בית פורומים בחדרי חרדים

מי שמחזיק את הפורום בחיים הוא .....

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2023 00:26 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

איש_חשוב כתב:

מצדרביעי כתב:

לא הבנתי מה "אפילו" בזה, על הלכות גזל שמעת?
האם החרדים ישבו ודנו איך מבחינה הלכתית יש לקיים חלוקת משאבים ציבוריים כשברור שכל תקציב בא על חשבון משהו אחר?
איך ומתי מותר לקחת כסף בכוח מהאזרחים בשביל זה? וכו'.

החרדים מבקשים לקבל תקציב חינוך לילד חרדי כמו לילד חילוני, במקום המצב כיום שילד חרדי מקבל 23% מילד חילוני
אליבא ד"צד רביעי" זה נקרא "לקחת בכוח מהאזרחים"..
כלומר, חרדים הם כלבים, באים לקחת מהאזרחים גם כמה עצמות
הם לא אזרחים המשלמים מיסים כחוק, הם משהו סוג ב' כזה שבאים להוציא בכוח כדי להשוות את עצמם לתקציב החילוני

איפה כל מחשבי הקיצין פה, שיבואו וישימו סוף סוף על השולחן כמה מיסים גבו מהחרדים בשקלים בשנה שעברה?
למה יש לי הרגשה שזה עובר את בהרבה את ה14 מליארד העלובים?
מתוך 470 מליארד של עוגת התקציב, כמה מיסים נגבו מהחרדים? הרי 81% מהנשים עובדות, 54% מהגברים עובדים.
כמה חרדים נמצאים ב2 העשירונים העליונים, אלו המשלמים 90% מהמיסים
תנו נתונים מדויקים.

מה הפירוש מבקשים לקבל?

למה חייבים להם משהו?

הכסף שהחרדים מייצרים לא מספיק אפילו לרמת חיים של מדינת עולם שלישי.
וזה בגלל ההתנגדות לאנגלית, מתמטיקה, ואקדמיה. ועידוד אי יציאה לעבודה.

אז באיזה חוצפה באים ודורשים דרישות ?

המדינה, יש לה אפשרות להעסיק חרדים במשרדי המדינה, יש להם אפשרות להקים אוניברסיטה חרדית, יש להם אפשרות לעודד לימודי מקצוע ובגרות, יש להם אפשרות להחשיב את לימוד התורה שזה יהיה חלק מהבגרות, יש להם אפשרות להקים כיתות ללימודי אנגלית לאברכים, במקום להאשים את החרדים שהם מוצצים את הדם שיעשו את המוטל עליהם.

וכנ"ל גם בקשר לערבים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2023 01:14 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
איש_חשוב כתב:

מצדרביעי כתב:

לא הבנתי מה "אפילו" בזה, על הלכות גזל שמעת?
האם החרדים ישבו ודנו איך מבחינה הלכתית יש לקיים חלוקת משאבים ציבוריים כשברור שכל תקציב בא על חשבון משהו אחר?
איך ומתי מותר לקחת כסף בכוח מהאזרחים בשביל זה? וכו'.

החרדים מבקשים לקבל תקציב חינוך לילד חרדי כמו לילד חילוני, במקום המצב כיום שילד חרדי מקבל 23% מילד חילוני
אליבא ד"צד רביעי" זה נקרא "לקחת בכוח מהאזרחים"..
כלומר, חרדים הם כלבים, באים לקחת מהאזרחים גם כמה עצמות
הם לא אזרחים המשלמים מיסים כחוק, הם משהו סוג ב' כזה שבאים להוציא בכוח כדי להשוות את עצמם לתקציב החילוני

איפה כל מחשבי הקיצין פה, שיבואו וישימו סוף סוף על השולחן כמה מיסים גבו מהחרדים בשקלים בשנה שעברה?
למה יש לי הרגשה שזה עובר את בהרבה את ה14 מליארד העלובים?
מתוך 470 מליארד של עוגת התקציב, כמה מיסים נגבו מהחרדים? הרי 81% מהנשים עובדות, 54% מהגברים עובדים.
כמה חרדים נמצאים ב2 העשירונים העליונים, אלו המשלמים 90% מהמיסים
תנו נתונים מדויקים.

מה הפירוש מבקשים לקבל?

למה חייבים להם משהו?

הכסף שהחרדים מייצרים לא מספיק אפילו לרמת חיים של מדינת עולם שלישי.
וזה בגלל ההתנגדות לאנגלית, מתמטיקה, ואקדמיה. ועידוד אי יציאה לעבודה.

אז באיזה חוצפה באים ודורשים דרישות ?

כמעט בכל אשכול אני מזכיר כאן כספי מיסים עצומים שמשלם כל אזרח שקנה דירה
החרדים משלמים על הדירות שלהם החל מ700 אלף ש"ח לדירה הכי זולה, ועד לשני מליון על דירות יקרות
אתה יכול לטעון שגם החילונים נותנים, אין בעיה, אז כולם נותנים, כאן טמון הכסף הגדול, ולא ב3-4 אלף מס הכנסה עלובים מידי חודש (לא דיברנו על כספי מע"מ שכולם משלמים בשווה, ומשפחות ברוכות ילדים מוציאות עוד הרבה יותר)

אתה יכול להפסיק לדקלם כמו ילדת גן "אנגלית ליבה אנגלית מתמטיקה"
חולבים אותנו כמו פרות חולבות, ואנחנו לא מבקשים תיקצוב חינוך, אלא דורשים!
המדינה חייבת לשלם חינוך בתמורה למיסים!
המדינה תתן את סוג החינוך שהחרדי רוצה, מיסים שלי - חינוך שלי (עוד לא אכפו את החינוך האנטישמי של הערבים וכבר באים לחנך אותנו..)
ואף אחד לא יגיד לחרדים איך לחנך את הילדים
שאלה, מה קורה אם אני במקרה אדם חרדי עם השקפה חרדית, ויש לי עבודה מכניסה שאני משלם עליה כמה עשרות אלפי ש"ח מיסים בחודש, האם אוכל לקחת איזה 10 משפחות חילוניות, אותם אני מפרנס מכספי המיסים שלי, ואקבע להם איזה חינוך לתת?
מאיפה החרטא הזאת?
כל אחד יחנך לפי השקפתו, ויקבל תמורה למיסים שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2023 09:19 לינק ישיר 

חבר'ה- קודם כל, טענתי הראשונית הייתה שמותר לחריף ומקשה לסבור אחרת מכם בנושא התקציבים גם אם אתם חולקים עליו משום מה.

לגבי השאלה מי תורם ומקבל יותר - תאמינו לי שהייתי מאוד שמח אם היה מתברר איכשהו שהחרדים תורמים יותר.
אבל בינינו, אחרי כל המילים היפות- אם נניח נחלק את המדינה ל-2 מדינות, חרדית מול לא חרדית.
מישהו חושב שמדינה שכוללת את בני ברק-מודיעין עילית-ביתר עילית ואלעד וכו', יכולה להתקיים באותה רמת חיים אליה הורגלנו בלי עזרה מבחוץ?

יש הוצאות ביטחון, רופאים, חינוך, כבישים, ראשי מועצות ושאר ה"עסקנים", עובדי מועצות וכו', שמישהו צריך לשלם עליהם...

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/05/2023 09:21:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2023 17:50 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:

לגבי השאלה מי תורם ומקבל יותר - תאמינו לי שהייתי מאוד שמח אם היה מתברר איכשהו שהחרדים תורמים יותר.
אבל בינינו, אחרי כל המילים היפות- אם נניח נחלק את המדינה ל-2 מדינות, חרדית מול לא חרדית.
מישהו חושב שמדינה שכוללת את בני ברק-מודיעין עילית-ביתר עילית ואלעד וכו', יכולה להתקיים באותה רמת חיים אליה הורגלנו בלי עזרה מבחוץ?

יש הוצאות ביטחון, רופאים, חינוך, כבישים, ראשי מועצות ושאר ה"עסקנים", עובדי מועצות וכו', שמישהו צריך לשלם עליהם...

חינוך? ילד חרדי מקבל 23% מהתקציב המלא שמקבל ילד חילוני, בשביל זה היינו יכולים להסתדר עם עצמנו במיסים שלנו
כבישים? לא יודע כמה כבישים סוללים לידך כל יום, אצלינו זה הולך ככה שכשאתה קונה דירה אתה משלם הוצאות פיתוח סביבתי, זה חלק מתשלומי הדירה.
ברור שאם היינו נאלצים להסתדר עם כספי המיסים שלנו בלבד היינו חיים ברמת חיים נמוכה יותר
אבל זה כבר קורה, בגלל המשכורות הנמוכות יותר אצלינו, משפחה חרדית למדה להסתדר עם חצי מהסכום פר נפשות, כלומר, משפחה חרדית בת 10 ילדים מוציאה אותו סכום שמשפחה חילונית עם 2 ילדים וכלב מוציאים, משלמים את אותו מע"מ, (ושאף אחד לא יבלבל את השכל שאפשר להחזיק משפחה בת 10 ילדים בפחות מ20 אלף) וכך היינו מסתדרים גם עם פחות כספי מיסים ומתנהגים יותר בצמצום
עדיין שוה לא לאכול את הכספים של המדינה עם כל החצץ שאוכלים איתה
""טוב פת חרבה ושלוה בה מבית מלא זבחי ריב"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2023 18:23 לינק ישיר 

איש חשוב, 3 שאלות:

1. האם אתה מוכן להסדר שמדברים עליו כבר ברצינות של מעין חלוקה לקנטונים עם מימון עצמי (אני מוכן)?

2. אם הבנתי את סוף הקטע שלך, אתה בעד לוותר על כספי המדינה על מנת שנחיה בפת חרבה ושלוה בה, אז למה אתה לכאורה שולח פוליטיקאים שדורשים כסף?

3. הפלפולים יפים, אבל האם אתה יכול להסביר מה לדעתך ימנע מאיתנו להפוך למדינת עולם שלישי במצב בו נחיה ב"מדינת יהודה" כחרדים לבד?

גילוי נאות - קצת בשונה מחריף, אני לא בעד "לשנות" את החרדים וכו', מצדי אם החרדים מחליטים ויכולים להסתפק במועט בשביל האידיאלים זה די מדהים.

אני רק מבקש:

1. שניקח אחריות על כך בעצמנו, ואם ציבור גדול פחות מתחבר לשיטה הזאת אז לא ננסה להשתמש בכוח של הפוליטיקה בשביל זה.
  2. אם בכל זאת נראה לנו בפלפול כזה או אחר שמשום מה אנחנו לא באמת "לוקחים" מהציבור.
    •  אז שוב - מציע שהפוליטיקאים שלנו ידחפו ל"מדינה רזה" המתקצבת כמה שפחות (ואז נרוויח כי לטענתך אנחנו נותנים למדינה יותר ממה שלוקחים, ואת הרווח נוכל לתרום לכוללים)/חלוקה לקנטונים/מודל אחר  בכיוונים אלו.

תוקן על ידי מצדרביעי ב- 22/05/2023 18:24:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2023 18:33 לינק ישיר 

בין הציבור החרדי והציבור החילוני נוצר דה-פאקטו הסכם וירטואלי חד צדדי של יששכר וזבולון. 
כשההסדר הזה הוא למורת רוחם של החילוניים שמתנגדים לכך.

הטענות שהם מעלים נגד ההסדר הזה שנכפה עליהם, אינו משולל יסוד. דומה כי אין חולק על
כך שאילו היינו מקבלים חבל ארץ ואוטונומיה להתנהלות עצמית, לא היינו מחזיקים מעמד גם
לא שבוע ימים.

חבל שמנהיגנו ועסקננו הולכים עם הראש בקיר ונאחזים בעקשנותם לסרב ללימודי ליבה. הרי
במצב כזה לא יתאפשר הסכם יששכר וזבולון אפילו לא ביננו לבין עצמנו, כפי שמקובל היה
מדורי דורות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2023 00:50 לינק ישיר 

מצד רביעי ;;;;; הנקודת מוצא שלכם שממעיטה מערך הקהילה החרדית איננה נכונה,..... כאשר כיום ישנה תרבות כלכלית עולמית שבה אין תמיד ערך לכסף מול היצור שלו, אלא רק מול הגלגל של הכסף, וככל שהכסף יתגלגל יותר ככה המדינה יכולה להדפיס ממנו יותר, לחרדים אין סיבה שלא יהיה להם כסף.....כמו שאתה מבין שישנם עשרות אלפי אוכלי חינם בציבור החילוני פרופסרים לאויר, ורופאים לחתולים, דוקטורים לכלבים, ומרפאות לעטלפים, מישהו יכול להסביר איזה ערך כלכלי יש לדברים האלה, והתשובה, שהירך הכלכלי הוא הגלגל שמסובב את הכסף, כשנבין שלתלמידי חכמים יש ערך, ויש להם גם ערך כלכלי, כשנבין שלצבור החרדי יש ערך כלכלי בגלל מיעוט הפשע הפלילי, גידול האוכלסיה בגלל ההשקעות שלהם בדכ במדינה כאן ללא הוצאת כסף החוצה, כשנבין שכל נפש מייצרת גלגול כלכלי, כשנקודת המוצא תהיה שבעידן המודרני גם החרדים היו מנהלים כלכלה כמו שהעולם מנהל, היינו פחות ממעיטים מערכם הכלכלי, 2. במדינה דמוקרטית אין שום ערך ליושר, או לצדק, יש בחירות, ויש נציגים, גם בארהב הכושים מייצרים פחות מהלבנים ועדיין מקבלים כמו כולם, הטענה שהציבור החרדי צריך לקבל פחות כי הוא תורם פחות היא טענה אנטישמית בלבד, כי בשתי החודשים שמדברים על החרדים לא היה דיבור לא על ערבים, לא על אמהות חד הוריות שתורמות כלום למדינה ומקבלות המון, החרדים לעולם יהיו מנודים ולו רק בגלל הקפוטה והחליפה.......ולכן עדיף שנשמור על עצמינו מאוהבינו ומשונאינו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מי שמחזיק את הפורום בחיים הוא .....
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.