| נשלח ב-1/5/2023 12:56 |
|
| |
פרופ עמית שגב מנהל המערך הקרדיולוגי של שיבא...
קרדיולוג בכיר בשיבא על הפגנת המיליון: ''ארגון טרור קיצוני'' | *בחזית * https://www.bahazit.co.il/?p=332269 נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 22:57 |
|
| |
| momeir כתב: |  | ירו_שלמי בניגוד למה שכתבת , נכון להיום אנגלית מאוד חשובה ולכל תואר! אנגלית ברמה טובה לא נלמדת בשנה אחת ! הכל נובע מפחד קמאי שזה יוביל להתפקרות. אבל עובדה שבארה"ב , אנגליה , אוסטרליה , קנדה וכו' חרדים מדברים אנגלית ברמה של שפת אם והם לא התפקרו. מסתבר שאפשר אפילו ללמוד תורה בשפה האנגלית. לגבי מתמטיקה. לכל מקצוע יישומי במדעי הטבע נדרשת מתמטיקה ברמה גבוהה. חשוב להוסיף. המגזר החרדי גדל בקצב הכי גבוה במדינת ישראל. שמאלנים חילוניים עושים רילוקיישן ועוזבים את הארץ. מי שעיניו בראשו רואה איך הערבים נכנסים לכל המשרות, מהפשוטות ביותר של נהגי אוטובוסים, אחים/אחיות ועד למקצועות האיכותיים. הם לא ישארו 'פראיירים' ! בסופו של יום הם ידרשו להיות 'בעלי הבית', עם כל המשמעויות של זה. ואז זה יהיה מאוחר מידי.
תוקן על ידי momeir ב- 02/05/2023 09:38:20 |
| למה אתה חושב שהחרדי בעל התואר לא יעשה רילוקיישן לחו"ל? הרי מטרת הלימוד היא כדי להרוויח כסף ולשפר את איכות חייו, בחו"ל הוא ירוויח הרבה יותר כסף הוא הרי לא עשה את התואר כדי לאזן את הדמוגרפיה מול הערבים אלא לשפר את איכות חייו ואת זה הוא ימצא מעבר לים ובחו"ל גם לא יכנו אותו משתמט. אם החלום הציוני: תלוי בהשכלתם של המגזר החרדי? אז אולי מדובר בחלום בלהות?! אין מה לצבוע את השמים בצבעים קודרים: "בעיצוב של האדם החרדי בזמנינו" לא נכלל תואר אקדמי, כמובן, שזה לא מונע מאלה שמבקשים ללמוד לתואר את הלימודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 22:38 |
|
| |
זה לא שאין מעלות ללימוד התורה. הן פשוט לא בתחום המדובר.
אבל ככלל אין מחלוקת כאן אלא על הכמות, על העקרון אנחנו מסכימים
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 19:47 |
|
| |
לא אמרתי שמי שטוב בתורה בהכרח טוב במדעים, אמרתי שהחינוך התורני הישיבתי + השקעה קצת מעבר לממוצע החילוני בהשלמות עבור לימודי תואר, מספקים את היכולת ללמוד תואר כמעט כמו חינוך חילוני, וזה מספיק לי כאשר המטרה בלימוד התורני היא כמובן לא התואר.
כמובן שתחום כישרון א' אינו מנבא את ב', אבל יש מתאם כלשהו בין כישורים (יש ויכוח כללי אם יש איזשהו כשרון כללי (G) או שיש תחומים שונים, אבל קיים תמיד מתאם כלשהו). בפרט שמה שנותנים בישיבות זה סגנונות שונים של לימוד, שינון, העמקה והבנת הנקרא, סיכום, ועוד.
שמעתי על סיטואציה בה למדו על פרדוקס כלשהו, אחרי השיעור המשיכו רק החרדים להתווכח על פתרון הפרדוקס והאם הוא נכון, החילונים חייכו בהבנה שהישיבה תמיד תהיה ברקע של אותם סטודנטים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 18:41 |
|
| |
זה אינה עוס סיבה. לזה מתכוונים כשטוענים שאין נתינת כלים בילדות שקשה להשלים בבגרות.
ואגב, הטענה שמי שטוב בלימוד טוב במדעים מדויקים שקולה שמי שטוב במשפטים בהכרח טוב במתמטיקה.
אפשר להיות טוב בחלק החישובי בתורה, אבל לא הדבר היחיד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 18:25 |
|
| |
יכול להיות, אבל זה עדיין לא אומר שאי אפשר בלי זה. אני אישית מנסה לדחוף לילדים ידע כללי בבית, אבל מפחד אם יגזימו בכך בתלמוד תורה. כשאני רואה את בית הספר של הבנות עושה כווץ' קטן בזמן המוקדש לתפילה, ומקצר פה ושם לימודי קודש והכל בשביל עוד כמה דקות של גאומטריה, אני אישית מתחלחל.
ומצד שני אתה מצביע על עוד סיבה למה חרדים נושרים יותר, בגלל הגיל. צריך לבודד עוד הרבה משתנים לפני אמירה כללית שבלי ליבה כולם נושרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 18:15 |
|
| |
צריך לקחת בחשבון גם גיל. עד סביבות גיל 25
המוח הכי בנוי ללימודים
אפילו קצת אנגלית ומתמטיקה היה עושה הרבה הבדל
שתהיה אינטואיציה טובה לגאומטריה ואנליזה מתמטית
לא נורא אם ילד בגיל 12 ידע מה זה פאי ואיפה זה בתוספות ומה זה אומר וכן על זן הדרך
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 16:04 |
|
| |
אופס.. לא שמתי לב שחריף ומקשה כתב את זה ומומאיר רק הדגיש, אז אני חוזר בי מהסכמתי לשחרר אתכם :)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 16:02 |
|
| |
מומאיר
אם נמאס לך עד כדי הדגשה בצהוב וראשים שנדפקים בקיר, אתה משוחרר.
לגבי האו"פ, נראה שלא קראת את כל דבריי בהודעות הקודמות, אני ניבאתי שבאו"פ ההבדל בין חרדים לחילונים יהיה קטן יותר משום ששם אין את המכינות ואין את הלחץ להפוך בשנה לבעלי תעודת בגרות וכיו"ב. בהודעה הבאה תיקנתי וקצת היססתי - כי באו"פ זה אמור להיות פער גדול יותר בתכל'ס כי לשם החרדים מגיעים בלי הכנה ומכינה כלל בעוד שהחילונים מגיעים מוכנים יותר מהבי"ס.
אז הלכתי לבדוק, יגעתי ומצאתי, והופתעתי לטובה, באו"פ הפער כמעט נעלם, וזה ממש מוכיח את מה שאמרתי לגבי היכולת להדביק פערים בתנאים הנוכנים יותר.
מסכים שאחוז הנשירה הוא כפול באוניברסיטאות, ואת זה הסברתי ע"י כמה גורמים, כגון חוסר התאמה למקצוע הנלמד, חוסר השקעה מבחינת שעות - גם בגלל הגיל והילדים, ועוד, עי' לעיל.
אני לא מכחיש את הקושי, אני רק אומר שלתלות הכל בלימודי הליבה זה לא נכון, זה אחוז מסויים בבעיה, אבל כזה שניתן לכסות עליו אם נתאים (ונעשה את זה כשנהיה רוב..) את הדרישות למצב, ואם לא ידרשו ממי שרוצה לטפל ב-CBT ידע נרחב בסטטיסטיקה ובאבולוציה..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 12:55 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
הנה:

כלומר, חרדים באו"פ נושרים רק ב-11% יותר מאשר החילוניים (קצת יותר כאשר מחשבים חרדים יחסית לחילונים בלבד).
חלק מזה אני מוכן לייחס לליב"ה, אם כי יש עוד כמה שיקולים, חלק מאלה שהזכרתי לעיל, ובנוסף היות החרדים לרוב נשואים ובעלי משפחות. אבל כן יש גם השפעה ללימודי הליב"ה.
אני אומר את זה מהתרשמות ישירה, והיא מפתיעה הרבה בגשתם ללימודי תואר, כל מה שהחילונים עמלו עליו במשך יותר מעשר שנות לימוד, בזמן שאנחנו התבטלנו בפלפולי רעק"א וקצות.. ניתן לגישור מהיר מאוד יחסית! אני מדבר על רמת יד ממוצעת של חילוני בן 22, שכבר הספיק לשכוח את כל מה שלמד מעבר לרמה המתאימה לו.. אתה רואה את הידע שלו במתמטיקה ואנגלית וחושב מה למען ה' הוא עשה כל החיים שלו? אין לי ספק שחרדי ממוצע שישקיע שנה מלאה, בכמות שעות כמו של תלמיד בבית ספר חילוני, ידביק את הפער בממוצע בכל מה שנצרך לתואר ראשון סטנדרטי. |
|
אתה רציני שאתה ממקד את כל ההסתכלות שלך על האוניברסיטה הפתוחה? שם יש לימודים מאוד קשים, אבל הם מקבלים כמעט את כולם. תסתכל על המכללות האקדמיות והאוניברסיטאות. זה יתן לך מדד יוצר אמיתי. הנשירה החרדית שם היא כפולה מהיהודים הלא-חרדים ! ואם דיברת על התרשמות אישית, אז מהתרשמותי האישית, נוכחתי בבירור, שלמעט עילויים מאוד מוכשרים, חרדי ממוצע על אף שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה, מתקשה מאוד להשלים את לימודי המתמטיקה והאנגלית הנחוצים עבור מקצועות מכובדים. לעומת זאת, חרד"ל ממוצע שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה שמגיע עם ידע טוב במתמטיקה ואנגלית, צולח את הלימודים בקלות. נמאס ממכחישי המציאות.מי שרוצה להמשיך לדפוק את הראש בקיר שיהיה לו בהצלחה.נשלח מהאנדרואיד שלי |
|

|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 11:29 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ירו_שלמי
הנה:

כלומר, חרדים באו"פ נושרים רק ב-11% יותר מאשר החילוניים (קצת יותר כאשר מחשבים חרדים יחסית לחילונים בלבד).
חלק מזה אני מוכן לייחס לליב"ה, אם כי יש עוד כמה שיקולים, חלק מאלה שהזכרתי לעיל, ובנוסף היות החרדים לרוב נשואים ובעלי משפחות. אבל כן יש גם השפעה ללימודי הליב"ה.
אני אומר את זה מהתרשמות ישירה, והיא מפתיעה הרבה בגשתם ללימודי תואר, כל מה שהחילונים עמלו עליו במשך יותר מעשר שנות לימוד, בזמן שאנחנו התבטלנו בפלפולי רעק"א וקצות.. ניתן לגישור מהיר מאוד יחסית! אני מדבר על רמת יד ממוצעת של חילוני בן 22, שכבר הספיק לשכוח את כל מה שלמד מעבר לרמה המתאימה לו.. אתה רואה את הידע שלו במתמטיקה ואנגלית וחושב מה למען ה' הוא עשה כל החיים שלו? אין לי ספק שחרדי ממוצע שישקיע שנה מלאה, בכמות שעות כמו של תלמיד בבית ספר חילוני, ידביק את הפער בממוצע בכל מה שנצרך לתואר ראשון סטנדרטי. |
|
אתה רציני שאתה ממקד את כל ההסתכלות שלך על האוניברסיטה הפתוחה? שם יש לימודים מאוד קשים, אבל הם מקבלים כמעט את כולם. תסתכל על המכללות האקדמיות והאוניברסיטאות. זה יתן לך מדד יוצר אמיתי. הנשירה החרדית שם היא כפולה מהיהודים הלא-חרדים ! ואם דיברת על התרשמות אישית, אז מהתרשמותי האישית, נוכחתי בבירור, שלמעט עילויים מאוד מוכשרים, חרדי ממוצע על אף שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה, מתקשה מאוד להשלים את לימודי המתמטיקה והאנגלית הנחוצים עבור מקצועות מכובדים. לעומת זאת, חרד"ל ממוצע שיודע להכין חבורה בסוגיה סבוכה שמגיע עם ידע טוב במתמטיקה ואנגלית, צולח את הלימודים בקלות. נמאס ממכחישי המציאות. מי שרוצה להמשיך לדפוק את הראש בקיר שיהיה לו בהצלחה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 10:04 |
|
| |
ירו_שלמי
| momeir כתב: |  | ירו_שלמי בניגוד למה שכתבת , נכון להיום אנגלית מאוד חשובה ולכל תואר! אנגלית ברמה טובה לא נלמדת בשנה אחת ! הכל נובע מפחד קמאי שזה יוביל להתפקרות. אבל עובדה שבארה"ב , אנגליה , אוסטרליה , קנדה וכו' חרדים מדברים אנגלית ברמה של שפת אם והם לא התפקרו. מסתבר שאפשר אפילו ללמוד תורה בשפה האנגלית. לגבי מתמטיקה. לכל מקצוע יישומי במדעי הטבע נדרשת מתמטיקה ברמה גבוהה. חשוב להוסיף. המגזר החרדי גדל בקצב הכי גבוה במדינת ישראל. שמאלנים חילוניים עושים רילוקיישן ועוזבים את הארץ. מי שעיניו בראשו רואה איך הערבים נכנסים לכל המשרות, מהפשוטות ביותר של נהגי אוטובוסים, אחים/אחיות ועד למקצועות האיכותיים. הם לא ישארו 'פראיירים' ! בסופו של יום הם ידרשו להיות 'בעלי הבית', עם כל המשמעויות של זה. ואז זה יהיה מאוחר מידי.תוקן על ידי momeir ב- 02/05/2023 09:38:20 |
|
אני לא רואה בדבריך התייחסות לנתונים ופרטים שכתבתי. בעיקר חידשת איום מצד הערבים, אוקיי.. אתה מפחד שהחרדים ילמדו תורה והערבים יהיו הרופאים והמדענים? אני פחות חושש. א. מקסימום זה ייראה כמו בגלות, היהודים ישארו רק עם הבנקים הנדל"ן והכסף.. ב. כמובן שהתרבות והגנים היהודיים לצד חלק גדול יותר שיוכל ללמוד מקצוע, כי זה יתאפשר יותר כשהחרדים יהיו הרוב, כל זה ישמור את הטופ שבטופ ליהודים. ג. אתה מפחד שהם יעשו פיגועים כשיכנסו למשרות הגבוהות? למה? אתה סתם לא מפרגן להם? מה בדיוק הבעיה שלך? סליחה שאני לא כהניסט, אני רק חרדי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 09:58 |
|
| |
ירו_שלמי
הנה:

אני אומר את זה מהתרשמות ישירה, והיא מפתיעה הרבה בגשתם ללימודי תואר, כל מה שהחילונים עמלו עליו במשך יותר מעשר שנות לימוד, בזמן שאנחנו התבטלנו בפלפולי רעק"א וקצות.. ניתן לגישור מהיר מאוד יחסית! אני מדבר על רמת יד ממוצעת של חילוני בן 22, שכבר הספיק לשכוח את כל מה שלמד מעבר לרמה המתאימה לו.. אתה רואה את הידע שלו במתמטיקה ואנגלית וחושב מה למען ה' הוא עשה כל החיים שלו? אין לי ספק שחרדי ממוצע שישקיע שנה מלאה, בכמות שעות כמו של תלמיד בבית ספר חילוני, ידביק את הפער בממוצע בכל מה שנצרך לתואר ראשון סטנדרטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 09:29 |
|
| |
ירו_שלמי בניגוד למה שכתבת , נכון להיום אנגלית מאוד חשובה ולכל תואר! אנגלית ברמה טובה לא נלמדת בשנה אחת ! הכל נובע מפחד קמאי שזה יוביל להתפקרות. אבל עובדה שבארה"ב , אנגליה , אוסטרליה , קנדה וכו' חרדים מדברים אנגלית ברמה של שפת אם והם לא התפקרו. מסתבר שאפשר אפילו ללמוד תורה בשפה האנגלית. לגבי מתמטיקה. לכל מקצוע יישומי במדעי הטבע נדרשת מתמטיקה ברמה גבוהה. חשוב להוסיף. המגזר החרדי גדל בקצב הכי גבוה במדינת ישראל. שמאלנים חילוניים עושים רילוקיישן ועוזבים את הארץ. מי שעיניו בראשו רואה איך הערבים נכנסים לכל המשרות, מהפשוטות ביותר של נהגי אוטובוסים, אחים/אחיות ועד למקצועות האיכותיים. הם לא ישארו 'פראיירים' ! בסופו של יום הם ידרשו להיות 'בעלי הבית', עם כל המשמעויות של זה. ואז זה יהיה מאוחר מידי.
תוקן על ידי momeir ב- 02/05/2023 09:38:20
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 09:27 |
|
| |
לגבי השפט האחרון שכתבתי. מצד שני זו לא השוואה טובה כי באו"פ קיים הפער הגדול יותר בין החרדים שלא למדו ליבה וגם לא עברו מכינה לעומת החילונים שכנראה למדו יותר. אילו היו לי נתונים על חרדים שעברו מכינה ואז ניגשו לאו"פ, זה היה הוגן יותר..
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2023 09:16 |
|
| |
ירו_שלמי
| גרשום כתב: |  | הנתונים אינם משקרים. 75% מהחרדים שמתחילים בלימודים אקדמיים נושרים.
לא מדובר בכאלה שהיו בישיבה גבאי צדקה. אלא בתלמידים שהתעמקו בחידושי רעק"א, בחידושי ר' שמעון שקאפ, בקובץ שיעורים.
|
|
אתה מדבר על 'נתונים' ואז מבליע 'נתון' מומצא על רמת התלמידים הניגשים ללימודי תואר. אני טוען א. שחלק גדול מהם היו מלכתחילה עם בעיות בהתמדה או בכישרון, ב. בנוסף בגלל בעיות ה'ס'פאסט נישט' שהצגת אנשים ניגשים לתארים שאינם מתאימים להם, כולם מנסים להיות מינימום מהנדסי תוכנה ועדיף עו"ד.. ג. הם גם לא חושבים על התאמה לחיי היום יום, זה לא כמו החילונים שמקדישים כמה שנים בחייהם עבור התואר אלא מנסים למצוא איזו שעת 'בין הסדרים' קלילה כדי לעשות תואר.. ד. וזה חשוב - המקומות אליהם ניגשים חרדים שרוצים תואר מנוהלים לא פעם ע"י חאפרים, חלק גדול מהנשירה לענ"ד הוא בגלל כישלונות מהדהדים של אותם מקומות, והתלמידים כבר לא ימשיכו למקום אחר.
המספר 75% מבוסס על מכינות+לימודי התואר, מעניין אותי לדעת כמה ההבדל בין חרדים לחילונים באו"פ שם תנאי הפתיחה מבחינת המקום שווים, אשמח לעזרה בעניין.
|
|
|
|
|