם השיר יבא. וכאן, אלכסנדר קופר שוב הצטרף אליהם. השירה שלהם היתה אחידה, משולבת היטב, ההרמוניות טובות והבחורים רקדו כיאות לנערים מלאי אנרגיה. סה"כ הופעה מהנה.
'בהר סיני'
על השיר הזה כבר כתבתי לאחר ששמעתי את ביצועו הראשון כמדומני לפני שנה. השיר מקסים, קצבי, "מחוץ לקופסא" ומהנה לשמיעה. מחכה בכל מעודי לשמוע את הביצוע המלא באלבום (או הסינגל כן יהי רצון) בקרוב ממש!
יחד עם הטינז עלו לשיר: ג'ייקוב שאצקעס, חביב סעדיה, ג'ק הידארי, צ'רלי זולטן וג'ק יוסף. הסולואים היו טובים, בלטו במיוחד: צ'רלי זולטן ג'ק הידארי ששיחק אותה ןג'ק יוסף. לפי דעתי הביצוע הזה היה פחות טוב מהקודמים, ניכר היה שהם לא עשו מספיק חזרות - הילדים, הטינז היו מקסימים.
לו ירחמיאל היה מכניס כאן את קובי קנופלר גם כן, אני חושבת שהיה נשמע נפלא.
ול (אחת מ) הפתעת הערב: יושי בנדר הופיע יחד עם ירחמיאל שהיה על הקלידים. ירחמיאל סיפר קצת על הקירבה ביניהם ועל הופעותיו של יושי ככוכב המקהלה והשתתפותו בכמה מהפרוייקטים לאחר מכן. כאן יושי שר קטע מ'מהרה' החדש מלווה בירחמיאל, הוא שיחק אותה עם סיום נפלא. הקול שלו ממש טוב, עם גיוון קול מיוחד, שילוב של דק עם עוצמה. שיר נוסף שהוא שר מיד לאחר מכן היה 'אשא עיני' גם כן מלווה בהרמוניות של ירחמיאל עם סיום גבוה מרטיט של יושי. השיר השלישי שהוא שר היה החלק הראשון של השיר 'ירושלים' הסולו המקורי, עם הקטע החזנותי. כאן, גם כן שר בצורה יוצאת מן הכלל עם עוצמה, ואז סיים עם עליה לטון גבוה יותר. הפתיע אותי לטובה!
'מהרה' - 'ואמר ביום ההוא' - We need you
מהרה - השיר נפתח עם סולו נהדר (כרגיל) של יעקב ראזיץ, נקי, צלול ומתוק, אני שמחה ששרד עד כה. הייתי בטוחה שקולו כבר יתחלף לחלוטין עד פסח. והמשיך עם סולו של ג'ק יוסף אשר שר יפה, אך הייתי רוצה לשמוע את הסולו היפה והמיוחד הזה מפי סולן עם עוצמה, לפי דעתי שמעון אלחברדוב היה מבצע אותו למופת! וסולו סיום שוב, ג'ק יוסף.
ואמר ביום ההוא - שירה מלבבת וטובה של המקהלה, סולו נחמד אם כי מאולץ של ג'ק יוסף.
We need you - פתיחה עם סולו נהדר של קובי קנופלר, עדיין מתקשה טיפה עם הקצב, אך בהחלט השתפר מההופעות הקודמות. מיד אחריו, שר ישי זיפר סולו נהדר, צלול ונקי.
'נקדש' - 'לא ישא גוי' - 'בסיעתא דשמיא'
נקדש - שרו יפה מאד, ההרמוניות השתלבו יפה, כאן הצטרפו גם הטינז שהוסיפו המון מבחינת עשירות של שילוב קולות. סולו יפה מאד צ'רלי זולטן שצבר בטחון עצמי ונוכחות על הבמה.
לא ישא גוי - הריקוד המסורתי של השיר פתח את המנגינה והילדים שילבו נרמוניות די בתחילת השיר. שלוש סולואים נהדרים אחד אחר השני של: ג'ק הידארי, יעקב ראזיץ ושמעון אלחברדוב שהצטיין כאן, באמת שומעים את צבע קולו.
בסיעתא דשמיא - ישר מתוך לא ישא גוי, המוסיקה בליווי ירחמיאל על הקלידים נכנסו לשיר עם סולו פותח של ג'ייקוב צ'אסקעס ששר בדיוק רב אך קולו השתנה לחלוטין ונראה כי גם איבד את שמחת הנעורים יחד עם הקול (חבל). הסולו השני מיד לאחר ג'ייקוב היה של יעקב ראזיץ' שהפתיע אותי לטובה עם היכולת שלו לעלות גבוה בסוף למרות הקול המתחלף, כמובן, שהוא בוצע בדיוק ובצלילות יחד עם הצרידות המאופיינת לו. סולו נוסף בוצע ע"י שמעון אלחברדוב, סולו סביר.
כאן היה קטע כאשר ירחמיאל אמר משהו על התלבושות של הילדים ואמר שהוא מחכה שיתחלפו, ובינתיים שאל את הקהל האם הם יודעים איזה תלבושות ילבשו הפרחים ואף סיפר שאחד הפרחים ניחש מה ילבשו בהופעה. המשיך אח"כ עם חידה והבטיח פרס של מנוי לאתר משך שלוש שנים. השאלה היתה "באיזה שיר יש דיבורים ללא מוסיקה". היו כל מיני ניחושים ולבסוף אישה ניחשה שיר אחר מזה שהתכוון אליו ירחמיאל, אף הוא בכל זאת העניק לה את הפרס. לא אכתוב כאן את השיר, כי בא לי שתנחשו קצת 2;
'משיח'
כאן כבר נהיה יותר מעניין. הפרחים עלו עם התלבושות הכסופים/אדומים בדומה לחברי המקהלה בתקופת 'יבא'. נהניתי מאד מהביצוע הזה, בעיקר בגלל הביטחון של הפרחים והאנרגיות הטובות בזמן השירה. הסולנים היו: חביב סעדיה - ששר יפה סה"כ, צ'רלי זולטן - מדויק ומתוק כמצופה, ג'ק יוסף - סולו סביר. בחלק הגבוה במילים 'אני מאמין': חביב סעדיה - הוא הצליח אך היה מאולץ, אליהו אלחברדוב - סולו מעולה, ג'ק הידארי - סולו מדהים, עלה לטון הגבוה, החזיק ונתן את כל עוצמתו, ג'ק יוסף - ההתחלה היתה טובה אך איבד קצת את השירה לאחר כמה שניות. כאן המוסיקה עשתה תפנית קל, נדמה לי ששמענו את זה לראשונה לפני שנה, אך הריקודים היו דומים לאורגנליים. סולו מדוייק נוסף של ג'ייקוב שאצקעס, ולאחריו יעקב טייצ'ק מדוייק גם כן, קשה לדעת האם הקול שלו בהתחלפות או שזהו צבע הקול. כרגיל, השיר משיח נמשך יותר מדי זמן. החלק האחרון מיותר לטעמי.
'בואי כלה'
קודם כל, השיר הזה היה הפתעת הערב מבחינתי, כי לא צפיתי לזה. יתרה מכך, בכדי לבצע את השיר הזה, עלו תשעה פרחים חדשים אשר ירחמיאל הכריז על הצטרפותם באמצע השיר, וגם הטינז הצטרפו לשיר. כך שהיה צוות מלא בביצוע השיר ונכיר היה שעשו המון חזרות, הקולות וההרמוניות היו נהדרים, כל הילדים החדשים שרו בקול ראשון, מה שהשפיע לטובה על כל חווית השמע, זה הזכיר לי את ההופעות המקוריות של השיר הזה בתקופת יבא. ובנוסף, השיר הזה הוא בהחלט ברשימת הטופ שלי.
סולנים:
דואט: ג'ייקוב שאצקעס וחביב סעדיה - קצר מאד, לפי דעתי קולו של חביב התגבר על קולו של ג'ייקוב ולכן לא היה שילוב טוב, בגלל קולו הנמוך של ג'ייקוב לאחר שהתחלף. למרות שחביב ביצע כאן את הסולו הטוב שלו מכל אלו שביצע במשך ההופעה.
דואט: שמעון אלחברדוב וחביב סעדיה - סולו חזק מאד של שמעון, וכאן, הוא זה שקולו התגבר על הדואט ובקושי שמעו את חביב - חבל!
אלימלך פישמן - פרח חדש, מסכן, בכל פעם שירחמיאל רמז לו לעצור או לזוז, הילד ממש קפא על המקום. אך מצד שני, הקול שלו מנבא טובות וחוויות מתוקות לעתיד המקהלה. קול מתוק מדבש ועוצמתי. הילד קיבל תשואות מהקהל! ובצדק!
ג'ק הידארי - אמנם קשה להשתוות לדוד פרלמן, ואולי לא פייר מצדי להזכיר אותו כאן, אך ג'ק הידארי נתן כאן את ביצוע הלילה שלו ושר כל כך יפה, מתוק ועוצמתי. זו בהחלט היתה חוויה אדירה! ובהתחשב במחיאות הכפיים, כנראה שהקהל הסכים איתי!!
כאן, לאחר הסולואים, המוסיקה פסקהלכמה שניות וכל המקהלה יחד עם הטינז שרו בהרמוניה נפלאה וזו היתה הופעה שווה להגיעה עבורה! קצת הפקששו בסוף אך בהתחשב ברוב הביצוע, נחליק להם הפעם!
הצגת שמות:
ירחמיאל הציג את הפרחים החדשים, ביניהם יש שני זוגות אחים.
'ירושלים'
כל המקהלה השתתפה בשירה כאשר רק המנוסים יותר רקדו. הטינז גם רקדו ושרו. הביצוע היה בסדר.
סולנים:
ג'ייקוב שאצקס - סביר
חביב סעדיה - מדויק
שמעון אלחברדוב - סולו מצוין
ג'ק הידארי - סולו סביר - כנראה שהריקודים השפיעו על הנשימה שלו.
טריו: חביב סעדיה, ג'ק הידארי, צ'רלי זולטן - הקולות השתלבו באופן מדויק, היו נשמעים נהדר. ניכר הניסיון שצברו החברה הללו.
דואט: חביב סעידה ויעקב טייצ'ק - שילוב קולות טוב. אהבתי מאד את הביצוע הזה.
סולאים: אייזיק יוסף ואליהו אלחברדוב - כאן אליהו כיכב.
הערות, הארות ומחשבות:
לא כתבתי הרבה על השירים עצמם, כי לרוב שמענו את אותם השירים במשך השנה האחרונה וכתבתי עליהם בסיקורים אחרים בפורום.
על ביצוע המקהלה בשירים עצמם, גם כן לא כתבתי הרבה כי לרוב היה שיפור ניכר מבעבר גם מבחינת הופעת במה וגם מבחינת שירה וריקוד. מה שכן, עדיין היו כמה שירים שהם עדיין התבלבלו ואני לא יודעת אם זה בגלל חוסר בחזרות, בלבול או התרגשות או שמא שילוב של שלושתם.
אם שמתם לב, צ'רלי זולטן קיבל פחות סולואים מבהופעות עברו. חבל שדווקא עכשיו, כשהוא צבר בטחון ויודע לעמוד יפה על הבמה, הוא מקבל פחות סולואים, כי מבחינתי, יש לו קול מדויק.
אייזיק יוסף - נראה לי שפשוט לא היה הלילה שלו. התרגש או משהו אחר.
אליהו אלחברדוב - נראה לי שהוא מתרגש מאד ולכן שוכח לשיר בקצב. בסה"כ יש לו קול מתוק מאד ובטוחני שעוד נשמע מלודיות ממנו.
ג'ק הידארי - כוכב ההופעה ללא ספק. קול מתוק עם עוצמה, יש לו הופעה טובה והוא גם מחייך, מה שתמיד כיף לראות בהופעה. כולי תקוה שירחמיאל הקליט אותו באלבום החדש.
קובי קנופלר - כבר לפני שנה וחצי אמרתי שכדאי לרשום את השם הזה, שמחה שצדקתי. הקול התעצם והוא היה נשמע בשיאו היום. חבל שאת הסולו הטוב ביותר, בשיר WHEN, לא הקלטתי.
שמעון אלחברדוב - יש לו קול מיוחד מאד. עוצמה עם צבע קול מעניין. ברור לכל שיש לו נוכחות על הבמה ויש לו בטחון. הוא בהחלט זכה בכמות סולואים גדולה בצדק.
הסאונד היום היה נהדר. אפילו טוב מאד הייתי אומרת. אמנם היו כמה תקלות עם המיקרופונים, אך בגדול, התזמורת היתה טובה ויחד עם הניסיון הצבור של המקהלה, היתה הופעה מהנה מאד.
לאלו מכם הצופים בסרטונים של ההופעה, אני מציעה להקשיב עם אוזניות, איכות השמע פשוט רמה מעל. ובגדול, הם נשמעו כל כך טוב בהופעה וקצת קשה להעביר את החוויה הזאת להקלטות של טלפון.