לא הולכים עם תיק כי אין צורך בתיק לרוב, ועדיין יש אברכים וחרדים רבים שהולכים עם תיק ועם משקפי שמש, ועם קרוקס, ועם כובע לחורף, כל אחד כפי מה שהוא בוחר.
הציבור החרדי הוא יותר צנוע, לא קונים סתם, יש לו יותר מכובדות, ויותר קודים, אז תוכל לראות יותר שינויים אצל חרדים. זה מתבטא בהרבה דברים, בלבוש, ובהתנהגות... אנחנו שואפים להשתייך לישיבה, החברה היא תורנית במידה רבה, בישיבה מתעצבת ההליכות, מי שעובד אז אצלו זה שונה יותר, מטבע הדברים, וזה בסדר
אני זוכר שהייתי רואה באופן קבוע את הגאון הרב יצחק אזרחי שליט"א מראשי ישיבת מיר,
חובש משקפי שמש,
איש לא חשב שהוא מפחית משהו מכבודו הרב ומההערכה הרבה שהייתה אליו.
נשלח ב-18/4/2023 19:44
פלדלפי כתב:
ולמה חרדים לא הולכים עם תיק ? מדוע צריך להיגרר לכל מקום עם שקית מרופטת של גל פז או פוזמק ? לא יותר פשוט תיק צד קטן?
אלא שהחרדים מנסים לברוח מכל צד של מודרניה אז לגבי לבוש זה קצת יותר קשה כי בכל פעם נכנס שינוי קטן עד שנהפך לנורמה אבל משהו חדש זה יותר קל לעצור
המשגיח בישיבה לא יכול לריב עם בחור על פס קטן במכנס אבל כן יכול להעיר על משקפי שמש...
אני זוכר בצעירותי שחליפת דאבל הייתה הסטנדרט והגיעו החליפות סינגל והיו למודרנים בלבד ולאט לאט זה נהיה סטנדרט ורק האברכונים הצולים עוד הלכו עם דאבל עד שהיום היצרות התהפכו והסטנדרט זה סינגל והאופנתיים קונים דאבל
ביום שהעובדים לפרנסתם יתחילו ללכת עם שקיות ברחוב אזי האברכים יתהלכו ברחובות עם תיקים. התיק אינו פריט מודרני, ההפך הנכון, השקית היא סמל החדשנות. תיקים היו מאז ומעולם ,הסיבה שהולכים עם שקית ולא עם תיק היא: כי העובדים לפרנסתם הולכים עם תיק. ויש אומרים: שהתיקים פשוט אינם מצויים בבתים של האברכים...ועל אותם בחורים ואברכים שמתהלכים ברחוב עם שקיות עליהם הפסוק אומר: עושים חסד בכול עת בכך שהם מפרסמים את בתי העסק.
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 18/04/2023 20:04:13
נשלח ב-18/4/2023 17:51
יו_טיוב כתב:
רציף כתב:
יו_טיוב כתב:
נפל כתב:
חרדי לא צריך משקפי שמש, "חרדי" עם משקפי שמש ברחוב מצהיר שהוא לא חרדי
מה שאני שואל זה למה ? מה הבעיה בחפץ שעוזר לך להתמודד טוב עם שמש חזקה ?
מעולם לא חשתי ששמש חזקה מפריע לי
התשובות פה בפורום הן סחור סחור .
עדיין מישהו לא ניפק לי תשובה למה זה אסור או נחשב לקלקול ללכת עם משקפי שמש
למה לחרדים אסור להשתמש במשקפי שמש ? חוץ מהמודרנים והחרדים העובדים , אתה לעולם לא תראה אברך ליטאי או צ'אלמר עם משקפי שמש .
מה הסיבה לזה ?
מותר. מותר גם ללכת בסנדלים ללא גרביים וגופיה אדומה מחוספסת כחול, מותר גם לגדל שער ארוך 70 ס"מ אם אין מקיפים את פאות הראש. מותר גם להסתובב עם כלב בימות החול ערב ובוקר וצהרים.
מותר. מותר גם ללכת בסנדלים ללא גרביים וגופיה אדומה מחוספסת כחול, מותר גם לגדל שער ארוך 70 ס"מ אם אין מקיפים את פאות הראש. מותר גם להסתובב עם כלב בימות החול ערב ובוקר וצהרים.
נשלח ב-18/4/2023 11:38
קוד הלבוש הישיבתי והחסידי הוא:
כל מה שנראה 'ספורטיבי' לא ימצא את מקומו.
לכן לובשים חליפות, גם בימי קיץ לוהטים - כמו להבדיל ראשי ממשלה ונשיאי מדינות, שחונקים עצמם בחליפות ועניבות שחורות. שזה 'כבודם'. לכן לובשים כובע. לכן לא הולכים עם סנדלים בקיץ, ועם הכפות רגליים הפצועות. לכן לא נושאים תיקי גב שונים. לכן גם הנשים לא נושאות תיקי תינוקות וכדומה, שלא להיראות סוג פריקי או חוצניקי. לכן לא משחקים משחקי חצר. כדור וכדומה. לכן לא חובשים משקפי שמש. קסקטים וכדומה.
יש דברים, שהשתנו עם הזמן, כמו למשל פלאפונים, שבתקופה הראשונה זה היה סמל של נגידים ואח"כ של מלצרים, ורק בסוף של אברכים. וכמו אצל חוגים מסויימים, נהיגת רכב.
דברים הללו בוודאי ישתנו עם הזמן. אבל השינוי צריך בד"כ להגיע מלמעלה לא מכל מיני נספחים לחרדים, או פורשי החרדים למחצה.
נשלח ב-18/4/2023 09:47
יו_טיוב כתב:
רציף כתב:
יו_טיוב כתב:
נפל כתב:
עניתי כבר, חרדי אמיתי לא צריך את זה כי הוא לא מוציא מבט מחוץ לד' אמות שלו, חרדי אמיתי מסתכל ברחוב רק למטה. משקפי שמש אתה צריך רק אם מה שקורה ברחוב מעניין אותך
נשלח ב-18/4/2023 08:32
התשובה לדעתי יותר פשוטה. משקפיים זה דבר לא זול, וגם אלו שכן מציעים בזול, כל "שדרוג" הכי קטן מקפיץ את המחיר לפי 2 ו-3, וציפוי שמש (מתחלף) על אופטיות זה די יקר, אז מנסים לחסוך ולהסתדר עם מה שיש. להחזיק 2 זוגות זה כבר מותרות..
ולמה חרדים לא הולכים עם תיק ? מדוע צריך להיגרר לכל מקום עם שקית מרופטת של גל פז או פוזמק ? לא יותר פשוט תיק צד קטן?
אלא שהחרדים מנסים לברוח מכל צד של מודרניה אז לגבי לבוש זה קצת יותר קשה כי בכל פעם נכנס שינוי קטן עד שנהפך לנורמה אבל משהו חדש זה יותר קל לעצור
המשגיח בישיבה לא יכול לריב עם בחור על פס קטן במכנס אבל כן יכול להעיר על משקפי שמש...
אני זוכר בצעירותי שחליפת דאבל הייתה הסטנדרט והגיעו החליפות סינגל והיו למודרנים בלבד ולאט לאט זה נהיה סטנדרט ורק האברכונים הצולים עוד הלכו עם דאבל עד שהיום היצרות התהפכו והסטנדרט זה סינגל והאופנתיים קונים דאבל
נשלח ב-18/4/2023 03:07
רציף כתב:
יו_טיוב כתב:
נפל כתב:
זה פשוט א' ב' של להיות חרדי
בחור\אברך חרדי לא מסתכל ברחוב חוץ לד' אמות, מסתכלים רק למטה. אין צורך במשקפי שמש.
הרבה נהגים חרדיים אכן משתמשים עם משקפי שמש בשעת נהיגה
האדמו"ר מויזניץ משתמש עם משקפי שמש נגד צלמים
רב עובדיה התמודד עם מיחוש בעיניים והמשקפי שמש עזרו לו.
נשלח ב-18/4/2023 01:51
רק משקפיים כהים? מי עוד זוכר את ה"קוטשמה" (כובע פרווה שחור) שיהודים חשובים בירושלים היו חובשים בימי חול, והיום 'זה לא מתאים'?