בית פורומים בחדרי חרדים

הטעות הבסיסית של יריב לוין וקואליציית הימין. והאם יש דרך תיקון?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/3/2023 00:29 לינק ישיר 
הטעות הבסיסית של יריב לוין וקואליציית הימין. והאם יש דרך תיקון?

ראשית נקדים 2 הנחות יסוד.
1) התמיכה ב"רפורמה" של לוין הולכת ומתמעטת, זה ניכר בכל הסקרים כולל של הסוקרים הימנים כמו פילבר.
2) לאור הבלאגן והטירלול שקורה, חוץ מהחוק המרוכך לשינוי מינוי השופטים, ה"רפורמה" מתה, כך במילים האלה הגדירה ח"כ גוטליב היום בבוקר.

אז איך הצליחו לקחת ניצחון מדהים עם 64 מנדטים, כמיהה עצומה של העם לריסון בג"ץ, ולהביא אותנו לתוצאות כה עגומות כשהטירלול והכאוס בכל פינה.

הטעות הבסיסית, היה הנאום הראשון של יריב לוין, שהציג איזה 5 חוקים של מהפיכה כללית גורפת, ועוד רק כ"שלב ראשון" ובעצם הזמין את כל הבלגן. כאילו ממש התחנן, לאסתר חיות, אהרן ברק, וחבורתם לצאת נגד בכל הכוח.
טיפשות ממעלה ראשונה.
כשצפיתי בזה, מיד אמרתי האיש הזה הזוי. מכניס אותנו לטירלול.
הרי יש לחונטה המשפטית כוח עצום ביד, למה אתה יוצא איתם לקרב ראש בראש?
מה תעשה כשהם יפסלו לך את כל ה"רפורמה" בתמיכת הגייסות שלהם באליטה, באקדמיה, בצבא, ברחוב, ובתקשורת?

היו צריכים ללכת בגישה אחרת לגמרי, לחוקק חוקים נגד מחבלים ורק עליהם לעשות פסקת התגברות פרטנית. ואם בג"ץ היה מבטל בכל זאת, אז לעשות על זה התגברות במשאל עם.
זה היה מקבל את תמיכת העם. תמיכה גורפת.
העם רוצה את החלשת כוח בג"ץ בנושאים ביטחוניים.
אבל מאידך רוצה שבג"ץ יאזן את הממשלה בנושאי שחיתות, ודמוקרטיה, וחרויות הפרט.
בפרט שהרבה מהחלטות הממשלה נובעות בגלל אילוצים פוליטיים ולא בגלל מה שנכון.

ולגבי מינוי שופטים, הייתי קודם מנסה לדבר עם חיות ולהגיע לפשרה, כמו שעשתה שקד עם נאור, ואם זה לא היה מצליח, והיה עובר שנה או יותר בלי מינויים, הייתי מתקן בקטנה את החוק שרק במקרה כזה שאין ברירה, אז הממשלה תמנה אחד והשופטים ימנו אחד. שיכהנו עד שהממשלה והשופטים יצליחו להסכים ביניהם.

ובתמצית, כמו שאמרו חז"ל: "תפסת מרובה, לא תפסת. תפסת מועט, תפסת"
כאשר במקרה הזה, לא בטוח שהמרובה הוא דבר נכון בכלל.

אז מה הפיתרון?
להכריז שלא תבוצע שום רפורמה גורפת ללא הסכמה רחבה.
יבוצעו תיקונים הכרחיים והתגברות על בג"ץ בנושאים ביטחוניים שיעברו במשאל עם.
ותשקוט הארץ ארבעים שנה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2023 16:10 לינק ישיר 

ההצעה שלך לא פותרת כלום. גם בלי להעלות את כל הרפורמה המילואימניקים היו יוצאים למחאה בדיוק אתה מידה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2023 16:09 לינק ישיר 

חריף ומקשה
הם זרקו הרבה סיסמאות ושקרים כדי שיהיה למצביעים שלהם מבחר סיבות לתמוך ברפורמה, שכל אחד יבחר מה הכי מפחיד אותו ויאמין שאת זה הם הולכים לפתור. הם עצמם לא האמינו לזה, המטרות שלהם היו אחרות.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2023 23:00 לינק ישיר 

יריב לוין - הראשון שקרא וקרע לחלוטין את מסכת השקר, הצביעות והרשעות התהומית של מערכת המשפט בפרט ושל השמאל הישראלי בכלל. לא יודע מה יעלה בגורל הרפורמה, אך מה שהיה, להערכתי, הוא לא מה שיהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2023 02:44 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
לא התכוונתי שתשמע אותו במבטא בריטי אלא את שלושת המילים שכתבתי לך:)

בכל מקרה לא הבנתי את הטיעון שלך , מי שלא מבין בתחום מסוים אז אי אפשר לסמוך עליו גם בתחומי מומחיותו?
האם תגיד את זה לדוגמה על כל הכלכלנים/פסיכולוגים/סנדלרים/אינסטלטורים/מורי יוגה שמדברים על הרפורמה המשפטית בלי שיש להם מושג ירוק בקושי במשפטים/מדעי המדינה?

בנוסף, מה עם בן שפירו?
וול סטריס ג'ורנל?

בכל מקרה -אני גם שמרן עם נטיות ליברטריאניות, איך אני בשבילך?:)

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/03/2023 00:28:34

חונגרי לא מבין בדיהות אני הכוונה היא שאדם חכם הוא לא. עכשיו אני צריך לסמוך על הידע שלו במשפט הישראלי. אם היה לי ברור שהוא אינו מתבטא בדברים שאינו מבין בהם,היתי נוטה לסמוך על תוארו, אבל מכיון שאני יודע שהוא מתבטא בדברים שאין לו מושג בהם, הורע חזקתו. גם אני שמרן. לא אמרתי שהוא שמרן שמחזיק בדעות ליברטריאניות, זה אני ואתה, אלא שהוא מחזיק בעמדה לברטריאנית שמרנית. שזו עמדה שונה ממה שאנחנו מדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2023 00:28 לינק ישיר 
מצדרביעי

לא התכוונתי שתשמע אותו במבטא בריטי אלא את שלושת המילים שכתבתי לך:)

בכל מקרה לא הבנתי את הטיעון שלך , מי שלא מבין בתחום מסוים אז אי אפשר לסמוך עליו גם בתחומי מומחיותו?
האם תגיד את זה לדוגמה על כל הכלכלנים/פסיכולוגים/סנדלרים/אינסטלטורים/מורי יוגה שמדברים על הרפורמה המשפטית בלי שיש להם מושג ירוק בקושי במשפטים/מדעי המדינה?

בנוסף, מה עם בן שפירו?

וול סטריס ג'ורנל?

בכל מקרה -אני גם שמרן עם נטיות ליברטריאניות, איך אני בשבילך?:)

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 29/03/2023 00:28:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 22:56 לינק ישיר 
קלעפער

מצדרביעי כתב:
דהיינו, שזו רפורמה נוראה מנקודת מבט ליברטריאנית. שרק ימין דתי משיחי מסוגל להזות אותה. באמריקה היו זורקים אתכם מכל המדרגות.

?Are you sure
(תשמע את זה במבטא בריטי חזק:))

קשה לשמוע במבטא בריטי כבד אדם אמריקאי. אבל אני מתנצל, יש אכן אידיוט משפטי בארה"ב שקורא לעצמו ליברטריאן...

היה לי נוח יותר לקבל מאדם שמתבטא רק במה שהוא מבין, ומכיון שהוא ידוע לאדם שמתבטא בדברים שהוא לא מבין בהם, אז קשה להאמין לו בדברים שהוא אמור להאמין בהם.
אילו הוא היה צודק, היינו גומרים את הקורונה ב500 הרוגים...(דברי החכם...)

ואף לשיטתך, מדובר בשמרן ליברטריאני, שזה משהו שונה מליברטריאן. 

תוקן על ידי קלעפער ב- 28/03/2023 22:58:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 22:41 לינק ישיר 

איך אתה חי בישראל? אין חוק חופש ביטוי או שיוויון בישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 20:58 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
אתה רוצה לחיות במדינה שאין בה חופש ביטוי ושיויון? כליברל?

ברור שלא.
איפה ראית שכתבתי אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 14:47 לינק ישיר 

אתה רוצה לחיות במדינה שאין בה חופש ביטוי ושיויון? כליברל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 12:38 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
ושיוויון וחוק חופש הביטוי? 

מה לא הבנת?
משאירים את המצב הקיים.
לא עושים שום רפורמה גורפת.
רק התגברויות נקודתיות על חוקי\זכויות יסוד (כמו שעשו בזמנו חוק החזיר) בנושאים ביטחוניים ולאומיים, ואם בג"ץ יפסול בכל זאת, אז להתגבר נקודתית באמצעות משאל עם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 11:31 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:

המהפכה התחילה לא טוב והמשיכה גרוע ! ללא שום הסברה לציבור 
וכל הלשעברים הלא יוצלחים חגגו והתסיסו את העם 

עכשיו לצערנו זה מאוחר מידי 
לדעתי צריך לנסות להשיג מה שאפשר בהידברות 

אבל לחשוב טוב טוב איך הגענו למצב הזה ולהתחיל לפרק את מוקדי הכוח של השמאל 
מהפכה בשוק התקשורת! הגיע הזמן שהמדינה תפתח את כל הרגולציה 
ערוץ 14 מצליח יפה אבל לא באמת מתחרה ראוי כי הוא מאוד מוגבל וגם לא משדר בשבת 
אבל אם נפסיק להעביר מליונים לערוצי התעמולה ונחזק תקשורת שפויה הציבור לאט לאט יזוז 

איפה כל הדיבורים על וועדת חקירה למימד החמישי? לרות דוד? בקרה על מליונים שזורמים מחו"ל? 
השמאל הקים וועדת חקירה לצוללות למרות שהמשטרה קבעה שאין שופ דבר פלילי אבל הימין רק מדבר ומדבר ובפועל לא עושה כלום!! 

זה לא רק עניין של הסברה.
אתה מבין שבחוק שעבר בקריאה טרומית, היה אפשרות לקואליציה להדיח שופטים מתי שבא להם?
זה נראה לך שפוי?
הביאו אותנו למצב שפורום קהלת הסתייג מהרפורמה. שאקדמאים בכירים מהימים הביעו חרדה מהרפורמה.
ואז התחילו לשים מרככי כביסה. וכל אחד רצה מרכך אחר. זה רצה סנו מקסימה וזה רצה את בדין. בסוף שמו את כל הסוגים.. וכך יצא העגל הזה..
חבורת ליצנים.
ככה מנהלים נושא כזה רציני ורגיש?

וכאמור, עיקר הבעיה היא, שאמנם הציבור תומך בריסון בג"ץ בנושאים ביטחוניים ולאומיים. אבל עדיין רוצה שבג"ץ ישגיח היטב על הממשלה בנושאי שחיתות, מינהל תקין, ודמוקרטיה (למשל בחירות הוגנות. ולא המוקרטיה ה"מהותית" של השמאל)
ולכן היו צריכים ללכת בגישה אחת לגמרי.
התגברות נקודתית ומשאלי עם רק בנושאים ביטחוניים ולאומים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 11:22 לינק ישיר 

אגב, יש עוד משהו שיש לו חשיבות ולדעתי היה אפשר להעביר בלי שיתעוררו מהומות.
ש׳ חברי כנסת יוכלו לבקש דיון או דיון חוזר בהרכב מלא של בג"ץ. וכן לדרוש אישור צו ביניים בהרכב מלא בתוך ׳ ימים
כי הרבה תוצאות של פס"ד תלויים בהרכב של השופטים.
וברגע שזה יהיה בהרכב מלא, אז פס"ד יהיו יותר שפויים, ובפרט בעוד כשנתיים שכמה שופטים הזויים הולכים לפרוש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 11:18 לינק ישיר 

המהפכה התחילה לא טוב והמשיכה גרוע ! ללא שום הסברה לציבור 
וכל הלשעברים הלא יוצלחים חגגו והתסיסו את העם 

עכשיו לצערנו זה מאוחר מידי 
לדעתי צריך לנסות להשיג מה שאפשר בהידברות 

אבל לחשוב טוב טוב איך הגענו למצב הזה ולהתחיל לפרק את מוקדי הכוח של השמאל 
מהפכה בשוק התקשורת! הגיע הזמן שהמדינה תפתח את כל הרגולציה 
ערוץ 14 מצליח יפה אבל לא באמת מתחרה ראוי כי הוא מאוד מוגבל וגם לא משדר בשבת 
אבל אם נפסיק להעביר מליונים לערוצי התעמולה ונחזק תקשורת שפויה הציבור לאט לאט יזוז 

איפה כל הדיבורים על וועדת חקירה למימד החמישי? לרות דוד? בקרה על מליונים שזורמים מחו"ל? 
השמאל הקים וועדת חקירה לצוללות למרות שהמשטרה קבעה שאין שופ דבר פלילי אבל הימין רק מדבר ומדבר ובפועל לא עושה כלום!! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 11:16 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:

הייתי מנתח זאת כך. יש מפגינים אנרכיסטים שחוסמים כבישים ועושים בלגן. מכאן יש תמונות לא טובות בכלי התקשורת ונוצר אווירה של בלגן שמלבה את הכל. מה שצריך למנוע את הבלגן זו משטרה חזקה כמו אתמול ובעצם מדובר בלהחליף כמה מפקדים במשטרה .לא לתת אוירה של בלגן וכל האוויר ייצא להם מהגלגל. טעות טקטית נוספת של חכמה לאחר מעשה .אם היו מחכים עם פיטורי גלנט עוד שעתיים לשעה 23 כבר היה מאוחר לאנשים לצאת ולבלגן. כשיש בלגן זה מתיר את כל שאר השטויות והחרמות והשביתות שהשמאל עושה שלא היה מעז בימים כתיקונם. זו דעתי.

הסיפור הוא לא ההפגנות כשלעצמן.
ההפגנות הן רק עבור החונטה המשפטית להוציא צווי ביניים שמקפיאים לך כל דבר שתרצה לשנות. ומשאירים את במצב בשליטת השמאל.
לא תוכל לפטר יועמשים או בכירים בצבא ובמשטרה.
ולא תוכל לפעול נגד סרבנות או שביתות פוליטיות.
זה הסיפור.
ורק טיפשים שלא חשבו צעד אחד קטן קדימה הביאונו עד הלום.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2023 10:43 לינק ישיר 

הייתי מנתח זאת כך. יש מפגינים אנרכיסטים שחוסמים כבישים ועושים בלגן. מכאן יש תמונות לא טובות בכלי התקשורת ונוצר אווירה של בלגן שמלבה את הכל. מה שצריך למנוע את הבלגן זו משטרה חזקה כמו אתמול ובעצם מדובר בלהחליף כמה מפקדים במשטרה .לא לתת אוירה של בלגן וכל האוויר ייצא להם מהגלגל. טעות טקטית נוספת של חכמה לאחר מעשה .אם היו מחכים עם פיטורי גלנט עוד שעתיים לשעה 23 כבר היה מאוחר לאנשים לצאת ולבלגן. כשיש בלגן זה מתיר את כל שאר השטויות והחרמות והשביתות שהשמאל עושה שלא היה מעז בימים כתיקונם. זו דעתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הטעות הבסיסית של יריב לוין וקואליציית הימין. והאם יש דרך תיקון?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext