בית פורומים בחדרי חרדים

בכירים בקואליציה לחרדים: העברת חוק הגיוס תידחה בכמה חודשים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/4/2023 13:42 לינק ישיר 
בכירים בקואליציה לחרדים: העברת חוק הגיוס תידחה בכמה חודשים

זאב קם:
בכירים בקואליציה החלו להעביר מסרים למפלגות החרדיות שבעת הזו לא ניתן יהיה להעביר את חוק הגיוס בשלוש קריאות ועל כן יהיה צורך לדחות אותו בכמה חודשים. דיווחנו ב- רשת ב @ReshetBet

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2023 21:58 לינק ישיר 

אחד מנציגי אגו"י לבלום ב'משפחה': לא נספיק להעביר את חוק הגיוס בקריאה 2 ו-3 עד לסיום המושב, והמשמעות היא שבכל תקופת הביניים של בין הכנסים, נאפשר למחאה לרכב על הגב שלנו. עדיף לחכות לכנס החורף ולהעביר הכל בבליץ.
*לעדכונים בווצאפ: bit.ly/3p4ySWf*
*זירה פוליטית*

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2023 22:06 לינק ישיר 

אתמול
נשיאת העליון חיות הורתה למדינה להגיב עד יום שלישי הקרוב (20.6) על פקיעת תוקפו של חוק הגיוס בסוף החודש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/6/2023 20:29 לינק ישיר 

kobi bornshtein | קובי בורנשטיין
פרסמתי ב'משפחה' את תמלילי השיחה בין נתניהו לראשי הסיעות החרדיות: 
השר פרוש: "עוד דחייה, ועוד דחייה, ועוד דחייה, אם לא נחוקק עכשיו לא נחוקק לעולם"
מזכיר הממשלה יוסי פוקס: "קיבלת 250 מיליון שקל בשביל הדחייה הזו" >>
פרוש: "הגענו בקיץ, אמרו אחרי הבחירות, אחרי זה אמרו בחורף, אחרי זה בתקציב, אחרי זה בקיץ, א"א לדחות את זה כבר"
דרעי: "מחפשים אותנו גם ככה, כל יום יש הפגנה על משהו אחר. אם נתחיל לחוקק עכשיו לא נסיים עד הפגרה ואז כל הפגרה נהיה על המנגל וכשנחזור אולי לא תהיה היתכנות להמשיך עם החוק"
השיחה המלאה, והמסקנות, היום ב'משפחה' 
כמו"כ בשיחה עם נתניהו דרש השר גולדקנופף את חקיקת פיסקת ההתגברות, ולבסוף סוכם על חקיקה של פיסקת התגברות שתתייחס באופן ספציפי לחוק הגיוס. השר פרוש דרש את חקיקת חוק יסוד: ערך לימוד התורה, אולם גם בש"ס וגם באגודת ישראל הצטרפו להתנגדותו של נתניהו

פרסמתי ב'משפחה': השר סמוטריץ' הודר מהישיבה עם נתניהו על נושא חוק הגיוס, בהחלטה משותפת של ראשי הסיעות החרדיות יחד עם נתניהו. סביבת נתניהו: "הוא תוקע אותנו בכוונה וכשלא מקשיבים לו הוא רץ להדליף לתקשורת. פשוט הבנו שיש נושאים שהם רגישים מכדי לתת לו להשתתף בהם"
וזה כבר בום:
אחד מראשי הסיעות החרדיות במתקפה על סמוטריץ': "חצי שנה סמוטריץ גורם לנו להרגיש כמו קבצנים. לדפוק לו על הדלת בשביל שברירי תקציבים בעוד שהוא וסטרוק התיישבו על מכסה גביע השמנת. זה אולי נשמע קשה וחריף אבל הגיע הזמן לומר את זה: סמוטריץ' גזען, שונא חרדים"
על נקודה אחת חזרו כמה וכמה גורמים שמעורים במגעים לחקיקת חוק הגיוס: פרוש, מקלב ואפילו גולדקנופף נלחמו ונלחמים לחקיקה מיטיבה ומקיפה כפי שסוכם טרם הקמת הממשלה, בעוד גפני ודרעי "פשוט זורמים עם כל דרישה של נתניהו כאילו הם נציגי הליכוד ולא ראשי סיעות חרדיות" כלשון אחד מהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/6/2023 22:39 לינק ישיר 

יאיר שרקי: פרסום ראשון - תוקף חוק הגיוס יפוג סופית בעוד שבועיים. כלומר: הפטור מגיוס לחרדים יהיה ללא בסיס חוקי.

ועכשיו הסבר: מאז ביטול החוק ב2017 בג״ץ האריך אותו 15 פעמים (!).
אלא שהחוק המקורי, שחוקק אי שם ב2014 נכתב מלכתחילה עד יוני 2023. עד אז כבר חשבו שממילא יחוקק הסדר אחר.
ולכן החל מ1.7, מבחינה משפטית, אין חוק שניתן להאריך

התנועה לאיכות השלטון מתכוונת לעתור לבג״ץ בדרישה להחיל חובת גיוס לכולם כבר בעוד שבועיים. בישיבה שנערכה היום אצל רה״מ ניסו לקדם פתרון משפטי לפיו שר הביטחון ישתמש בסמכותו להעניק פטור למשך חצי שנה. (סמכות שבג״ץ קבע בעבר שלא יכולה להיות פתרון קבע. בעקבות אותה פסיקה חוקק חוק טל).

עד מחר היועמ״שית אמורה למסור את עמדתה בעניין.
ברור לכולם שלא יגויסו חרדים בכח בעוד שבועיים, אבל זו בעיה משפטית לא קטנה שמטרידה את בכירי הקואליציה ומערכת הביטחון

ואם זה לא מספיק מסובך: בקואליציה רוצים לדחות את חוק הגיוס למושב החורף כי עדיין אין הסכמות עם החרדים, וגם לא בינם לבין עצמם.
וכאן מוקש נוסף מול האוצר: גלנט דורש שבמקביל לחקיקת חוק הגיוס, יועבר גם חוק ״יוקרת השירות״ עם הטבות למשרתים בשווי כ8 מיליארד שח מעבר למסגרת התקציב.
והנה המכתב של התנועה לאיכות השלטון שדורשת גיוס חרדים כבר בעוד שבועיים  היערכות_צהל_לגיוס_תלמידי_הישיבות_החרדים.pdf 
https://t.me/yairsherkinews/1523

יאיר שרקי: כעת בלשכת נתניהו: דיון עם ראשי המפלגות החרדיות על חוק הגיוס. נתניהו מבקש לדחות למושב החורף. דרעי וגפני לא מתנגדים, אבל גורמים באגודת ישראל דורשים קריאה ראשונה כבר במושב הקיץ.
זו אגב תהיה הדחייה השלישית:
בהתחלה האדמו״רים דרשו שיכלל בחבילת החוקים שעברה עוד לפני השבעת הממשלה - נתניהו ביקש דחייה עד התקציב.
ערב התקציב - נתניהו ביקש עוד דחייה עד סוף מושב הקיץ.
עכשיו הוא מבקש דחיה לחורף. 

גפני: בניגוד לדיווחים, עמדתנו היא כי ההליכים לחקיקת חוק הגיוס יחלו מיד. וזאת עמדת הנציגות החרדית כולה. 

יאיר שרקי: בקיצור, אחרי הפגישה עם נתניהו ראשי המפלגות החרדיות מתיישרים לימין. דורשים יחד חקיקה של חוק הגיוס עוד במושב הקיץ. מדויק יותר: קריאה ראשונה. רק שעדיין לא פורסם תזכיר חוק 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 13:18 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
אני חושב שבעדיפות ראשונה עכשיו זה למסמס את המחאות וההפגנות של השמאל. רצוי לא לשפוך שמן למדורה ולדעתי עוד כמה שבועות הם יתעייפו והמחאות יתחילו לרדת מעצמן. כבר יש דיווחים על עייפות ונמאס וצריך לתת לזמן לעשות את שלו .אחרי זה יהיה הרבה יותר קל להעביר את מה שצריך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 01/05/2023 01:40:02

כשיש מימון בלתי מוגבל אין עייפות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2023 12:21 לינק ישיר 

נראה שהח"כים החרדיים ויתרו על התניית העברת התקציב בחוק הגיוס,
והם מתכננים להתנות את זה את זה ב"חוק המתנות" שביבי מאוד מעוניין בו לצרכיו האישיים.

זאב קם דיוח ברשת ב' שביבי רצה לחדש את הדיונים בכנסת על חוק המתנות, והמפלגות החרדיות התנגדו לכך בתוקף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2023 11:54 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

אפשר להניח שהשלושה אדמו"רים הם:

א. אדמו"ר מגור
ב. אדמו"ר מויז'ניץ
ג.?

השלישי זה קל.
סלונים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2023 11:53 לינק ישיר 

עמית סגל:
ביום חמישי: החלטת מועצת גדולי התורה לגבי חוק הגיוס.

הממשלה תבקש דחייה של חמישה חודשים בחוק הגיוס, כך שהחקיקה תושלם עד סוף דצמבר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2023 01:40 לינק ישיר 

אני חושב שבעדיפות ראשונה עכשיו זה למסמס את המחאות וההפגנות של השמאל. רצוי לא לשפוך שמן למדורה ולדעתי עוד כמה שבועות הם יתעייפו והמחאות יתחילו לרדת מעצמן. כבר יש דיווחים על עייפות ונמאס וצריך לתת לזמן לעשות את שלו .אחרי זה יהיה הרבה יותר קל להעביר את מה שצריך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ברכת_החמה ב- 01/05/2023 01:40:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2023 01:30 לינק ישיר 

אפשר להניח שהשלושה אדמו"רים הם:

א. אדמו"ר מגור
ב. אדמו"ר מויז'ניץ
ג.?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2023 01:13 לינק ישיר 

ישי כהן: מספר אדמו״רים מתעקשים חד משמעית שלא להתפשר ״גם במחיר של פרישה״. מה שאומר שנתניהו נמצא באירוע מורכב וכעת יפעיל את הלחצים בעיקר על ׳אגודת ישראל׳

יעקב ריבלין: מזכיר מועצגה"ת של אגודת ישראל יצא לסבב אצל האדמו"רים באשר לבקשת נתניהו לדחות את חוק הגיוס. התשובות שקיבל בנתיים ידאיגו מאוד גם את הח"כים החרדים

קובי בורנשטיין: למרות הניסיונות לפחות שלושה אדמו"רים מסרבים לפי שעה לדחיית חוק הגיוס לאחרי התקציב, שניים מהם אף תומכים במפורש בפרישה מהממשלה אם חוק הגיוס לא יעבור עד לאישור התקציב

קובי בורנשטיין ('משפחה') בחצות בסקופים: באגו"י מבינים שהתקציב הוא המקל האחרון שנותר בידיהם. מקורבי האדמו"רים אומרים הערב שעל רקע הדיווחים היום, הם הקשיחו עוד יותר את עמדותיהם בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 23:06 לינק ישיר 

רציף כתב:

תמניא_אפי כתב:

כמה טיפשים שהחרדים לא מצטרפים פעם ולתמיד לשמאל.

רק מרור מאכילים אותנו הימין.
אולי זה לא בכוונה, אבל החרדים הקרבן תמיד.

נתניהו הכי מוכשר בשטח

אין ספק

אבל המפלגות החרדיות הן שדולה למען העולם החרדי, אפשרות לקיים את אורח חייו, ולחנך את ילדיו באורח החיים החרדי.

אלו שיכולים להביא את הסחורה, אליהם אנחנו אמורים להצטרף.

שום שיקול אחר לא אמור להיות מעורב בנידון.

נתניהו לצערנו הרב לא רק שאינו יכול לספק את הסחורה, אלא בעקיפין גם גורם המון נזק לכל הנ"ל.

השמאל יכול וגם מוכן לספק את הסחורה הנ"ל.

למה נהיינו ביביסטים וימנים???

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 23:01 לינק ישיר 

תמניא_אפי כתב:

נתניהו הכי מוכשר בשטח

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 20:24 לינק ישיר 

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 20:17 לינק ישיר 

בקרב כמה מחברי המועצת הבכירים התנגדות לדחיית חוק הגיוס, חלקם אף העבירו מסרבים תקיפים כי יש להתעקש על קיום ההתחייבות בהעברת החוק מיידית עד כדי פרישה מהקואליציה.
בשעות הקרובות יסתיים סבב ההתייעצות אותה עורך מזכיר המועצת יעקב ולצר, ובסיומו יוכרע האם תינתן ההסכמה לדחות את העברת חוק הגיוס למועד לא ידוע.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > בכירים בקואליציה לחרדים: העברת חוק הגיוס תידחה בכמה חודשים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext