בית פורומים בחדרי חרדים

האם הציבור החרדי על גווניו השונים מכניס את הינוקא לנעליו הגדולות של הרב קנייבסקי זצ"ל?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2023 21:43 לינק ישיר 
האם הציבור החרדי על גווניו השונים מכניס את הינוקא לנעליו הגדולות של הרב קנייבסקי זצ"ל?!

ראיתי סרטון שהינוקא בוחן את תלמידי ישיבת ערלוי, האם לא נמצאו אחרים שיכולים לבחון את התלמידים?! אני יוצאת מתוך הנחה שלא לחינם הוא זה שדווקא נבחר לבחון אותם ולא אחרים.., איזה אינטרס יש פה?. לפני זמן לא רב הינוקא בירמץ ורבנים חשובים מהציבור הליטאי באו לאחל לו מזל טוב. זה לא שהם טרחו בלי סיבה, חייב להיות סיבה שבגינה באו!
 במחשבה שנייה, אולי אין פה שום אינטרס וסיבה, אלא שרואים את הינוקא כמי שיכול למלא את החלל הגדול שהשאיר אחריו הרב חיים קנייבסקי זצוק"ל.?!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 16/08/2023 22:14:34

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2024 09:54 לינק ישיר 

הינוקא עורך תפילות עם כלי נגינה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2024 09:49 לינק ישיר 

הרב עמרמי התנצל אתמול בשיעור של הרשל"צ על הכלי נגינה שהכניס לבית הכנסת 
לטענתו הוא ראה את זה אצל הינוקא וחשב שזה בסדר.... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2024 05:58 לינק ישיר 

מי לא היה אצלו בהקבלת פני רבו ברגל. זה מעורר תהיות גדולות על הטבע האנושי, ובייחוד על המגזר החרדי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2024 16:00 לינק ישיר 

קלעפער כתב:
הדיבוק, מה דעתך לגבי העומק אצלו? אני התאכזבתי אבל אתה מבין בזה יותר ממני.
האמת שראיתי חלק קטן מהסרט, אבל גירית אותי לצפות בהכל. עוד חזון למועד. ככלל הוא אמור להיות עם ראש על הכתפיים (מבין מה כתוב, יודע להסביר ולקשר). בכל מקרה לכל אחד יש צדדים יותר חזקים ופחות חזקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2024 00:15 לינק ישיר 

אולי הח"כים החרדיים צריכים ללכת אליו להתייעץ האם ללכת לבחירות או לא. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/3/2024 00:04 לינק ישיר 

הדיבוק, מה דעתך לגבי העומק אצלו? אני התאכזבתי אבל אתה מבין בזה יותר ממני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2024 20:55 לינק ישיר 

לא אמרתי שאינו יוצא דופן, אמרתי שבגיל 40 יש הרבה כישרונות יוצאי דופן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2024 05:43 לינק ישיר 

כתבתי בקיאות בש"ס "מילה במילה"
אבל מדובר כאן כידוע לך גם בבקיאות בבלי ירושלמי רמב"ם שו"ע ועוד מאות.
זה יוצא דופן בכל גיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2024 08:23 לינק ישיר 

בקיאות בשס בגיל 40 היא בהחלט מכובדת, אבל אינה דבר נדיר. כמובן שהרב שניאור בקי בהרבה יותר מזה, אבל בסופו של דבר יש לו את הייחודיות של בקיאות בכו"כ ספרים ולא חסרים אנשים בגילו שיש להם ייחודיות (לעומת זאת, בגיל 15 יש פחות אנשים עם ייחודיות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/3/2024 06:35 לינק ישיר 

מענין מה שאתה אומר..
כמה אנשים בגילאי 30-40 אתה מכיר שהם זוכרים את כל הש"ס מילה במילה?
אני חושב ש0, אבל קח צאנס ותתחיל לפרט.

וכבר היו דברים מעולם, על צדיקים שנקראו ינוקא משום שהוכתרו לרבנות או לאדמורות, והשם ליוה אותם גם בזקנותם, שם זה פשוט דבר שנשאר..
דוגמא "הינוקא מקרלין" רבי ישראל מסטולין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2024 23:09 לינק ישיר 

אני לא בקי במקרים האלה, אבל נראה לי שהדבר קורה הרבה, שהייחוד של האדם קשור גם לגיל שלו. כשבחור בגיל 15 בקי בשס זה מרשים, אבל אנשים בקיאים בגיל 30-40 זה פחות מפתיע (ובכלל יש הרבה אנשים שמביעים כישרונות מיוחדים בגיל 40, אז כנגד הינוקא בן ה40 יש כבר כמה מבריקים ואם זה לא בקיאות זה כישרון אחר...). אז נשארים עם התואר ינוקא וכדו' למרות שאין לזה ערך. וזה בדרך כלל מעיד שבגיל שהכישרון יכל לקדם אותו להיות לא רק בקי אלא עוד דברים, התבזבז לו הרבה זמן על לוליינות והוא לא זכה לרכוש משהו שיקדם אותו בגיל 40 מעבר לכך שכשהוא היה בן 15 הוא היה "הינוקא"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2024 19:21 לינק ישיר 

התחיל כינוקא ונשאר ה"טייטל"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2024 16:13 לינק ישיר 

לא מובן דבר 1¡
ממתי, מי שעבר את גיל ה30 נקרא ינוקא¡¿¡

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי ניוטרל ב- 19/03/2024 16:13:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2024 05:23 לינק ישיר 

עלי אי אפשר להעביר ביקורת, אני מתחת לכל ביקורת... עליו, שהוא באמת בקי נורא, ניתן. לא דיברתי על. "גינונים" אלא על אמירה מפורשת שהרב גנוט ביקש לדעת ולא נכון הוא לא ביקש אלא הרב שניאור המציא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2024 21:30 לינק ישיר 

ביקורת תמיד אפשר לתת ועל כולנו. אני חיפשתי את היופי שבביקיאות ומצאתי. שים לב שזה נראה קצת גינונים מיותרים אבל כשאתה קולט את העניין זה לא ממש גינונים, כי הוא באמת מנסה להיזכר במשהו והגב גנוט "מפריע לו" עם הווארט... (ראיתי קטע קטן, הבטחות אני לא מקבל מאף אחד, גם לא מגדולים ועצומים ממנו)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > האם הציבור החרדי על גווניו השונים מכניס את הינוקא לנעליו הגדולות של הרב קנייבסקי זצ"ל?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext