בית פורומים בחדרי חרדים

פינוי בינוי עם מורינו הרב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/5/2023 11:28 לינק ישיר 
פינוי בינוי עם מורינו הרב

השבוע הייתי בבניין ישן בשכונה וראיתי מודעה שמתארגנים לפינוי בינוי 
אז יהיה כנס דיירים עם מורינו הרב וכל ההחלטות יתקבלו עם הרב 

ואני הקטן שואל: מה קשור מורינו הרב? 
הוא יקבע כמה שירותים יהיו בכל דירה? איזה סטנדרט הקבלן יבנה? 
הדיירים צריכים עו"ד טוב מתחום הנדלן ולא רב.. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2023 17:15 לינק ישיר 

בלי ליצנות ללא פיקוח של הרב יכול הקבלן להוסיף דיירים שאין רוח חכמים נוחה מהם ועוד מכשולות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2023 13:01 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
השבוע הייתי בבניין ישן בשכונה וראיתי מודעה שמתארגנים לפינוי בינוי 
אז יהיה כנס דיירים עם מורינו הרב וכל ההחלטות יתקבלו עם הרב 
ואני הקטן שואל: מה קשור מורינו הרב? 

בפינוי בינוי, עיקר הרווח של הקבלן הוא מבניית הקומות העליונות, וככל שיבנה לגובה, כך רווחיו יגדלו. מהקומות העליונות אי אפשר להתנהל בשבת בצורה תקינה, ללא מעלית שבת. 

ובנוגע למעלית שבת, למרות שכמה מגדולי הדור (ובראשם הגר"ע יוסף) התירו מעלית שבת, הפולמוס חוזר ונשנה, שוב מפרסמים גילוי דעת לאסור (בטענה שהמצב השתנה) ושוב מפרסמים גילוי דעת להתיר, מכון צומת הד"לי והמכון הטכנולוגי (החרדי) נכנסו לעובי הקורה והכשירו מעליות ספציפיות ומאומה לא עזר, והדבר הגיע עד למצב שמתפרסם מכתב שאף כי אין כל בעיה הלכתית במעליות השבת, אך מתוך חשש מהבעיות שאולי יתעוררו, אסרו זאת "לבני תורה".

מדובר במעלית של המפתח ר' שגיא הראל, שהפיתוח שלה החל לפני מספר שנים, ונבדקה במשך 15 חודשים ע"י הרב גלבר והרב רובין בשיתוף איש מקצוע מומחה, והרב שריאל רוזנברג הצטרף אליהם להיתר (זאת לאחר שהגריש"א הורה למצוא פתרון הלכתי טוב למעליות השבת, שהיא צורך חיוני בבניינים החדשים, וזהו הפתרון היחידי למצוקת הדיור). והנה גם לאחר פרסום מכתביהם הברורים להיתר, שוב נהפכה הקערה על פיה.

בהתאם לכך, יש מקומות ש"מורינו הרב" רוצה להיות מעורה בכל החלטה של פינוי בינוי, ולבדוק שלא בונים לגובה חלילה, כי יבואו דיירים שאינם "בני תורה" (לפי ההגדרות העדכניות) ואינם מחמירים דים, ויגורו בקומות העליונות ויקלקלו את השכונה ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2023 11:33 לינק ישיר 

מה לך כי תלין?
במה זה שונה מההתערבות הרבנית בין מתמודדים לראשות עירייה חרדית.
כאשר המתמודדים חרדים שומרי תורה ומצוות שמתחייבים לקיים הוראות המרא דאתרא.
למה שם צריך התערבות רבנית??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פינוי בינוי עם מורינו הרב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext