ב"ה שר' מיילך לא נפצע כשפל מהשולחן שקיפץ עליו עם לפידים במירון.
בחנוכה הוא רוקד עם חנוכיה דולקת. בל"ג בעומר הוא רוקד עם לפידים וזורק את השטריימל לגובה. בערב יום כיפור הוא רוקד עם תרנגול. ובין לבין קופץ ומשתולל כל שני וחמישי.
הלפידים היו רק בשמחת בית השואבה, וזה ע''פ המבואר בגמ' סוכה.
נשלח ב-5/9/2023 15:58
קלעפער
asher177 כתב:
אם אני לא טועה דודו הרבי מלעלוב ר' אלתר גם רקד עם אבוקות בידיו.
ר' אלתר היה אביו.
ודודו ר' שמעון נ"נ אכן היה רוקד עם לפידים.
טל"ח
נשלח ב-5/9/2023 13:59
כל עבודת ה' בדביקות, אפשר לראות אותה (בעינים טמאות) כטראנס. בינתים גרשום לא השמיע את קולו נגד חתונות הטראנס, וכבר כתבתי שלכל אחד יש את הדברים שמפריעים לו.
נשלח ב-5/9/2023 10:11
אני הייתי אצלו רק פעם וחצי, חזרתי הביתה בהרגשה מרוממת, לא התחברתי עד כדי להיות חסיד שלו, אבל ניכר היה שהוא אומן בלהרים ולנער אבק מעל הנשמה. ואם זה 'בדיוק כמו טראנס' אז מה? יש בעיה בטראנס? באקסטזה? כל עוד זאת חוויה רוחנית מעצימה, מה הבעיה? אילו היה מסוג הרבי'ס שמנסה לשנות אנשים לדרך חיים שהוא יכתיב, כנראה שזה מסוכן, אבל הוא לא כזה, ניכר שהוא עושה את שלו בלהעצים את הרגע מתוך כוונות כנות, ומה רע?
אמנם 'השלטון משחית' ולפעמים רבי'ס שמתחילים עם כוונות טובות נסחפים והופכים לכתות וכו', אבל הוא כבר כמה שנים בעניין, ובינתיים הכל מתנהל כל כך יפה.
נ.ב. קצת נסחפתי עם המילים בהודעה הקודמת, פשוט פגעת באדם שאני מעריך וזה הרגיז. אני מעריך אותו כי הוא כמעט היחיד שמדבר בשפת החסידות המקורית, כלומר בשבח עבודתו של האדם הפשוט, בשבח מצוות שבין אדם לחבירו. בעיניי - אין חשוב מזה.
נשלח ב-5/9/2023 09:50
ירושלמי.
נא לא להתבלבל בין התלהבות שיש בטישים של אדמו"רים ובשמחות לבין מה שקורה במופעים של ר' מיילך המתודלקים בפעלולים ודומים למסיבות טראנס ולחתונות מסויימות.
נשלח ב-5/9/2023 08:48
רבי שמעון גלאי גם רוקד עם לפידים. היו תמונות בסוכות. כמדומני שהחפץ חיים והחזון איש לא רקדו כך.
נשלח ב-5/9/2023 07:34
קלעפער כתב:
ר' אלתר היה אביו.
ודודו ר' שמעון נ"נ אכן היה רוקד עם לפידים.
נשלח ב-4/9/2023 20:18
מוחה נמרצות על כבודו של ת"ח גדול, ולב יהודי חם שעושה חסדים לאין מספר.
נשלח ב-4/9/2023 19:40
גרשום כתב:
ובכן: יש את מופעי האקסטזה של שילהוב יצרים וטרוף חושים של ר' מיילך שמקורם בעגל הזהב ומסיבות הטראנס של אומות העולם.
ויש את הטישים של ר' הלל פלאי, מוטי שטיינמץ, ודומיהם, שמרטיטים את הלב והנשמה ושחוט של קדושה נסוך עליהם.
ברוך אלוקינו שהבדילנו מן הגויים.
כמה הבלים יכול הנייר לספוג?
לא אתווכח איתך על כמות ואיכות הקדושה של ערב שירה כזה או אחר לעומת התחושות בטיש של ר' מיילך, אתה במילא לא תבין.
אבל מניין לך שקדושה = רוגע, וטומאה = התלהבות, מאיפה הבאת את זה? בטח גם השירה העצובה של קרליבך ושות' ממין זכר וממין נקבה היתה קדושה פי כמה מהתופים והמחולות בשירת הים או לפידים בשמחת בית שואבה..
נשלח ב-4/9/2023 19:30
נשלח ב-4/9/2023 14:24
אניכברחוזר כתב:
לא אכנס לעצם הויכוח על טיבו של האדם, ישנם צדדים לכאן ולכאן ואת שניהם אי אפשר לבטל במחי יד מה שכן דרוש הסבר היכן כל המשמשים והגבאים שלו ? הרי כל אחד שעיניו בראשו היה אמור להבין שיש מצב שהוא יפול לריצפה מהשולחן שעליו הוא רוקד בטירוף ובאיזשהוא שלב זה יקרה מה שאכן קרה ורק בנס לא קרה לו (ולהם) מיני אסון מירון 2 האם הם למדו לקח מהנס וידאגו לגדר את שולחן המקפצה שלו כדי שחלילה זה לא יקרה שוב? מסופקני מאוד
גם חשבתי על כך. גם אם לא לגדר לכל הפחות שהשולחן יהיה פי 3 בגודל מהשולחן שהיה שם
נשלח ב-4/9/2023 10:21
גרשום כתב:
ובכן: יש את מופעי האקסטזה של שילהוב יצרים וטרוף חושים של ר' מיילך שמקורם בעגל הזהב ומסיבות הטראנס של אומות העולם.
ויש את הטישים של ר' הלל פלאי, מוטי שטיינמץ, ודומיהם, שמרטיטים את הלב והנשמה ושחוט של קדושה נסוך עליהם.
מה חטאו פלאי ושטיינמץ שאתה אוהב אותם?
נשלח ב-4/9/2023 10:03
לא אכנס לעצם הויכוח על טיבו של האדם, ישנם צדדים לכאן ולכאן ואת שניהם אי אפשר לבטל במחי יד מה שכן דרוש הסבר היכן כל המשמשים והגבאים שלו ? הרי כל אחד שעיניו בראשו היה אמור להבין שיש מצב שהוא יפול לריצפה מהשולחן שעליו הוא רוקד בטירוף ובאיזשהוא שלב זה יקרה מה שאכן קרה ורק בנס לא קרה לו (ולהם) מיני אסון מירון 2 האם הם למדו לקח מהנס וידאגו לגדר את שולחן המקפצה שלו כדי שחלילה זה לא יקרה שוב? מסופקני מאוד
נשלח ב-4/9/2023 07:58