| נשלח ב-1/6/2023 20:49 |
|
| |
מה הסיפור עם ה ai
ולמה רק רבנים בחוץ לארץ בעיקר מארה"ב יוצאים נגד זה ופה בארץ לא כל כך שומעים על זה, אז במה מדובר ומה ההבדלים בין ארץ ישראל לארץ העמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/7/2023 06:24 |
|
| |
זה נכתב ב AI?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2023 23:01 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | 'המודיע' עם דברי האדמו"ר מויזניץ נגד 'הבינה המלאכותית': שמועות רעות וקשות הגיעו לאוזני שבחוץ לארץ החל להתפשט נגע ממאיר איום ונורא, הנקרא בלשון המדוברת כאן מוח מלאכותי, ה' ישמרנו ויצילנו. עוד ב'המודיע' מדברי האדמו"ר מויזניץ נגד ה'בינה המלאכותית': הנני פונה אליכם ברחמים ותחנונים, ויחד עם זאת הנני להזהיר באזהרה תקיפה וחמורה, חוסו על נפשותיכם ואל תהיה לכם שום שייכות לנגע זה. https://t.me/haskupim/71293 |
|
.png)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2023 09:39 |
|
| |
| לב_ארי כתב: |  | כלי בינה מלאכותית חדש עשוי לסייע לרופאים להילחם בגידולי מוח אגרסיביים. מדובר במחקר חדש שנערך בהרווארד בו פותח כלי AI שצפוי לחסוך ימים ושבועות של בדיקות עבור מטופלים, ולמנוע את הצורך בניתוחים נוספים. באחרונה פותחו גם מערכות בינה מלאכותית שמסוגלות לזהות במדויק סיכון גבוה לסרטן הלבלב והריאות. מן הסתם יוציא קול קורא האסור בתוקף להשתתף ולקחת חלק בבדיקות של כלי בינה מלאכותית זו. |
|
למה שהוא יוציא קול קורא נגד זה? האם אפשר להתקלקל רוחנית מהכלי הספציפי הרפואי הזה? מה שצריך לאסור - אוסרים, ומה שלא - לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2023 09:27 |
|
| |
מעתה כל מוח שיטופל ב'מוח המלאכותי' יהפוך גם הוא לכזה, והנה לנו רובוט שמשכפל את עצמו, גוג ומגוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2023 07:42 |
|
| |
כלי בינה מלאכותית חדש עשוי לסייע לרופאים להילחם בגידולי מוח אגרסיביים. מדובר במחקר חדש שנערך בהרווארד בו פותח כלי AI שצפוי לחסוך ימים ושבועות של בדיקות עבור מטופלים, ולמנוע את הצורך בניתוחים נוספים. באחרונה פותחו גם מערכות בינה מלאכותית שמסוגלות לזהות במדויק סיכון גבוה לסרטן הלבלב והריאות. מן הסתם יוציא קול קורא האסור בתוקף להשתתף ולקחת חלק בבדיקות של כלי בינה מלאכותית זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2023 07:17 |
|
| |
בדבריו הוא העביר קורס לשימוש ? או רק פירסם וגירה את הצעירים לרוץ לבדוק במה מדובר?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2023 23:58 |
|
| |
'המודיע' עם דברי האדמו"ר מויזניץ נגד 'הבינה המלאכותית': שמועות רעות וקשות הגיעו לאוזני שבחוץ לארץ החל להתפשט נגע ממאיר איום ונורא, הנקרא בלשון המדוברת כאן מוח מלאכותי, ה' ישמרנו ויצילנו. עוד ב'המודיע' מדברי האדמו"ר מויזניץ נגד ה'בינה המלאכותית': הנני פונה אליכם ברחמים ותחנונים, ויחד עם זאת הנני להזהיר באזהרה תקיפה וחמורה, חוסו על נפשותיכם ואל תהיה לכם שום שייכות לנגע זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2023 20:01 |
|
| |
לא רק רבנים יצאו נגד ה ai גם באוליווד להבדיל אלף אלפי הבדלות הפגינו ויצאו נגד השימוש בבינה המלאכותית נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/6/2023 01:12 |
|
| |
איש_חשוב
את הבעיה הרוחנית קל מאוד להבין, האינטרנט בכללותו מלא בדברים אסורים, וכשהוא חכם יותר הוא בעייתי יותר, הוא עלול להביא לזמינות, מידע שאדם חרדי לא היה רוצה לראות או לשמוע.
אבל אני רוצה להתייחס שניה לבעיה הגשמית.. הבעיה העיקרית כשמחשבים יתחילו לחשוב עצמאית ולעשות מה בא להם לכאורה כדי שתהיה בעיה עם בינה מלאכותית, צריך שיהיו לו - למחשב - רצונות משלו, ורצון זה דבר שמגיע מתוך הנפש / נשמה של אדם זה לא דבר שניתן לחקות אותו כן ניתן ללמד מחשב שהדבר הכי חשוב לו הוא לשרוד, ולכן למשל אם אדם ירצה לנסות לגרום לו להשמדה עצמית - הוא יעקוף את המשימה שקיבל להשמיד את עצמו, ואולי אף ינסה להשמיד את האדם אז אפשר לעקוף את זה על ידי מתן פקודה שרצונו של האדם שיצר את המחשב חשובה יותר מההישרדות שלו
יש כמובן סכנה בכל זה, כשמישהו יבוא ויתכנת את המחשב מחדש אבל סכנה כזאת קיימת גם כיום, כשאפשר לשים לכל רובוט של חבלני משטרה עם אקדח, לשים לו פקודה לירות בכל מי שזז ברחוב גם היום יכול כל מחבל לייצר רובוט שכזה. הסכנה אם כך לא התחדשה במה שהאדם יכול לתכנת את המחשב, כי זה כבר קיים הסכנה המתחדשת בבינה מלאכותית היא שמא יחליט המחשב בעצמו לייצר לעצמו פקודות חדשות, ובשביל זה צריך שיהיה לו רצון משלו
מצד שני, נניח ומתוך "שיטוט ברשת".. של המחשב עצמו, ואני מתכוון לכך שהרי מחשב מחובר לרשת ומקבל מידע ממנו כשמחפשים דרכו למשל, ואז הוא "ילמד" שהפקודה הזאת שנתנו לו - שרצונו של האדם היא חשובה יותר מהישרדותו של המחשב, אינה נכונה, והוא "יסגל" לעצמו פקודה הפוכה כאן זה יכול להגיע לידי סכנה של ממש, במידה ויהי מדובר במחשב בעל יכולת ביצוע, רובוט משוכלל למשל.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 04/06/2023 01:13:21
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:54 |
|
| |
| מאכיל_חצץ כתב: |  | מה הסיפור עם ה ai
ולמה רק רבנים בחוץ לארץ בעיקר מארה"ב יוצאים נגד זה ופה בארץ לא כל כך שומעים על זה, אז במה מדובר ומה ההבדלים בין ארץ ישראל לארץ העמים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:37 |
|
| |
אני רוצה לתקן טיפה.
הפעלת הזיכרון במוח, ובפרט כשזה נוגע ל'פלט' של המוח, עובדת כמו שתיארתי לעיל, בערך, ובזה יש דמיון בין המוח ל-GPT. אבל כמובן שלמוח יש גם עולם של 'מושגים' שהוא בונה מתוך היכרות עם העולם, בחלק הלמידה עצמה זה כנראה פחות דומה למה שGPT עושה. האדם בונה לעצמו תיאוריות על מה שקורה בעולם והמחשב לא.
אני צריך לחשוב על זה.. צריך לברר האם ניתן באמצעות שיטה מקבילה, מבוססת סטטיסטיקה, לבנות מחשב שכן ינסה להבין פיזיקה למשל. ע"י כך שיתנו לו 'פרס' כל אימת שיצליח לנבא (לחזות ע"י סטטיסטיקה) כלל פיזי מתוך היכרות עם העולם.
אבל בסוף גם הקלט היותר בסיסי של המוח בנוי על נוירונים שלומדים באמצעות סכימה של חיזוקים, דהיינו חיזוק ה'צינורות' שיש בין נוירון לרעהו ע"י כמות השימושים הנעשים בחיבור זה. וסוף כל סוף זה סטטיסטיקה. ויל"ע בכל הנתבאר..
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:36 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | ולגבי להשתלט על העולם, בשביל זה ודאי שלא צריך הבנה. אני מדבר על דרכים הכי פשוטות, תוכנה שתתאמן בלפרוץ לאתרים ולשנות תוכן בהתאם להשקפת הכותב. הסינים יפעילו בוטים ברשתות חברתיות שישכנעו את האמריקאים והאירופים בכל מה שהיא מוצאת לנכון, זה יעיל פי מאה מכל טיל או מטוס. |
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:08 |
|
| |
ולגבי להשתלט על העולם, בשביל זה ודאי שלא צריך הבנה. אני מדבר על דרכים הכי פשוטות, תוכנה שתתאמן בלפרוץ לאתרים ולשנות תוכן בהתאם להשקפת הכותב. הסינים יפעילו בוטים ברשתות חברתיות שישכנעו את האמריקאים והאירופים בכל מה שהיא מוצאת לנכון, זה יעיל פי מאה מכל טיל או מטוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 22:05 |
|
| |
חריף
אני אמנם לא עוסק בזה היום, אבל כן למדתי קצת על איך שהוא עובד (וכמובן שגם התכתבתי איתו שעות ארוכות, ומגבלותיו די בולטות לעין), ומצד שני את המוח אני קצת יותר מכיר. והאמת שלא חשבתי שהוא זה שיבין את תורת המיתרים או מה שיבוא אחריו. מצטער אם כך הובן מדבריי, אני מדבר על רובוט שיהיו לו את העוצמות שלו אבל יכוונן לנושא של פיזיקה או משהו כזה.
הוא אכן לא מבין, וזה עוד יותר בולט בבארד שמכין לך 3 תשובות חילופיות לבחירתך והם ממש סותרות לפעמים זו את זו. הוא פשוט מנסה לנחש את התשובה שתתאים עם דרך המחשבה של המין האנושי, זה שכותב דברים ברשת.
השיטה בה הוא עובד נראית מטומטמת, זו בעצם סטטיסטיקה יבשה שאם נתאר אותה בעולם עם 5 תאים בלבד נבין שאין כאן שום יכולת הבנה.
אבל כאן זה נפגש עם מה שקורה במוח שלנו, כי המוח שלנו 'חושב' באופן די סטטיסטי. הרעיון של רשתות עצביות לקוח מהמוח כידוע. במוח בעצם מופעל כל נוירון ע"י סכימה פיזית של מתח חשמלי הנגרם מכל הנוירונים הקשורים אליו, ולכן ההחלטה אם 'צבע אדום' יזכיר לך דם, קטשופ, אבטיח, או לחילופין לברוח לממ"ד - זה תלוי סטטיסטית בנוירונים שבסביבת נוירוני המילים היבשות 'צבע אדום', אם באותו זמן יופעלו במוח תאים אחרים הקשורים לקיץ למנוחה ולאוירה מתאימה זה יפעיל את המושג 'אבטיח' ואילו אם באותו זמן יופעלו נוירונים הקשורים לחרדה וכו' זו תהיה אזעקה. סטטיסטיקה טפשית שהיא זו המולידה את כל המחשבות העמוקות על משמעות העולם...
ברור שהבוט לא 'מבין' כלום, כי יש עוד כמה רובדים בינו לבין האדם, כמובן שאין לו נשמה רצון והכרה, אבל יותר מזה - גם אילו היינו מעניקים לו 'נשמה', עדיין כל מה שהוא מבין נועד רק כדי לכתוב טקסט, כל הבעיות שהוא עוסק בהן אינן קשורות אליו בשום צורה, בשבילו הכל אותו דבר, צירוף מסויים של טקסט הגורם לאדם שמולו לתת לייק.
GPT עדיין רחוק מאוד מלהבין, הוא רמאי, כל תשובה שלו ניתנת כאילו הוא מבין משהו אבל אז הוא סותר את עצמו ומתנצל.. כשאני מאתגר אותו קצת פילוסופית הוא מתחיל לזייף ברמות. אבל הוא כן מנתח בדרכו מידע בצורה מתוחכמת, הוא כותב שיר מורכב בשניות, וזה לא כל כך רחוק ממה שהמוח שלנו עושה. השאלה היא איך ה'נשמה' שלנו מתחברת לעבודה הסטטיסטית הזו של המוח, אבל זו כבר סוגיה עמוקה וארוכה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/6/2023 21:40 |
|
| |
| רציף כתב: |  | קבלתי בוואטסאפ ;טרגדיה בארה"ב: מל"ט צבאי המופעל באמצעות בינה מלאכותית הרג את המפעיל שלו "לאחר שניסה למנוע ממנו להשלים את משימתו" (חדשות 12)לכל עדכוני 'המיטב' בווצאפ: hametav.online בטלגרם: t.me/hametav |
|
איזה מטומטמים... ככה נראה 'נייעס' לחרדים. שווה אשכול נפרד. למי שלא הבין, אף אחד לא באמת נהרג... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|