בית פורומים בחדרי חרדים

הדרת נשים בקו אוטובוס באשדוד: "את לא יכולה לעלות, זה קו של בנים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2023 15:45 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

פלדלפי כתב:

זה קיים גם בירושלים בקווים של סמינרים 
יש מספר קו אבל הוא יוצא ב7 בבוקר וחוזר ב1 ... 
כנראה שמשרד התחבורה לא מאשר הסעות אז עושים את זה קו רגיל

מז"א? למה צריך אישור של משרד התחבורה לעניין?

לא צריך.
אבל תצטרך לשלם על הסעה פרטית.
אם אתה רוצה להנות ממחיר מסובסד של משרד התחבורה, אז אתה צריך ללכת לפי הכללים שהם קבעו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 15:50 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

חריף_ומקשה כתב:
בעקבות תלונת התושבים, עלתה כתבת של אתר "אשדודי" לאוטובוס אחר, וביררה מתי מגיע קו 80. בתיעוד האירוע, נשמע הנהג, שלא ידע שהוא מצולם, אומר לכתבת כי "קו 80 הוא של בנים, לא יעלו אותך. זה קו של 'כולל'". הכתבת שאלה שוב מדוע לא תוכל לעלות, והוא השיב לה פעם נוספת: "זה קו של חרדים, של בנים".

למה לשיטתך אמורה לעלות אשה בקו מיוחד שנועד להסעת אברכים הכוללים בבוקר ובצהרים?

1) לשיטתי?
זה ציטוט כתבה. לא כתבתי דעתי בנושא.

2) היות והקו הזה מסובסד ע"י משרד התחבורה,
אם יש אישה שהקו הזה בדיוק מתאים לצרכיה, למה שלא תוכל להשתמש בזה? הרי היא שילמה על זה.

יש גם קווים מתחנת רכבת בשעות שהרכבת מגיעה. וכן להפך.
אז מי שלא היה ברכבת, לא יכול לעלות לאוטובוס?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 19:13 לינק ישיר 

1. תקן אותי אם אני טועה
אבל נראה שאתה מצטט כאן את כל מי שחושב כמוך..

2. אשה, תעלה על אוטובוס המסיע מידי יום כולל אברכים קבועים, תכנס ותשב עם כל האברכים..
למה אמרת פעם שאתה חרדי אבל מודרני, נראה שאין לך צל של מושג..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 19:18 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

אם יש אישה שהקו הזה בדיוק מתאים לצרכיה, למה שלא תוכל להשתמש בזה? הרי היא שילמה על זה.

קבל האמת ממי שאמרה..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 19:34 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

חריף_ומקשה כתב:

קבל האמת ממי שאמרה..

לא תמיד צריך להלחם על כל אמת.

אני גם לא רוצה שגברים ילחמו לעלות לנסיעות היומיות של הסמינרים.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 19:39 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

1. תקן אותי אם אני טועה
אבל נראה שאתה מצטט כאן את כל מי שחושב כמוך..

2. אשה, תעלה על אוטובוס המסיע מידי יום כולל אברכים קבועים, תכנס ותשב עם כל האברכים..
למה אמרת פעם שאתה חרדי אבל מודרני, נראה שאין לך צל של מושג..

1. אתה טועה.
לא בהכרח מסכים עם כל כתבה שהעתקתי.
לפעמים מעלה כדי לעורר דיון כי מעניין אותי לשמוע דעות בנושא.

2. מה הבעיה הזה? זה לא שהיא עלתה עם בגדי ים..
לפי ההלכה אפילו מותר ל2 אברכים להתייחד איתה בחדר סגור. וכ"ש לאוטובוס שלם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 19:49 לינק ישיר 

על הסעות תלמידים יש מחלוקת הפוסקים האם לנוסע רגיל מותר לעלות ולשלם, וכפי הנראה יש הבדל בין העיריות. בכפ"ס למשל אסור, בערים אחרות מותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 20:33 לינק ישיר 

hhaavv כתב:

על הסעות תלמידים יש מחלוקת הפוסקים האם לנוסע רגיל מותר לעלות ולשלם, וכפי הנראה יש הבדל בין העיריות. בכפ"ס למשל אסור, בערים אחרות מותר...

העניין הוא שפה זאת לא הסעה אלא קו רגיל (אם הבנתי נכון) שממומן מקופת הציבור לטובת הציבור, אז למה למנוע טוב מבעליו? זה כמו שיצעקו על חילוני שיעלה על אוטובוס לעיר חרדית.

ושוב, מה שאני אומר זה לפי מה שהסבירו פה באשכול, אם יש הבדל בין הקו הזה לקו אחר (מבחינת משרד התחבורה) אשמח לשמוע..

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 20:34 לינק ישיר 

פתח בכד וסיים בחבית... נשוא העניין הוא קו 80 באשדוד. לא הסעת תרנגולות, כוללניקים, או אסירים.
האם נראה למישהו הגיוני שקו אוטובוס ציבורי שעובר ב-13 תחנות יאפשר לעלות אליו רק גברים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 21:33 לינק ישיר 

קו 80 הוא קו הסעה לאברכים, שנוסע רק פעמיים ביום, בתחילת סדר א' ובתחילת סדר ב', במסלול של הכוללים - ב-13 תחנות - לאזור החרדי, ורק בימי א', ב', ד' וה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 21:34 לינק ישיר 

גרשום כתב:

פתח בכד וסיים בחבית... נשוא העניין הוא קו 80 באשדוד. לא הסעת תרנגולות, כוללניקים, או אסירים.
האם נראה למישהו הגיוני שקו אוטובוס ציבורי שעובר ב-13 תחנות יאפשר לעלות אליו רק גברים? 

אולי אתה לא יודע, אולי אתה משחק אותה.

רוב ככל קווי התלמידים שמופעלים ע"י אוטובוסים ציבוריים כמו הקווים של בנות הסמינרים בירושלים (יש גם של תלמידי יש"ק) הם על רשיון קו ציבורי.
בכזה קו מדובר גם באשדוד.

אף אדם נורמלי לא רוצה שגברברים מסויימים ידחקו לאותם קווים בשעות נסיעת הבנות לסמינר או בחזרתן, רק בגלל שחוקית זה מותר.

נ.ב. ישנן הסעות פרטיות כמו אלה של ישיבת מיר שהן לא על רשיון קו ציבורי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2023 21:38 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

2. מה הבעיה הזה? זה לא שהיא עלתה עם בגדי ים..
לפי ההלכה אפילו מותר ל2 אברכים להתייחד איתה בחדר סגור. וכ"ש לאוטובוס שלם.

אתה מזכיר לי שפעם איזה בחור ליצן אמר לי שהוא רוצה לעלות להסעה של בנות הסמינרים כדי להצילן מיחוד עם הנהג...

אמרתי לו שהוא לא מועיל לעניין זה

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2023 02:39 לינק ישיר 

גרשום כתב:

יש פרדוקס במשפט שלך..
קו 80 הוא קו כוללניקים

אגב,הנפנוף הזה ב"זה קו ציבורי" הוא כל כך צבוע
המדינה לא מרשה להקים קוים פרטיים, ואז מונעים לעשות את הקו מהדרין "כי זה קו ציבורי"..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2023 08:22 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
קו 80 הוא קו הסעה לאברכים, שנוסע רק פעמיים ביום, בתחילת סדר א' ובתחילת סדר ב', במסלול של הכוללים - ב-13 תחנות - לאזור החרדי, ורק בימי א', ב', ד' וה'.

אם אכן כך הם פני הדברים אז יש כאן רשלנות של הנציגות בכנסת שלא טיפלה בעניין ואפשרה את המצב המבלבל הזה.  אם החוק מחייב קווים יעודיים לשאת מספר, אזיי הפתרון לכך צריך להיות  הוספת שלט קטן בקדמת האוטובוס שמדובר בקו ייעודי.
שיהיה כתוב עליו: תלמידות. ולגבי תלמידי הכוללים לכתוב: עובדים - שהרי הם עובדי השם, וכד')

שלט כזה אינו מבטל את חוק אי ההפליה  אבל יש בכך כדי למנוע מנוסעים תמימים בתחנות לטעות כמו במקרה של הנערה הזו שלא הבינה מדוע  הנהג אינו מתיר לה לעלות לאוטובוס?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הדרת נשים בקו אוטובוס באשדוד: "את לא יכולה לעלות, זה קו של בנים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.