| נשלח ב-15/5/2023 11:22 |
|
| |
"ממשלת הביזה הגדולה" - קרוב ל14 מיליארד ש"ח לכספים קואליציונים
מעולם לא היה כדבר הזה. שכספים קואליצינים מגיעים לכ7 מיליארד ש"ח בשנה ! הממוצע בשבע השנים האחרונות עמד על כ1.7 מיליארד. כאשר השיא היה ששנה אחת (2019) בזזו כ2.7 מיליארד. (היה שנה אחת (2016) שרצו במקור כ3 מ', אבל חתחו את זה ביותר מחצי) אבל 6 ו8 מיליארד בשנה אחת ?? מה קורה כאן ?? החל מעתה, אכנה את הממשלה הזו "ממשלת הביזה". נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 20:11 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | איש_חשוב
| חריף_ומקשה כתב: |  |
קודם כל זה לא נכון. זה שרוב תשלומי המיסים של המדינה מגיע מקבוצה קטנה, לא אומר שרוב החילונים מקבלים מהמדינה יותר משהם משלמים. מקווה שאתה מסוגל להבין את זה.
זה לא נכון רק למי שאינו יודע חשבון.. (ליבה..) 20% של 2 העשירונים העליונים משלמים כמעט את כל המיסים 50% במדינה הם חילונים (ואולי אף יותר, כדאי לבדוק נתונים) 1+1=2 30% מתוך ה50% חילונים שבמדינה מקבלים מהעשירונים העליונים מתנות לאביונים אגב, אף אחד לא הבטיח לך שכל ה20% מהעישורנים העליונים הם חילונים אשכנזים טהורים יש שם גם אחוזים של חרדים דתיים ומסורתיים אז תקזז עוד קצת מהחילונים
למעשה, כמחצית מהמשפחות היהודיות שאינן-חרדיות משלמים למדינה יותר משמקבלים. וגם אלו שמקבלים יותר משנותנים, מדובר על סכומים נמוכים משמעותית לעומת הממוצע החרדי. בערך חצי. ואם תוציא את המסורתיים, שהם האוכלוסייה הכי חלשה בקרב היהודים שאינם-חרדים, ולא במפתיע הכי סלחנים לבדלנות החרדית ואי הנשיאה בנטל הכלכלי והביטחוני, אז הרוב הגדול והמוחלט משלם למדינה יותר משהוא מקבל.
איך הגעת למחצית? הבאתי לך כאן חשבון פשוט למדי, אתה ממש מתקשה בו? 30 מתוך 50 זה לא מחצית ידידנו היקר. זה רוב. ומה איכפת לי כמה? הם חיים על חשבון אחרים, והם ח י ל ו נ י ם. אוי ויייייי. ויפה, נהניתי מהקטלוגים האוטומטיים שלך מסורתיים עניים, חרדים יותר עניים.. לא הולך אפילו על אחוזים מתוך המסורתיים, בעיניך המסורתיים מקשה אחת, בום כולם עניים, הרי על החשבון הזה הלכת כדי לומר שלא "רוב החילונים מקבצי נדבות"..
וגם אילו זה היה נכון, (וזה כאמור ממש לא נכון), יש הבדל בין היהודי המסורתי שנושא בנטל הביטחוני ומתקשה כלכלית כי לא שפר עליו גורלו, (אולי כי זרקו אותו לפריפריה..) והיה שמח למצוא עבודה טובה להתפרנס יפה ולשאת בנטל הכלכלי. לבין החרדי שלא נושא בנטל הביטחוני, ויש לו את כל נתוני הפתיחה להצליח כלכלית, אבל מבחירה אינו נושא בנטל הכלכלי ודורש שיממנו אותו ועוד מטיף מוסר לאחרים איך הם מעזים שלא לממן אותו. אולי זה הפשט שבעקבתא דמשיחא חוצפא ישגא והיוקר יאמיר. היוקר יאמיר בגלל החוצפה לבזוז כספים בלי לשאת בנטל.
הנה הגענו למה שאני תמיד טוען החילונים, וכלבלבי החרדלי"ם המזדנבים אחריהם, לא יניחו לחרדים בשום שלב לא אחרי שהם יעבדו כולם בעבודות אקדמאיות, לא אחרי שכולם ילכו לצבא, תמיד יהיה את שלב השנאה הבאה עד ש.. יורידו את הכיפה, או אז הם יירגעו ויאהבו את החרדים.. "חרדים" בלי כיפה חליפה וזקן מחללי שבתות, רק כאלו אפשר לאהוב דיברת כאן על נטל על החוצפה שחרדים אינם נושאים בנטל הבטחוני ואני שואל אותך, ומה עם נטל היהדות? אצלינו הוא אמנם זכות, אבל אצלכם הוא נטל נכון? אז מה איתו? תרי"ג מצוות, מול שירות בצבא? מה אתגרי יותר? מה קשה יותר? בבקשה אל תבלבל עכשיו תשכל כי כולם יודעים מה יותר קשה ומהו יותר נטל (לא נשפך דם בישיבות, אבל רוב החיילים אינם מסתכנים בכלל, וגם ידוע מאמר החכם, קל למות מאשר לחיות נכון, בטח כיהודי שומר תורה ומצוות) אז למה רק אנחנו החרדים נושאים בנטל המשכיותו של העם היהודי, ואתם חופשיים פורקי עול, מתנהגים כמו חז..רים, הולכים כל היום לפי תאוות לבם, הכל מותר, ועוד פושטים את טלפיהם לומר "ראו נושאים אנחנו בנטל".. איך אמרו חז"ל לאותם חיילים שחזרו מהמלחמה בפרשת כי תצא "חזרתם מהמלחמה הקטנה, ועכשיו באתם למלחמה הגדולה מכולן - מלחמת היצר.
בקשר לטבלאות של קהלת, אמרתי לך כבר, קח הכל וזרוק לפח אני לא שותה מימיהם של שונאי דת וחרדים, לא מאמין למילה ולחצי מילה שלהם הכל שם פייק זיוף והראיתי כאן שחור על גבי לבן (וגם אדום על גבי לבן) את החישוב המדויק בטח הם גם לא הכניסו שם בכלל את נושאי המיסים על הדירות גם אילו היית צודק שכל החילונים קונים דירות יקרות יותר, עדיין זה יוצא שחרדים משלמים מליונים של מיסים ולא חיים על חשבון המדינה אלא מממנים אותה, זה לא סותר אם הם קונים דירות יקרות יותר, זה לא אומר שחרדים אינם נותנים את המליונים שלהם
|
|
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 18/05/2023 02:24:45 |
|
עזוב, או שניתוח נתונים זה לא ממש התחום שלך. או שאתה מתעקש סתם לקשקש. כתבת כ"כ הרהה שטויות משעשעות. שאפילו אם היה טעם להשיב עליהן, אין לי מושג מאיפה להתחיל. כך או כך, אינני מוצא טעם להמשיך. מי שרוצה יתבסס על נתונים מוסמכים וניתוח רציני, מי שרוצה ימשיך לקשקש את עצמו לדעת. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 14:01 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
| חריף_ומקשה כתב: |  | כיכר השבת: בסיעה החסידית עדיין מתעקשים על תוספת 627 מיליון ש"ח לתקצוב רטרואקטי למוסדות הפטור, ישיבות, וכוללים. |
|
חריף ומקשה תאמין לי לפעמים אני נדהם עד כמה סחטנים החרדים האלו אוכלי החינם שחיים על חשבוני (;
|
|
אגב, אם תשימו לב. אני לא הזכרתי את המילה חרדים. לא בהודעה הפותחת. ולא בהודעות המשך. כתבתי על הביזה של הכספים הקואליציונים. אולי חלק לא יודעים, אבל לא כל הכספים הקואליציונים הולכים לחרדים. חלק הולכים למטרות מטופשות של חילונים. אבל ישר התנפלו עליי: אנטי-חרדי, אנטישמי, וכו' ואז כשהתחלתי לענות ולפרט עם נתונים אז ההתנפלות הלכה וגברה. מי שלא רוצה לראות נתוני אמת שאינם מחמיאים לחרדים, שלא יתנפל ויגיב ישר ב"הלנו או לצרנו" וכדומה. זה שיש הרבה גנבים ומושחתים, לא אומר שגם אנחנו צריכים לגנוב ולהיות מושחתים. יש לדון בכל דבר לגופו בצורה עניינית. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 12:01 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | כיכר השבת: בסיעה החסידית עדיין מתעקשים על תוספת 627 מיליון ש"ח לתקצוב רטרואקטי למוסדות הפטור, ישיבות, וכוללים. |
|
חריף ומקשה תאמין לי לפעמים אני נדהם עד כמה סחטנים החרדים האלו אוכלי החינם שחיים על חשבוני (; נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 11:58 |
|
| |
כיכר השבת: בסיעה החסידית עדיין מתעקשים על תוספת 627 מיליון ש"ח לתקצוב רטרואקטי למוסדות הפטור, ישיבות, וכוללים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 11:52 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | הנה נתונים שראיתי עכשיו בנוגע ל"נטל הבטחוני" של החילוני המצוי, רק מעתיק:
נתוני גיוס שנת 2022
ל144.000 נערים נשלחו צוי גיוס
67.000 התגייסו לצה"ל
66.500 לא התגייסו
להלן התפלגות הלא מתגייסים:
12.000 חרדים קיבלו פטור תורתו אומנותו
10.000 הלכו לשירות לאומי
44.500 חילונים לא התגייסו לצבא ומרביתם מגוש דן רבתי!!
|
|
ואוווו
|
|
הדגמת חרדיות קלאסית.
זורקים נתונים בלי מקור ובלי קשר ומתלהמים.
אין שום חשיבה ביקורתית. רק "הלנו או לצרינו". פוזיציה מטומטמת.
תגידו, איך הגעתם לניתוק חמור כ"כ מהמציאות שזה נראה לכם נתונים נכונים בנוגע לגיוס גברים? איך? אפילו גוגל פשוט אתם לא יכולים לעשות ??
אז הנה נתוני האמת לגיוס גברים לצה"ל ב2022: בחינוך הממלכתי - 88% התגייסו. בחינוך הממלכתי דתי - 83% התגייסו. בחינוך החרדי - 9% התגייסו. https://www.mako.co.il/news-military/2022_q4/Article-8b3a7c638731581026.htm
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 18/05/2023 11:55:44
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 09:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | /center>
הנה נתונים שראיתי עכשיו בנוגע ל"נטל הבטחוני" של החילוני המצוי, רק מעתיק:
נתוני גיוס שנת 2022
67.000 התגייסו לצה"ל
66.500 לא התגייסו
10.000 הלכו לשירות לאומי
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 09:49 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יש הבדל בין היהודי המסורתי שנושא בנטל הביטחוני ומתקשה כלכלית כי לא שפר עליו גורלו, (אולי כי זרקו אותו לפריפריה..) והיה שמח למצוא עבודה טובה להתפרנס יפה ולשאת בנטל הכלכלי. לבין החרדי שלא נושא בנטל הביטחוני, ויש לו את כל נתוני הפתיחה להצליח כלכלית, אבל מבחירה אינו נושא בנטל הכלכלי ודורש שיממנו אותו ועוד מטיף מוסר לאחרים איך הם מעזים שלא לממן אותו.
|
|
הנה נתונים שראיתי עכשיו בנוגע ל"נטל הבטחוני" של החילוני המצוי, רק מעתיק:
נתוני גיוס שנת 2022
67.000 התגייסו לצה"ל
66.500 לא התגייסו
10.000 הלכו לשירות לאומי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2023 02:21 |
|
| |
איש_חשוב
קודם כל זה לא נכון. זה שרוב תשלומי המיסים של המדינה מגיע מקבוצה קטנה, לא אומר שרוב החילונים מקבלים מהמדינה יותר משהם משלמים. מקווה שאתה מסוגל להבין את זה.
זה לא נכון רק למי שאינו יודע חשבון.. (ליבה..) 20% של 2 העשירונים העליונים משלמים כמעט את כל המיסים 50% במדינה הם חילונים (ואולי אף יותר, כדאי לבדוק נתונים) 1+1=2 30% מתוך ה50% חילונים שבמדינה מקבלים מהעשירונים העליונים מתנות לאביונים אגב, אף אחד לא הבטיח לך שכל ה20% מהעישורנים העליונים הם חילונים אשכנזים טהורים יש שם גם אחוזים של חרדים דתיים ומסורתיים אז תקזז עוד קצת מהחילונים
למעשה, כמחצית מהמשפחות היהודיות שאינן-חרדיות משלמים למדינה יותר משמקבלים. וגם אלו שמקבלים יותר משנותנים, מדובר על סכומים נמוכים משמעותית לעומת הממוצע החרדי. בערך חצי. ואם תוציא את המסורתיים, שהם האוכלוסייה הכי חלשה בקרב היהודים שאינם-חרדים, ולא במפתיע הכי סלחנים לבדלנות החרדית ואי הנשיאה בנטל הכלכלי והביטחוני, אז הרוב הגדול והמוחלט משלם למדינה יותר משהוא מקבל.
איך הגעת למחצית? הבאתי לך כאן חשבון פשוט למדי, אתה ממש מתקשה בו? 30 מתוך 50 זה לא מחצית ידידנו היקר. זה רוב. ומה איכפת לי כמה? הם חיים על חשבון אחרים, והם ח י ל ו נ י ם. אוי ויייייי. ויפה, נהניתי מהקטלוגים האוטומטיים שלך מסורתיים עניים, חרדים יותר עניים.. לא הולך אפילו על אחוזים מתוך המסורתיים, בעיניך המסורתיים מקשה אחת, בום כולם עניים, הרי על החשבון הזה הלכת כדי לומר שלא "רוב החילונים מקבצי נדבות"..
וגם אילו זה היה נכון, (וזה כאמור ממש לא נכון), יש הבדל בין היהודי המסורתי שנושא בנטל הביטחוני ומתקשה כלכלית כי לא שפר עליו גורלו, (אולי כי זרקו אותו לפריפריה..) והיה שמח למצוא עבודה טובה להתפרנס יפה ולשאת בנטל הכלכלי. לבין החרדי שלא נושא בנטל הביטחוני, ויש לו את כל נתוני הפתיחה להצליח כלכלית, אבל מבחירה אינו נושא בנטל הכלכלי ודורש שיממנו אותו ועוד מטיף מוסר לאחרים איך הם מעזים שלא לממן אותו. אולי זה הפשט שבעקבתא דמשיחא חוצפא ישגא והיוקר יאמיר. היוקר יאמיר בגלל החוצפה לבזוז כספים בלי לשאת בנטל.
הנה הגענו למה שאני תמיד טוען החילונים, וכלבלבי החרדלי"ם המזדנבים אחריהם, לא יניחו לחרדים בשום שלב לא אחרי שהם יעבדו כולם בעבודות אקדמאיות, לא אחרי שכולם ילכו לצבא, תמיד יהיה את שלב השנאה הבאה עד ש.. יורידו את הכיפה, או אז הם יירגעו ויאהבו את החרדים.. "חרדים" בלי כיפה חליפה וזקן מחללי שבתות, רק כאלו אפשר לאהוב דיברת כאן על נטל על החוצפה שחרדים אינם נושאים בנטל הבטחוני ואני שואל אותך, ומה עם נטל היהדות? אצלינו הוא אמנם זכות, אבל אצלכם הוא נטל נכון? אז מה איתו? תרי"ג מצוות, מול שירות בצבא? מה אתגרי יותר? מה קשה יותר? בבקשה אל תבלבל עכשיו תשכל כי כולם יודעים מה יותר קשה ומהו יותר נטל (לא נשפך דם בישיבות, אבל רוב החיילים אינם מסתכנים בכלל, וגם ידוע מאמר החכם, קל למות מאשר לחיות נכון, בטח כיהודי שומר תורה ומצוות) אז למה רק אנחנו החרדים נושאים בנטל המשכיותו של העם היהודי, ואתם חופשיים פורקי עול, מתנהגים כמו חז..רים, הולכים כל היום לפי תאוות לבם, הכל מותר, ועוד פושטים את טלפיהם לומר "ראו נושאים אנחנו בנטל".. איך אמרו חז"ל לאותם חיילים שחזרו מהמלחמה בפרשת כי תצא "חזרתם מהמלחמה הקטנה, ועכשיו באתם למלחמה הגדולה מכולן - מלחמת היצר.
בקשר לטבלאות של קהלת, אמרתי לך כבר, קח הכל וזרוק לפח אני לא שותה מימיהם של שונאי דת וחרדים, לא מאמין למילה ולחצי מילה שלהם הכל שם פייק זיוף והראיתי כאן שחור על גבי לבן (וגם אדום על גבי לבן) את החישוב המדויק בטח הם גם לא הכניסו שם בכלל את נושאי המיסים על הדירות גם אילו היית צודק שכל החילונים קונים דירות יקרות יותר, עדיין זה יוצא שחרדים משלמים מליונים של מיסים ולא חיים על חשבון המדינה אלא מממנים אותה, זה לא סותר אם הם קונים דירות יקרות יותר, זה לא אומר שחרדים אינם נותנים את המליונים שלהם
|
|
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 18/05/2023 02:24:45
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2023 22:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | לא ענית לי על שום דבר האם זה לא נכון שרוב החילונים במדינה לקוחים יותצר ממה שהם מקבלים? סטטיסטית, 2 מכל 3 חילונים שאומר "החרדים חיים על חשבוני", הוא ליצן קטן.. הוא פרזיט שחי על חשבון אחרים, גם משקר וגם מאשים אחרים סטטיסטית אתה מן הסתם שייך ל80% מהמדינה שחיים על חשבון אחרים מה עוד שגם אמרו "איסתרא בלגינא קיש קיש קריא", ומי כמוך צועק כאן כל היום שאוכלים ושותים לו.. |
|

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 17/05/2023 23:04:02
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2023 19:02 |
|
| |
לא ענית לי על שום דבר האם זה לא נכון שרוב החילונים במדינה לקוחים יותצר ממה שהם מקבלים? סטטיסטית, 2 מכל 3 חילונים שאומר "החרדים חיים על חשבוני", הוא ליצן קטן.. הוא פרזיט שחי על חשבון אחרים, גם משקר וגם מאשים אחרים סטטיסטית אתה מן הסתם שייך ל80% מהמדינה שחיים על חשבון אחרים מה עוד שגם אמרו "איסתרא בלגינא קיש קיש קריא", ומי כמוך צועק כאן כל היום שאוכלים ושותים לו..
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2023 18:47 |
|
| |
אגב, שלא תטעו, כל כסף מיותר שמבוזבז מרגיז אותי. למשל, גם זה מרגיז אותי. שלזינגר: בממשלה השמרנית והחרדית ביותר מועברים כספים קואליציוניים לקהילה הגאה. בוועדת הכספים עוברים בשעות אלה כספים קואליציוניים שונים. בין השאר מוקצים ליו"ר הכנסת כ 50 מיליון ש"ח. הכסף מוקצה למטרות שונות ביניהם גם סעיף העברת כספים ל"שיוויון מגדרי"- הגדרה כוללת לארגוני הקהילה הגאה. *לעדכונים בווצאפ: bit.ly/40ofWON* *זירה פוליטית* למה צריכים לבזבז כסף על השטויות האלו? חבורת בוזזים ושודדים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2023 17:41 |
|
| |
הרבה להג ולא הפרכת כלום. הכול מבוסס על נתונים רשמיים ואמינים. מדברים על ממוצע ולא על אנקדוטות. צריך להבין את היחס והתמונה הגדולה, ולא להיתפס לנקודות קטנות. ברור שאת רוב המסים משלמים קבוצה קטנה, אבל צריך לייצר ולעודד את הקבוצה הזאת. אלף נכנסים למקרא כדי שאחד יצא להוראה. אז אלף לומדים מתמטיקה ואנגלית כדי שאחוז קטן מהם ישלמו הרבה מסים עבור הרוב שמשלמים מעט. אבל אם תמנע לימודי אנגלית ומתמטיקה, אז גם אחד מאלף לא יהיה לך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2023 17:17 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | איש_חשוב כתב: |  |
63% מהחרדים במדינה אינם עונים על התיאור שנתת כאן, כי הם עובדים, נהנים מעמל כפם, ומשלמים מיסים למדינה, ממס הכנסה ועד מע"מ די סביר להניח ש20% הנוספים שאינם עובדים (כשאני מדבר על ההפרש בין חרדים לחילונים ש83% מהם עובדים) 20% אלו הם אברכים צעירים, ויתר ה63% הם אלו שכבר הגיעו לגילאי ה30+ אלו ששולחים את הילדים כבר לחיידר כי הם כבר בגילאי 5-6 שנים אם הבנת נכון, רוב מוחלט של אלו ששולחים ילדים לתתי"ם הם אלו שמשלמים מיסים, ולא מקבלים את התמורה
בכלל המושג הזה ש"חרדים לא עובדים" מתעלם לחלוטין מהנתונים של הלמ"ס לפיו 63% עובדים למה ואיך אפשר להתעלם מנתון כזה? כי אתה כמו תרנגול שכבר רגיל לקרקר את אותם קרקורים המון שנים, ולא עולה על דעתך מידי פעם ללכת לבדוק נתונים..
|
|
| איש_חשוב כתב: |  |
האם מישהו דיבר כאן על הנהגת רשב"י, שהיא היתה רק ללמוד ולא לעבוד בכלל? אברך כולל ואשתו מגיעים כיום די בקלות ל8-10 אלף בחודש למה אתה פתאום שוכח את ה"אשת חיל" שחונכה ורוצה לעבוד כדי שהבעל ישב וילמד, הן לומדות במיוחד מקצוע בגילאי הסמינר כדי לעבוד אחר כך ולאפשר לבעל את מה שדוקר בעיניך - לשבת וללמוד כל היום
|
|
הבאתי לכאן את הנתונים אין ספור פעמים עם הגרף המפורסם של 'פורום קהלת'.תזכורת קצרה למי ש"שכח".
'פורום קהלת' עשה חשבון שמשפחה חרדית ממוצעת מקבלת מהמדינה כ3 וחצי אלף בחודש יותר ממה שמשלמת. ואילו משפחה יהודית שאינה-חרדית ממוצעת משלמת למדינה למעלה מכאלפיים וחצי בחודש יותר ממה שמקבלת. כלומר: פער של כ6 אלף בחודש. 72 אלף בשנה. יש בערך כ200 אלף משפחות חרדיות (כך בשנתון החרדי ל2022). אז זה הפסד של כ-14 וחצי מיליארד לשנה !!
זה מחיר ההתעקשות החרדית למנוע מילדים לימודי אנגלית ומתמטיקה, למנוע לימודים אקדמאים, לעודד אי יציאה לעבודה. וזה ילך ויזנק בצורה חדה עם הגידול הצפוי בשיעור החרדים באוכלוסייה.
(ואגב, הפער האמיתי וההפסד מהשיטה החרדית אפילו גדול יותר מהחישוב של 'קהלת', כי חישבו שם רק מסים ומע"מ, ואם יכללו גם מיסי נדל"ן ודלק אז הפער יתרחב. כי דירה חרדית ממוצעת זולה יותר, ויש לחרדים פחות רכבים. גם על זה הבאנו פה בעבר נתונים ברורים) ועל רקע הנתונים האלו באים העסקנים החרדיים ודורשים עוד מיליארדים רבים למטרות שמדכאות צמיחה כלכלית ומדכאות את שוק התעסוקה !!
|
|
1. הרבה עשו כרשב"י, היינו לשבת ללמוד ולא לעשות כלום בעניני פרנסה אותם אברכי כוללים סמוכים על משכורת של 2500 ש"ח ועל אשה עובדת שלכתחילה לפני אירוסיה סברה קיבלה ולמדה מקצוע במיוחד כדי לעזור בפרנסת הבית איפה אתה רואה כאן דרך רשב"י? האם הוא דיבר על אדם שמרויח 2500 ואשתו 5-6 אלף? תאמת, אני לא מבין בכלל את הראש שלך, אתה שואל שאלות שהתשובות עליהם פשוטות מידי
2. פורום קהלת מבלבל את השכל, כי כנראה מי שפועל שם הוא אדם פחות או יותר מסוגך, שונא חרדים מושבע זה למה הוא מצא 3500 ש"ח בחודש שמקבל כל אברך, ולעומת זאת האברכים המסכנים נלאו מלמצוא את כל הכספים האלו.. בטח הוא לקח אדם שיש לו 10 ילדים כולם מתחת לגיל 18, אין הרבה כאלו בכלל, כי גם כל המשפחות שיש להם 10 ילדים, רובם לא הגיעו למצב המדויק הזה של 10 ילדים בטווח 0-18 במצב כזה גם מקבלים קצבאות ילדים, גם גנים לילדים, גם הנחה מלאה בארנונה, כל אלו מגיעים במקרה הטוב ל3500 אבל היייי... איפה נמצא אברך שיש לו 10 ילדים כן ירבו והוא יושב בכולל מבוקר עד ערב? כל מי שנמצא במצב זה, עובד "צוזעצטרהייט".. אוי ואבוי אם הוא ינהל בית שהוצאותיו 20 אלף ש"ח לפחות על סמך קצבת אברך הכולל הזעומה לא רוב, אלא כל מי שיש לו 10 ילדים עובד בכמה עבודות ואשתו גם, ותעשה חשבון כמה מע"מ משלמים מידי חודש על הוצאות של 20 אלף בחודש - הפתעה - 3500 ש"ח, ועוד לא דיברנו על מס הכנסה זוכר את הסיפור עם קורח? הלך והסית נגד משה רבינו כשהוא סיפר את הסיפור על האלמנה שהיתה לה כבשה והיא נאלצה לתת את גיזת הצמר ואז תרומות לכהן וכו'? ואמרי אינשי, עוד לא נמצאה אלמנה עם כל הנתונים תגיד לחבר שלך מיכאל שמש, עוד לא נמצא האברך הזה שהוא מדבר עליו מי שיש לו הרבה הכנסות מהמדינה, יש לו מיסים פי כמה
3. את השטויות שכתבת על דירות, כבר דנו בכך כמה וכמה פעמים לחילונים יש את האיזורים הזולים והיקרים שלהם לחרדים יש את האיזורים הזולים והיקרים שלהם ירושלים מקבילה לת"א, גם ב"ב די יקרה, ויש לנו את טבריה וחריש כמו שלהם יש את את הערים הזולות שלהם כולם משלמים מיסים מטורפים על דירות 55-60% מערך הדירה הם מיסים אלא מה, בעוד חילוני קונה דירה אחת לעצמו וזהו אצל החרדים נהוג המנהג המשונה שכל אחד קונה דירות לכל הילדים, כלומר, המסים בפועל משולמים על ידי ההורים בפי כמה וכמה, הילדים ישלמו גם הם ככה לנכדים
4. 2 העשירונים העליונים משלמים 90% מהמיסים במדינה,(בלי מע"מ) כלומר כל ה80% האחרים חיים על חשבון ה20% האלו והיות ויש לפחות 50% חילונים במדינה, משמע שרוב החילונים נותנים פחות ממה שהם מקבלים בכלל 50% מהעובדים לא מגיעים אפילו לתקרת תשלומי מס אז חדל לקשקש על מי חי על חשבון המדינה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2023 16:45 |
|
| |
מיכאל שמש בטלגרם: בימים שבהם חרדים רבים מעדיפים להסתובב עם אטמי אזניים (בצדק) כדי לא לשמוע את הרפש בחוץ. הנה טקסט קצת אחר שאני חושב שכדאי לתת לו במה גם כאן - שכתב מייקל אייזנברג, משקיע הון סיכון זה לא "עוד טקסט" על התקציב, זאת פניה אישית לאחי החרדים. כמי שעוסק שנים בשילוב חרדים בתעסוקה, שנמצא בממשק עם הציבור החרדי ומבקר בשיעורים (ואף מעביר לפעמים) בישיבות חרדיות, חשוב לי מאוד לנסות לכתוב דברים שיגיעו מלב אל לב. דברי חכמים בנחת נשמעים, אבל הפעם זו אזעקת אמת. משמעות ההסכמים הקואליציונים היא שהציבור החרדי יקבל כרגע כסף אבל זו תהיה עבורו בכיה לדורות. ההטבות הנוכחיות יעלו למדינת ישראל ביוקר ולציבור החרדי גם כן. אני רוצה להסביר בנחת, בדאגה ולא מתוך עוינות למה. כל הוצאה כספית שלא בונה תשתית צמיחה אלא צריכה גורמת לאינפלציה. כך היה כשחילקו כסף בקורונה, כך יקרה עם מיליארד השקלים של תלושי האוכל, וכך יהיה גם עם תוספת לאברכים. כסף לצריכה שוטפת שלא יוצר צמיחה עתידית הוא אינפלציוני. נכון שביחס לתקציב המדינה הסכום איננו דרמטי. אולם, אינפלציה היא משחק של ציפיות. אחרי מדיניות מרחיבה בקורונה ותוך כדי מאבק באינפלציה, פה ובעולם כולו, הגדלת תשלומי העברה מערערת את היציבות, מעלה חששות לגבי לאן זה ימשיך, ומנפחת את האינפלציה והציפיות לעוד אינפלציה. לעומת תשלומי העברה אלו, הכסף למגזר הערבי היה חלק מתוכנית חומש (922) שעמלו עליה שנים אשר השקיעה בתשתיות אנושיות ופיזיות כדי ליצור צמיחה. לפחות אלו היו הציפיות. וזה בדיוק ההבדל. זה ההבדל בין תכנית השקעה לבין כספים קואליציונים לצריכה. בכלכלה המודרנית היכולת של מדינות להדפיס וללוות כסף אינה בנויה על גיבוי נכסי (כמו זהב) אלא בנויה על הבטחה להחזיר אותו מכספי משלמי המסים. גידול בגביית המיסים נובע מצמיחה כלכלית. צמיחה כלכלית נובעת מהשקעות שנושאות פירות וכוח אדם יצירתי. בישראל, המערכת הכלכלית מתרחבת בזכות עבודה ויזמות. כיום ארה"ב מוציאה הרבה יותר על תשלומי העברה ממה שהיא מוציאה על צמיחת הדור הצעיר. תשלום הריבית על חוב זה יעבור בקרוב את כל הוצאת הביטחון. לכן, ארה"ב בדרך לקיצוץ בתשלומי ההעברה, ובמיוחד לזקנים, נוכח ירידה צפויה במיסים וחוב תופח לתשלומי ההעברה. החלופה היא העלאת המיסים בכ40% וזה יבריח את האוכלוסייה היצרנית. אם נלך בכיוון הנוכחי, אנחנו במדינת ישראל נצטרך גם לקצץ בגלל הגידול באוכלוסיה והגידול בחלקה היחסי של האוכלוסייה החרדית. למה? כי חלק ניכר מהמיסים בישראל נובעים מנדל"ן והיי טק, ואחרי קריסת בורסות (שכבר קרתה), בדיליי של 12 חודשים, בדרך כלל גביית המיסים נפגעת. זה כבר קורה בשני התחומים החשובים של נדל"ן והייטק, שני קטרים מרכזיים של המשק, והם משלמים את הקצבאות לאברכים, את תלושי המזון והם גם אמורים לשלם את תוספת התקציב למוסדות הפטור. השוק איננו עיוור. כשהממשלה מוציאה יותר כסף ממה שהיא יוצרת צמיחה או מכניסה מגביית מיסים, השוק באופן אוטומאטי מגיב בעליות מחירים של מוצרים, שזה אינפלציה, שזה שחיקת ערך הכסף. מי שהכי סובל מאינפלציה הם אלו שמקבלים תשלומי העברה. היות שהחלק של תשלומי ההעברה תופס נתח ניכר מפרנסת משק בית החרדי, מי שייפגע הכי חזק מהמהלך הנוכחי זה אתם. בייחוד, שכיום יכולתם של משקי הבית במגזר החרדי לשפר את ההכנסות שלהם, נמוכה. אינני חסיד של לימודי ליבה בתוך החיידרים. להערכתי זה לא יעבוד וכנראה שהמהלך איננו פרקטי. המצב הוא שככלל, האוכלוסיה החרדית היא עם פחות אפיקי השתכרות וככל שמתקדמת הטכנולוגיה והמשק, אתם נשארים יותר מאחור. בלי השתדלות, גם סייעתא דשמיא או סייעתא של גולדקנופף וגפני, לא תעזור. מה עוד? הפוליטיקאים החרדים מבינים את מה שכתבתי (אני מקווה…). מה שמעניין אותם זה לא האיש הקטן אלא התלות של אותו אחד בפטרונו הפוליטי. אני יודע שזה לא קל לקרוא את זה, אבל זאת המציאות שגם שליטי החצרות של רב גרשון והאדמו"רים יודעים. בתורה נאמר "עֲבָדַי הֵם" והדרשה המפורסמת פירשה: "עבדי הם ולא עבדים לעבדים". אז הנה בשורה: האזרח החרדי הקטן הפך עבד לעסקנים פוליטיים ה"דואגים" לפרנסתו. מילא אם זה היה מדאיג "רק" ברמה הכלכלית, זה מדאיג מאוד גם ברמה הרוחנית. מה עוד יקרה? העלאת ריבית. הריבית היא העלות של כסף, ולכן כשנגיד בנק ישראל רואה כסף בלי השקעה בצמיחה הוא מבין בצדק שתיווצר אינפלציה, ולכן הוא ימשיך להעלות את הריבית כדי להגן על שווי הכסף. זה כמובן יתורגם מהר לתוספת תשלום על המשכנתאות. הפוליטיקאים חוטאים במה שהזהיר הנביא ישעיהו "אכול ושתו כי מחר נמות". גפני ודרעי הופכים את תוצאות הבחירות לניצחון פירוס, והציבור החרדי ישלם את המחיר, בני התורה ישלמו את המחיר. כמו שכתבתי, זאת פניה אישית. תעצרו ותחשבו. אתם יותר חכמים ואחראים מהפוליטיקאים שלכם. תבינו מה שעושים לכם. מה שמושג בכיפוף פוליטי אין לו זכות קיום לאורך זמן. נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2023 14:45 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
תתמודד עם הטענות. אני חרדי שחי בקהילה חרדית למהדרין. רק שאת מה שאני מעז לכתוב כאן באנונימיות, אני לא יכול לשלוח לפניות הציבור של "יתד נאמן" וגם זה לא יהיה חכם להגיד את זה בקול בבית הכנסת מפני חמומי המוח כמוך..
|
|
למה יש לי הרגשה, שאתה לא חושש רק מ'כמה חמומי מוח', אתה יותר מפחד שלא יהיו לך חברים בכלל בשכנים ובבית כנסת, אם ידעו מה אתה כותב עלינו בטויטר תחת הניק העלום 'חריף ומקשה' אוהו.. אם ידעו את כמות ההסתה שאתה שופך עליהם כמו 'שמאלני ממומן קרן חדשה'.. ברור אתה חייב להישאר אנונימי, ולא, אתה ממש לא צבוע.. אתה רק פוחד..
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 16/05/2023 18:03:24
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 16/05/2023 18:05:46 |
|
אני מזמן חושד שכתבנו לענייני מע"מ נאנ"ש מר חריף ומקשה הוא בכלל ניק ממומן . חילוני שנולד כחילוני ונמצא פה אך ורק לשפוך רעל ופילוג .
התמימות של הרבה מחברי הפורום היא שכל מי שפה הוא בוודאי חרדי . כי הרי ייתכן שישקר ברשת תחת ניק אלמוני בנוגע לנתון כל כך חשוב ??
|
|
שכחת את התקליט "אבל הערבים" בבית? נשאר רק התקליט "כתבינו לעניני." ??
|
|
זה נכון ומוצדק לשים מראה לצביעות החוגגת !
כן ... כן... הערבים והערבים !
בכל נושא שהציבור החרדי "לקוי" בו אצל הערבים זה פה 500 !!! ואף אחד לא מעז לדבר על זה .
|
|
אתה שם מראה אך ורק לעצמך ובעצם זועק בקול גדול: אני ערבי מסריח אויב המדינה. מתי כבר תקלוט במוח שלך שאנחנו החרדים לא רוצים להידמות לערבים האויבים שלנו? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|