בית פורומים בחדרי חרדים

מצד אחד שרת ההסברה דיסטל ''ימנית ותומכת בחרדים''. מצד שני ממנה סמולנית לסבית למנכל''ית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/4/2023 12:18 לינק ישיר 
מצד אחד שרת ההסברה דיסטל ''ימנית ותומכת בחרדים''. מצד שני ממנה סמולנית לסבית למנכל''ית

מבולבלים?! אין צורך! זוהי פניה של מכשלת ימין חרדים חרדלים... ‏הממשלה צפויה לאשר היום את מינויה של ד"ר גלי סמבירא לתפקיד מנכ"לית משרד ההסברה. סמבירא המגדירה עצמה כפמיניסטית ולסבית, תומכת במדינה פלסטינית ויצאה נגד מונופול החרדים על יהדות: "שיקום מנהיג דתי או חרדי שייקח אחריות על המקומות שבהן קהילות אחרות נפגעות" שרת ההסברה גלית דיסטל אטבריאן תביא לאישור הממשלה את מינויה של ד"ר גלי סמבירא כמנכ"לית משרד ההסברה. סמבירא, ד"ר למגדר, פעילה חברתית פמיניסטית, מסורתית ולסבית, היא יועצת אסטרטגית לתהליכים חברתיים וקהילתיים. היא הובילה וניהלה לאורך השנים שלל מיזמים ממשלתיים וחוץ ממשלתיים בתחומי חברה וחינוך והמגזר השלישי. בנוסף, היא הייתה ממייסדות מכון שחרית לקידום תפיסת הטוב המשותף וכיום משמשת כמנכ"לית עמותת יצחק נבון. בשנת 2017 עוררה ד"ר סמבירא סערה בפוסט שפרסמה: "ממה אתם מפחדים? ממורה חיילת שתדליק נרות חנוכה עם הילדים בשדרה? מגננת שתלמד ילדי הגן את ברכת המזון?". ד"ר סמבירא בין היתר תומכת בפתרון שתי המדינות. בפוסט שפרסמה בחודש פברואר האחרון כתבה: "אנחנו בעד שתי מדינות (עוד יש אופציה כזאת?) כשיש עם מי לדבר וכנראה שזה לא מספיק על סדר היום שלנו. אולי במקום מזרח תיכון חדש, אנחנו צריכים שגם האיסלאם וגם היהדות יהיו כאן קצת יותר דומים למרוקו". באותו פוסט התייחסה גם לנושאים נוספים שנמצאים על סדר היום ובין היתר כתבה: "אנחנו לא רוצים ראש ממשלה חשוד בפלילים או שרים עם הרשעות, אבל גם לא רוצים שלטון של קבוצה אחת שיודעת מה טוב לכולם ורק היא הדמוקרטיה והיא הממלכתיות וכל דבר הוא אספסוף". היא גם התייחסה לסוגיית הקהילה הגאה בפוסט שכתבה: "אנחנו רוצים שהילדות והילדים יגדלו בחברה שיש בה יותר אפשרויות מאשר 1 או 0 ויוכלו לגדל כאן את הילדים שלהם בכל משפחה שיבחרו ועם יותר אפשרויות מאשר כן ולא, שחור ולבן, לחזור בתשובה, לחזור בשאלה, להיות מסורתיים, להתחתן, בלי הורה 1 והורה 2 וכן עם אמא ואמא או אבא ואבא, בלי בושה ובלי (יותר מדי) גאווה". במאמר שפרסה ב"מקור ראשון" בשנת 2021 התייחסה לחיכוך בין האוכלוסיה החרדית לאוכלוסיה החילונית וכתבה: "על כולנו להכיר בכך שהפלא שהוא מדינת ישראל שייך לכולם ושכולם בעלי הבית. אף אחד לא מבקש טובה, אף אחד לא כופה את תפיסת עולמו מתוך עליונות מוסרית או כלכלית וכל קהילה מאפשרת לקהילות אחרות ולמנהיגות שלהן להוביל תהליכים פנימיים. וכן, אני מצפה שבהמשך למסר הזה יקום מנהיג דתי או חרדי וייקח אחריות על המקומות שבהם יש ליהדות בישראל כוח שפוגע בקהילות אחרות - הגיור של יוצאי ברית המועצות, הזכויות של כולנו להתחתן באופן שווה ועוד". לסיום כתבה באותו מאמר כי "אם נאמץ גישה אחרת שרואה בחרדים שותפים שווים, שרואה את הנכסים התרבותיים והרוחניים שהם מביאים לחברה הישראלית, שרואה את המגוון החרדי, אולי יתחיל שינוי ותתחיל שותפות חברתית חדשה". https://news.walla.co.il/item/3575318

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2023 22:53 לינק ישיר 

גלית דיסטל אטבריאן
את תפקיד המנכלי"ת של משרד ההסברה הצעתי בהתחלה לחברה קרובה שלי, בחורה מוכשרת כמו שד. היא עברה את מבחן הנציבות הנוקשה שבמקרה שלה היה נוקשה שבעתיים כי הצהרתי מראש שמדובר בחברה טובה. אלא שבנציבות הדליפו את השם שלה עוד לפני שהיא הספיקה להתפטר ממקום עבודתה הקודם, היא קלטה את העולם שהיא נכנסת אליו, נבהלה, התחרטה בדקה ה- 90 ואני נשארתי בלי מנכלי"ת. האישה השנייה שהצעתי לה את תפקיד מנכלי"ת משרד ההסברה הייתה פרופ' לימור סממיאן דרש. לצערי לימור סירבה בנימוס, העדיפה להישאר באקדמיה. ואז פגשתי את ללי דרעי בכנסת והיא סיפרה לי בעיצומה של שיחת חולין על כך שהיא פוקדת בימים אלה את דוקטור גלי סמבירא לליכוד. גלי היא חברה משותפת שלי ושל ללי דרעי, שלושתנו נסענו לטיול קברי צדיקים במרוקו במסגרת ארגון שחרית. מילה על גלי: אי אפשר להכניס אותה לשום מגירה. היא מסורתית שומרת מצוות. היא מכנה את עצמה "פמניסטית שמרנית." היא חושבת שפתרון שתי המדינות היה יכול להיות סוף לסכסוך אבל גם חושבת שאין עם מי לדבר בצד השני. היא הקצינה הקרבית הראשונה בישראל (הנדסה קרבית). היא לא מגדירה את עצמה כשייכת לשמאל בשום צורה ואופן. היא יצאה פומבית נגד קמפיין "ההדתה," כי הזהות היהודית חשובה לה לאין קץ. היא לסבית. היא הקדישה את כל חייה למען הציבור המזרחי מסורתי מהפריפריה כלומר למצביעי הליכוד. והיא הצליחה בדיוק היכן שאנשים כמוני או כמו אבישי בן חיים נכשלו - היא היחידה שהצליחה לדבר על הדיכוי נגד הציבור הזה בלי לעורר את חמת השמאל. להיפך, הם מקשיבים לה. יש לה את היכולת הזאת. גלי הכניסה לשחרית אנשים כמו אמיר אבגי, דנה ורון, אילה חסון, יערה זרד, עידית סילמן, אמלי עמרוסי, אותי, ועוד ימנים רבים ונוספים והקרן החדשה הפסיקה לה את המימון. גלי היא אישה מורכבת. מאוד. על כל "ציטוט שמאלני" שלה תמצאו "ציטוט ימני." משימת חייה היא יצירת חיבורים בתוך החברה הישראלית, עם דגש ליצירת כבוד ושיוויון לציבור שמצביע ליכוד. היא מבריקה. טובת לב. מרתקת. חרוצה. מוכשרת. ציונית מאוד. יהודיה מאוד וגדושה עד קצות האוזניים באהבת ישראל. וכל מי שמכיר אותה מטורף עליה, שרשרת ארוכה מאוד של ימנים ושמאלנים שזכו לעבוד איתה יעידו בשמחה: גלי סמבירא היא אחת הנשים המרשימות והמוכשרות שהארץ הזאת הצמיחה. כשללי דרעי סיפרה לי על ההתפקדות של גלי לליכוד בשיחת החולין בכנסת, פתאום הבזיק בי הרעיון למנות אותה כמנכלי"ת למשרד. לא האמנתי שהיא תסכים, גם ללי לא האמינה, זה נראה טוב מכדי להיות אמיתי. בשיחה בה הצעתי לה את התפקיד, התשובה של גלי הייתה פשוטה - אני בפנים בתנאי אחד: הסברת עומק פנימית שתגרום לכולנו לבחון זה את זה "בעין טובה ובשכל ישר." עין טובה ושכל ישר. זה המוטו של גלי סמבירא. וזה מה שהכי חסר לנו כעת. בישיבת הממשלה האחרונה גלי אושרה בהצבעה פה אחד. זה לא הפתיע אותי, היא שימשה בזמן ממשלות נתניהו כיועצת בכירה במשרד הרווחה, משרד התמ"ת, משרד החקלאות, משרד מבקר המדינה, משרד הנציבות, וועדות פיקוח על נוער בסיכון ועוד ועוד. ותמיד התבלטה כאשת מקצוע מדהימה. על התרומה שלה כמרצה באוניברסיטה לסטודנטים ימנים קצרה היריעה מלהרחיב. מחר אפרסם מכתב מרגש במיוחד שהיא קיבלה רק בימים האחרונים מסטודנטית ימנית שמודה לה על התמיכה בהבעת את דעה בעד הרפורמה המשפטית נוכח "העיוורון הליברלי" באקדמיה (מונח של גלי.) בימים האחרונים אני מותקפת ע"י הימין על המינוי שלה. באבחה אחת הפכתי "לשמאלנית שחדרה לליכוד," ושנתיים של עמידה בחזית האש ירדו לטמיון. אני רגילה לזה מהשמאל אבל עכשיו כשזה בא בסטריאו, וואלה, כיף גדול. אני מבקשת מכם דבר אחד: תנו בי אמון. נדמה לי שזכיתי בזה ביושר. תבחנו את המנכלי"ת שלי בעין טובה ובשכל ישר. מבטיחה לכם דבר אחד: לא תתאכזבו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2023 18:39 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
איש_חשוב כתב:

חריף_ומקשה כתב:
שכחת שעליי אי אפשר לעבוד.
אני יודע בדיוק מה קורה במיינסטרים החרדי.
מה כותבים בעיתונות. במאמרים פנימיים. בשיחות ושיעורים. מה מדברים רבני הקהילות בבית הכנסת בין קבלת שבת למעריב..
רדפו. רודפים. וכנראה ימשיכו לרדוף חרדים שמתגייסים לצה"ל.

אתה לא יכול להסית להשמיץ ולהשחיר פני ציבור של למעלה ממליון נפשות כן ירבו, על סמך "עלי אי אפשר לעבוד, אני יודע אני שומע"
תביא דיבורים, תביא ציטוטים מדויקים, תביא שמות, תביא ראיות, ואז תמשיך במערכת ההסתה.
בינתים אנחנו יודעים מה שכולנו ראינו ושמענו בעינינו ובאזנינו, במאה שערים כמה מאות שלא מייצגים אותי ואת כל ציבור החרדים, רודפים חרדים שהתגייסו.

זה היופי בדמוקרטיה חופשית וליברלית.
יש חופש ביטוי שמאפשר לי לכתוב את דעתי ולהעיד על התרשמותי האישית מהפנים ומהשטח.

ביום שאתה ודומיך תשליטו פה דיקטטורה חרדית עריצה עם "ועדת רבנים" שמצנזרת את חופש הביטוי, אז תוכל לחגוג ישר את הקריסה הגדולה לתהום.
כי אמנם אף אחד לא יוכל לספר את האמת,
אבל כל המוצלחים והמוכשרים יברחו מפה למקום שפוי..

לא יודע באיזו מדינה אתה חי
אבל במדינת ישראל אף אחד אינו חופשי לכתוב מה שבא לו
ומי שמשמיץ עשוי למצוא את עצמו בתביעת דיבה, מי שמסית עלול למצוא את עצמו מאחורי סורג ובריח

ההיפך, אתה מתחרע כאן כאוות נפשך רק כי אתה מסתמך על כך שחרדים לא יתבעו אותך דיבה או על השמצה
לך תראה מה קורה כש"אומרים מה שרוצים" על חילונים, כמה תביעות דיבה על כל דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2023 12:10 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חריף_ומקשה כתב:
מה כותבים בעיתונות. במאמרים פנימיים. בשיחות ושיעורים. מה מדברים רבני הקהילות בבית הכנסת בין קבלת שבת למעריב..

אתה לא יכול להסית להשמיץ ולהשחיר פני ציבור של למעלה ממליון נפשות כן ירבו, על סמך "עלי אי אפשר לעבוד, אני יודע אני שומע"
תביא דיבורים, תביא ציטוטים מדויקים, תביא שמות, תביא ראיות, ואז תמשיך במערכת ההסתה.
בינתים אנחנו יודעים מה שכולנו ראינו ושמענו בעינינו ובאזנינו, במאה שערים כמה מאות שלא מייצגים אותי ואת כל ציבור החרדים, רודפים חרדים שהתגייסו.

זה היופי בדמוקרטיה חופשית וליברלית.
יש חופש ביטוי שמאפשר לי לכתוב את דעתי ולהעיד על התרשמותי האישית מהפנים ומהשטח.

ביום שאתה ודומיך תשליטו פה דיקטטורה חרדית עריצה עם "ועדת רבנים" שמצנזרת את חופש הביטוי, אז תוכל לחגוג ישר את הקריסה הגדולה לתהום.
כי אמנם אף אחד לא יוכל לספר את האמת,
אבל כל המוצלחים והמוכשרים יברחו מפה למקום שפוי..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 20:37 לינק ישיר 

אין לנן חברים אנחנו חייבים לסמוך על השי''ת ואם אין אני לי מי לי הליכוד מדבר יפה אך למעשה כמו שאמרו השמאל נבלה והוא טריפה ביבי אוכל שקצים ורמשים ומחלל שבת ויום כיפור בפרהסיא וכך גם רוב חביריו אין להם נאמנות הוא בר ביודעים יושב רא כנסת נואף כמו להכעיס וכך גם חביריו תראו את דוד ביטן וכו' וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 19:57 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 19:18 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

יש לי טענות כפולות ומכופלות על ביבי "ימני ונתמך חרדים"
על המינוי ליו"ר הכנסת, אדם שכל חייו הכרזה נגד הקב"ה, שאמר על מעשיו "תועבה".

יש לנתניהו את התפיסה שלו,
אין הגיון לצפות ממנו
מה שהוא לא מאמין בו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 19:15 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אתה רואה עקום.
לא רודפים חיילים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 19:07 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 18:42 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
 ולאמץ את הנרטיב של הממסד החרדי שרודף את אותם חיילים עד חורמה.

ושוב אתה לוקח קבוצה של כמה עשרות או מאות הזויים נטורי קרתא ממאה שערים, אלו שרדפו במא"ש בלבד כל חייל חרדי שנכנס לשם, והופך את זה ל"ממסד החרדי"
אותו רצח אופי שהתקשורת עושה בכל פעם שנתפס פושע חרדי, "החרדים"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 17:39 לינק ישיר 

גלית דיסטל-אטבריאן היא שמאלנית קומוניסטית שהבינה שהחמאה מרוחה אצל ביבי.
ולכן אלו שהתמוגגו מדבריה על לומדי התורה, לא הבינו שהיא אישה בלתי מוסרית בעליל.
רק אישה צינית ונוכלת מסוגלת לעמוד ביום הזיכרון מעל קברם של חיילים חרדים (או חרד"לים או סרוגים מבני ברק של פעם) ולאמץ את הנרטיב של הממסד החרדי שרודף את אותם חיילים עד חורמה.
אפילו עסקן חרדי הכי קיצוני לא יעשה דבר כזה.

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 30/04/2023 17:42:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 17:08 לינק ישיר 

יש לי טענות כפולות ומכופלות על ביבי "ימני ונתמך חרדים"
על המינוי ליו"ר הכנסת, אדם שכל חייו הכרזה נגד הקב"ה, שאמר על מעשיו "תועבה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 16:48 לינק ישיר 

ויש עדיין אנשים אצלינו שחושבים שהליכוד יותר קרוב ליהדות ממפלגתו של בני גנץ (שמניח תפילין כל יום). ככה זה אם אפשר למכור להם תותים בזול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2023 15:16 לינק ישיר 

hot_tr כתב:

מבולבלים?! אין צורך! זוהי פניה של מכשלת ימין חרדים חרדלים...הממשלה צפויה לאשר היום את מינויה של ד"ר גלי סמבירא לתפקיד מנכ"לית משרד ההסברה. סמבירא המגדירה עצמה כפמיניסטית ולסבית, תומכת במדינה פלסטינית ויצאה נגד מונופול החרדים על יהדות: "שיקום מנהיג דתי או חרדי שייקח אחריות על המקומות שבהן קהילות אחרות נפגעות"שרת ההסברה גלית דיסטל אטבריאן תביא לאישור הממשלה את מינויה של ד"ר גלי סמבירא כמנכ"לית משרד ההסברה. סמבירא, ד"ר למגדר, פעילה חברתית פמיניסטית, מסורתית ולסבית, היא יועצת אסטרטגית לתהליכים חברתיים וקהילתיים. היא הובילה וניהלה לאורך השנים שלל מיזמים ממשלתיים וחוץ ממשלתיים בתחומי חברה וחינוך והמגזר השלישי. בנוסף, היא הייתה ממייסדות מכון שחרית לקידום תפיסת הטוב המשותף וכיום משמשת כמנכ"לית עמותת יצחק נבון.בשנת 2017 עוררה ד"ר סמבירא סערה בפוסט שפרסמה: "ממה אתם מפחדים? ממורה חיילת שתדליק נרות חנוכה עם הילדים בשדרה? מגננת שתלמד ילדי הגן את ברכת המזון?".ד"ר סמבירא בין היתר תומכת בפתרון שתי המדינות. בפוסט שפרסמה בחודש פברואר האחרון כתבה: "אנחנו בעד שתי מדינות (עוד יש אופציה כזאת?) כשיש עם מי לדבר וכנראה שזה לא מספיק על סדר היום שלנו. אולי במקום מזרח תיכון חדש, אנחנו צריכים שגם האיסלאם וגם היהדות יהיו כאן קצת יותר דומים למרוקו".באותו פוסט התייחסה גם לנושאים נוספים שנמצאים על סדר היום ובין היתר כתבה: "אנחנו לא רוצים ראש ממשלה חשוד בפלילים או שרים עם הרשעות, אבל גם לא רוצים שלטון של קבוצה אחת שיודעת מה טוב לכולם ורק היא הדמוקרטיה והיא הממלכתיות וכל דבר הוא אספסוף".היא גם התייחסה לסוגיית הקהילה הגאה בפוסט שכתבה: "אנחנו רוצים שהילדות והילדים יגדלו בחברה שיש בה יותר אפשרויות מאשר 1 או 0 ויוכלו לגדל כאן את הילדים שלהם בכל משפחה שיבחרו ועם יותר אפשרויות מאשר כן ולא, שחור ולבן, לחזור בתשובה, לחזור בשאלה, להיות מסורתיים, להתחתן, בלי הורה 1 והורה 2 וכן עם אמא ואמא או אבא ואבא, בלי בושה ובלי (יותר מדי) גאווה".במאמר שפרסה ב"מקור ראשון" בשנת 2021 התייחסה לחיכוך בין האוכלוסיה החרדית לאוכלוסיה החילונית וכתבה: "על כולנו להכיר בכך שהפלא שהוא מדינת ישראל שייך לכולם ושכולם בעלי הבית. אף אחד לא מבקש טובה, אף אחד לא כופה את תפיסת עולמו מתוך עליונות מוסרית או כלכלית וכל קהילה מאפשרת לקהילות אחרות ולמנהיגות שלהן להוביל תהליכים פנימיים. וכן, אני מצפה שבהמשך למסר הזה יקום מנהיג דתי או חרדי וייקח אחריות על המקומות שבהם יש ליהדות בישראל כוח שפוגע בקהילות אחרות - הגיור של יוצאי ברית המועצות, הזכויות של כולנו להתחתן באופן שווה ועוד".לסיום כתבה באותו מאמר כי "אם נאמץ גישה אחרת שרואה בחרדים שותפים שווים, שרואה את הנכסים התרבותיים והרוחניים שהם מביאים לחברה הישראלית, שרואה את המגוון החרדי, אולי יתחיל שינוי ותתחיל שותפות חברתית חדשה".https://news.walla.co.il/item/3575318

ולחשוב שרק לפני כמה ימים דיסטל נאמה נאום מלא מתיקות בעד החרדים /המשרתים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מצד אחד שרת ההסברה דיסטל ''ימנית ותומכת בחרדים''. מצד שני ממנה סמולנית לסבית למנכל''ית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext