בית פורומים בחדרי חרדים

אריה ארליך במשפחה: 61% מהמקרים החמורים הם מבתים חרדים ודתיים (פי 1.4 מחלקם באוכלוסייה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2023 00:41 לינק ישיר 
אריה ארליך במשפחה: 61% מהמקרים החמורים הם מבתים חרדים ודתיים (פי 1.4 מחלקם באוכלוסייה)

אריה ארליך במשפחה:
הנתונים מחרידים. הם ידועים לכל מי שמטפל בתחום: 63 אחוז מהמקרים החמורים מהסוג הזה. שמטופלים בידי רשויות הרווחה - הם מבתים חרדיים ודתיים (פי 1.4 מחלקם באוכלוסייה). הסיבות ידועות: המון קהילתיות, המון מפגשים, המון נגישות, אבל עיקר העיקרים - ואת זה צריך לזעוק בקול, - המון חוסר מודעות.

קישור לצילום הכתבה

חילצתי את קטע הטקסט מתמונות הכתבה באמצעות המנוע הזה, ועדיין הייתי צריך לתקן לא מעט שגיאות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2023 09:17 לינק ישיר 

האם 63 אחוזים מהמקרים ברווחה - הם חרדים.
או
ש- 63 אחוז מעבירות מע"מ הם חרדים.

יש אפשרות נוספת שחילונים לא מטפלים בבעיות מע"מ ברווחה.

אפשרות נוספת ש- 63 אחוז מהמקרים אצל חרדים זה על מעמ בתוך המשפחה. חילונים מטרידים נשים באוטובוס לחרדים יש פחות אופציה

צריך להיזהר מאוד בסטטיסטיקה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2023 04:22 לינק ישיר 

מוציא_לאור כתב:
שלום לכל החברים היקרים!
אני רוצה לחדד נקודה אחת: כפי שכבר העירו כאן, פגיעה של צניעות בילדים היא לא רק איסור בין אדם למקום אלא איסור נורא של בין אדם לחבירו, כיון שהוכח שהפגיעה בנפש היא נוראה ואיומה, והיא גורמת קשיים חמורים לכל החיים, וחלק גדול מהנפגעים מפסיקים לשמור תורה ומצוות!
לצערנו יש צעירים וגם מבוגרים שלא מודעים לזה. יתכן שאילו הפוגעים היו מודעים, אולי היו פוגעים פחות. יש מתבגרים וגם מבוגרים שסבורים בטעות שמגע בנשים חמור יותר ממגע בילדים וילדות קטנים. וזו טעות נוראה.
אז במקום להתווכח ולהתפלפל, בואו נעזור להרחיב את המודעות בציבור שלנו, שיתפרסם הכי ברור שפגיעה כזו היא רציחת הנפש והיא אכזריות נוראה גם אם לא נראה כך לאדם מן השורה.
בנוסף אעיר כי החברה החרדית מחנכת את בניה לכבוד למבוגרים, ובפרט דודים או סבים או מורים ושאר בעלי סמכות, ואפילו נהגי הסעות או גבאים בבית כנסת וכדומה.
על כך יש להוסיף כי החברה החרדית אינה מודעת כל כך לנושא הפגיעות, ולכן הורים לא תמיד מיידעים את הילדים ולא מודעים לצורך לשמור עליהם. וגם כאשר ילדים נפגעים, לעתים שומרים את זה בסוד מסיבות שונות והפוגע ממשיך במעשיו.
ועל כל זאת אוסיף כי פוגע "מקצועי" אחד עלול לפגוע בעשרות ומאות ילדים ובדר"כ כאשר הוא נלכד אכן מתברר כי פגע במאות ילדים!
ולכן לאור או יותר נכון לחושך הנורא של המצב כיום, אין לנו ברירה אלא להגביר את המודעות, לפרסם את החומרה שבמעשים הללו, להזהיר הורים וילדים, פשוט אין לנו כבר ברירה.
אי אפשר לגדל ילדים בעולם תמים כמו שהיינו רוצים. הפושעים מסתובבים בחוץ ולפעמים בפנים והם רבים מאד. עלינו להגן על ילדינו גם אם זה אומר שנגרום להם לאבד את התמימות וחלק מן הכבוד הבסיסי למבוגרים.
דפח"ח!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 18:41 לינק ישיר 

שלום לכל החברים היקרים!
אני רוצה לחדד נקודה אחת: כפי שכבר העירו כאן, פגיעה של צניעות בילדים היא לא רק איסור בין אדם למקום אלא איסור נורא של בין אדם לחבירו, כיון שהוכח שהפגיעה בנפש היא נוראה ואיומה, והיא גורמת קשיים חמורים לכל החיים, וחלק גדול מהנפגעים מפסיקים לשמור תורה ומצוות!
לצערנו יש צעירים וגם מבוגרים שלא מודעים לזה. יתכן שאילו הפוגעים היו מודעים, אולי היו פוגעים פחות. יש מתבגרים וגם מבוגרים שסבורים בטעות שמגע בנשים חמור יותר ממגע בילדים וילדות קטנים. וזו טעות נוראה.
אז במקום להתווכח ולהתפלפל, בואו נעזור להרחיב את המודעות בציבור שלנו, שיתפרסם הכי ברור שפגיעה כזו היא רציחת הנפש והיא אכזריות נוראה גם אם לא נראה כך לאדם מן השורה.
בנוסף אעיר כי החברה החרדית מחנכת את בניה לכבוד למבוגרים, ובפרט דודים או סבים או מורים ושאר בעלי סמכות, ואפילו נהגי הסעות או גבאים בבית כנסת וכדומה.
על כך יש להוסיף כי החברה החרדית אינה מודעת כל כך לנושא הפגיעות, ולכן הורים לא תמיד מיידעים את הילדים ולא מודעים לצורך לשמור עליהם. וגם כאשר ילדים נפגעים, לעתים שומרים את זה בסוד מסיבות שונות והפוגע ממשיך במעשיו.
ועל כל זאת אוסיף כי פוגע "מקצועי" אחד עלול לפגוע בעשרות ומאות ילדים ובדר"כ כאשר הוא נלכד אכן מתברר כי פגע במאות ילדים!
ולכן לאור או יותר נכון לחושך הנורא של המצב כיום, אין לנו ברירה אלא להגביר את המודעות, לפרסם את החומרה שבמעשים הללו, להזהיר הורים וילדים, פשוט אין לנו כבר ברירה.
אי אפשר לגדל ילדים בעולם תמים כמו שהיינו רוצים. הפושעים מסתובבים בחוץ ולפעמים בפנים והם רבים מאד. עלינו להגן על ילדינו גם אם זה אומר שנגרום להם לאבד את התמימות וחלק מן הכבוד הבסיסי למבוגרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 17:28 לינק ישיר 

תודה

(בהודעה האחרונה הזכרתי את הפרוגרס כדוגמה לאפשרות של 'הבנה שלנו' שהיא מעוותת ע"י השקפת הדור הכללית, תמיד ההבנה שלנו מושפעת לפחות חלקית מהסביבה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 14:41 לינק ישיר 

רק להבהיר לא פספסתי את דבריך ולא חששתי לרגע שקהה לבך. רק טענתי שזה המבט והרגש התורני. ולא בגלל טרלול פרוגרסיבי. כך שתמשיך להרגיש כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 09:30 לינק ישיר 

עוד כמה מילות הבהרה

מה שחריף יצר כאן הוא משוואה 'פשוטה' האומרת שככל שאני מבין יותר ומזדהה יותר עם איסור פלוני בתורה, כך היא חמורה יותר. ולכן אני יכול ליצור מדרג של מידת החומרה של כל המצוות שבו האיסורים המובנים (קרי, בחלק מהמקרים, אלו שהטרלול הפרוגרסיבי בדורנו תומך בו, או לפחות כל כמה שהוא חדר למחננו) עומדים בראש הרשימה, וכל אלו שהם יותר בגדר 'חוק' עבורנו, למטה בצד הקל של הרשימה. וזה מסוכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 09:02 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
מה יותר גרוע, להכות, ביום שלישי, עד זוב דם ילד בן חודש או לדקור במחט גיבור אדיר בשבת? . . . התנכלות לילד אינה קשורה לאיסורי עריות ברוב המקרים, אלא היא כל כולה או כל עיקרה בתחום רציחת נפש. ... וכל השוואה לאיסורי עריות היא טעות שאינה על פי תורה. וזה שהלב מתקומם יותר על כך מאשר על איסור עריות שאין בו מימד של רצח הוא לגמרי תורני. והטעות אצלך ירושלמי.

תוקן על ידי קלעפער ב- 04/07/2023 03:48:43

תקרא שוב את ההודעה האחרונה שלי, את החלק של 'הלב מתקומם' ממש לא ביטלתי. והטענה שלי היא דוקא על האמירה שזה חמור יותר *בהשוואה* לעריות. 

אני כן אומר שבעריות יש מימד של בין אדם לחבירו שחודר ומגיע עד לכדי 'יהרג ואל יעבור' כמו איסור שפיכות דמים, אבל אמרתי שלא אכנס לכך כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 03:48 לינק ישיר 

מה יותר גרוע, להכות, ביום שלישי, עד זוב דם ילד בן חודש או לדקור במחט גיבור אדיר בשבת? . . . התנכלות לילד אינה קשורה לאיסורי עריות ברוב המקרים, אלא היא כל כולה או כל עיקרה בתחום רציחת נפש. ... וכל השוואה לאיסורי עריות היא טעות שאינה על פי תורה. וזה שהלב מתקומם יותר על כך מאשר על איסור עריות שאין בו מימד של רצח הוא לגמרי תורני. והטעות אצלך ירושלמי.

תוקן על ידי קלעפער ב- 04/07/2023 03:48:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 01:49 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

(ואגב, אל תקנה את הפייק סקרים כאילו בעולם החילוני ואצל הגויים כולם בוגדים. לפי מחקרים רציניים הרוב המוחלט לא בוגדים ורואים בזה מעשה שפל. גם לגבי אחוזי הגירושין יש הרבה פייק)

אני יותר לא קונה את הפייק סקרים שאתה הבאת לכאן..
מאקו ויינט וכל אלו שאתה שותה בצמא את ביובם כשזה נאה לך, טוענים כולם יחדיו - 85% בציבור החילוני טענו / הודו שהם בגדו
הייתי אומר שה15% הנותרים לא הודו.. אבל ניחא, נאמר ש"רק"85% בגדו
המצב כל כך אבסורדי עד כדי שעלו כמה פעמים רעיונות כמו לפסול בכוונה תחילה את הקידושין של בני זוגות חילוניים על ידי עדים פסולים למשל, כדי שהם לא יהיו נשואים בכלל וכך יהיו פחות ממזרים בישראל..

ותראה איזה ברדיטשובער מליץ יושר נהיית ככל שמדובר בפשעים חילוניים
נסה להיות פחות שקוף, זה פחות מאתגר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 01:42 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:

עכ"פ, כל זה לא נוגע לנושא דידן,
בזה אין שום שאלה ואין שום ספק כלל
פשוט וברור שאדם שפגע ורצח נפש טהורה זה חמור פי כמה וכמה משאר האיסורים שנעשו בהסכמה !!
התורה משווה אונס לרצח ! השכל והמצפון שרואה את הסבל האיום והנורא שנגרם לנפגע מחייב להתייחס לזה כקרוב לרצח !

ילמדנו רבינו מה דינו של אדם הפוגע בילד בן פחות מגיל תשע, ומה דינו של אדם החוטא במה שכינית "איסור בהסכמה"
מה דינו לפי ההלכה הגוית והחילונית, מה דינו לפי ההלכה היהודית, ומדוע רבינו נוקט בשיטה הגויית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/7/2023 00:30 לינק ישיר 

לא. זה עיוות של הציטוטים שהבאת. הכוונה באותם מקורות היא לומר שבין אדם לחבירו חמור יותר כי זה בסיסי יותר (אם כי דובר שם גם על בין אדם למקום, בצד הבסיסי ביותר שבדבר). קוראים לזה 'דרך ארץ קדמה לתורה', וגם ז' מצוות בני נוח כונו בשם זה בספרים.

ומכלל מצוות 'דרך ארץ' הם ג' עבירות חמורות, כי הם הכי חמורות בתורה, בקטגוריה הזו נכללים לא רק שפיכות דמים אלא גם עריות וגם ע"ז, גם אם למישהו הע"ז תיראה כטקס חינני ועתיק. אילו היה מדובר ברצח ממש לא היה כאן ויכוח, וזה שהתורה ממשילה את זה לרצח זה עניין נחמד, בפשט זו רק דוגמה שהוקצנה במכוון כדי להדגים מצב שבו הנאנס ודאי לא רצה בכך, שכן כשהורגים אותו אף אחד לא יאשים אותו, לכן לא ניתן להאשים.

אודה ולא אבוש, התיעוב שלי כלפי אחד שפגע בקטינים הוא פי אלף יותר מאשר כלפי מי שחטא בא"א. חלק מהכעס שלי על אותם אנשים זה באמת חוסר המודעות של הפוגעים עצמם למה שהם עושים, ידוע לי על מישהו שאחר שביצע את זממו הלך לכותל כדי לחזור בתשובה על 'העוון החמור' שעשה, והציע זאת גם לקטין. הוא פשוט לא הבין שמה שהיה כאן הוא סוג של רצח, ולא רק 'פגם הברית'... ועל דא קא בכינא, אני משגע אנשים בסביבתי בעניין המודעות לדברים אלה.

ובכל זאת, לומר שאנו יודעים מה חמור יותר ומה פחות במצוות התורה, ולהסתכן בגילוי פנים בתורה שלא כהלכה בנושאים קריטיים כל כך, זה מסוכן ביותר. לא כל מה שאני מרגיש וחושב בדעתי העניה מותר לי להשליך על התורה. ואני ממש לא חושב שנכון לומר שיצא שכר החרדיות בהפסדה, שהרי חוסכים רק בעריות ה'קלה' ואילו ב'רצח נפשות' יש עליה של 1.4... זה תלוש וזר לערכי היהדות החרדית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2023 21:50 לינק ישיר 

מסכים איתך שצריך לבחון טוב טוב מה מגיע מצד השכל והמצפון שטבע בנו הבורא, ומה מגיע בגלל השפעת תרבות אנשים חטאים. זה לא קל, וייתכנו שגיאות. ובשביל זה יש לנו חז"ל, ראשונים, אחרונים, וגדולי הדור.

וכמו שהבאתי לך ממקורותינו, עניינים המחויבים מצד השכל, הינם הבסיס היסודי. ועליהם מוסיפים את צוויי התורה.
ולכן על הבסיס נענשים יותר. ומי שאין לו את הבסיס, תורתו אינה כלום.

לא תמיד זה יתבטא, בדרגת העונש של מיתות ב"ד וכריתות. אלו בחינות שונות ועמדו על כך המפרשים. ואכמ"ל.

לגבי בגידות, ודאי שזה חמור מאוד.
זה שמנוולים מנסים להפוך את זה לסטנדרט, לא אומר שזה לא דבר חמור.
(ואגב, אל תקנה את הפייק סקרים כאילו בעולם החילוני ואצל הגויים כולם בוגדים. לפי מחקרים רציניים הרוב המוחלט לא בוגדים ורואים בזה מעשה שפל. גם לגבי אחוזי הגירושין יש הרבה פייק)

עכ"פ, כל זה לא נוגע לנושא דידן,
בזה אין שום שאלה ואין שום ספק כלל
פשוט וברור שאדם שפגע ורצח נפש טהורה זה חמור פי כמה וכמה משאר האיסורים שנעשו בהסכמה !!
התורה משווה אונס לרצח ! השכל והמצפון שרואה את הסבל האיום והנורא שנגרם לנפגע מחייב להתייחס לזה כקרוב לרצח !

תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 03/07/2023 21:57:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2023 19:28 לינק ישיר 

חריף

העלית נקודה נפלאה וחשובה מאוד. אבל המסקנה שהגעת אליה היא, לענ"ד בלבד, מעוותת ממש.

אין לנו זכות ויכולת להחליט מה עבירה קלה ומהי חמורה, מעבר לדרגות העונש המוכרות, או אולי גם מאמרי חז"ל בעניין. אבל ודאי שלא נכון להעדיף מצוה אחד לפי אמות המידה שצמחו בדור האחרון, עם כל הכבוד ויש כבוד, ולהקל באחרות - גם לפי אמות מידה של הדור האחרון...

ואני אכן חושב שגם אשת איש למשל היא בין אדם לחבירו חמור כל כך עד שעונשה מוות, כלומר זה בין אדם לחבירו חמור יותר מהעניינים הנידונים כאן. גם לגבי עריות אני חושב כך, והדברים ארוכים מאוד, ממש לא לפורום זה. אבל גם אם אני לא צודק, אולי דעת התורה היא שאיסורי א"א ועריות מביאים לחורבן עולם ורשע החמורים יותר מכל דבר אחר? מניין לך להחליט הפוך? תחשוב טוב טוב אם אתה לא פשוט מושפע ממה שקורה בסביבה שלנו, מהאווירה החילונית המתירנית מחד ומוסר ה'זכויות' (עולם שאין בו כלל חובות) מאידך.

[למען האמת, קיימת נקודה נוספת, לצד שלך, ישנם דברים שמציאותית העוול שבהם נעשה חמור יותר עם הזמן, כמו למשל נישואין עם שתי נשים. יתכן אולי שבעולם העתיק, עולם שקשה לנו לדמיין היום, מה שעשו הפילוסופים פחות רצח את הנפש מאשר בעולם שלנו. אבל קשה לבנות על זה, אם כבר זה יכול להיות שינוי כל כך קריטי].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2023 19:03 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

תגובה שנתקבלה בתיבה האישית:
עכשיו אתה לא רק איש אקדמיה אתה גם בין עסקני המע"מ.... וכמובן שעם תוספת סברות כרס, כי למה לא,,, אין לך את הסטטיסטיקה אבל יש לך את הדעות הקדומות.....
אז לעובדות ככל שידועות לי [גם לי אין עובדות מדויקות רק מה שהתפרסם במדיה החילונית אבל בלי סברות כרס, הרגשים,  דמיונות ואנקדוטות...]1אריה ארליך לא ריכך ככה זה הוצג גם בתוכניות של יעל דן, אם כבר נראה  מהתוכנית שיש ניסיון הסתרה מצד הדתים לאומיים  ומכניסים את החרדים לסטטיסטיקה שלהם למרות שמדובר במגזרים שונים לחלוטין בכל תחום ומובן,2 כשהיה הסיפור על האונס של הילדה כביכול במודיעין עלית עלתה אחת מעו"ס מהרווחה ואמר שהאחוזים והתלונות זהים לחילוניים,  
מסקנה  כמו בכל הסטטיסטיקות כמו במערכת הבחירות  גם פה יש אג'נדות ואינטרסים שמשפיעים על התוצאות מלבד זה שהדוברים לא מסוכרנים ולא זכינו להצגה מלאה של העובדות....
ואם אתה מתעקש על סברות כרס ואנקדוטות גם לי יש, כל פולחן הלהטבי שמגדיל את טווח הסטיות מתחולל במדינות מערביות בלי "חומרות" בענייני צניעות....
ואם מחיר  החומרות  בענייני צניעות שמעלה חלק מהאשים לפסגה גבוהה  ברוחניות יש אפקט  נוסף בקצה השני וההפוך של אחוז וחצי יותר סטיות ופגיעות אני חושב שכל אדם שפוי היה לוקח את זה ב2 ידיים,...

תגובתי:

חס וחלילה !!!
אפילו נפש טהורה אחת שתירצח מפוגע שפיתח סטיה בגלל חומרות, אז לא שווה כל החומרות והפסגה הרוחנית הגבוהה גם של מיליון איש על חשבונו !! זה פשוט וברור!

נקטת בדרכם של כמה מחברי פורום דכאן, לקחת תגובה מלאה בתמיהות עליך, תפסת משהו אחד וענית עליו
ומה אמורים להבין מכך? שהסכמת עם כל יתר התמיהות שהועלו נגדך?
אז תאמר את זה דוגרי
חיזקת את טענותיך תוך כדי שאמרת "אני מכיר את ארליך הוא ריכך", ענו לך שככה זה הוצג בעוד תכניות
גם הביאו לכאן עדות סותרת של עוס"ית שאמרה שזה שווה בכל המגזרים, מילה נגד מילה.

נ.ב. מה שהוא כתב על התנועה הלהטבית שהגדילה את הסטיות
אין המקום והענין  להאריך בו, רק אומר  שהאחוז הגבוה יחסית של להטבים גודל בין היתר גם כי בנים בבתי ספר חילונים סוחבים זה את זה, בין היתר גם בגלל הפתיחות הרבה וההתעסקות הפתוחה בנושא זה ובכל נושא דוחה אפשרי בבתי ספר החילוניים

לא.
העתקתי את מלוא דבריו, כדי שהחברים דכאן יוכלו לאשש או להפריך את דבריו.
כי אני לא שמעתי את התוכנית של יעל דן. ואין לי מושג האם הוא מתאר נכון ומדייק בדבריו.
ולכן לא היה לי טעם להשיב על כך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2023 18:56 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

עו"ס שנודע לו על מקרה מע"מ, חייב לפי החוק לדווח בעצמו למשטרה על המקרה.
ובמקרה כזה המשטרה עוצרת את הפוגע גם בלי שום תלונה מצד הנפגע
עו"ס = משטרה

אז מה שיש לנו כאן זה, הרבה יותר פדופילים ואנסים חילונים מחרדים
אלו הנתונים.
ואז באה הפרשנות שלך "לא, יש יותר חרדים אבל הם לא מדווחים"
אז במחילה, את הפרשנות שלך ושל ארליך תדחפו בחזרה, כל אחד יפרשן ויחליט בעצמו מה שנחמד לו.

כתבת דברים לא מדויקים.
לנשום עמוק. אין צורך להתלהם ולכתוב בסגנון "את הפרשנות שלכם תדחפו". זה לא מוסיף כבוד ולא משכנע אף אחד.
1) לא הובאו פה בכלל נתונים על חלקם היחסי של חרדים מכלל הפדופילים בכלא. מזכרוני, קראתי פעם שיש הרבה יותר מחלקם באוכלוסייה.
2) לא תמיד העו"ס מחוייב לדווח. וגם אם הוא מדווח לא תמיד זה יוביל למעצר. וגם אם יוביל למעצר לחקירה, הוא יכול להשתחרר תוך זמן קצר בלי שאף אחד מהסביבה יספיק לשמוע על זה אפילו..

מויקיפדיה:

דיווח למשטרה ומתן המלצה
עובד סוציאלי שהתרשם, לאחר בדיקת הנושא, מקיום עבירה פלילית כלפי הקטין לפי חוק העונשין, מחויב לדווח למשטרה בתוך זמן סביר על העבירה. הדיווח יימסר למחלק הנוער במשטרה, אולם דרכי ההתערבות של המשטרה יתואמו עם העובד הסוציאלי ולאור המלצותיו. האוריינטציה של עובד הסוציאלי אינה פלילית אלא טיפולית ומטרתה למנוע את הסיכון לקטין ולהיטיב את מצבו. לכן, המלצותיו של העובד הסוציאלי למשטרה, יהיו תלויות לא רק בחומרת העבירה, אלא גם בשיתוף הפעולה של ההורים עם רשויות הרווחה, ובהפסקת מצב הסיכון לקטין.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אריה ארליך במשפחה: 61% מהמקרים החמורים הם מבתים חרדים ודתיים (פי 1.4 מחלקם באוכלוסייה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext