|
|
| נשלח ב-14/6/2023 13:01 |
|
| |
| ירו_שלמי כתב: |  | לך תדע
(ראשית, דיברתי על 'קיבלתי באישי' וזה היה די שקוף שזה אכן אישי מאוד, די הוכחת את זה בהמשך, גם במילה 'פגעתי').
ר' חיים ענה תשובות בהלכה בזמן נשיאותו, אתה חושב שאדם גדול כמותו היה מרשה לעצמו לטעות ולהטעות ביודעו שאינו דעתו מיושבת עליו כבר? מישהו יכול בכלל לחשוב כך? אולי רק 'הלצים הרשעים' שברמב"ם סוף הלכות טומאת צרעת -
לפיכך ראוי למי שרוצה לכוין אורחותיו להתרחק מישיבתן ומלדבר עמהן כדי שלא יתפס אדם ברשת רשעים וסכלותם וזה דרך ישיבת הלצים הרשעים בתחילה מרבין בדברי הבאי כענין שנאמר וקול כסיל ברוב דברים ומתוך כך באין לספר בגנות הצדיקים כענין שנאמר תאלמנה שפתי שקר הדוברות על צדיק עתק ומתוך כך יהיה להן הרגל לדבר בנביאים ולתת דופי בדבריהם כענין שנאמר ויהיו מלעיבים במלאכי האלהים ובוזים דברים ומתעתעים בנביאיו ומתוך כך באין לדבר באלהים וכופרין בעיקר כענין שנאמר ויחפאו בני ישראל דברים אשר לא כן על י"י אלהיהם והרי הוא אומר שתו בשמים פיהם ולשונם תהלך בארץ מי גרם להם לשית בשמים פיהם לשונם שהלכה תחילה בארץ זו היא שיחת הרשעים שגורמת להן ישיבת קרנות וישיבת כנסיות של עמי הארץ וישיבת בתי משתאות עם שותי שכר אבל שיחת כשרי ישראל אינה אלא בדברי תורה וחכמה לפיכך הקדוש ברוך הוא עוזר על ידן ומזכה אותן בה שנאמר אז נדברו יראי י"י איש אל רעהו ויקשב י"י וישמע ויכתב ספר זכרון לפניו ליראי י"י ולחושבי שמו |
| נתחיל מראיית "הזהב" שהבאת שלפיה אם כתבתי "פגעתי" אז משתמע שזה אני ולא מישהו אחר שכתב לי באישי אז כך, אם אני מעלה את הדברים , אני הוא הפוגע ולא זה שכתב לי באישי, כך זה גם בבתי המשפט . כמובן, במקרה של תביעת דיבה אוכל לתבוע את הכותב לאישי בתור צד ג'. אבל זה לא העיקר, החשוב פה, מה שכתבת שאם ר' חיים היה יודע שהוא לא צלול אזי הוא לא היה פוסק וזו הטעות הגדולה שלך: מי שלא צלול לא מודע לכך, למה הדבר דומה : מי שחולה במחלה נפשית לא יודע שהוא הורג את הקרובים שלו... רק ברשותך, אם תוכל להביא את התשובות בהלכה שהוא ענה בזמן היותו רשכבה"ג אודה לך מאוד, כי אני כן יכול להביא לך שו"ת שערך אתו נכדו יענקי למען הארגון "לב שומע" ובין היתר הוא נשאל שם: האם על הבן להעיר לאביו אם הוא מדבר לשון הרע ודברים אסורים או שזה לא העסק שלו? ר' חיים משיב שזה לא העסק שלו. וההלכה היא שהבן צריך להראות לאביו את ההלכה משמע שזה כן העסק של הבן. כמובן שזה רק על קצה המזלג, ומי שהעיר בפורם על שברי לוחות שמונחים בארון זה נכון, אבל כול עוד שלא מנסים לרמות את הקהל ולפסוק הלכות בשמו, במחשבה שנייה, למה אני צריך לכתוב את כול זה? לא מספיק סכסוך הירושה במשפחת קנייבסקי כשהבן אמר שהאבא כבר לא היה צלול כך וכך שנים לכאורה והצוואה שלכאורה נכתבה נגד רוח חכמים לפי הפרסום כדי להוכיח את מצבו הרפואי באותם שנים...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/06/2023 13:07:07
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2023 13:13 |
|
| |
אני מתעב את ההתנהגות של יענקי קנייבסקי לא פחות ממך. אבל אתה הפרזת ועברת את הגבול כשכתבת לגבי ר' חיים עצמו. הוא אכן לא חיבר ספרים בזמן האחרון, ואני מאמין שקוגנטיבית יש נסיגה בגיל כזה, זה מתחיל כבר בגיל הרבה יותר צעיר, אולי אנחנו כבר שם.. ועדיין, כשאני סומך על אדם שהוא צדיק, ואני רואה אותו בסרטונים כשהוא גם יודע להתבדח פה ושם, ואז כשאני יודע על משהו שהוא אמר בפה מלא, אני מתבטל מולו כעפרא דארעא. הוא מספיק קדוש ואחראי. הוא החליט יום אחד שלא נכון לו לכתוב עוד ספרים, אולי כי הוא לא רוצה להוציא מתחת ידו דבר שאינו מושלם בהלכה, ואני מכיר אנשים פשוטים ממנו שכאשר החל אצלהם אלצהיימר גזרו על עצמם שתיקה ועמדו בזה. אם הוא המשיך להנהיג במה שמצא לנכון, הוא כנראה היה בטוח באמיתת הדבר על אף מודעותו לגילו. (אא"כ תאמר שהוא היה כל הזמן הזה סנילי לגמרי ולא מודע לעצמו, זה לא היה כך).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2023 13:24 |
|
| |
גם אני הייתי מתבטלת בפניו לו הייתי שומעת ישירות ממנו , אבל לא זה היה המצב, "סחבו" אותו עד לחיפה לכנס בחירות כדי שסורוצקין "ידבר בשמו", הבנת? או לאחר שהוא ישב בכנס בחירות בכותל שעה שלמה הוא שאל לשם מה הביא אותו לכותל, לא עברתי שום גבול ולא כתבתי נגד ר' חיים עצמו, יענקי לא לבד בעסק הזה: "במערכת השקר" הזו היו הרבה מאוד ששיתפו פעולה, אותו הזכרתי כי הבאתי ראיה מהשו"ת שנערך עמו זה הכול. יש עוד הרבה ראיות באשר לצלילות דעתו באותן שנים אבל, אני לא מנסה להוכיח שלא לצורך שהוא לא היה צלול כי זה יהיה ההפסד של כולנו...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 14/06/2023 13:59:13
|
|
|
|
| נשלח ב-14/6/2023 19:22 |
|
| |
את מתקשה לשחרר את האובססיה לגר"ח זצוקל?
יש כבר עוד מעט דור שלישי של גדולים
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2023 15:51 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | את מתקשה לשחרר את האובססיה לגר"ח זצוקל?
יש כבר עוד מעט דור שלישי של גדולים |
| חשבתי שאתה האחרון לזלזל במורשתו של הרב קנייבסקי: אז מה אם יש כבר דור שלישי של גדולים אז נשכח ממנו?! אדרבה, מעשיו הם מעשה רב ,בייחוד, שבזמנו נפרצו הרבה גבולות שלא נפרצו מעולם: הכרה בהסתדרות הציונית של היהדות החרדית על כל המשתמע מכך, חסידים יראים ושלמים נהפכו בין לילה למשנאי ה'. ועוד שלל של גזירת מלך שרק השד יודע איך ניתן לשייך אותם לרשכבה"ג אם לא שהיה מדובר שקטנים עמדו על גבו...לדוגמה:. חשבת פעם שישראלים שיתרמו למוסדות ויזניץ יקבלו עבודה בבית המקדש?! נוצר אצלי הרושם שאתה "ממזר" לא קטן ואתה יודע היטב למה אני מתכוונת אבל, משום מה נוח לך להשכיח את תקופת תור הזהב של הנכדים והמקורבים...או שאתה מסתכל על מורשתו כפי שמסתכלים על יצרן ריבות אתרוג?! ח"ו ר"ל
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2023 00:51 |
|
| |
מהי מורשתו של הגרח?
התמדה בתורה.וכו
כל השאר שטויות.
|
|