| נשלח ב-12/8/2023 21:25 |
|
| |
חנוך דאום: לאחיי החרדים. כדאי לכם להבין את גודל האירוע. כי מה שהיה הוא לא מה שיהיה.
את הטור השבוע כתבתי לאחי החרדים. נכתב באהבה אך בכאב:
1 אחי החרדים. עוד מעט המדינה תסער. זה יקרה בעוד כמה שבועות. אתם תבקשו להעביר את חוק הגיוס והישראלים לא יקבלו זאת. פשוט לא יהיו מסוגלים להכיל יותר את אי הצדק הזה. את חוסר השוויון. ודווקא כמי שמוכן להשבע בנקיטת חפץ שאין בו גרם של שנאת חרדים, חשבתי שכדאי לכם להבין את גודל הארוע. כי מה שהיה הוא לא מה שיהיה. ראשית הבהרה: מרבית הישראלים הם אנשים פרגמטיים ואוהבי יהדות. לא הייתה להם בעיה להסדר מוגבל של מספר הגיוני של תלמידי ישיבה, מה שמכונה ״עילויים״, שלא ילכו לצבא. זאת ועוד: גם אם המספר היה גדל והיה ברור כי לא רק העילויים נכנסים למסלול הזה, מרבית הישראלים היו מעלימים עין. הם לא ששים אלי קרב. באמת שלא. אבל שלא תתבלבלו לרגע: הישראלים יודעים היטב, כפי שגם אתם יודעים, שאין שום תקדים עולמי או יהודי למה שנהיה כאן: ציבור ענק שמשתמט כמעט כולו מחובות שמוטלות על אחרים, ציבור ענק שכאשר המדינה יוצאת למלחמה פשוט לא נוטל בה חלק, מאפשר לצעירים אחרים להסתכן עבורם, ציבור שמונע מצעיריו השכלה רלוונטית ומסליל אותם לחיים של בטלה מעבודה.
2 אדם צריך לפרנס את משפחתו. כך היה תמיד וכך יהיה. זה הדבר היהודי לעשות. זו לא רק חובה, זו גם זכות. המחשבה שאדם ילמד תורה במקום לפרנס ואיך שהוא יסתדר, פשוט לא עובדת יותר, כי לישראלים רבים יש תחושה הולכת וגוברת שההסדר הזה הוא על גבם. שהם אלה שמשלמים. ולא. הם לא נגד יהדות ולא נגד חרדים. הם מכירים במפעלי החסד החרדים ושמחים על כל שינוי לטובה שיש במגמה של הליכת חרדים לצבא או לעבודה, אבל האמת צריכה להאמר: זה קורה לאט מדי. ומאוחר מדי. ומרבית הישראלים מרגישים שהעסק לא מחזיק יותר. שהמדינה לא תוכל להתקיים לאורך זמן כשחלק כל כך גדול ממנה איננו חלק מהמשחק. ואני יודע שזה לא תמיד נשמע לכם אמין אבל בי נשבעתי: הם ברובם באמת דןאגים לכם. חברי החילוניים מאמינים בכל לב שלטובת ילדיכם בלבד צריך, לצד לימודי היהדות שהם צורכים, לאפשר להם גם לימודי ליבה. שהרי חייב אדם ללמד את בנו אומנות.
3 תבינו, אחי החרדים: משהו קרה במדינה. מרגע שהוקמה ממשלה כל כך חרדית וחרד״לית, הרבה דברים לא הוגנים שקרו בעבר והישראלים מהמחנה הליברלי העלימו מהם עין, כבר לא יכולים להשאר ככה מתחת השולחן. מרגע שהכוח בידיכם, מרגע שאתם השלטון, אומרים לעצמם ישראלים רבים: אז עכשיו הם ישבו בקבינט ובממשלה ששולחת את הילדים שלנו להילחם, בעוד הילדים שלהם ישבו בבני ברק? אתם מחליטים, אתם מחוקקים, אתם מנווטים- והם מה? ישלחו את ילדיהם לרוץ בשוחות כדי להגן עליכם? הבנים של דרעי והנכדים של גולדפנוק לא ילבשו מדים יום אחד, והם יצטרכו להיפרד מילדיהם לשלוש שנים של שירות? זה אולי עבד פעם כשגם הם הרגישו חלק, כשהם הרגישו שסופרים אותם, אבל זה לא יכול לעבוד היום. השד הזה יצא מהבקבוק. נסו להתחבר באמת למה שעובר על מי ששומע על חוק יסוד לימוד התורה. אני אבא לשני חיילים ויש פרשנים מהמגזר החרדי שאני ממש אוהב לשמוע, וכשהם מנסים לתווך את הנרטיב החרדי, אני ממש נמנע מלשאול את עצמי האם ילדיהם עושים או יעשו צבא. אני ממש מפחד שהאנשים האלה הרהוטים שמסבירים באופן קוהרנטי ויפה את ערך לימוד התורה (גם אני חושב שזה ערך חשוב), יאפשרו לילדיהם להשתמט ממה שילדי עושים בעמל כה רב עבור המדינה הזו, במסירות אין קץ. כמו התניה כזו זה חולף לי בראש כל פעם, אני רואה אותם ומתרשם, כי אני אוהב את מה שהם אומרים ואת המתינות והתדר המאחד שלהם, אבל אז חושב על אחיין שלי מסיירת גולני שמסתכן כעת כדי עם חבריו בפאתי שכם, ותוהה האם הם גם יכירו את החשש הזה לילד, או שהם יפטרו את ילדיהם מהמשימה הלאומית הזו, משל היו בני אצולה.
4 אני פוגש המון חיילים. כל הזמן. מופיע בבסיסים שלהם, מזמין אותם להופעות. לוחמים עזי נפש. ואני חושב על הרעיון המטורלל לקבוע חוק יסוד לימוד תורה. על הרעיון הנוראי כל כך להגיד בחוק יסוד שצעירים שלא ירו במטווח, שלא סחבו משקל על גופם במשך לילה שלם של גשם, שלא עמדו עם אפוד ונשק שמונה שעות בעמדת שמירה בשמש הקופחת, שלא הוקפצו בשבת כדי לטפל בעניין ביטחוני בהגנת הסייבר, שווים בזכויותיהם לאלה שזוחלים אל מעבר לגבול. כמה אי צדק יש בזה. כמה חוסר מוסר. האם אתם מסוגלים להבין שכאשר גפני אומר שחצי ישרתו וחצי ילמדו, הוא ממש נכנס עם סיכה מתחת לעורנו, אלה שהיו בטירונות ובאימון ובקו בלבנון, אלה שנשארו שבת לבד במחנה רוויה אן בשיזפון, אלה שפרסו זחל בחורף ותיקנו אותו מול חשש מסאגר שיעוף לנו על הראש, אלה שסחבו אלונקה באמצע הלילה וטיפסו להר תבור, אלה שנכנסו ללב ג׳נין כדי לשלוף משם מחבל שמתכנן לעשןת פיגןע בעיר גדולה, חיילים מכפיר והתותחנים והטייסים ולוחמי הסייבר, כל מי שנתן את השנים היפות כל כך שלו להגנת המולדת, כל מי שמתייצב לשבועות רבים מדי שנה למילואים, וכן, גם כל מי שנפצע בצבא או חלילה משפחתו איבדה בן בקרב, כל אלה לא יסכימו לעגן את אי הצדק הזה. לא יסכימו להמשיך להעלים עין. עוולות מוסריים שהחברה הישראלית הצליחה להדחיק, יצופו כעת במלוא עוזם בגלל הקואליציה הזו שהיא קיצונית מדי ודורסנית מדי ועושה הכל מהמקפצה.
5 את שורות הסיום אני מבקש להקדיש לחרדים שמתגייסים לצבא. אותם אלה שהולכים לנצח יהודה או אפילו לשלב ב׳, אלה שמשלמים מחיר לא פשוט בחברה בה הם חיים, לפעמים הופכים למוקצים ממש בקהילתם או במשפחתם- כדי לשאת נשק ולהשתתף במערכה על הגנת המולדת. אני משוחח עם רבים מכם ומכיר מקרוב את הדברים עימם את מתמודדים בגלל ההחלטה האמיצה שלכם, ורוצה שתדעו שאתם אנשים גדולים, גיבורים באמת. ואני אוהב כל אחד ואחד מכם. שבת שלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 07:10 |
|
| |
אם יורשה לי להאיר, אחי היקר
| דברי כתב: |  | | החילונים אינם אחי הם דורכים על כל היקר לנו ללא שום רגישות הורסים את הקדושה את התורה הדבר היחיד הקדוש אצלפ זה רק צהל והציונות של הרצל יחח שמו אין קדושה אין גבולות אין יראת שמים רק תגיד להם קדוש קדוש על כל מה שהם רוצים ואם תגיד להם אסור אתה פוגע בכבודם שהם פשטו ודרכו מותר להם להרוס כל גדרי צניעות ועם ההשתלטות על כל משאבי הממון של המדינה הם גם מפרנסים וןמחזיקים אותנו ועל ידי זה משתיקים אותנו בגסות וחוצפה שאין לה ריע נקוה לגאולה שלמה וסילוק הרע מארצינו הקדושה ושיחזרו בתשובה שלמה במהרה |
|
"הצילנו מיד אחי מיד עשיו" .
כולם אחים אהובים .
אתה הרי יודע להתבטא
אז תעשה את זה על פי תורה
וטוב לך כל הימים .
אסור לקלל, גם אם יש לך תירוץ נאה לכך .
תודה רבה וחודש נפלא
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 07:01 |
|
| |
החילונים אינם אחי הם דורכים על כל היקר לנו ללא שום רגישות הורסים את הקדושה את התורה הדבר היחיד הקדוש אצלפ זה רק צהל והציונות של הרצל יחח שמו אין קדושה אין גבולות אין יראת שמים רק תגיד להם קדוש קדוש על כל מה שהם רוצים ואם תגיד להם אסור אתה פוגע בכבודם שהם פשטו ודרכו מותר להם להרוס כל גדרי צניעות ועם ההשתלטות על כל משאבי הממון של המדינה הם גם מפרנסים וןמחזיקים אותנו ועל ידי זה משתיקים אותנו בגסות וחוצפה שאין לה ריע נקוה לגאולה שלמה וסילוק הרע מארצינו הקדושה ושיחזרו בתשובה שלמה במהרה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 03:16 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | איש חשוב, הרי ההבדל בין תעסוקת החרדים ללא חרדים כולל נשים עומד על קרוב ל20 אחוז
איך אינך חוזר בך מהטענה שכתבת לעיל שזה 4 אחוז? כמעט פי 4 יותר!
גם אם נדבר על הרבעון האחרון זה יותר מפי 3
ואתה מצפה מחריף שיחזור בו מהנתון של 50 אחוז כשהוא פירט שמדובר בגברים חרדים?
|
|
למה לחזור בי, הבאתי מקורות וכתבתי קישור למקורות אלו, מרוטר שציטט את כלכליסט, בדקתי וזה אכן מופיע שם ההבדלים בין כלכליסט לויקיפדיה, ייתכן והם בגלל הגילאים שנבדקו בויקיפדיה - 25-65 לבין כלכליסט/הלמ"ס שבדק ככל הנראה גילאים אחרים גם ההשוואה הזאת של 4% הפרש מובא שם ברוטר.
חריף ומקשה יקח כמובן את ההשואה הכי רעה לחרדים, וכבר ציינתי שהאויבים השונאים האמיתיים שלנו, אינם בחוגי השמאל או הערבים, אלא קרוב אלינו - החרדל"ים/דתלי"ם או בקיצור, כל הדלים למיניהם
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2023 01:34 |
|
| |
למה תעבוד קשה ותתווכח על עבודה וצבא וכו' ?
| חריף_ומקשה כתב: |  | החרד"לים יוכיחו שאפשר. אחוזי הנשירה שלהם דומים לחרדים. |
|
אתה יכול לפתוח אשכול בנושא ;
בואו ניהיה חרדלים, תספר לנו גם על
גדולי תורה שלכם,
על הצלחות שלכם, ושיטת תורה עם דרך ארץ
ולמה אתם עדיפים וכו' .
תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 20:13 |
|
| |
| הכובס1 כתב: |  | | במשפט אחד...... הדיון אינו על עבודה ותעסוקה אלא אך ורק על ילודה ותכנון משפחה, משפחה חרדית מתקשה לנהל בית עם מספר ילדים גדול כאשר שני בני הזוג עובדים במשרה מלאה.....ולכן לולא שמכניסים אמונה בתוך המספרים קשה לענות תשובה מלאה לאפיקורסים.... גם אם כל החרדים הגברים ייצאו לעבוד המלחמה הבאה נגדם תהיה על כמות הילדים שהם מביאים |
|
אנחנו לא חייבים להגיש דין וחשבון לכל מי שדוחף את חוטמו,
ובא לספר לנו על ערכים חדשים, ולהיות כמו כולם .
יש הרבה זוגות חרדים שהנשים עובדות פחות שעות כדי לקבל
את היהלומים .
מתפתחת מגמה של הדרכת צעירים איך לנווט
את ההכנסות ולחתן בקלות ובלי הלוואות . אשרינו .
בנוסף לזה ש"אם חייבים אז יש ברכה"
יש כלל כזה . לא מדובר בניסים גלויים
, החרדים עובדים ועובדים קשה .
בקשר לאברכים שלומדים תורה,
זה נושא בפני עצמו .
אנקדוטה אחת שמלמדת על הכלל, כשאין כסף לא קונים ;
חרדים רבים -שלא מחוברים לרשת-
לא יקנו שום עיתון, וזה הכי טבעי בעולם .
רוב החרדים - אין להם רכב,
וכמובן, החרדים לא מבלים בבתי קפה ומסעדות
ושאר מקומות בילוי, אנחנו לא צרכנים גדולים , האושר
שלנו לא תלוי בזה .
תוקן על ידי רציף ב- 16/08/2023 21:06:34
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 08:05 |
|
| |
במשפט אחד...... הדיון אינו על עבודה ותעסוקה אלא אך ורק על ילודה ותכנון משפחה, משפחה חרדית מתקשה לנהל בית עם מספר ילדים גדול כאשר שני בני הזוג עובדים במשרה מלאה.....ולכן לולא שמכניסים אמונה בתוך המספרים קשה לענות תשובה מלאה לאפיקורסים.... גם אם כל החרדים הגברים ייצאו לעבוד המלחמה הבאה נגדם תהיה על כמות הילדים שהם מביאים
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 04:07 |
|
| |
איש חשוב, הרי ההבדל בין תעסוקת החרדים ללא חרדים כולל נשים עומד על קרוב ל20 אחוז
איך אינך חוזר בך מהטענה שכתבת לעיל שזה 4 אחוז? כמעט פי 4 יותר!
גם אם נדבר על הרבעון האחרון זה יותר מפי 3
ואתה מצפה מחריף שיחזור בו מהנתון של 50 אחוז כשהוא פירט שמדובר בגברים חרדים?
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
לחריף,
נכון שלא צריך לשים לב לדקויות שיכולות לבטא "רעש" אבל מעניין שכשהתעסוקה של הגברים החרדים עלתה, התעסוקה הנשית החרדית ירדה קצת.
תוקן על ידי קלעפער ב- 16/08/2023 04:08:25
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2023 03:22 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | הנוכלות המיתממת הבכיינית והפטטית ממשיכה.
"למה העלמת ..בלה בלה .. "
כאשר הנתונים המלאים נפרסו בהרחבה ובנדיבות. טבלאות מלאות עם כל חיתוך אפשרי.
רק שקועים במחלת נוכלות פתולוגית חושבים שאפשר אפילו לדגדג לאנשים ברי דעת עם בכיינות פטתית כזו.
תודה על הבידור והשעשוע המתמשך. זה פנטסטי. |
|
נסכם אם כך שאין לך תשובה לשאלה, למה אתה מעוות נתונים לרעת החרדים, ומפרסם שיש אצלינו רק 50% תעסוקה, בעוד הממוצע האמיתי בין נשים וגברים הוא כמעט 70% עובדים.
בקשר ל-מה מבדר ומשעשע אותך, לא מענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2023 16:31 |
|
| |
החרד"לים יוכיחו שאפשר. אחוזי הנשירה שלהם דומים לחרדים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2023 13:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | חושבני שבוער לו להוכיח שצריך להיות חרדי מודרני
מאשר. |
|
היהדות החרדית כבר היתה בגלגול הזה. תשאל את סבו של יהיר לפיד ודומיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2023 13:03 |
|
| |
| רציף כתב: |  | חושבני שבוער לו להוכיח שצריך להיות חרדי מודרני
|
|
מאשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2023 12:53 |
|
| |
הנוכלות המיתממת הבכיינית והפטטית ממשיכה.
"למה העלמת ..בלה בלה .. "
כאשר הנתונים המלאים נפרסו בהרחבה ובנדיבות. טבלאות מלאות עם כל חיתוך אפשרי.
רק שקועים במחלת נוכלות פתולוגית חושבים שאפשר אפילו לדגדג לאנשים ברי דעת עם בכיינות פטתית כזו.
תודה על הבידור והשעשוע המתמשך. זה פנטסטי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2023 02:46 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | מפלטו של הנוכל\הנבל הוא הפטריוטיזם החרדי |
|
מפלטו של הנוכל / הנבל, בכל פעם שהוא נשאל על נוכלות / מעשה נבלה, הוא מציף בקשקושים לא קשורים מלבד השאלה שהוא נשאל עליו
אני עדיין מצפה לתשובה לשאלה למה להתנהג בכזאת נוכלות
למה העלמת את הנתון של אחוז הנשים החרדיות העובדות, בסיכום הכללי של עבודה אצל חרדים וכך הגעת ל50% בלבד הרי הכתבה המסיתה אותה ציטטת, מסיתה שכאילו חרדים אינם מפרנסים את עצמם, אם הנשים עובדות הרי הן מפרנסות את עצמן, וכך האחוזים האלו שהעלמת הן רלוונטיות מה קרה? זה היה מפחית את כמות ההשמצה?
תפסיק להתחמק, ותענה תשובה הוגנת, או תתנצל.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2023 02:27 |
|
| |
חושבני שבוער לו להוכיח שצריך להיות חרדי מודרני
| איש_חשוב כתב: |  | ניכר עליך שאתה לא אוהב את העובדה שלא מניחים לך להפיץ את שקריך, ובודקים היטב כל השמצה אין מה לעשות, תצטרך לבלוע את זה
אז מה? אתה מציף כאן המון מספרים ומבלבל הרבה תשכל על 2% הבדל בין נשים חילוניות לחרדיות מציף כדי שלא ישימו לב לשאלה שנשאלת, על העלמת עשרות אחוזים של נשים חרדיות עובדות במשוואה הכללית של חרדים עובדים הרי הכתבה כאן באה להסית ואומרת שחרדים לא מפרנסים את עצמם ואילו העובדה שנשים חרדיות עובדות ב80% תעסוקה מקלקלת את כל המשואה הזאת למה שיקרת סילפת נוכל קטן, וכתבת שחרדים עובדים רק 50%? למה העלמת את הנתון הזה שנשים חרדיות עובדות ומעלות את אחוז התעסוקה אצל גברים?
התשובה היא, השנאה מעבירה אותך על דעתך, ויודע מה? מי שסובל מהשנאה הזאת זה אתה אתה אכול מהשנאה הזאת, ולא יכול להנות מהחיים שלך. תראה אותך כל יום מפיץ אשכולות ואוכל את הלב.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/08/2023 20:41:59 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2023 00:05 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אין כמעט מדינות בהם יש גיוס חובה, מדינות בודדות ביניהן כמובן צפון קוריאה..
|
|

שירות חובה קבוע קיים בכ-80 מדינות בעולם, בהן אחדות מהמדינות המתועשות והמתקדמות בעולם: שבדיה, פינלנד, דנמרק, נורווגיה, שוויץ, אוסטריה, טייוואן וקוריאה הדרומית. www.zman.co.il/82746/popup/אגב, לשוויץ וישראל יש הסכם, שמי שעשה שירות חובה בשוויץ, ואז היגר לישראל, זה ייחשב לו כאילו שירת גם בישראל, וכן להפך. גם צרפת וישראל עשו הסכם כזה, כאשר היה שרות חובה משמעותי בצרפת. כיום אין ממש שירות חובה משמעותי בצרפת, אבל יש דיבורים להחזיר אותו.
תוקן על ידי חריף_ומקשה ב- 15/08/2023 00:12:32
|
|
|
|
|