|
|
| נשלח ב-22/5/2023 10:42 |
|
| |
| יו_טיוב כתב: |  |
| איש_חשוב כתב: |  | לתשומת המשתולל והמסית "חריף ומקשה"..
עכשיו יהיה מענין מה יש לחרדי המחמד של הפורום להתווכח עם אדם חילוני שמסנגר על חרדים..
תוציאו פופקורן |
|
הוא יתפתל ויצא תירוצים שונים ומשונים לכל שטות
|
|
לא צריל להתפתל. יש נתונים ממסמכים רשמיים. וכבר הגיבו פה אחרים. מה שכתב הליכודניק הוא לא מדויק בעליל ודמגוגיה. מצד שני זה לא שכל הכספים הקואליציונים לחרדים. האמת נמצאת באמצע. אם יהיה לי זמן פנוי, אשתדל לעבור סעיף סעיף לסווג ולסכום. למעשה, כל אחד יכול לעשות זאת. רק שהרוב פה לא מתעניינים באמת ובנתונים. באים רק מפוזיציה ילדותית ומטופשת. הערה חשובה, להגיד על המוסדות של ש"ס או החי"הע לבנים שמלמדים ליבה, זה בדיחה לא מצחיקה. מלמדים שם ברמה נמוכה בעיקר בכיתות הנמוכות. ואין שום פיקוח רציני. וכאמור, צריך להסתכל על התמונה הגדולה. אורח החיים החרדי שמתנגד לאנגלית מתמטיקה ואקדמיה ומעודד אי יציאה לעבודה, עולה מיליארדים רבים למדינה! לפחות 15 מיליארד בשנה. וכנראה הרבה יותר.. החרדים מקבלים שירותי בריאות, תחבורה, חינוך, רווחה, וכדו' של רמת מדינה מפותחת ומשגשגת, כאשר אילו כולם היו מאמצים את אורח החיים החרדי, היינו בקושי ברמת מדינת עולם שלישי. וזה הסיפור הגדול. ולכן כל שקל שהחרדים לוקחים כדי לשמר ולהעצים את אורח החיים המתנגד לאנגלית מתמטיקה ואקדמיה ומעודד אי יציאה לעבודה. זה שקל שמרגיז מאוד מאוד את שאר הציבור היהודי שאינו-חרדי. ו ב צ ד ק ! נשלח מהאנדרואיד שלי
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2023 10:44 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
| יין_לבנון כתב: |  | | בואו נדבר עובדות ולא שקרים;1. 1.18 מיליארד תוספת לחינוך הלא מוכר. ויודגש - תוספת.2. 2.3 מיליארד תוספת לישיבות וכוללים. ויודגש - תוספת.3. 1 מילארד תלושי דרעי בעיקר לחרדים.4. 300 מליון לחינוך "פנימיות".5. 500 מליון לפורוש לחלק.6. 500 מליון למקלב לחלק.7. 300 מליון לדרעי לחלק ל"פריפריה חברתית " |
|
דוגרי? לא מאמין לשום נתון שהבאת כאן, עוד לפני שאני נכנס למספרים מכירים כבר את תגובותיך האנטי חרדיות במיוחד, איכשהו תמיד אתה נופל על הצד הלא טוב ואין לך מילה טובה לומר על חרדים וכשאני צריך לבחור למי להאמין, לך או לדובר הליכוד החילוני, אתה מבין לבד את התשובה
ועכשיו למספרים: נדבר כאן על שתי מספרים שהבאת, נוכיח שאתה שקרן, ומהם נלמד על יתר המספרים שהבאת, וגם עליך.. בכל השנים בהם קיבלו אברכי הכוללים באיזור ה700 ש"ח, ותלמידי החיידרים תקצוב של 300-400 ש"ח לתלמיד, היה תקציב החינוך הכולל, גם של האברכים, גם של הישיבות באיזור 1.3 מליארד כשהעלו את התקציב לכל אברך בעוד כמה שקלים זה יכל להגיע ל1.7 מליארד עכשיו תסביר, איך כשהיום העלו את התקציב ל927 ש"ח לאברך (בחלוקה שנתית שווה לכל החדשים, מאחר ולא נותנים רטרואקטיבית מתחילת השנה) הגעת לסכומים ההזוים שהתוספת לבדה הינה 2.3 מליארד.. בנוסף לתוספת השניה שהבאת 1.13 מליארד ואם זה התוספת אצלך, כמה כולל כל התקציב של הכוללים והאברכים וניח שאתה צודק ויש כאן כמה מליארדים, מי הכניס לכיס את כל המליארדים האלו? כי לאברכים זה לא מגיע האם ייתכן שמישהו כאן גונב את האברכים במליארדים ואף אחד לא עולה עליו?
ופורוש קיבל חצי מליארד "לחלק"?? מתי הוא מחלק? איפה יש תור?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2023 11:31 |
|
| |
איש חשוב ביותר.
זה בדיוק ההבדל ביננו. לא השמצתי לא הבעתי דעה לא כיניתי בשמות. סך הכמות הבאתי נתונים.
והנתונים הם לא מטוויטר ולא מהאינטרנט ולא מאתרים בעלי נטיות. הבאתי את המספרים בדיוק כמו שמופיעים בהחלטת הממשלה לפני שבוע.
ושוב להבדיל ממך, אין פה שאלה להאמין או לא, צריפתי לינק להחלטת הממשלה עצמה בה מופיעים הסכומים הנ״ל. דוק ותשכח.
ולעניין פורוש- תוקצב חמש מאות מליון שקל למשרדו החדש של מורשת ישראל. מי יקבע איך יחולק הכסף? פורוש. איך - אין שום קריטריון למשרד החדש הזה אז יעשה ככל שירצה.
ולא צריך לחכות כבר השבוע הודיע על תקצוב מיוחד למי שמארח מעל 300 איש לשבועות בירושלים….
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2023 12:45 |
|
| |
עם כל הכבוד ואין הרבה, אם המדינה לא מממנת לי בית ספר לילדים ולא משנה הסיבה, שתחזיר לי את זה בהטבת מס. לא יתכן שאני שעשיתי צבא מעל 3 שנים, עובד במשרה מלאה, כנ"ל אשתי, ועדיין צריך לשלם על חינוך ילדי כשקיים חינוך חינם. אם המדינה לא משלמת אז שתחזיר לי את החלק היחסי בהטבת מס. ואני לא מדבר על סעיפי תרבות תקשורת וספורט שמהם אני גם לא נהנה כי זה כאילו תקציב כללי, אבל תקציב שהוא פר תלמיד אם לא משולם לבית ספר / למורים אז שיוחזר להורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2023 14:50 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | עם כל הכבוד ואין הרבה, אם המדינה לא מממנת לי בית ספר לילדים ולא משנה הסיבה, שתחזיר לי את זה בהטבת מס. לא יתכן שאני שעשיתי צבא מעל 3 שנים, עובד במשרה מלאה, כנ"ל אשתי, ועדיין צריך לשלם על חינוך ילדי כשקיים חינוך חינם. אם המדינה לא משלמת אז שתחזיר לי את החלק היחסי בהטבת מס. ואני לא מדבר על סעיפי תרבות תקשורת וספורט שמהם אני גם לא נהנה כי זה כאילו תקציב כללי, אבל תקציב שהוא פר תלמיד אם לא משולם לבית ספר / למורים אז שיוחזר להורים. |
|
עם כל הכבוד. משפחה חרדית ממוצעת מקבלת כ3 וחצי אלף מהמדינה יותר משנותנת. לעומת זאת משפחה יהודית שאינה-חרדית משלמלמת כאלפיים וחצי יותר משמקבלת. (על פי חישוב פורום 'קהלת' שלקחו בחשבון תשלומים על בריאות, חינוך. ותשלומי מסים ומע"מ)
אז אף אחד לא לקח לך (=משפחה חרדית ממוצעת) כלום. להיפך, נתנו ונותנים לך.
אני רוצה לראות את הנציגים החרדים מוכנים להתנתק כלכלית מהמדינה. לא לקחת ולא לקבל. הלוואי וזה יקרה.
נשלח מהאנדרואיד שלי
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 22/05/2023 14:50:16
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2023 18:23 |
|
| |
| יין_לבנון כתב: |  | | איש חשוב ביותר.
זה בדיוק ההבדל ביננו. לא השמצתי לא הבעתי דעה לא כיניתי בשמות. סך הכמות הבאתי נתונים.
והנתונים הם לא מטוויטר ולא מהאינטרנט ולא מאתרים בעלי נטיות. הבאתי את המספרים בדיוק כמו שמופיעים בהחלטת הממשלה לפני שבוע.
ושוב להבדיל ממך, אין פה שאלה להאמין או לא, צריפתי לינק להחלטת הממשלה עצמה בה מופיעים הסכומים הנ״ל. דוק ותשכח.
ולעניין פורוש- תוקצב חמש מאות מליון שקל למשרדו החדש של מורשת ישראל. מי יקבע איך יחולק הכסף? פורוש. איך - אין שום קריטריון למשרד החדש הזה אז יעשה ככל שירצה.
ולא צריך לחכות כבר השבוע הודיע על תקצוב מיוחד למי שמארח מעל 300 איש לשבועות בירושלים…. |
|
האם אתה יכול לצטט איפה השמצתי או כיניתי אותך? כתבתי דבר אחד, שאתה תמיד נופל על חרדים ההבדל בינינו הוא יותר בכיוון של זה שאתה מאשים אחרים בהשמצות..
משרדו של פרוש תוקצב ב500 מליון, אחד המשרדים שתוקצבו הכי פחות במדינה, כל משרד מתוקצב הרי רק בסכומים גדולים יותר, אתה בא ומתייג את זה כ"פרוש קיבל 500 מליון לחלק לחרדים" אפשר היה לומר את זה על כל שר חילוני אחר. האם פרוש מחלק את הכספים האלו לחרדים? האם יש תור של חרדים לקבלת כספים? ריח אנטישמיות עולה מסגנונך
בדקתי היטב בלינק שהבאת אין שם זכר ל"יודגש" שכתבת, שה2.3 מליארד (לשנתים) הם "רק תוספות" לתקציב הקיים מאיפה הבאת את השקר הזה? נשמח להסבר
בדקתי חלק גדול מהרשימה שהבאת אינה נוגעת לחרדים דווקא מה זה 89 מליון תלמידי חו"ל? זה קשור לחרדים? זה כתוב סעיף אחד אחרי חיזוק ישיבות ההסדר מה קשור אלינו 66 מליון למועצות דתיות? מה זה "פרוש לחלק" "מקלב לחלק"? זה תקציב משרדי שלהם, הם מחלקים אותו לחרדים ככה ישירות? מה זה דרעי לחלק לפריפריה חברתית? דרעי חילק כרטיסים גם לחילונים ברשימה הארוכה בלינק שהבאת, יש כמעט פי 10 דברים לא קשורים לחרדים
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2023 19:27 |
|
| |
1. פורוש לחלק - כפי שהסברתי כשממציאים משרד חדש שלא היה כמו מסורת אז אפשר לקבוע כאוות רצונך מה לעשות בכסף. אתה יכול לקבוע שזה רק לטישים, רק לחידון שמיטה, לעיתונות חרדית, לשיעורים תורניים באופן במקום ובצורה שתרצה. וכפי שראינו כבר פורוש יודע לעשות עם זה מה שטוב לפורוש.
2. מקלב לחלק זה כנל ובנוסף והתקציב של רשות מקלב מוגדר מלכתחילה רק לחרדים.
3. תלמידי חו״ל - אולי לא עקבת אבל היו הרבה תלונות על כך שבחורי ישיבות שמגיעים מחול לא מקבלים תמיכה. יש אלפי אם לא קרוב ל 10,000 בחורי ישיבה מחול שמסתובבים פה. לישיבה כמו מיר זה מילוני דולרים בשנה הכנסה חדשה מהמדינה. מסתמא 90 אחוז מהתקציב הזה ילך לישיבות וחסידויות.
4. כשאומרים תקציב מיוחד לפריפריה חברתית ששר הפנים או עושה דברו יקבע מה ההגדרה של פריפריה ומה יעשו בכסף- סמוך על דרעי. אם תקציב לנגב והגליל הגיע כמעט כולו לנופש בין הזמנים של בחורי ישיבות מהמרכז אז ק״ו כשזה מוגדר ככה.
5. מועצות דתיות זה מסתמא 90 אחוז אנשים שמונו וימונו על ידי ש״ס.
6. בכרטיסים אכן יכנסו לע״ל כמה אנשים שאינם מצביעים למפלגות חרדיות אבל כבר סוכם שהקריטריונים שנקבעו נותנים עדיפות עצומה לחרדים (שעניים וזכאיים ממילא לאחוז ניכר).
7. תקציב הישיבות והכוללים הוא בנוסף למה שמגיע על פי חוק מ 2017 שעומד בערך ל 600 מליון בכל אחד מהשנים 2022 ו 2023. אתה יכול לבדוק בספר התקציב. בנושא הזה כנראה מה שמבלבל אותך זה שגם ״ממשלת השמד״ נתנה תוספת מעבר למה שקבוע בחוק.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2023 00:19 |
|
| |
כותב מתוך דאגה כנה לעתיד ומתוך אהבת ישראל
לא צריך להיות גאון כדי להבין, 1. מבחינה דמוגרפית בעוד דור שניים אנחנו נהיה לפחות שליש מהאוכלוסיה. 2. הטכנולוגיה היום לא מבוססת על סוסים ועגלות. 3. מלכתחילה צריך לחנך שאין שום סתירה, בין להיות רוחניים (במלעיל) , קובעים עיתים לתורה, בעלי צדקה וחסד וכו' לבין לימודי מתמטקה ואנגלית בנעורים (ומקצוע מדעי יישומי בהמשך) . לא רק שאין סתירה, אלא ההפך!
רמב"ם הלכות יסודי התורה הלכה א': האל הנכבד והנורא הזה מצוה לאהבו וליראה ממנו, שנאמר: ואהבת את ה' אלהיך ונאמר: את ה' אלהיך
הלכה ב':
והיאך היא הדרך לאהבתו ויראתו? בשעה שיתבונן האדם במעשיו וברואיו הנפלאים הגדולים ויראה מהן חכמתו שאין לה ערך ולא קץ מיד הוא אוהב ומשבח ומפאר ומתאוה תאוה גדולה לידע השם הגדול, כמו שאמר דוד: צמאה נפשי לאלהים לאל חי וכשמחשב בדברים האלו עצמן מיד הוא נרתע לאחוריו ויפחד ויודע שהוא בריה קטנה שפלה אפלה, עומדת בדעת קלה מעוטה לפני תמים דעות, כמו שאמר דוד: כי אראה שמיך מעשה אצבעותיך, מה אנוש כי תזכרנו ולפי הדברים האלו אני מבאר כללים גדולים ממעשה רבון העולמים כדי שיהיו פתח למבין לאהוב את השם. כמו שאמרו חכמים בענין אהבה שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם. וחשוב להדגיש! בנוסף להבנה של פלא הבריאה, של 'גדלות הבורא' החינוך המדעי טכנולוגי (על טהרת הקודש) גם מביא ל'יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך".
תוקן על ידי momeir ב- 23/05/2023 00:26:08
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2023 01:00 |
|
| |
תאמין לי ואם לא בוא לתוך הציבור החרדי ותראה שזה קורה, הציבור החרדי שואף להרגיל את ילדיו קצת יותר מהציבור החילוני, הטענות מהצד החילוני מגיעות משנאת עמי הארצות לתלמידי חכמים
| momeir כתב: |  | לא צריך להיות גאון כדי להבין, 1. מבחינה דמוגרפית בעוד דור שניים אנחנו נהיה לפחות שליש מהאוכלוסיה. 2. הטכנולוגיה היום לא מבוססת על סוסים ועגלות. 3. מלכתחילה צריך לחנך שאין שום סתירה, בין להיות רוחניים (במלעיל) , קובעים עיתים לתורה, בעלי צדקה וחסד וכו' לבין לימודי מתמטקה ואנגלית בנעורים (ומקצוע מדעי יישומי בהמשך) . לא רק שאין סתירה, אלא ההפך!
רמב"ם הלכות יסודי התורה הלכה א': האל הנכבד והנורא הזה מצוה לאהבו וליראה ממנו, שנאמר: ואהבת את ה' אלהיך ונאמר: את ה' אלהיך
הלכה ב':
והיאך היא הדרך לאהבתו ויראתו? בשעה שיתבונן האדם במעשיו וברואיו הנפלאים הגדולים ויראה מהן חכמתו שאין לה ערך ולא קץ מיד הוא אוהב ומשבח ומפאר ומתאוה תאוה גדולה לידע השם הגדול, כמו שאמר דוד: צמאה נפשי לאלהים לאל חי וכשמחשב בדברים האלו עצמן מיד הוא נרתע לאחוריו ויפחד ויודע שהוא בריה קטנה שפלה אפלה, עומדת בדעת קלה מעוטה לפני תמים דעות, כמו שאמר דוד: כי אראה שמיך מעשה אצבעותיך, מה אנוש כי תזכרנו ולפי הדברים האלו אני מבאר כללים גדולים ממעשה רבון העולמים כדי שיהיו פתח למבין לאהוב את השם. כמו שאמרו חכמים בענין אהבה שמתוך כך אתה מכיר את מי שאמר והיה העולם. וחשוב להדגיש! בנוסף להבנה של פלא הבריאה, של 'גדלות הבורא' החינוך המדעי טכנולוגי (על טהרת הקודש) גם מביא ל'יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך".
תוקן על ידי momeir ב- 23/05/2023 00:26:08 |
|
 |
|
|
|
|
|